Policajna "brutalita"
-
lekoklatik
VIP
Re: Policajna "brutalita"
Ja sa chcem baviť o slovensku, do Čiech som načrel len po moju osobnú skúsenosť. Mňa nezaujíma Amerika či Afrika, bavíme sa predsa o tých slovenských, nie?
Rozoberať polícu globálne to si ako predstavuješ, že by to tu mohlo fungovať? Veď sa nevieme dohodnúť ani o tých našich, neviem si predstaviť napríklad o Nemeckých, tí mávajú trošku iné "razie" napríklad na hraniciach, ale to vás nechce zaujímať.
Naši by to mali nejako vymyslieť, ale myslím ľudia, nie policajti. Aby sa policajti nemuseli furt niekde dobíjať/dorážať. Veď to im len ničí hlavu, myslia si že sú v nejakom tom filme...
Rozoberať polícu globálne to si ako predstavuješ, že by to tu mohlo fungovať? Veď sa nevieme dohodnúť ani o tých našich, neviem si predstaviť napríklad o Nemeckých, tí mávajú trošku iné "razie" napríklad na hraniciach, ale to vás nechce zaujímať.
Naši by to mali nejako vymyslieť, ale myslím ľudia, nie policajti. Aby sa policajti nemuseli furt niekde dobíjať/dorážať. Veď to im len ničí hlavu, myslia si že sú v nejakom tom filme...
Ja som to ale myslel tak, ze za tie decka mozu stale len ich rodicia, nie ucitelka by ich mala bit, ale otec a matka by mohli obcas struhnut pozausi. Keby uz ta prvotna vychova doma bola spravna, ucitelka v skole by nemusela okrem ucenia robit nic take ako deti fackat
Kazdy rodic nesie velku zodpovednost co z jeho dietata vyrastie.
Ja som bol vychovany aj bitkou obcas, a trestami, zakazmi a podobne, a v skole mi ucitel ani raz nic nespravil (fyzicky)
Cely ten problem je ukoreneny uz v tom Slovenskom narode, ja ti neviem. Tam nefunguje ani legislativa, tak nic nemozes chciet od policajtov a bezneho obcana...pokym su zakony derave ako emental, tak fizli budu davat pokuty bez blockov, lebo tu moznost maju. (to je priklad, isto je spustu takych veci). A pokym bude treba plnit pokladnicu nejakemu darmozracovi, tak budu chlapci s 10g travi sikanovany, a budu sa kontrolovat ludia pre hovadiny...a pokutovat a podobne. To je jedno s druhym. Ale ked vidim, ze niekto ma imunitu, lebo ma peniaze a kamaratov u policajtov, tak nech odo mna nechce respekt.
Ja som bol vychovany aj bitkou obcas, a trestami, zakazmi a podobne, a v skole mi ucitel ani raz nic nespravil (fyzicky)
Cely ten problem je ukoreneny uz v tom Slovenskom narode, ja ti neviem. Tam nefunguje ani legislativa, tak nic nemozes chciet od policajtov a bezneho obcana...pokym su zakony derave ako emental, tak fizli budu davat pokuty bez blockov, lebo tu moznost maju. (to je priklad, isto je spustu takych veci). A pokym bude treba plnit pokladnicu nejakemu darmozracovi, tak budu chlapci s 10g travi sikanovany, a budu sa kontrolovat ludia pre hovadiny...a pokutovat a podobne. To je jedno s druhym. Ale ked vidim, ze niekto ma imunitu, lebo ma peniaze a kamaratov u policajtov, tak nech odo mna nechce respekt.
-
lekoklatik
VIP
Lubos:
To s tými rodičmi si ma celkom nepochopil.
Laicky povedané, mojich rodičov vyučili ich rodičia, lebo ich vyučili ich rodičia a bla bla bla, lebo ich to niekto asi naučil, a to ich naučila doba v ktorej žili, kde bol nejaký rešpekt či už voči učiteľom (keď si prišiel domov s poznámkou, učiteľ mal pravdu a ty si sa aj na hlavu mohol postaviť) alebo voči inému. No a dneska ten rešpekt padá, rodičia už nevedia na koho majú dať, lebo sami možno nedostali takej príučky, že učiteľ mal na základnej s poznámkou proste pravdu (tu sa dá veľa, veľa, veľá rozboerať ale nie o tom píšeme).
