Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Siberian
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Siberian »

Jozef Koval napísal:normálny človek nevyvracia niečo čo podľa neho neexistuje
Ešte že ťa máme, aby si nám určoval kritériá normality. A čo by mali ľudia vyvracať? To, čo podľa nich existuje? Alebo to nechať tak, nech si bludári šíria bludy? Buď si nelogický alebo propaguješ pasivitu.

PS: zaujímal by ma zdroj toho tvrdenia, že 98% hmoty vzniklo 3 minúty po Veľkom Tresku, lebo mi to príde ako čistý nezmysel - pravdepodobne si zase niečo prekrútil.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Aby si nebol smutný, tak som znova tu.

K Darwinovej teórií ti napíšem jeden hlavný fakt. Vďaka jeho teórií veda svojimi výskumami úplne vyvrátila tvrdenie, že prvými ľuďmi bol nejaký Adam a Eva. A týmto zároveň vyvrátili aj to, že Boh stvoril človeka. Lebo v tej Vašej knihe plnej balastov toto klamstvo je. Že Boh stvoril Adama a Evu, prvých ľudí na Zemi. Vďaka Darwinovej teórií dostala veda presný smer, ktorým sa má uberať pri objasňovaní vzniku a vývoja ľudstva ako takého. A nie len ľudstva, ale všetkého živého. A toto je fakt, ktorý nikdy žiadny veriaci nedokáže vyvrátiť.

A čo že mi to strapaty pekne vysvetlil? Napísal rovnaké omáčky, ako tu vypisuješ ty. Najviac som sa ale pobavil na tej tvojej časti, kde si písal, že s Bohom je treba sa občas porozprávať. Sami so sebou, poprípade ak má človek halucinácie, sa rozprávajú blázni alebo feťáci, ktorý to preženú s fetom (jedného takého poznám, ktorý si dal do nosa a potom chudák polovicu večera strávil schúlený v kúte kvôli tomu, že sa s ním údajne rozprávala stolná lampička a chcela ho zabiť). Lekári aj rôznymi testovaniami, monitorovaním mozgu a skúmaním správania sa pacientov dokázali, že samomluva je psychickou poruchou/chorobou. Tak len sa ďalej rozprávaj.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

beardie

lebo ludia ktory nemaju cas na rodiny tak kvalitne vychovaju aj deti ... a tie deti budu zit s mojimi detmi ... budu rozhodovat o mojom dochodku pripadne eutanazii... rodina je zakladnou bunkou spolocnosti ..ak nemoze normalne rasta a rozvijat sa stava sa z nej bunka rakovinova, ktora pohlti vsetkych ...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Jozef Koval napísal:A ty stále odpovedáš lebo nič len tak. Ja som sa nad tým zamyslel až až. Táto tvoja otázka je nekonečný kolobeh.
lenze ty nie si ochotny ani len tu myslienku pripustit, v tom je ten rozdiel medzi nami :)
ja som sa zamyslal nad vznikom vesmiru a veda mi ukazuje, ze je sice mozne, ze Boh ho stvoril, ale ukazuje aj, ze je dost velka sanca, ze vznikol aj bez neho

btw, kto stvoril Boha?
Jozef Koval napísal:To je ako keby si povedal že architekti zavadzajú vo svojich návrhoch. Alebo že programátor zavadzia vo svojom programe.
lenze vsetky deje sa daju vysvetlit aj bez posobenia Boha
preto ho vobec do tych rovnic netreba
budes tvrdit, ze blesk a hrom su bozi hnev?
Jozef Koval napísal:Ale to kvôli zlu kvôli diablovi.
vidis, zase sa len vyhovaras na Boha :)
Jozef Koval napísal:Fakt a ty si kto že ideš hovoriť čo Boh môže a čo nie?
obycajny clovek pouzivajuci logiku
skus mi vysvetlit ako moze byt aj vsemohuci aj davat ludom slobodnu volu
Jozef Koval napísal:Hej hej vy sa chcete len presviedčať o tom že neexistuje no každý hoci len tuší že existuje.
ja viem, ze existuje, ale iba v krestanskych hlavach ako predstava, bohuzial pre vas ale nie v realite
nie je ho totiz treba, vsetko sa da (resp bude dat) vysvetlit aj bez neho
Jozef Koval napísal:Takže tým si nepriamo priznal že Boh existuje. Normálny človek sa zamyslí že za 5000 rokov bolo toľko ľudí koľkí zasvätili svoje životy Bohu. Prečo by to niekto robil ak by si nebol istý či existuje?
miliardy much zeru hovna, takze musia byt chutne, ze?
robia to preto, lebo ako ty ziju len v predstavach, ktore im do hlavy natlacilo okolie
sam si predsa priznal, ze k birmovke si sa dostal vdaka svojmu okoliu
Jozef Koval napísal:Nie nemyslí si že veriaci založí ruky a povie že všetko vybaví Boh.
to nie, ale ak sa nieco nevydari, tak to zase zvaluju na Boha, ze je to jeho vola, ze nevidime ten vyssi ciel za tym, atd
Jozef Koval napísal:Ale po tomto svete môžu byť spasení alebo aj v tomto svete niekto môže vyštudovať medicínu a postaviť sa na vlastne ja to o šanci.
taku sancu ma jeden z miliona, ostatnych 999 999 zbytocne trpi a tvoj krestansky Boh sa na to s radostou diva a nic proti tomu nespravi
skus mi na to napisat, ze je to jeho vola a vyssi zamer a odkazem ta na moju predchadzajucu odpoved
Jozef Koval napísal:A zase ak by si neveril tak by si tu nebol lebo normálny človek nevyvracia niečo čo podľa neho neexistuje
ja vyvraciam len tebou prinasane bludy bez realneho zakladu, to je velmi velky rozdiel, ktory ocividne nie si schopny pochopit
strapaty napísal:lebo ludia ktory nemaju cas na rodiny tak kvalitne vychovaju aj deti ... a tie deti budu zit s mojimi detmi ... budu rozhodovat o mojom dochodku pripadne eutanazii... rodina je zakladnou bunkou spolocnosti ..ak nemoze normalne rasta a rozvijat sa stava sa z nej bunka rakovinova, ktora pohlti vsetkych ...
zase obmedzujes cudzich ludi
ako vies, ze nechcu pracovat po sviatkoch a vikendoch kvoli zarobeniu viac penazi len kym dieta nevyrastie?
alebo robit len poobedne, pricom rano sa bude venovat dietatu otec a poobede matka?

