Jozef Koval napísal:Moje prianie? Ja som si to nevymyslel. Tak to skrátka je. Vravíte že viera nemá s logikou nič spoločné no viera je jedna veľká logika. Zdôvodním. Podľa vašej logiky si môže človek vystrieť ruky a zrazu sa mu v nich ocitne lopta alebo hocičo iné len tak z ničoho. Podľa kresťanskej logiky je tu Boh inteligentná všemocná bytosť ktorá stvorila vesmír a všetko v ňom.
Dokonca je možné, že ti kamenná socha zamáva. Stačí aby sa všetky častice pohybovali v jeden moment rovnakým smerom. Science bitch.
Nie je naša a vaša logika. Tá "naša" ako ju nazývaš platí pre všetko, čo poznáme. To čo si napísal, však nie je kresťanská logika. Môžme to nazvať kresťanský lore ale určite nie logika.
Jozef Koval napísal:Žiadal si ho xkrát aj tvoji kolegovia. Napíš mi ako si ty predstavuješ dôkaz o Bohu.
Ešte raz si to prečítaj. Žiadam snáď hmotný dôkaz? Ty mi povedz ako si mám predstavovať dôkaz, keď sa tu tým slovom oháňaš v každej druhej vete a pritom ani nevieš čo znamená.
Jozef Koval napísal:Hovoril som len o zemi ale aj tak veľmi pochybujem že by sa niekedy vďaka zásahu moci vesmíru (aj keď žiadnu moc nemá lebo je to len priestor) niekedy ocitlo v tvojej garáži lambo nestvorené len tak by sa tam zo sekundy na sekundu objavilo.
Zem nie je uzatvorená sústava. Už len pri pohľade na Slnko by ti to mohlo trknúť. Takže nemá zmysel sa baviť "len" o Zemi.
Slovo moc navodzuje pocit inteligencie. Vesmír však má energiu, čas a teóriu pravdepodobnosti. S objavením auta v sekunde je samozrejme istý problém. Keby si mal viac vedomostí z oblasti fyziky vedel by si aké a na niečo také by si sa nemusel pýtať.
Jozef Koval napísal:Lenže aj tie fyzikálne zákony musel niekto vymyslieť a uplatniť.
Prečo? A prečo uplatniť to už vôbec nechápem. Nesnaž sa personifikovať vesmír. Neexistuje žiadna bytosť, ktorá by uplatňovala fyzikálne zákony. Možno existuje častica, resp. pole, ktoré tie zákony definuje. Higgs by mal byť dostatočnou pomôckou. Neviem síce, či aj pre teba
Jozef Koval napísal:No ak sa človek na niečo pozerá a nevidí to ťažko sa to vysvetľuje.
Tak ako ten Hawkingov citát nijakým spôsobom nevyvracia Boha, tak ani tie jeho argumenty(ak sú to vôbec argumenty a nie len priania a citácie z Biblie) nijakým spôsobom nedokazujú Boha. Takže znova, čo konkrétne tam je možné považovať za dôkaz, respektíve čo tam ty považuješ za dôkaz.