Policajna "brutalita"

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Policajna "brutalita"

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak mozeme sa tu este na x stranach hadat o tom istom dookola. zazil som asi 5-6 razii a nikdy sa mi to nestalo, ani nepoznam nikoho komu by sa to stalo len tak. poznam aj takych, co sa im to stalo, ale vzdy kvoli niecomu. ci uz si nestihol lahnut, zacal sa mrvit na zemi a pod.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nj ved o to ide, ''nestihol so lahnut'' (pripadne opriet o stenu atd.) A to je pricina uderu? Kazdy rozumny clovek vie, ze ked si v narvatom podniku v piatok/sobotu vecer, do ktoreho nabehnu holohlave kukly s paskou policia a zacnu zjapat, ze sa mas opriet o stenu, lahnut si, alebo polozit ruky na stol, nieje jednoduche to vykonat behom zlomku sekundy...ja som zatial mal stastie byt na vhodnom mieste pocas razie, ale bolo mi luto ludi, ktory sa s kuklacmi stretli niekde na schodoch, vo dverach, alebo vo vestibule, pripadne boli na WC, alebo niekde kde nieje stol na ktory ti kazu vylozit ruky....a ty vacsinou schytali. Tak isto som zazil, ze si v ten blby moment, ked nabehli kuklaci jeden typek akurat niesol z baru v jednej ruke biliardove gule a v druhej 2 taga...dobre, ze ho nezabili, lebo nepocuvol ich rozkaz niekde sa opriet, a chudak nevedel co skor, ci hodit tie gule na zem, a dostat za to bombu, alebo zostat stat v strede baru s gulami a tagami v rukach a tiez za to dostat bombu.

(nehovoriac o tom, ze jeden piatok je protidrogova razia a na druhy piatok uz fizli z razie sedia v tom istom podniku a rolluju si jointa :roll: )
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak o to ide presne. zial oni sa musia tymto branit, ked nestihne vylozit ruky moze to znamenat, ze ma zbran (jasne, nie vzdy, skor nikdy, ale nemozu to riskovat)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ale prosím ťa guess.whoo, ty sa aj zamýšľaš nad tým čo, píšeš?! Veď je to jasné, že len hľadajú zámienku, aby si mohli udrieť. Keď má kukláč chuť ťa udrieť, tak môžeš urobiť čokoľvek a tú ranu dostaneš tak, či tak. Je to banda debilov, ktorým kukla dáva imunitu. Ja som tiež zažil razie kukláčov a v jednom prípade nemali problém udrieť aj ženu. Pri každej jednej dostal niekto na hubu bezdôvodne, len preto, že bol v nesprávny čas na nesprávnom mieste, alebo hocijaký iný dovôd, ktorí si veľmi radi nájdu.
guess.whoo napísal:tak o to ide presne. zial oni sa musia tymto branit, ked nestihne vylozit ruky moze to znamenat, ze ma zbran (jasne, nie vzdy, skor nikdy, ale nemozu to riskovat)
Jasné, všetci dookola majú zbrane a oni sa takto bránia :D To sú presne tie ich zámienky ako si udrieť do niekoho. Ty si tak zažil klasickú kontrolu, keď hľadajú drogy a opitých mladistvých, čo je úplne niečo iné a nie kukláčov.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

nemozes ale popriet fakt, ze niekto tu zbran mat moze. vacsinou su tie akcie kuklacov ucelove po nejakom anonymnom type a pod. a kvoli dvom jointom to nebyva
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

guess.whoo napísal:nemozes ale popriet fakt, ze niekto tu zbran mat moze. vacsinou su tie akcie kuklacov ucelove po nejakom anonymnom type a pod. a kvoli dvom jointom to nebyva
Zaujimave, ze vacsinou sa kazdy znamy dealer neukaze v den razie ani vonku...neviem teda co je ucelove, a kto ma spravne tipy.
Nehovoriac o ucelovom napadani toho isteho podniku. Dalsi podnik kde sa robia nie take svinstva je zvlastne obchadzany, a pri dlhorocnej existencii nema raziu ani raz. Guess. uz konecne prestan pozerat tel. serialy o policajtoch. :roll:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja mam praveze k zboru dost blizko a nepotrebujem pozerat serialy, takze z vas viem asi najlepsie ako to realne chodi a co za tym je ;)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Tak už je jasné, prečo ich tak obhajuješ.

