Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa harrison314 »

Jozef Koval napísal:Stephen Hawking
"Vďaka zákonu gravitácie vesmír môže a bude vznikať z ničoho."

Ale profesor John Lennox ktorý učí matematiku a filozofiu dokázal že v Hawkingovej vete sú 3 logické chyby a tým sa to všetko scvrkáva do kruhovej úvahy. Hawking v podstate hovorí že vesmír existuje pretože potreboval existovať a pretože potreboval existovať je to dôvod prečo sa vytvoril. Lenže my vieme že nič nemôže začať existovať samé od seba len tak z ničoho.
Hawking tvrdi, ze ak sa vo vesmire moze nieco stat, tak sa to stane (vdaka velkosti vesmiru a tomu, ze je na to dost casu).
K tomuto sa neviem vyjdrit, ale ani Hawking nie je vseveduci a moze sa milit, su aj ine teorie o jeho vzniku a pricinach.
Precitaj si toto http://invivomagazin.sk/povod-vesmiru-p ... la_191.htm (je tam aj o Hawkingovi)
a toto http://invivomagazin.sk/paralelne-vesmi ... um_139.htm dokonca sa predpoklada, ze ludia o niekolko storoci dokazu vytvorit vlastny vesmir v labaku.
Jozef Koval napísal:Ja som nepovedal že chcem diskutovať o ostatných náboženstvách.
tak sa nestzuj, ze sa o nich nediskutuje!
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

Noobsz DJ napísal:Takého gašpara ako si ty, som dávno nezažil. Tak ako sa ty a tebe podobný silou mocou snažia presadiť že existuje nejaký vymyslený Boh, tak isto budú druhý oponovať, že nič také neexistuje. A dôkazné bremeno je na tom, kto sa snaží presvedčiť druhého o niečom. To video čo si pridal je len obyčajná zmeska brbtov. Nie je v tom zahrnutý absolútne žiadny hmotný dôkaz o existencií Boha. Takže doteraz si tu nedal absolútne žiadny dôkaz o jeho existencií. Existovať môže maximálne tak v hlavách a želaniach rovnakých osôb, ako si ty sám.
Ok ty génius tak mi ty daj hmotný dôkaz o vzniku vesmíru daj mi hmotný dôkaz ako to všetko vzniklo. Podľa teórie veľkého tresku bol výbuch a za 3 minúty vzniklo 98% všetkej hmoty. Zaujímavé tak mi vysvetli ty génius ako vznikol Big bang z čoho čo to stvorilo alebo vyvolalo ak neexistovalo nič no ukáž sa v tom máte asi také dôkazy ako my o Bohu. Tvrdíte že Boh nie je ale neviete vysvetliť ako to všetko vzniklo tak tu netrep už tie svoje sračky.
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Logika...keď niečo ešte nevieme vysvetliť tak automaticky v tom musí byť nejaký boh? Zaujímavé. To je lenivosť. Keby k tomu pristupoval každý takým spôsobom, tak dnes nemáš internet, nemohol by si sem písať svoje bludy a žil by si v nejakej chatrči z hliny a hov*en. Našťastie existovali a existujú ľudia, ktorís a neuspokoja s tým najjednoduchším a najpohodlnejším vysvetlením. Sem sa veľmi hodí výrok Neila deGrasse Tysona:
Does it mean, if you don’t understand something, and the community of physicists don’t understand it, that means God did it? Is that how you want to play this game? Because if it is, here’s a list of things in the past that the physicists at the time didn’t understand [and now we do understand] [...]. If that’s how you want to invoke your evidence for God, then God is an ever-receding pocket of scientific ignorance that’s getting smaller and smaller and smaller as time moves on - so just be ready for that to happen, if that’s how you want to come at the problem.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Môžeš ho prezentovať no problém je v tom že ty neakceptuješ žiadne iné názory.
ty akceptujes argumenty proti Bohu?
ak nie, preco? :)
Hej hej vaše klasické kecy.
to je logika
ak nemam ciel nenavisti, nemozem to nenavidiet
Dal som ti dôkazy pozri si aspoň tie časti z filmu čo som napísal jakubovi.
to ziadne dokazy nie su
Naše nepodložené bludy sú také isté ako aj vaše ale po zamyslení a zvážení vedeckých faktov veda ukazuje na Boha a ani o tom nevie.
veda ukazuje, ze vsetko je mozne aj bez boha
ziadne vedecke fakty boha nedokazuju
spadneš aj do pekla
peklo je len vymysel
ak je realne, dokaz ho
Nie sú dôkazy? Fakt pozri čo som ti povedal budeš veľmi prekvapený nechce sa mi to tu vypisovať lebo to by bolo na dlho.
ja mam cas
Super narodil som sa v Európe lenže to nie je nijaký argument lebo dneska má človek možnosť dozvedieť sa o hocičom inom.
aj ine nabozenstva ta ovplyvnuju tak ako krestanstvo?
zijes kazdodenne s prislusnikmi inych nabozenstiev?
vidis denne ine kostoly ako krestanske?
poznas ludi patriacich k inym nabozenstvam?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:Ale profesor John Lennox ktorý učí matematiku a filozofiu dokázal že v Hawkingovej vete sú 3 logické chyby a tým sa to všetko scvrkáva do kruhovej úvahy. Hawking v podstate hovorí že vesmír existuje pretože potreboval existovať a pretože potreboval existovať je to dôvod prečo sa vytvoril.
Škoda, že s takou snahou neanalyzujú kresťania aj výroky z Biblie. Prečo majú veriaci potrebu vyvracať tvrdenia ateistov? Žeby nebola agresívna len jedna strana?
Jozef Koval napísal:Lenže my vieme že nič nemôže začať existovať samé od seba len tak z ničoho.
Lenže my vieme, že môže. Ty to asi nevieš ale veda áno.
Jozef Koval napísal:Ok ty génius tak mi ty daj hmotný dôkaz o vzniku vesmíru daj mi hmotný dôkaz ako to všetko vzniklo.
Dôkaz nemusí byť hmotný. Už som to tu napísal. Prestaň radšej používať slovo dôkaz, kým nie si všetkým na smiech.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