Nuž vytvorili sa také táboriská že až (nie táborisko ako ohnisko, ale zväčšenina tábora). Policajti a rebelanti. No a teraz rebelant si myslí že keď neurobí to čo mu prikáže policajt, lebo rebelant sa predsa nebude podriaďovať policajtovi (kamaráti mu povedali že to je gangstrerské) tak dostane po papuli. Chlapci rebelanti si to rýchlo rozmyslia a žalujú na internete.
No a potom je to táborisko obrovské policajtov, ktorí žiaľ chudáci nevedia čo robiť. Keď nerobia nič, tak je zle. Keď niečo robia, tak je zle. Keď by niečo aj chceli urobiť, ale nedá sa im to urobiť po dobrom, tak je úplne že veľmi zle.
A teraz čo.
Ja rozumiem že na zmenu niečoho, prevrat treba nejaká tá rebélia. Ale to nie je predsa otravovanie nevinných ľudí. Keď chce niekto niečo rebelovať, nech rebeluje napríklad pred politikom, alebo nech počmárajú hentí veľký gangstas autá politikov alebo na koho sú vlastne nasraní. Nie budovu ktorú sami využívajú, kade chodia denno denne, a tak ďalej. To my ľudia si zaslúžime po papuli, lebo sa nevieme spratať do kože.
A to teraz už ozaj zniem ako tie tetky čo nás po dedine palicami naháňali keď sme kradli čerešne z najsladšieho stromu.
Ono to nejako všetko do seba postupne zapadá. Nedá sa povedať že vekom, ale skôr nejakými zážitkami, skúsenosťami, porovnávaním. Keď sa pozeráš na slovensko len zo slovenska, tak je podľa mňa ťažko niečo vidieť.
To je také, akoby si sa chcel na svoj dom pozerať z vnútra, aký vlastne je.
Či má pekné okná, či aj tá farba toho domu nie je nejaká oničom, či ti nepadá omietka alebo nebodaj strecha, či máš trávnik pokosený a či ti už náhodou nezdochol pes. Ty si myslíš že veď nie si slepý, všetko to z vnútra vidíš cez okno. Veď cez okno sa predsa pozerá von. Ale občas sa treba cez to okno aj dnu pozrieť
Sorry, som poskočil trochu
To s tými rodičmi si ma celkom nepochopil.
Laicky povedané, mojich rodičov vyučili ich rodičia, lebo ich vyučili ich rodičia a bla bla bla, lebo ich to niekto asi naučil, a to ich naučila doba v ktorej žili, kde bol nejaký rešpekt či už voči učiteľom (keď si prišiel domov s poznámkou, učiteľ mal pravdu a ty si sa aj na hlavu mohol postaviť) alebo voči inému. No a dneska ten rešpekt padá, rodičia už nevedia na koho majú dať, lebo sami možno nedostali takej príučky, že učiteľ mal na základnej s poznámkou proste pravdu (tu sa dá veľa, veľa, veľá rozboerať ale nie o tom píšeme).
Nuž vytvorili sa také táboriská že až (nie táborisko ako ohnisko, ale zväčšenina tábora). Policajti a rebelanti. No a teraz rebelant si myslí že keď neurobí to čo mu prikáže policajt, lebo rebelant sa predsa nebude podriaďovať policajtovi (kamaráti mu povedali že to je gangstrerské) tak dostane po papuli. Chlapci rebelanti si to rýchlo rozmyslia a žalujú na internete.
No a potom je to táborisko obrovské policajtov, ktorí žiaľ chudáci nevedia čo robiť. Keď nerobia nič, tak je zle. Keď niečo robia, tak je zle. Keď by niečo aj chceli urobiť, ale nedá sa im to urobiť po dobrom, tak je úplne že veľmi zle.
A teraz čo.