//no nie, vôbec ich neobhajuješ. To sa mi asi len niečo marí, prepáč.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ty si uz asi pripeceny..uz som tu pisal, ze ich neobhajujem, ale vidim aj pohlad z druhej strany pricom vy ste uplne ako mulice a iba svoje
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Prave by som povedal, ze kedze mas k nim blizko, je jasne, ze si nakloneny k ich strane...prirodzene, lebo nemas realne sancu to vidiet ako to naozaj je.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

mam ti popisat detailne moje stretnutia s kuklacmi alebo potrebujes este aj fotodokumentaciu ci ako je mozne ze nemozem vidiet ako to naozaj je? zijete v nejakom paralelnom svete do ktoreho mate pristup len vy?
ako pisem, mam s nimi skusenosti ci uz z futbalovych zapasov alebo roznych akcii v kluboch, ale mam aj pohlad z ich strany. ak uz toto niekto z vas nepochopi, alebo bude mat stale nejake trapne reci, tak by mal zvazit navstevu lekara
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale ja tak isto...zazil som si s policajtmi nieco...aj nejaka ta razia a tak.. (na futbal nechodim, takze tam nie), a tiez mam pohlad zo strany zopar policajtov...takze tak.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no tak vidis, spytaj sa ich ake maju predpisy a pravidla pri zasahoch a pod. ak mas aj nejakych znamych kuklacov
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Takže zo šaša, ktorý na minulej strane napísal, že "zazil som pred par rokmi razie kuklacov na diskotekach" (čo zažil hockto), sa zrazu vykľul špecializovaný odborník na túto problematiku, ktorý má nielen priame skúsenosti s nimi (dokonca zrazu už aj z futbalových zápasov), ale ich aj osobne pozná a má za sebou x stretnutí s nimi - takisto sú mu známe ich interné smernice pri zásahoch.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

1. šašo ta robil
2. ano zazil som aj zo zapasov, netvrdim, ze som odbornik, ale pre teba specialne kedze si ocividne pozadu, ich par poznam. ci uz beznych prislusnikov alebo aj kuklacov
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Čaute chalani :)
Mňa do tejto témy priviedol práve ten zaujímavý názov, že "Policajná brtualita".
Musím sa priznať že som nepreštudoval celú tému (prečítal som si prvú a posledné dve strany) a z toho mála som pochopil že:
a.) občas kukláči mlátia ľudí hlava, nehlava, ale normálne to tak nerobia
b.) policajti sú skorumpované stoky bez chrbtovej kosti a robia presný opak ich hesla pomáhať a chrániť, ale nájde sa aj nejaký ten dobrák ktorý robí policajtom dobré meno
a za c.) vyjadrovať sa v tejto téme bez priamej konfrontácie s policajtom/kukláčom/etc. je asi samovražda

Každopádne mňa zaujíma iná vec.
Myslím že sa na túto otázku snažíte prísť celých osem strán, ale myslíte si že je tá "policajná brutalita" skutočne neopodstatnená?
Že sú všetci strážcovia zákona len prasce ktoré sa vyžívajú v rozkazoch ostatným ľudom?

Ja osobne by som to rád prirovnal k dnešným deťom v základných školách.
Kedysi, aj za mojich čias (to je tomu len 10+ rokov) sme proste dostali po prstoch, alebo sme šli do kúta, alebo nás vyťahali za vlásky pri uchu, či iné "telesné tresty" keď sme boli zlí a verte mi, na druhý krát sme si dávali sakra pozor aby sme nejakú blbosť nevyparatili, alebo aby nás pri tom aspoň nechytil vyučujúci.
Čo som pochopil z dnešných základných škôl, tak vyučujúci je bezradný, bezprávny, nemôže si dovoliť nič a žiak si dovoľuje všetko.
Preto mám pocit že je tá "policajná brutalita" v mnohých prípadoch na mieste. Samozrejme stane sa že to občas schytá niekto nevinný, ale ťažko rozoznať anjela medzi démonmi v nejake rýchlej akcii. Ľudia tak nerešpektujú policajtov/kukláčov či sú to buď ľudia alebo práve chalani v policajných uniformách.
Rovnako je rozhodne mnoho labilne narušených kreténov v hentých obrnených kostýmoch, rovnako tak aj medzi občanom. Jednoducho sú ľudia ktorí psychicky nezvládajú nátlak "z hore", alebo sú jednoducho len premotivovaný a keď dostanú do ruky obušok, tak si myslia že sá práve stali najvyším strážcom poriadku. Presne takýto človek sa často krát nachádza aj vo vedení rôznych štrjkoch či už spomínaných futbalových (c)huligánov.