preco nutis inych ludi zit podla svojich meritok? ved ich nepoznas, co ta po nich? preco musis tebe neznamych ludi obmedzovat?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

zeky napísal:Sorry, ale nerozhoduješ o tom, či niečo pridám.

V pohode ja som nepovedal že ti zakazujem.

Vidím zlo? Pretože v Biblii je množstvo zla. Vatikán si môže vyhlasovať čokoľvek sa im momentálne hodí. A samozrejme zas je tu tá slobodná vôla a to že rešpektuje výber. Lebo sa to hodí. Pre nič iné. Stvoril údajne vesmír, ktorý je nepredstaviteľne obrovský a my sme v ňom nebadateľná malá časť, ale rozhodol sa že my budeme jeho stredobod okolo ktorého sa bude všetko točiť? A keď už sme pri tom, napadlo mu vytvoriť nás až po niekoľkých miliardách rokov po tom, čo bola vytvorená Zem? Už len to je divné. K videám, pridám ich sem...nepozeraj ich ak nechceš, ale ja ti tiež nezakazujem sem nič pridávať.

Už som sem dával nejaké epizódy z Atheist experience. Toto je show, kam volajú kresťania aby diskutovali s ateistami o svojich otázkach. Podľa mňa je to zaujímavé, práve kvôli veľmi konkrétnym témam, ktoré tam preberajú. Máš tam aj spomenuté, prečo nemôžeš vyberať čo sa hodí.

Kde je v novom zákone zlo? Považuješ za zlo že Boh poslal na zem svojho syna aby ťa zachránil? Potom máš asi pomýlené hodnoty zla a dobra. Vieš ty vôbec niečo o kresťanstve? Celá naša viera je o slobodnej vôli a Ježišovom vzkriesení. To je základ akože fakt nechápem ako môžeš niečo také napísať to je ako keby si o kresťanstve nikdy nepočul. Slobodná vôľa sa spomína už na začiatku pri stvorení Adama a Evy kedy im Boh vdýchol dušu a dal im slobodnú vôľu. Vieš Satan bol proti našej slobodnej vôli chcel aby sme boli len ako nejaký sluhovia alebo také niečo. Ale Boh nás postavil na rovnakú úroveň ako anjelov dokonca ešte viac anjeli sa klaňajú Ježišovi a Márii a to sa Satanovi nepáčilo nedokázal zniesť myšlienku že on by sa mal pokloniť človekovi preto ho Boh zvrhol do pekla lebo sa vzoprel Bohu. Bol pyšný preto sa pýcha považuje za najväčší hriech lebo pre ňu začalo všetko zlo.
Áno Boh sa rozhodol že my budeme jeho stredobod z celého veľkého vesmíru. To je sila čo? Ako nás musí milovať. To za koľko nás vytvoril nie je podstatné aj keby to trvalo miliardy rokov v jeho pojmoch to je nič lebo vo večnosti sú aj miliardy rokov ako jedna sekunda alebo ako nič.
Ďalšia vec to vy si vyberáte z biblie to čo sa vám najviac hodí aby ste to mohli spochybniť. My si nič nevyberáme riadime sa podľa Božieho slova.
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

@Noobsz DJ: MAs problem s citanim (dokonca vlastnych prispevkov)? Jasne si napisal ze neveris Biblii, okrem ineho lebo bola napisana v dobe kedy upalovali carodejnice a siril sa mor a ludia o zvalovali na hnev Bozi, presne toto si napisal stranu dozadu, kazdy si to moze precitat - a je to TOTALNA BLBOST, v tej dobe sa take veci nerobili, historia nebude tvoja silna stranka, co ti mam zatlieskat ked trepes sprostosti? Normalne by som na to nereagoval, mylit sa moze kazdy, no ked niekto napise ze krestania nemaju alebo nevedia pouzivat rozum a potom ukaze ze sam ma problem s dejepisom zo zakladnej skoly tak sa proste musim sa ozvat lebo ten clovek posobi primitivne.. Kto ti povedal ze verim bez dokazov? Mam svoj osobny dokaz, podobne ako väcsina veriacich, no nie je to dokaz na vedeckej urovni takze som ho tu nenapisal.. Pre mna je vsak viac ako dostatocny, preto verim.
A dalsi "hviezdny" vyrok:

"Chceš ma aj ty presviedčať o tom, že existuje Boh, že to čo je písané v Biblií je svätá pravda? V tom prípade si rovnaký úbožiak, rozumovo na úrovni ľudí v tej dobe, kedy tá kniha vznikala."

Takze krestania, kedze veria slovam v Biblii (Novy Zakon chapeme obrazne - nauc sa co to slovo znamena) su rozumovo na urovni ludi spred 2000 rokov? No ty si "inteligent" teda :) Robis hanbu miestnym ateistom, a zaroven vyzva pre miestnych ateistov: Ked budete napr. kritizovat Jozefa Kovala, alebo pisat vyroky o tom ze krestania su netolerantni, maju nedostatok vedomosti a zvyknu mat aj blbe predsudky voci ludom ineho vierovyznania - precitajte si tento vyrok hore od Noobsz DJ a uvidite aky obmedzenec pochadza aj z vasich radov - proste neda sa krestanov ani ateistov generalizovat..
K tvojmu vyroku, na tieto veci mi prosim odpovedz:
1. Poznam par ludi co studuju ne prestiznej univerzite s vynikajucimi vysledkami a su veriaci - tiez su rozumovo pozadu? Ci tam uz sa to nejak vynuluje abo daco take?
2. Clovek spred 2tisic rokov ked je ateista - nezalezi na vzdelani - automaticky rozumovo predbehol svoju dobu, vsak? (vyplyva z tvojho vyroku) A ty si teda tiez ako ateista rozumovo pred vsetkymi veriacimi, a je to fuk ze pises sprostosti ze to nema obdobu.. Ci?
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Počuj mňa fakt nebaví čítať rovnaké rozprávky znova. Aj keby to pohodlné vysvetlenie o slobodnej vôli bola pravda, tak je to podľa mňa vyhrážanie sa. Keď sa nebudeš chovať podľa istých pravidiel, pôjdeš do pekla. Takže načo nám dávať slobodnú vôlu?
Áno Boh sa rozhodol že my budeme jeho stredobod z celého veľkého vesmíru. To je sila čo? Ako nás musí milovať.
Tak to by musela byť naozaj sila a takéto bludy ma len stále silnejšie presviedčajú, že je to blbosť. Načo potom stvoril zvyšok tak veľkého vesmíru v ktorom nie sme ani kvapka v oceáne? Nejak to nemá zmysel. Vidíš, keď nie si schopný normálne vecne odpovedať na moje otázky, tak začneš takýmito prázdnymi pseudo argumentami? Takže vytvoril akože Zem, potom počkal niekoľko miliárd rokov a potom stvoril nás. Fakt sila. Tomu už snáď neveríš ani ty. Ešteže existujú aj kreacionisti, ktorí si to celé zjednodušili a rovno vyhlásili, že Zem má len cca. 6000 rokov. Tie videá si si samozrejme ani len neotvoril. Inak by si vedel, že ako veľmi si z Biblie vyberáte, máš to tam úplne jasne vysvetlené.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Siberian napísal: Ešte že ťa máme, aby si nám určoval kritériá normality. A čo by mali ľudia vyvracať? To, čo podľa nich existuje? Alebo to nechať tak, nech si bludári šíria bludy? Buď si nelogický alebo propaguješ pasivitu.

No ja neviem čo by mali ľudia vyvracať no mne osobne by prišlo zbytočné vyvracať spidermana keď viem že neexistuje.

PS: zaujímal by ma zdroj toho tvrdenia, že 98% hmoty vzniklo 3 minúty po Veľkom Tresku, lebo mi to príde ako čistý nezmysel - pravdepodobne si zase niečo prekrútil.

http://www.martinus.sk/?uItem=4287
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

strapaty napísal:beardie

lebo ludia ktory nemaju cas na rodiny tak kvalitne vychovaju aj deti ... a tie deti budu zit s mojimi detmi ... budu rozhodovat o mojom dochodku pripadne eutanazii...
A napadlo Ta, ze nie len ludia co maju deti pracuju ? Alebo, ze existuju prevadzky, ktore sa cez vikend nemozu zastavit a bez ludi to nepojde (elektrarne, strojarske zavody, zeleziarne ...) ? Co napriklad taky doktori, policia, hasici ? Aj oni si maju dat povinne vsetci cez vikend volno, aby mohli vychovavat svoje deti ? Alebo ti v nedelu ukradne niekto platobnu kartu a ty sa nedovolas na call centrum aby ti ju zablokovali? Ale to ze ti niekto vybieli ucet je jedno, moze ta hriat predstava, ze pani z call centra travi cas zo svojimi detmi. A ze z nich nevyrastu skazeni homosexualni vandali, ktori robia potraty na pockanie a rozdavaju iniekcie s eutanaziou ako bonus ku dochodcovskym plienkam.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