harrison314 napísal:Hawking tvrdi, ze ak sa vo vesmire moze nieco stat, tak sa to stane (vdaka velkosti vesmiru a tomu, ze je na to dost casu).
To je akoby som povedal že sa ti dajme tomu za 10 alebo 20 rokov objaví lamborgini v garáži bez toho aby ti ho niekto kúpil alebo dal len tak z ničoho ti tam vznikne.
harrison314 napísal:K tomuto sa neviem vyjdrit, ale ani Hawking nie je vseveduci a moze sa milit, su aj ine teorie o jeho vzniku a pricinach.
Ale to sú len teórie a vy sa pokiaľ viem zakladáte na dôkazoch.

//autoeditácia príspevku (28 Okt 2014, 14:48)
94jakub napísal:Škoda, že s takou snahou neanalyzujú kresťania aj výroky z Biblie. Prečo majú veriaci potrebu vyvracať tvrdenia ateistov? Žeby nebola agresívna len jedna strana?
To je to isté ako keby som napísal prečo vy ateisti neanalyzujete svoje potvrdené tvrdenia a nesnažíte sa ich vyvrátiť.
94jakub napísal:Lenže my vieme, že môže. Ty to asi nevieš ale veda áno.
Fakt? Tak to si nezaslúžite hovoriť vedci keď vaše vysvetlenie na všetko je náhoda. To povie len najprimitívnejší človek.
94jakub napísal:Dôkaz nemusí byť hmotný. Už som to tu napísal. Prestaň radšej používať slovo dôkaz, kým nie si všetkým na smiech.
Vážne? Dôkaz nemusí byť hmotný? Tak prečo od nás stále pýtate hmotné dôkazy na Boha?