V základe chcem povedať len toľko, že si myslím že ten rešpekt už nemá vôbec nikto a tak to na uliciach aj vyzerá. Všade našťaté, dobre že nie nasraté, autá zaparkované cez 9 parkovacích pruhov, nerešpektovanie súkromného majetku, pokreslené steny veľmi, ozrutne škaredými "freskami", proste bordel, bordeeeel.
Zdivočeli sme, všetci sa pozerajú na iných, nikto sa nepozerá na seba. Hlavné mesto bratislava vyzerá ako nejaké hovno práve kvôli spomínanému správaniu sa obyvateľov. Kto to má zastaviť?
Policajná brutalita mohla byť v časoch Československa, tam mali policajti údajne až uber rešpekt, ale dneska sa už len každý dotknutý oháňa zákonom, že on bol napadnutý beztrestne a že ako to policajt môže a bla bla bla, ale keď niečo naozaj vyparatí, tak vtedy je samozrejme všetko v poriadku.
Ľudia potrebujú dostať po prstoch keď robia hovadiny. Keď nikto už nikoho nerešpektuje, bude sa to naprávať veľmi ťažko a všetci veľmi dobre vieme že nie každému stačí milé slovo. Každý z nás sa s náď stretol s niekým, komu jednoducho: "pane, mohli by ste prosím prestať chriachliť ten humus priamo predomňa?" nestačí. Ja nemám odvahu otočiť sa k takému človeku a poriadnu mu natiahnuť. Prečo? No lebo som ho pekne poprosil, vyzval som ho a on aj na priek tomu robí to, azda aj pridá niečo nové, lebo som ho upozornil na fakt že mi jeho správnia prekáža. A že policajná brutalita...

Ako som spomenul na začitaku, zatiaľ som žiaľ, alebo chvalabohu nejakú policajnú brutalitu nezažil, dokonca som nič také ani len naživo nevidel.
Rozhodne som mnoho počul, alebo čítal, prípadne som videl nejaké to video, ktoré však ukazuje len na daný akt, nie na nič predošlé, ale to sú všetko len dohady pre mňa ničím nepodložené. Zatiaľ som mal napríklad v Čechách od policajtov zabezpečený odvoz, keď som sa v zime stratil, prípadne pri jednoduchom sa opýtaní na niečo mi bolo normálne odpovedané, dokonca som nedostal žiadnu pecku (možno mali chalani dobrý deň), rovnako v úradoch bolo so mnou jednané tak ako s každým iným: "pane počkajte prosím, vyzveme vás", etc.. To sú však len moje bezkonfrontačné stretnutia s mužmi zákona.