beardie napísal:lenze ty nie si ochotny ani len tu myslienku pripustit, v tom je ten rozdiel medzi nami :)
ja som sa zamyslal nad vznikom vesmiru a veda mi ukazuje, ze je sice mozne, ze Boh ho stvoril, ale ukazuje aj, ze je dost velka sanca, ze vznikol aj bez neho

btw, kto stvoril Boha?
A ty nie si ochotný pripustiť že existuje Boh. Aj ja som sa zamýšľal nad vznikom vesmíru a veda Boha vôbec nevylučuje skôr naňho ukazuje. Boh nám vysvetľuje že on je počiatok všetkého.
beardie napísal:lenze vsetky deje sa daju vysvetlit aj bez posobenia Boha
preto ho vobec do tych rovnic netreba
budes tvrdit, ze blesk a hrom su bozi hnev?
Áno aj zdrojový kód facebooku sa dá vysvetliť aj bez Zuckerberga ale predsa ho vytvoril Zuckerberg takže zásluha patrí jemu. Blesk a hrom Boží hnev? Nie je to kolobeh prírody ktorú stvoril Boh.
beardie napísal:vidis, zase sa len vyhovaras na Boha :)
A aké vysvetlenie na zlo čakáš z vedeckého hľadiska? Že zlo je tu kvôli nejakým fyzikálnym zlúčeninám?
beardie napísal:obycajny clovek pouzivajuci logiku
skus mi vysvetlit ako moze byt aj vsemohuci aj davat ludom slobodnu volu
Keby si porozmýšľal tak sa to neopýtaš lebo zo slova všemohúci plynie že môže všetko.
beardie napísal:ja viem, ze existuje, ale iba v krestanskych hlavach ako predstava, bohuzial pre vas ale nie v realite
nie je ho totiz treba, vsetko sa da (resp bude dat) vysvetlit aj bez neho
Existuje to len vy si to nechcete priznať aj keď viete že existovať môže lebo ani veda ho v žiadnom prípade nevylučuje ale to že niekto niečo popiera neznamená že to neexistuje.
beardie napísal:miliardy much zeru hovna, takze musia byt chutne, ze?
robia to preto, lebo ako ty ziju len v predstavach, ktore im do hlavy natlacilo okolie
sam si predsa priznal, ze k birmovke si sa dostal vdaka svojmu okoliu
To snáď nemyslíš vážne že porovnávaš ľudí s muchami.
beardie napísal:to nie, ale ak sa nieco nevydari, tak to zase zvaluju na Boha, ze je to jeho vola, ze nevidime ten vyssi ciel za tym, atd
Nie ak sa nám niečo nepodarí povieme si že sme to pokazili my svojou vlastnou vinou neobviňujeme Boha. Niekedy sa stane že sa niekomu niečo prihodí aj z Božej vôle no ten človek to časom zistí.
beardie napísal:taku sancu ma jeden z miliona, ostatnych 999 999 zbytocne trpi a tvoj krestansky Boh sa na to s radostou diva a nic proti tomu nespravi
skus mi na to napisat, ze je to jeho vola a vyssi zamer a odkazem ta na moju predchadzajucu odpoved
Ale šancu na spásu má milión z milióna.
beardie napísal:ja vyvraciam len tebou prinasane bludy bez realneho zakladu, to je velmi velky rozdiel, ktory ocividne nie si schopny pochopit
Ani vy nemáte reálny základ máte len teórie a domnienky.
Siberian
Expert
Expert

Jozef Koval napísal:No ja neviem čo by mali ľudia vyvracať no mne osobne by prišlo zbytočné vyvracať spidermana keď viem že neexistuje.
Máš dojem, že by tu existovala skupina ľudí, ktorá pretláča do škôl svoje bludy, že svet, život a človeka stvoril spiderman, že našu morálku musíme zakladať na komiksoch so spidermanom a iné podobné nezmysly? Lebo keby sa to tak dialo, tak by tomu racionálni ľudia odporovali. Takže to isté sa deje aj s náboženstvom. A ty sa tomu ešte čuduješ, keď tomu niekto bráni.

btw, mám tu teraz tú knihu otvorenú - nejak tam nikde neviem nájsť to tvrdenie, tipnem si - asi si len skopíroval tvrdenie z toho tvojho brakového filmu a odkazuješ ma na knihu, ktorú si nečítal. Inak teraz pozerám, že presne argumentuješ, ako v tom filme. Nabudúce si prečítaj nejakú knihu od skutočných vedcov, brakové filmy nie sú práve zárukou presnosti vedeckých informácií.

//Ako zisťujem, tak ten výrok je z knihy Billa Brysona - lenže on tým myslel vodík a hélium, ktoré tvoria väčšinu z atómov vo vesmíre.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

zeky napísal:Počuj mňa fakt nebaví čítať rovnaké rozprávky znova. Aj keby to pohodlné vysvetlenie o slobodnej vôli bola pravda, tak je to podľa mňa vyhrážanie sa. Keď sa nebudeš chovať podľa istých pravidiel, pôjdeš do pekla. Takže načo nám dávať slobodnú vôlu?