//autoeditácia príspevku (28 Okt 2014, 14:52)
zeky napísal:Logika...keď niečo ešte nevieme vysvetliť tak automaticky v tom musí byť nejaký boh? Zaujímavé. To je lenivosť. Keby k tomu pristupoval každý takým spôsobom, tak dnes nemáš internet, nemohol by si sem písať svoje bludy a žil by si v nejakej chatrči z hliny a hov*en. Našťastie existovali a existujú ľudia, ktorís a neuspokoja s tým najjednoduchším a najpohodlnejším vysvetlením. Sem sa veľmi hodí výrok Neila deGrasse Tysona:
A ak by nebol Boh tak by si nebol ty ani veda ani internet ani vesmír. Ako som už písal podľa Big bang po výbuchu vzniklo za 3 minúty 98% všetkej hmoty za 3 minúty. Ak sa nad tým človek zamyslí tak je logické že to sedí na vysvetlenie z biblie. A Boh povedal buď svetlo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Jozef: predpokladaj, ze vesmir existuje nekonecne dlho a Velkym treskom sa len restartol
preco by zrovna toto vysvetlenie nemohlo byt to spravne?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:To je to isté ako keby som napísal prečo vy ateisti neanalyzujete svoje potvrdené tvrdenia a nesnažíte sa ich vyvrátiť.
Ehm. To presne veda robí.
Jozef Koval napísal:akt? Tak to si nezaslúžite hovoriť vedci keď vaše vysvetlenie na všetko je náhoda. To povie len najprimitívnejší človek.
A to si z tej vety ako vydedukoval? Skús si prečítať niečo o virtuálnych časticiach, Casimirovom jave a Hawkingovom žiarení. Možno pochopíš na čo som narážal.
Jozef Koval napísal:Vážne? Dôkaz nemusí byť hmotný? Tak prečo od nás stále pýtate hmotné dôkazy na Boha?
Daj mi hmotný dôkaz, že neexistuje najväčšie prvočíslo, alebo že odmocnina z dvoch je iracionálne číslo. See?
Jozef Koval napísal:To je akoby som povedal že sa ti dajme tomu za 10 alebo 20 rokov objaví lamborgini v garáži bez toho aby ti ho niekto kúpil alebo dal len tak z ničoho ti tam vznikne.
Máš pocit, že vesmír jej starý 20 rokov?
Jozef Koval napísal:Ale to sú len teórie a vy sa pokiaľ viem zakladáte na dôkazoch.
Prosím prečítať si význam slova teória a dôkaz.

Pozrel som tie časti filmu, na ktoré si ma odkázal. Kde sú tie dôkazy?
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

A ak by nebol Boh tak by si nebol ty ani veda ani internet ani vesmír. Ako som už písal podľa Big bang po výbuchu vzniklo za 3 minúty 98% všetkej hmoty za 3 minúty. Ak sa nad tým človek zamyslí tak je logické že to sedí na vysvetlenie z biblie. A Boh povedal buď svetlo.
Máš ešte ďalšie rozprávky? Našťastie sú to len tvoje domnienky. Nič viac. O Big Bangu a fyzike vieš toho zrejme veľmi málo na to, aby si sa k tomu mohol fundovane vyjadriť. Takisto ako hocikto z nás tu na fóre.
To je to isté ako keby som napísal prečo vy ateisti neanalyzujete svoje potvrdené tvrdenia a nesnažíte sa ich vyvrátiť.
Ďalšia tvoja perla. Možno je to pre teba novinka, ale presne to sa snaží robiť veda. Ak niekto príde s nejakou hypotézou, je xy ďalších ľudí, ktorí sa ju snažia vyvrátiť.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