Podľa môjho názoru je práca s ľuďmi zasrane ťažká...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to je a teraz si zober, ze na konci smeny ti pride nejaky primitiv a zacne s tebou jednat ako s handrou a ked na neho zvysis hlas tak si pyta cislo odznaku za neprimeranu reakciu. v tvojom pripade tiez plati, ze pokial si bol normalny a slusny ty tak si dostal rovnaku odozvu. zrejme ti budem musiet pogratulovat lebo podla opozicie tejto temy sa toto takmer nikdy nestava (uz sa fakt treba zamysliet preco sa vam to nestava -- hint bold)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Leko...proste uz starnes :D
Ale nie, mas v podstate pravdu, ale je tam to ''ale''.
Prva vec...preco davat ucitelom v skole za ulohu deti vychovavat, to je uloha rodicov, a to si treba uvedomit, keby boli rodicia zodpovedni ludia s nejakym IQ tak nieje potreba aby mala ucitelka take starosti, ako davat ziakom po prstoch alebo zaucho za nejake vykyvy spravania.
A druha vec, ktoru som chcel napisat je ta, ze ty tvrdis aby mal nikto nejaku moc pripadne aj udriet cloveka za nejaky priestupok, preslap alebo za nejaku blbost. To je sice pekna myslienka, ale treba si uvedomit, ze z miliona ludi najdes tak 50, ktory tu moc ktoru im das do ruk nezneuziju. To je asi prirodzena ludska vlastnost. Za sociku po meste chodila verejna bezpecnost a nikto sa na nich ani nepozrel, lebo sa ich bali, kvoli tomu, ze ludi aj zbili, no bohuzial, dovolim si tvrdit, ze k 10tim ludom ktory si tu bitku zasluzili, mozme prilozit aj desat, ktory dostali tiez, no bez priciny.
A tu vznika ten problem, niekto by mal mat take pravo, ale kto? Kto je hoden? Kto ma na to tolko inteligencie aby to nezneuzil? To je ako film Experiment...fakt je to asi proste v genoch cloveka, ked ti dam do ruk obusok, a poviem ti, ze ty si ten silnejsi, a ty mas pravdu, a si v prave, tak asi pojdes a udries si, lebo vies, ze ti nic nehrozi. Zrejme nie hned, ale skor ci neskor ano.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Lubos:
Pozri sa na svoj rodičov, pozri sa na seba.
Teraz sa pozri na deti na druhom stupni, na ich rodičov sa ti už asi pozerať netreba. A teraz nezabudni na fakt, že tieto deti budú mať deti. Aké deti to už budú, to už uvidíme za pár rokov. Jednoducho napríklad moji rodičia to mali v škole tvrdé. Keď si bol debil, tak si dostal po papuli. Vtedy si nemal tak na výber ako dnes. Keď si povedal svoj názor a podľa učiteľa to bola blbosť, nech sa páči, zápis za odvrávanie a doma bác po papuli.
Dnes keď dieťa domov prinesie žiacku knižku, rodič volá do školy čo to má znamenať, chcú počuť vysvetlenie (vysvetlenie majú predsa v žiackej knižke ("žiak sa vysral na ruku spolužiakovi počas vyučovacej hodiny")). Myslím že chápeš kam tým smerujem.

No a presne toto sa deje dnes. Tá voľnosť prejavu nás všetkých stojí slušný život. Človek už nevie rozoznať "dobré" od "zlého" (napísať "fuk off" nejakým grafitti štýlom na dvere detskej ambulancie je zlé). Človek nepozná hranice na verejnosti. Doma nech sa rozkrája aj na 50kúskov, ale vonku nech s tým neotravuje ľudí a hlavne nech to neučí ďalšiu generáciu, ktorá tu o chvíľu bude "panovať" predsa.

S tou mocou máš samozrejme pravdu. Tak vidíš že tomu rozumieš. Je to naozaj veľmi ťažké, hlavne teraz keď mentalita na slovensku je taká aká je. Tú "pokazenú" mentalitu majú všetci občania no a či chceš alebo nie, aj pán policajt či nabrúsený ujo kukláč je občan. Ťažko je to, veľmi ťažko.
Ale aspoň keď sa tu bavíme hypoteticky a hlavne vieme že to nie je jednoduché nepíšme že sú všetci policajti brutálni a občania sú nevinno potrestaní.
Riešenie asi nenájdeme, ale prečo ešte aj tu vyvolávať rozbroje?
Často krát je to zábava, fakt je :D

Policajná brutalita je potrebná, neviem síce ako by to bolo rozumné a hlavne efektívne, ale pritvrdiť by sa malo rozhodne.
Decká už rastú, naučia sa to všetko od starších, z médií. Pôjdeme my het z tohto sveta. Ten Dan Brown v tom Inferne ti má pravdu, ale to je každému jasné :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Načo skĺzavať do nejakej "mentality Slovákov," to je nezmysel. Podobné prípady nájdeme hocikde na svete, vyplýva to z fungovania a povahy takýchto represívnych inštitúcií. Ako som písal, ja sa určite nesťažujem ani neplačem ani nič, je mi to jedno, počítam s tým - ak nie, tak by som sedel doma zavretý. Ale myslím si, že stále môžeme byť radi. Zatiaľ čo na Slovenku max. môžeme schytať v rámci kolektívnej viny alebo nejakého excesu obuškom, byť v Amerike černochom je horšia situácia - tam hrozí guľka od týchto orgánov. A ak nie guľka, tak oveľa tvrdšia a nevyberanejšia represia.
Napísať odpoveď