Boh nám dal vo svojej nekonečnej láske slobodnú vôľu lebo rešpektuje našu voľbu on nás nenúti aby sme ho milovali človek sa môže rozhodnúť pre lásku alebo nenávisť svetlo alebo temnotu jednoduchá voľba. Lenže ktorý normálny človek odmietne lásku? Jedine psychopat. Láska je ten najkrajší a najsilnejší pocit. Ak si nájdeš dievča do ktorého sa maximálne zamiluješ a miluješ ju tak že by si za ňu dal aj život čo od toho je viac? Nič. Ale to je len pozemská láska a už má taku silu že by zaňu človek aj zomrel ale lásku akou nás miluje Boh si nevieme na tomto svete predstaviť a vy to odmietate je to normálne?

Tak to by musela byť naozaj sila a takéto bludy ma len stále silnejšie presviedčajú, že je to blbosť. Načo potom stvoril zvyšok tak veľkého vesmíru v ktorom nie sme ani kvapka v oceáne? Nejak to nemá zmysel. Vidíš, keď nie si schopný normálne vecne odpovedať na moje otázky, tak začneš takýmito prázdnymi pseudo argumentami? Takže vytvoril akože Zem, potom počkal niekoľko miliárd rokov a potom stvoril nás. Fakt sila. Tomu už snáď neveríš ani ty. Ešteže existujú aj kreacionisti, ktorí si to celé zjednodušili a rovno vyhlásili, že Zem má len cca. 6000 rokov. Tie videá si si samozrejme ani len neotvoril. Inak by si vedel, že ako veľmi si z Biblie vyberáte, máš to tam úplne jasne vysvetlené.
http://tech.sme.sk/c/7463970/papez-fran ... elnik.html
Nevieme prečo Boh všetko stvoril tak ako to stvoril to vie len on. A čo by si čakal že by stvoril len zem a nič viac? Ako som už povedal nemôžeš dávať do úvahy čas vo večnosti lebo tam čas nieje tam máš miliardy a miliardy rokov ako keby neuplynula ani 1 sekunda.

//autoeditácia príspevku (29 Okt 2014, 21:28)
Siberian napísal: Máš dojem, že by tu existovala skupina ľudí, ktorá pretláča do škôl svoje bludy, že svet, život a človeka stvoril spiderman, že našu morálku musíme zakladať na komiksoch so spidermanom a iné podobné nezmysly? Lebo keby sa to tak dialo, tak by tomu racionálni ľudia odporovali. Takže to isté sa deje aj s náboženstvom. A ty sa tomu ešte čuduješ.

Morálka? Veď to by u vás ani nemalo existovať na základe čoho môžete povedať že toto je dobré a toto zlé? My kresťania máme pevné zásady morálky ktoré nám určil Boh nato aby sme žili šťastne aby nebolo na zemi zlo a chaos a aby sme sa dostali k Bohu do neba my máme dôvod byť morálni ale vy ho nemáte. A tak musím požiť výrok z filmu. Ak Boh neexistuje ako slávne označil Dostoyevsky: "Ak Boh neexistuje je dovolené všetko."

btw, mám tu teraz tú knihu otvorenú - nejak tam nikde neviem nájsť to tvrdenie, tipnem si - asi si len skopíroval tvrdenie z toho tvojho brakového filmu a odkazuješ ma na knihu, ktorú si nečítal. Inak teraz pozerám, že presne argumentuješ, ako v tom filme. Nabudúce si prečítaj nejakú knihu od skutočných vedcov, brakové filmy nie sú práve zárukou presnosti vedeckých informácií.

//Ako zisťujem, tak ten výrok je z knihy Billa Brysona - lenže on tým myslel vodík a hélium, ktoré tvoria väčšinu z atómov vo vesmíre.
Aha takže za hodinu si prečítal celú knihu? A pritom tu ešte aj stíhaš odpisovať zaujímavé. Áno používam aj niečo z filmu máš s tým problém? Pokiaľ sú tam rozumné a logické argumenty tak je logické že to použiješ vy sa tiež oháňate všelijakými vedeckými článkami. Ten film bol urobený preto lebo niekde sa ľudom za vieru v Boha vysmievajú a znepríjemňujú im život a keďže nie každý vie obhájiť svoju vieru tak to zobrali do rúk múdri ľudia a vyrobili tento film kde sa len dokazuje že veda Boha vôbec nevylučuje ale skôr naňho ukazuje.
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Ten článok nič nedokazuje, len to, že je už cirkev schopná robiť v niektorých otázkach ústupky a musí sa prispôsobovať dobe. To, že sa tie veci diali a oni ich uznávajú neznamená zrazu, že za to môže boh. Ja nič nečakám, lebo neverím, že to stvoril nejaký boh. Čiže sa ďalej nad takými nelogickými krokmi zamýšľať nejdem.
To, že údajne je to v nejakej "večnosti" len sekunda, teda pre nejakú neexistujúcu entitu je pre mňa nedokázateľná vec. Veď taký časový úsek nie je zanedbateľný dokonca ani v porovnaní s predpokladaným vekom vesmíru. Za to my oproti tomu sme tu len akoby sme sem prišli niekedy dnes ráno.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