beardie napísal:ty akceptujes argumenty proti Bohu?
ak nie, preco? :)
Lebo ja som Boha našiel uveril som v neho našiel som naňho spústu dôkazov a logických vecí ktoré na neho ukazujú pocítil som ho ani neviem koľko krat sa mi dokázal a v biblii nám krásne a obrazne vysvetľuje vznik všetkého.
beardie napísal:to je logika
ak nemam ciel nenavisti, nemozem to nenavidiet
Podľa tvojej logiky. Ak nemáš čo vyvracať prečo ho vyvraciaš?
beardie napísal:to ziadne dokazy nie su
Ale sú len ich neakceptuješ.
beardie napísal:veda ukazuje, ze vsetko je mozne aj bez boha
ziadne vedecke fakty boha nedokazuju
Ukazujú jeden príklad big bang
beardie napísal:peklo je len vymysel
ak je realne, dokaz ho
Ako ti ho mám dokázať to by si sa musel zabiť aby si ho uvidel.
beardie napísal:ja mam cas
Ja až tak nie. Prečo si to skrátka nepozrieš?
beardie napísal:aj ine nabozenstva ta ovplyvnuju tak ako krestanstvo? Nie
zijes kazdodenne s prislusnikmi inych nabozenstiev? Každodenne nie ale v meste kde žijem žijú rôzni ľudia.
vidis denne ine kostoly ako krestanske? Áno
poznas ludi patriacich k inym nabozenstvam?
Áno

//autoeditácia príspevku (28 Okt 2014, 15:18)
zeky napísal:
Máš ešte ďalšie rozprávky? Našťastie sú to len tvoje domnienky. Nič viac. O Big Bangu a fyzike vieš toho zrejme veľmi málo na to, aby si sa k tomu mohol fundovane vyjadriť. Takisto ako hocikto z nás tu na fóre.

Lenže to o big bang povedal teoretický fyzik a nositeľ nobelovej ceny Steven Weinberg a je to ateista a to z biblie len krásne zapadá do jeho teórie.

Ďalšia tvoja perla. Možno je to pre teba novinka, ale presne to sa snaží robiť veda. Ak niekto príde s nejakou hypotézou, je xy ďalších ľudí, ktorí sa ju snažia vyvrátiť.
Ok tak sa opravujete lenže Boh sa opraviť nedá lebo to čo vy skúmate on stvoril.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:To je akoby som povedal že sa ti dajme tomu za 10 alebo 20 rokov objaví lamborgini v garáži bez toho aby ti ho niekto kúpil alebo dal len tak z ničoho ti tam vznikne.
Keby si cital dane clanky co som postol vies ze to nie je mozne. Lenze vesmir nie je lamborgini.
PS: teoreticky to je mozne, ak ti tam dakto s tym lamborgini napali v 150 km/h :D
Jozef Koval napísal:Ale to sú len teórie a vy sa pokiaľ viem zakladáte na dôkazoch.
Nic lepsie nemame, no stale je to blizsie k pravde ako nejaka stara kniha. A tieto hypotezy su postavene na realnych vypoctoch a merniach, narozdiel od toho co sa snazis naznacit ty.

PS2: ujasni si terminy teoria, hypoteza, dokaz
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

94jakub napísal: Ehm. To presne veda robí.
Ok nato som už odpovedal zekymu ale zopakujem to je v poriadku že sa vy opravujete ale Boh sa opraviť nedá lebo to čo vy skúmate on stvoril.
94jakub napísal:]A to si z tej vety ako vydedukoval? Skús si prečítať niečo o virtuálnych časticiach, Casimirovom jave a Hawkingovom žiarení. Možno pochopíš na čo som narážal.
Je jedno akú časticu mi napíšeš aj tá častica musela nejako vzniknúť.
94jakub napísal:Daj mi hmotný dôkaz, že neexistuje najväčšie prvočíslo, alebo že odmocnina z dvoch je iracionálne číslo. See?
Vidím a ty vidíš že tak isto nemôžeš chcieť hmotný dôkaz na duchovnú bytosť?
94jakub napísal:Máš pocit, že vesmír jej starý 20 rokov?
Nie ale princíp je ten istý aj keby zem existovala ešte miliardy rokov bez zásahu človeka by sa ti auto v garáži neocitlo.
94jakub napísal:Prosím prečítať si význam slova teória a dôkaz.
Nepotrebujem o tom nič čítať teória je teória a dôkaz je dôkaz.