Ja rozumiem že na zmenu niečoho, prevrat treba nejaká tá rebélia. Ale to nie je predsa otravovanie nevinných ľudí. Keď chce niekto niečo rebelovať, nech rebeluje napríklad pred politikom, alebo nech počmárajú hentí veľký gangstas autá politikov alebo na koho sú vlastne nasraní. Nie budovu ktorú sami využívajú, kade chodia denno denne, a tak ďalej. To my ľudia si zaslúžime po papuli, lebo sa nevieme spratať do kože.
A to teraz už ozaj zniem ako tie tetky čo nás po dedine palicami naháňali keď sme kradli čerešne z najsladšieho stromu.
Ono to nejako všetko do seba postupne zapadá. Nedá sa povedať že vekom, ale skôr nejakými zážitkami, skúsenosťami, porovnávaním. Keď sa pozeráš na slovensko len zo slovenska, tak je podľa mňa ťažko niečo vidieť.
To je také, akoby si sa chcel na svoj dom pozerať z vnútra, aký vlastne je.
Či má pekné okná, či aj tá farba toho domu nie je nejaká oničom, či ti nepadá omietka alebo nebodaj strecha, či máš trávnik pokosený a či ti už náhodou nezdochol pes. Ty si myslíš že veď nie si slepý, všetko to z vnútra vidíš cez okno. Veď cez okno sa predsa pozerá von. Ale občas sa treba cez to okno aj dnu pozrieť
Sorry, som poskočil trochu
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
s tymto suhlasim. len pridam jeden postreh zo sluzby, ktory bol zdielany na fb.
policajti mali beznu kontrolu miestneho pohostinstva kde sa nespratalo do koze par opitych vyrastkov. pristupili k nim a poziadali ich o obciansky. vyrastok samozrejme pouceny z videi a medializovanej kauzy odmietol a este nakazal kamaratovi nech to zacne natacat, ze co policajt spravi.
a teraz co mal robit? zacat ho sacovat a poziadat ho aby siel do auta a na stanicu? mlady by sa zacal branit a na videu by bolo zas len neprimerane zatykanie a nasledne by mal policajt opletacky, pricom postup dodrzal.
stoji mu to za to? nestoji.. do akeho svetla teraz stavaju pravomoci policie ked ma taketo video odrazu taku velku vypovednu hodnotu? (nezastavam sa medializovaneho tiefenbacha, len pre porovnanie)
kazdy si tu pomaly moze robit co chce presne ako tie deti v skole, ktore spomina leko
policajti mali beznu kontrolu miestneho pohostinstva kde sa nespratalo do koze par opitych vyrastkov. pristupili k nim a poziadali ich o obciansky. vyrastok samozrejme pouceny z videi a medializovanej kauzy odmietol a este nakazal kamaratovi nech to zacne natacat, ze co policajt spravi.
a teraz co mal robit? zacat ho sacovat a poziadat ho aby siel do auta a na stanicu? mlady by sa zacal branit a na videu by bolo zas len neprimerane zatykanie a nasledne by mal policajt opletacky, pricom postup dodrzal.
