strapaty napísal:nemozem za to ze si materialista... ze nevieris v nic ine ako fyzicky dokaz... ale viera nie je o dokazoch .. preto sa to vola viera... cize nejake vecne argumenty len tazko ... jeden citat z pisma : hovorím vám, že ak sa neobrátite a nebudete ako deti, nikdy nevojdete do nebeského kráľovstva. 4 Kto sa teda pokorí ako toto dieťa, ten je najväčší v nebeskom kráľovstve
ale to je nad tvoje chapanie...
Teda som podľa teba asi neinteligentný, primitív, pribrzdený, s nízkym iq, lebo je nad moje chápanie rozumieť veciam v náboženstve, biblii a bohu. Ty si evidentne myslíš, že si lepší, nejaký nadčlovek, niečo oveľa lepšie ako ja, lebo tomu chápeš a rozumieš.
Tak mi prepáč, že ma tvoj boh neobdaril takou inteligenciou aby som vetu: "Janíčko a Marienka išli do lesa na huby", pochopil ako "Pepíček si varil na večeru sáčkovú polievku". To dokáže len človek obdarený bohom a obrovskou dávkou inteligencie a pocitu nadradenosti.
strapaty napísal:lebo boh stvoril vesmyr aj cas
Inak názorná ukážka ako argumentuješ ty aj koval, rovnako dokážem argumentovať aj ja. Za vaše argumenty sa dá dosadiť čokoľvek a budem mať rovnaký výsledok v rukách.
To nie sú logické chyby, veda si neprotirečí, vy skrátka vyberiete isté časti, ktoré vám pasujú a prekombinujete ich tak aby to vyzeralo ako protirečenie ale zmysel a podstatu tých viet nevidíš. Keby ste čítali viac vedeckých článkov a publikácii a venovali sa tejto problematike bez pripisovania vecí bohu, zistili by ste, že všetko do seba krásne zapadá. Čo sa týka logických chýb radšej sa sústreďte na svoje logické chyby máte ich tak isto spústu a aj si pekne protirečíte.Jozef Koval napísal:To nie sú logické chyby biblia si neprotirečí vy skrátka vyberiete isté časti ktoré vám pasujú a prekombinujete ich tak aby to vyzeralo ako protirečenie ale zmysel a podstatu tých viet nevidíte. Keby ste čítali bibliu celú zistili by ste že všetko do seba krásne zapadá. Čo sa týka logických chýb radšej sa sústreďte na svoje logické chyby máte ich tak isto spústu a aj si pekne protirečíte.
//so simple
Ten deň príde. Ako som už písal ružový slon s modrým chobotom toleruje zlo kvôli slobodnej vôli. ružový slon s modrým chobotom vo svojom svete toleruje zlo do určitej doby až príde deň v ktorí tí čo si zvolili slobodne ho milovať budú odmenení nebom kde budú oslobodení od pôsobenia zla ale vždy v súlade s ich slobodnou vôľou a zlo už nebude v ten deň bude zlému slonovi odobraná všetká moc a už bude len naveky trpieť v pekle aj so všetkými démonmi a dušami ktoré tam skončili a skončia. A to zlý slon už vie prehral v deň keď za nás malý ružový sloník s modrým chobotom (syn veľkého slona) zomrel a vstal z mŕtvych. Jemu ide už len o to čo najviac oslabiť alebo zmenšiť sloní ráj. Lebo čím viac duší skonči kvôli nemu v slonej diere tým menej nás bude v sloňom ráji.Jozef Koval napísal:Ten deň príde. Ako som už písal Boh toleruje zlo kvôli slobodnej vôli. Boh vo svojom svete toleruje zlo do určitej doby až príde deň v ktorí tí čo si zvolili slobodne ho milovať budú odmenení nebom kde budú oslobodení od pôsobenia zla ale vždy v súlade s ich slobodnou vôľou a zlo už nebude v ten deň bude satanovi odobraná všetká moc a už bude len naveky trpieť v pekle aj so všetkými démonmi a dušami ktoré tam skončili a skončia. A to satan už vie prehral v deň keď za nás Ježiš zomrel a vstal z mŕtvych. Jemu ide už len o to čo najviac oslabiť alebo zmenšiť Božie kráľovstvo. Lebo čím viac duší skonči kvôli nemu v pekle tým menej nás bude v nebi.