Pozrel som tie časti filmu, na ktoré si ma odkázal. Kde sú tie dôkazy?[/quote] Zle som sa vyjadril argumenty ktoré Boha dokazujú. Čo si čakal že tam budú fotky z neba?

//autoeditácia príspevku (28 Okt 2014, 15:55)
harrison314 napísal: Keby si cital dane clanky co som postol vies ze to nie je mozne. Lenze vesmir nie je lamborgini.
PS: teoreticky to je mozne, ak ti tam dakto s tym lamborgini napali v 150 km/h :D

Je jasné že vesmír nie je lamborghini ale tak ako lamborghini ani vesmír nemá rozum.

Nic lepsie nemame, no stale je to blizsie k pravde ako nejaka stara kniha. A tieto hypotezy su postavene na realnych vypoctoch a merniach, narozdiel od toho co sa snazis naznacit ty.

PS2: ujasni si terminy teoria, hypoteza, dokaz
Bližšie k pravde dajme tomu že raz uznáte že všetko stvoril Boh potom budete v pravde. Je pekné že sa snažíte zistiť z čoho sú rôzne veci a ako vznikli že sa snažíte objasniť záhady vesmíru no bolo by na čase aby ste si uvedomili že všetko čo skúmate a objavujete je Božie dielo.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:Ok nato som už odpovedal zekymu ale zopakujem to je v poriadku že sa vy opravujete ale Boh sa opraviť nedá lebo to čo vy skúmate on stvoril.
V poriadku, nemám čo odpovedať. Je to blud, resp. tvoje prianie.
Jozef Koval napísal:Je jedno akú časticu mi napíšeš aj tá častica musela nejako vzniknúť.
Aj si si o tom niečo prečítal? Ja som venoval hodinu môjho na tendenčne ladený, nič nehovoriaci, podpriemerný film. Ty by si ju mohol venovať naštudovaniu si toho, čom som písal. Vlastne neviem, prečo niečo také vôbec očakávam.
Jozef Koval napísal:Vidím a ty vidíš že tak isto nemôžeš chcieť hmotný dôkaz na duchovnú bytosť?
žiadam ho snáď? Stačí dôkaz, nemusí byť hmotný.
Jozef Koval napísal:Nie ale princíp je ten istý aj keby zem existovala ešte miliardy rokov bez zásahu človeka by sa ti auto v garáži neocitlo.
Ako vieš? Dokázal si vypočítať, všetky možné pravdepodobnosti pohybu všetkých častíc vo vesmíre v priebehu miliardy rokov?

Pokiaľ má niekto Lambo v garáži, tiež to môžno považovať za náhodný jav, kedže aj činnosť živých bytostí je riadená fyzikálnymi zákonmi a teda podlieha istej neurčitosti.
Jozef Koval napísal:Nepotrebujem o tom nič čítať teória je teória a dôkaz je dôkaz.
Ehm, potrebuješ.
Jozef Koval napísal: Zle som sa vyjadril argumenty ktoré Boha dokazujú. Čo si čakal že tam budú fotky z neba?
To ale v konečnom dôsledku znamená dôkazy. Takže kde sú?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