zeky napísal:Ten článok nič nedokazuje, len to, že je už cirkev schopná robiť v niektorých otázkach ústupky a musí sa prispôsobovať dobe. To, že sa tie veci diali a oni ich uznávajú neznamená zrazu, že za to môže boh. Ja nič nečakám, lebo neverím, že to stvoril nejaký boh. Čiže sa ďalej nad takými nelogickými krokmi zamýšľať nejdem.
To, že údajne je to v nejakej "večnosti" len sekunda, teda pre nejakú neexistujúcu entitu je pre mňa nedokázateľná vec. Veď taký časový úsek nie je zanedbateľný dokonca ani v porovnaní s predpokladaným vekom vesmíru. Za to my oproti tomu sme tu len akoby sme sem prišli niekedy dnes ráno.
Cirkev týmto chcela povedať že biblia nám podrobne neopisuje vznik vesmíru a sveta cirkev nám hlavne hovorí že to stvoril Boh. Ako a z čoho? To skúma veda dokonca dneska som v novinách na jojke videl správu v ktorej František dokonca podporuje vedecké výskumy. My nemáme problém uznať vaše vedecké výskumy a fakty ale vy si neviete priznať že to čo skúmate stvoril Boh. Áno taký časový úsek nie je zanedbateľný dokonca ani v porovnaní s predpokladaným vekom vesmíru. Ale čo je 13,7 miliárd rokov oproti večnosti?
"Za to my oproti tomu sme tu len akoby sme sem prišli niekedy dnes ráno." Aspoň vidíš aký je náš život krátky nejakých 50 rokov veď to je až smiešne číslo a aj napriek tomu odmietate Boha ale fakt vám stojí zato taký krátky čas zato aby ste sa pre svoju pýchu a tvrdohlavosť naveky trápili akí ste tu boli hlúpi?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

L.O.L. napísal: 1. Poznam par ludi co studuju ne prestiznej univerzite s vynikajucimi vysledkami a su veriaci - tiez su rozumovo pozadu? Ci tam uz sa to nejak vynuluje abo daco take?
Povedal by som že nie rozumovo ale minimálne psychicky. Napriek tomu že sú múdry, tak sa tak boja smrti že sú ochotný si pripustiť takú vec že po smrti pôjdu do neba. Ale to je len strach ktorý je u človeka normálny. Taký strach je normálny aj u vedcov sú to predsa len ľudia. A stupňuje sa to ako sa približuje čas na smrť. Ale to je psychika.

Vieš mi povedať prečo tieto všetky zjavenia, narodenie Krista alebo nejaké vnuknutia duchom svetým prípadne všetko čo sa stávalo práve pred 2000 rokmi prečo tu v Europe? Prečo nie v Afrike alebo Amerike?
Prečo sa to nestáva v dnešnej dobe? Podľa mňa teraz je viac zla na zemi ako bolo pred 2000 rokmi.
Všetko čo sa stalo vtedy je len veľmi ťažko dokázatelné teraz v tejto dobe. Nie je to preto že v tejto dobe by to bolo veľmi ľahko vyvrátiteľné?
Vieš mi povedať prosím prečo sa napríklad Indiánom nič také nastalo? Nieje to preto že tento blud nebolo možné dostať za oceán keďže vtedy ani nevedeli že existuje aj iné územie. Alebo v tej dobe boh Ameriku a jej obyvateľov nemiloval? Že tam kresťanstvo prišlo až keď ho tam priniesli európania?
Nezdá sa ti divné že kresťanstvo siahalo len potiaľ ako bolo možné ho ďaleko rozšíriť.
Prečo keď prví krát prišli lode v roku 1492 z Európy do Ameriky nevideli pôvodných obyvateľov modliť sa k bohu. Prečo uctievali napríklad veľkého Manitú?