stoji mu to za to? nestoji.. do akeho svetla teraz stavaju pravomoci policie ked ma taketo video odrazu taku velku vypovednu hodnotu? (nezastavam sa medializovaneho tiefenbacha, len pre porovnanie)
kazdy si tu pomaly moze robit co chce presne ako tie deti v skole, ktore spomina leko
No jo, ja som bol uz na dost miestach na moj vek si myslim takze viem aj porovnat nieco co som ja osobne uz zazil aj v inom state. A kedze sa mi rozviedli rodicia ked som dospieval, na to som vlastne zacal zit iny zivot, viac samostatny a v podstate uz od 18tich som na seba pracoval a zil som sam, tak som nadobudol vlastnost, ze neznesiem, ked mi niekto nieco hovori, ked mi niekto nieco prikazuje, budem robit opak, alebo proste pojdem svojou cestou. Aj preto mam taky nazor na policajtov, ale aj preto, lebo tym, ze som zil a pracoval v niekolkych krajinach, viem sa na Slovensku republiku pozriet triezvo, vnimam narod trosku inac, mentalita je ina a podobne. A faktom je, ze Slovensko v podstate nefunguje ako stat, stale tam su velke zvysky komunizmu, ale nejaky nacrt demokracie, jedna generacia je postkomunisticka a druha mlada generacia opak, teda 'demokraticka' alebo kapitalisticka. A kazdy vidi veci po svojom. Ja som velmi vela pocuval punk, chodil som na koncerty a podobne, stale sa s nazormi ktore sa vyjadruju v punku stotoznujem z nejakej casti, a viem ze v minulosti teda za sociku, boli ludom ktory nebodaj sli na punkovy koncert rozbijane huby prave policajnou zlozkou, lebo boli nepriatelia systemu, nebodaj, si mal znameho na zapade, tiez si dostal obcas po hube, alebo citas zapadnu literaturu ci pozeras nejaky film, ktory by ti mohol nieco ukazat, dostal si od fizlov cez hubu a siel si dobasy. A dost z toho v tom state ostalo...policajne zlozky maju jednu jedinu ulohu, a to pomahat a chranit, ale nie obyvatelov statu, ale ich vladcov, a svine ktore sa ludom smeju do oci.
Ja som si nejak velmi skoro uvedomil a teda prijal som fakt, ze od nikoho ziadnu pomoch a ochranu nemozem ocakavat, urcite nie od policajtov, mal som cest pozorovat ich 'riesenia' nejakych pripadov, kde boli privolany, a zistil som, ze ked to proste nieje v ich zaujme, tak im to je jedno co sa deje.
Ja som si nejak velmi skoro uvedomil a teda prijal som fakt, ze od nikoho ziadnu pomoch a ochranu nemozem ocakavat, urcite nie od policajtov, mal som cest pozorovat ich 'riesenia' nejakych pripadov, kde boli privolany, a zistil som, ze ked to proste nieje v ich zaujme, tak im to je jedno co sa deje.
Presne toto som myslel tým, že policajti sú všade rovnakí. V zmysle ich úlohy v systéme.policajne zlozky maju jednu jedinu ulohu, a to pomahat a chranit, ale nie obyvatelov statu, ale ich vladcov
Čo sa týka osobných skúseností s nimi, je to tak pol na pol (negatívne - pozitívne). Ale kto si myslí, že sa vždy riadia nejakými predpismi a podľa zákona, tak je na omyle. Často zneužívajú svoje postavenie a ťažko proti tomu niečo robiť - hlavne na mieste. Áno, dajú sa podať sťažnosti a pod., ale to je veľmi slabá perspektíva a navyše to často ani je proste možné, z finančných dôvodov a pod. Je to proste represívny aparát štátu.
-
qwerty-xyz
policajti su vypalnici zo zakona, biju, a buzeruju slusnych ludi, pretoze mafianov a realnych hrozieb sa boja.
http://www.cas.sk/clanok/299633/video-k ... edomi.html
a je to tu

a je to tu
mam chore srdce a fajcim jaaakForsaken napísal:...velmi by ma zaujimalo ci by ludia takto reagovali keby islo o spinavu ciganku ktora by robila to iste....
nebola v prave, neposluchla, inak to skoncit nemohlo
//autoeditácia príspevku (21 Aug 2017, 21:59)
data z USA:
//autoeditácia príspevku (21 Aug 2017, 21:59)
data z USA:
Cops killed nearly twice as many whites as blacks in 2015. According to data compiled by The Washington Post, 50 percent of the victims of fatal police shootings were white, while 26 percent were black. The majority of these victims had a gun or "were armed or otherwise threatening the officer with potentially lethal force," according to Mac Donald in a speech at Hillsdale College.
Some may argue that these statistics are evidence of racist treatment toward blacks, since whites consist of 62 percent of the population and blacks make up 13 percent of the population. But as Mac Donald writes in The Wall Street Journal, 2009 statistics from the Bureau of Justice Statistics reveal that blacks were charged with 62 percent of robberies, 57 percent of murders and 45 percent of assaults in the 75 biggest counties in the country, despite only comprising roughly 15 percent of the population in these counties.