beardie napísal:Jozef: predpokladaj, ze vesmir existuje nekonecne dlho a Velkym treskom sa len restartol
preco by zrovna toto vysvetlenie nemohlo byt to spravne?
Lebo všetko musí nejako vzniknúť za všetkým stojí nejaká inteligencia. Tak ako ti nevznikne auto bez toho aby ho ľudia vyrobili tak nevznikol ani vesmír bez toho aby ho stvoril Boh. Lebo ak bola dajme tomu na začiatku ničota nič len prázdny priestor bez všetkého nie je možné aby z ničoho vzniklo všetko čo existuje. Skrátka je to aj logické že to muselo niečo stvoriť. Na Boží príkaz všetko vzniklo bez toho by nebolo nič len ničota. Vesmír nemá rozum nie je to bytosť je to len priestor ktorý musí riadiť nejaká inteligencia.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:Je jasné že vesmír nie je lamborghini ale tak ako lamborghini ani vesmír nemá rozum.
Cital si tie clanky co som sem postol, nie, neobetujes ani 10 minut na to, inak by si toto nepaisal. Precitaj si to, ak chces o danej veci sikutovat.
Ja ti mozem povedat toto, umela inteligencia, nema rozum ani nemysli a pritom dokaze riesit zlozite problemi, tak ako by to rieisla inteligentna bytost.
Jozef Koval napísal:Bližšie k pravde dajme tomu že raz uznáte že všetko stvoril Boh potom budete v pravde. Je pekné že sa snažíte zistiť z čoho sú rôzne veci a ako vznikli že sa snažíte objasniť záhady vesmíru no bolo by na čase aby ste si uvedomili že všetko čo skúmate a objavujete je Božie dielo.
Nie vsteko je dielo Vlekho spagetoveho monstra.
Jozef Koval napísal:Lebo všetko musí nejako vzniknúť za všetkým stojí nejaká inteligencia. Tak ako ti nevznikne auto bez toho aby ho ľudia vyrobili tak nevznikol ani vesmír bez toho aby ho stvoril Boh. Lebo ak bola dajme tomu na začiatku ničota nič len prázdny priestor bez všetkého nie je možné aby z ničoho vzniklo všetko čo existuje. Skrátka je to aj logické že to muselo niečo stvoriť. Na Boží príkaz všetko vzniklo bez toho by nebolo nič len ničota. Vesmír nemá rozum nie je to bytosť je to len priestor ktorý musí riadiť nejaká inteligencia.
Potom aj boh musel byt stvoreny este vyssou inteligeniou.
Este raz precitaj si ten clanok, je tam presne pisane ako z nicoho mohlo vzniknut nieco, bez toho aby boli porusene akekolvek fyzikalne zakony.
beardie
Redeemer
Redeemer

Jozef Koval napísal:Vesmír nemá rozum nie je to bytosť je to len priestor ktorý musí riadiť nejaká inteligencia.
preco by musela?

preco nepredpokladas, ze existuje tak ako ho teraz vidis bez cudzieho vplyvu?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

94jakub napísal:V poriadku, nemám čo odpovedať. Je to blud, resp. tvoje prianie.
Moje prianie? Ja som si to nevymyslel. Tak to skrátka je. Vravíte že viera nemá s logikou nič spoločné no viera je jedna veľká logika. Zdôvodním. Podľa vašej logiky si môže človek vystrieť ruky a zrazu sa mu v nich ocitne lopta alebo hocičo iné len tak z ničoho. Podľa kresťanskej logiky je tu Boh inteligentná všemocná bytosť ktorá stvorila vesmír a všetko v ňom.
94jakub napísal:Aj si si o tom niečo prečítal? Ja som venoval hodinu môjho na tendenčne ladený, nič nehovoriaci, podpriemerný film. Ty by si ju mohol venovať naštudovaniu si toho, čom som písal. Vlastne neviem, prečo niečo také vôbec očakávam.
Ok prečítam si o tom.
94jakub napísal:žiadam ho snáď? Stačí dôkaz, nemusí byť hmotný.
Žiadal si ho xkrát aj tvoji kolegovia. Napíš mi ako si ty predstavuješ dôkaz o Bohu.
94jakub napísal:Ako vieš? Dokázal si vypočítať, všetky možné pravdepodobnosti pohybu všetkých častíc vo vesmíre v priebehu miliardy rokov?
Hovoril som len o zemi ale aj tak veľmi pochybujem že by sa niekedy vďaka zásahu moci vesmíru (aj keď žiadnu moc nemá lebo je to len priestor) niekedy ocitlo v tvojej garáži lambo nestvorené len tak by sa tam zo sekundy na sekundu objavilo. :D
94jakub napísal:Pokiaľ má niekto Lambo v garáži, tiež to môžno považovať za náhodný jav, kedže aj činnosť živých bytostí je riadená fyzikálnymi zákonmi a teda podlieha istej neurčitosti.
Lenže aj tie fyzikálne zákony musel niekto vymyslieť a uplatniť.
94jakub napísal:To ale v konečnom dôsledku znamená dôkazy. Takže kde sú?
No ak sa človek na niečo pozerá a nevidí to ťažko sa to vysvetľuje.
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