A takto prečo by som mohol pokračovať veľmi dlho.
Siberian
Expert
Expert

Jozef Koval napísal:Morálka? Veď to by u vás ani nemalo existovať na základe čoho môžete povedať že toto je dobré a toto zlé?
Na základe spôsobovaného utrpenia alebo úžitku. Wau, to bolo ťažké.
Jozef Koval napísal:My kresťania máme pevné zásady morálky ktoré nám určil Boh nato aby sme žili šťastne aby nebolo na zemi zlo a chaos a aby sme sa dostali k Bohu do neba my máme dôvod byť morálni ale vy ho nemáte.
30 ročná vojna, vyvražďovanie heretikov a pohanov, pogromy na židov... šťastný to svet, že má kresťanov. Milióny ľudí sa vďaka náboženským vojnám a prenasledovaniu dostali skôr do neba.
Jozef Koval napísal:Ak Boh neexistuje ako slávne označil Dostoyevsky: "Ak Boh neexistuje je dovolené všetko."
Tu máš skutočný výrok od S. Weinberga: "Náboženstvo je urážkou ľudskej dôstojnosti. S ním alebo bez neho môžu dobrí ľudia konať dobré veci a zlí ľudia zlé veci. Ale aby dobrí ľudia konali zlé veci - na to treba náboženstvo."
A už tu boli hodené linky na štúdie, že náboženstvo nerobí ľudí morálnejšími, takže to máš márne.
Jozef Koval napísal:Aha takže za hodinu si prečítal celú knihu? A pritom tu ešte aj stíhaš odpisovať zaujímavé.
Viem použiť ctrl+f, čo akože s tým?
Jozef Koval napísal:Áno používam aj niečo z filmu máš s tým problém?
Problém by si s tým filmom mal mať ty. Stačilo mi opýtať sa na jeden výrok a už zisťujem, že autor toho výroku bol niekto iný a v podstate sa jednalo len o to, že 3 minúty po veľkom tresku tu už bol vodík a hélium a ťažšie prvky vznikli neskôr. A čo teraz s tým?
Jozef Koval napísal:Pokiaľ sú tam rozumné a logické argumenty
Rozumné a logické jedine tak pre ľudí, ktorí sú na tom hardwarovo slabšie a o logike tiež nič nevedia.
Jozef Koval napísal:veda Boha vôbec nevylučuje ale skôr naňho ukazuje
Veda sa bohom najmä vôbec nezaoberá, lebo je to nefalzifikovateľná hypotéza, ktorá ani nie je potrebná. Okrem toho skresľuje nielen univerzity (na ktorej univerzite by profesor zabíjal čas jalovými rečami o ateizme a kreacionizme?), ale je to aj iba taký slamený panák - v tom filme veriaci prváčik zvíťazil argumentačne nad profesorom filozofie? V ktorom alternatívnom vesmíre by to bolo akože možné? Snívajte ďalej, veriaci.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

fu, to som asi spravil chybu, ze som tuto temu otvoril, tolko bullshitu co sa tu riesi na tolko stranach. Nech si kadzy veri v co chce. Ostatnym to moze byt jedno. Ateisti su este vacsi fanatici jak jehovisti. Tak isto niektori extremisticky veriaci su tiez natom dost zle.

Inac nechapem tu medializovanu spravu o big bangu. Vsak to sa ani doteraz nijak nevylucovalo. Vsak zaciatky teorie velkeho tresku spravil Belgicky katolicky knaz Monseigneur Georges Henri Joseph Édouard Lemaître v roku 1927.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Jozef Koval napísal:Čo sa týka umelej inteligencie sú to len stroje nemôžeš ich klásť na úroveň ľudí sú inteligentné ale len kvôli tomu že sme ich vymysleli. Nemajú pocity nemajú dušu tým pádom sú to len stroje poháňané čipmi nič viac. Tak isto my sa nemôžeme porovnávať s Bohom my obyčajní, smrteľní a omylní ľudia sa nemôžeme porovnávať s dokonalou, neomylnou duchovnou bytosťou ktorá nás stvorila veď ak máš rozum tak si uvážiš aká je to drzosť. Fakt sa ti vidí veľa že Boh od nás chce rešpekt a vďaku zato čo všetko nám dal? Dal nám celý vesmír, celú krásnu zem a slobodnú vôľu do ničoho nás nenúti. A tebe sa zato vidí veľa pokoriť sa pred ním a občas sa s ním porozprávať?
Áno Boh nás nepotrebuje on by si vystačil aj sám vo svojej svätej trojici ale on je zdroj večnej lásky s ktorou sa chce s nami podeliť.
To ty si nas prirovnal k Bohu a UI k ludom.
Ja som sa tym snazil povedat len to, ze co vyzera ako vysledok inteligeneho spravania, nemusi mat inteligentneho povodcu.
Jozef Koval napísal:Ok ale tí ľudia uctievajú aj tak vyššiu moc a to som tým chcel povedať že oni považujú napr. nejakého severského Boha za to čo my nášho. Uctievajú ho za najvyššiu autoritu tam je len otázka ako Boha pomenuješ ale ak ho považuješ za najvyššiu autoritu tak je to vlastne ten istý Boh.
Tkze je jedno koho ucitievam, staci, ze uctievam vysiu moc a nepojdem do kretsnkeho pekla? zopakuj si prikazania, najme to prve.
Jozef Koval napísal:Môžeš si hovoriť čo chceš ak by som prišiel pred inteligentných ľudí s rolexami na ruke a povedal by som im: aha pred sekundou sa mi zjavili na ruke. Hneď by na mňa zavolali blázinec ale v otázke vzniku vesmíru je u vás niečo také možné.
Ty si mozes hovorit co chces, keby si prisiel pred ludi co maju aspon sajn o fyzike a ukazal im subatomarnu casticu v ruke a povedal im, aha pred sekundou sa mi tu zjavila, tak by mi verili, ze sa to stava.
Este raz opakujem vesmir nie je lamborginy, ani rolexky. Subatomarne castice spontane vznikaju aj zanikaju z nicoho - je to znami jav a vla sa to fluktuacia vakua.
Keby si konecne precitas ten clanok, tak vies ze s vesmirom to bolo podobne, ziaden zazrak, ani porusenie fyzikalnych zakonov, proste je to mozne a zianu inteligenciu ani podobne kraviny na to netreba.

//autoeditácia príspevku (29 Okt 2014, 22:54)
Pascalwb napísal:fu, to som asi spravil chybu, ze som tuto temu otvoril, tolko bullshitu co sa tu riesi na tolko stranach. Nech si kadzy veri v co chce. Ostatnym to moze byt jedno. Ateisti su este vacsi fanatici jak jehovisti. Tak isto niektori extremisticky veriaci su tiez natom dost zle.
To si nemal, je to tu nakazlive, da sa tu hadat do nekonecna :D
A treba mat aj nejake konicky.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Siberian napísal: Na základe spôsobovaného utrpenia alebo úžitku. Wau, to bolo ťažké.
Vy ste to len prebrali od nás ak by nebolo nás kto vie čo všetko by dnes bolo vo svete dovolené.
Siberian napísal: 30 ročná vojna, vyvražďovanie heretikov a pohanov, pogromy na židov... šťastný to svet, že má kresťanov. Milióny ľudí sa vďaka náboženským vojnám a prenasledovaniu dostali skôr do neba.
Ok kvôli ľuďom nie Bohu ľudia vždy robili chyby aj ich budú robiť no Boh zato nemôže už to tu bolo vysvetlené milión krát. Boh nám dal desatoro keby podľa neho každý žil na svete by bol raj. Problém je že ľudia na to kašlú preto je vo svete toľko zla.
Siberian napísal: Tu máš skutočný výrok od S. Weinberga: "Náboženstvo je urážkou ľudskej dôstojnosti. S ním alebo bez neho môžu dobrí ľudia konať dobré veci a zlí ľudia zlé veci. Ale aby dobrí ľudia konali zlé veci - na to treba náboženstvo."
A už tu boli hodené linky na štúdie, že náboženstvo nerobí ľudí morálnejšími, takže to máš márne.
Ako som už vyššie napísal vy ste našu morálku prebrali od nás kresťanská viera priniesla svetu morálku vďaka ktorej nie je na svete anarchia. Ten výrok je padnutý na hlavu hovorite o logike ale sami robíte najnelogickejšiu vec odmietate lásku.
"S ním alebo bez neho môžu dobrí ľudia konať dobré veci a zlí ľudia zlé veci." Ale na základe čoho? Ak by neexistoval Boh kľudne by sme sa mohli správať ako zvieratá alebo aj horšie.
Siberian napísal: Problém by si s tým filmom mal mať ty. Stačilo mi opýtať sa na jeden výrok a už zisťujem, že autor toho výroku bol niekto iný a v podstate sa jednalo len o to, že 3 minúty po veľkom tresku tu už bol vodík a hélium. A čo teraz s tým?
http://www.mysteria.sk/readarticle.php?article_id=96
vybral som ti tú podstatnú časť
Podľa štandardnej teórie, náš vesmír skočil do existencie ako “singularita” asi pred 13.7 miliardami rokov.
http://blogy.hnonline.sk/martin-hrustin ... impr-campr
Siberian napísal: Rozumné a logické jedine tak pre ľudí, ktorí sú na tom hardwarovo slabšie a o logike tiež nič nevedia.
Vy idete hovoriť o logike? Najväčšiu logiku odmietate a namiesto toho prijímate chaos. Hardwarovo slabšie? Aha takže tým chceš povedať že všetci veriaci sú hlupáci? Všetci vysokoškoláci, vzdelaní ľudia, doktori, právnici, architekti, vedci, filozofi, programátori... všetci sme hlupáci vaaau ešte že máme teba.
Siberian napísal: Veda sa bohom najmä vôbec nezaoberá, lebo je to nefalzifikovateľná hypotéza, ktorá ani nie je potrebná. Okrem toho skresľuje nielen univerzity (na ktorej univerzite by profesor zabíjal čas jalovými rečami o ateizme a kreacionizme?), ale je to aj iba taký slamený panák - v tom filme veriaci prváčik zvíťazil argumentačne nad profesorom filozofie? V ktorom alternatívnom vesmíre by to bolo akože možné? Snívajte ďalej, veriaci.
Áno nezaoberá ale svojimi hypotézami a objavmi nechtiac nahráva do biblických vysvetlení. To že prvák vyhral argumentačne nad profesorom sa môže stáť hocikedy a hocikde.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ako som už vyššie napísal vy ste našu morálku prebrali od nás kresťanská viera priniesla svetu morálku vďaka ktorej nie je na svete anarchia. Ten výrok je padnutý na hlavu hovorite o logike ale sami robíte najnelogickejšiu vec odmietate lásku.
"S ním alebo bez neho môžu dobrí ľudia konať dobré veci a zlí ľudia zlé veci." Ale na základe čoho? Ak by neexistoval Boh kľudne by sme sa mohli správať ako zvieratá alebo aj horšie.
Zober si také Japonsko. Nieje tam kresťanstvo a s morálkou sú na to lepšie ako mi. Môžeš mi povedať prečo?
Napísať odpoveď