Jozef Koval napísal:Podľa vašej logiky si môže človek vystrieť ruky a zrazu sa mu v nich ocitne lopta alebo hocičo iné len tak z ničoho.
Možné to je. Kvantová fyzika a tak...
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

beardie napísal:preco by musela? A prečo musíme my riadiť všetky stroje v rôznych firmách prečo všetko nevyrobia bez naprogramovania?

preco nepredpokladas, ze existuje tak ako ho teraz vidis bez cudzieho vplyvu?
Prečo nepredpokladáš že si vznikol bez toho aby ťa splodili rodičia?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:Moje prianie? Ja som si to nevymyslel. Tak to skrátka je. Vravíte že viera nemá s logikou nič spoločné no viera je jedna veľká logika. Zdôvodním. Podľa vašej logiky si môže človek vystrieť ruky a zrazu sa mu v nich ocitne lopta alebo hocičo iné len tak z ničoho. Podľa kresťanskej logiky je tu Boh inteligentná všemocná bytosť ktorá stvorila vesmír a všetko v ňom.
Dokonca je možné, že ti kamenná socha zamáva. Stačí aby sa všetky častice pohybovali v jeden moment rovnakým smerom. Science bitch.

Nie je naša a vaša logika. Tá "naša" ako ju nazývaš platí pre všetko, čo poznáme. To čo si napísal, však nie je kresťanská logika. Môžme to nazvať kresťanský lore ale určite nie logika.
Jozef Koval napísal:Žiadal si ho xkrát aj tvoji kolegovia. Napíš mi ako si ty predstavuješ dôkaz o Bohu.
Ešte raz si to prečítaj. Žiadam snáď hmotný dôkaz? Ty mi povedz ako si mám predstavovať dôkaz, keď sa tu tým slovom oháňaš v každej druhej vete a pritom ani nevieš čo znamená.
Jozef Koval napísal:Hovoril som len o zemi ale aj tak veľmi pochybujem že by sa niekedy vďaka zásahu moci vesmíru (aj keď žiadnu moc nemá lebo je to len priestor) niekedy ocitlo v tvojej garáži lambo nestvorené len tak by sa tam zo sekundy na sekundu objavilo.
Zem nie je uzatvorená sústava. Už len pri pohľade na Slnko by ti to mohlo trknúť. Takže nemá zmysel sa baviť "len" o Zemi.
Slovo moc navodzuje pocit inteligencie. Vesmír však má energiu, čas a teóriu pravdepodobnosti. S objavením auta v sekunde je samozrejme istý problém. Keby si mal viac vedomostí z oblasti fyziky vedel by si aké a na niečo také by si sa nemusel pýtať.
Jozef Koval napísal:Lenže aj tie fyzikálne zákony musel niekto vymyslieť a uplatniť.
Prečo? A prečo uplatniť to už vôbec nechápem. Nesnaž sa personifikovať vesmír. Neexistuje žiadna bytosť, ktorá by uplatňovala fyzikálne zákony. Možno existuje častica, resp. pole, ktoré tie zákony definuje. Higgs by mal byť dostatočnou pomôckou. Neviem síce, či aj pre teba :D
Jozef Koval napísal:No ak sa človek na niečo pozerá a nevidí to ťažko sa to vysvetľuje.
Tak ako ten Hawkingov citát nijakým spôsobom nevyvracia Boha, tak ani tie jeho argumenty(ak sú to vôbec argumenty a nie len priania a citácie z Biblie) nijakým spôsobom nedokazujú Boha. Takže znova, čo konkrétne tam je možné považovať za dôkaz, respektíve čo tam ty považuješ za dôkaz.
Napísať odpoveď