Ružový slon s modrým chobotom existoval už pred počiatkom, teda nepodlieha času, pretože čas je ním stvorený. 1SKS 1Jozef Koval napísal:Boh existoval už pred počiatkom, teda nepodlieha času, pretože čas je ním stvorený. 1MOJ 1,1
Skrátka tak to je on je počiatok aj koniec bol tu vždy lebo v ňom bol život a skrze neho všetko povstalo.
Skrátka tak to je on je počiatok aj koniec bol tu vždy lebo v ňom bol život a skrze neho všetko povstalo.
-----normálna argumentačná rovina-----
A teda boh je tiež neživý. Písal si, že je nehmotný duchovný, teda je neživý. No aj v ničote musel byť neživý, ako by inak prežil v ničote ak by bol boh živý organizmus. A ako si tiež písal, nič neživé nemohlo vzniknúť samé od seba, teda ani boh. Ďalšia logická chyba. Či opäť nejaká výnimka pre boha?Jozef Koval napísal:Skrátka vesmír je neživý nemohol vzniknúť sám od seba z ničoho.
Ale ty nerozumieš tomu, že celá slobodná vôľa je fraška, lebo boh je vševediaci? Pri narodení mi boh dal slobodnú vôľa aby som sa sám rozhodol, no keďže je vševediaci, tak už pri narodení vedel, že počas života sa od neho odvrátim a že v tomto stave zostanem (snáď). Tzn., už pri narodení ma odsúdil do pekla*(tu si dáme hviezdičku), lebo ako vševediaci vie, že mi to patrí, lebo ako vševediaci vie, že celý svoj život prežijem bez neho. A teda slobodná vôľa je vlastne nič, placebo efekt pre nás ľudí aby sme si mysleli, to čo si tu napísal ty ale v skutočnosti je o osude každého z nás už dávno rozhodnuté, lebo boh je vševediaci. Teda, pri poslednom súde ti len boh oznámi to čo vedel už pri tvojom narodení.Jozef Koval napísal:Pozri všetko je to o slobodnej vôli. Ak by Boh chcel skrátka by nás stvoril bez slobodnej vôle ale on nás nechce nútiť aby sme ho milovali chce od nás aby sme ho milovali sami z vlastnej vôle a z vlastného rozhodnutia preto nám dal na výber. On rešpektuje naše rozhodnutie ak sa rozhodneme pre zlo. Preto vlastne vzniklo aj peklo kvôli slobodnej vôli ktorú majú samozrejme aj anjeli.
* - jedna skupina veriacich tvrdí, že do neba môžem isť len ak uverím, iná skupina tvrdí, že záleží na skutkoch človeka, ktoré vykonával počas života na zemi, samotná viera nie je až tak dôležitá. Ani len medzi sebou sa neviete dohodnúť čo je pravda a ako je to vlastne s tým, kto ide do neba a kto nie, tak ako veriť tomu čo mi ty tu rozprávaš. Inak ďalšia logická chyba tvojho náboženstva/protirečenie si veriacich.
Neodpovedal si na nič. Omáčky a vlastné z malíčka vycucané definície slova nič a ničota, nie sú relevantné odpovede na moje otázky.Jozef Koval napísal:Na to som ti už odpovedal vyššie nebudem sa stále opakovať.
Tak sa stále pýtam: "a teda kde sa nachádzal tvoj boh, keď stvoril vesmír? ", "Ako to, že boh mohol existovať v ničote a zákony fyziky nemohli existovať v ničote?"
Ako krásne dokážeš veci vytrhnúť z kontextu a dosadiť ich tam kde ti pasujú, inak ako stále.Jozef Koval napísal:LuksKe mi napísal citujem: "To fakt porovnávaš hmotné veci s nehmotnými časticami/atómami a hľadáš v tom logiku?" To sa ale dá aplikovať aj na vás to fakt chcete dokázať nehmotnú duchovnú bytosť bytosť našimi fyzikálnymi zákonmi?
Inak ľuďom sa že vraj podarilo, natočiť, či odfotiť, alebo inak zachytiť činnosť duchov. Poznáš to, že? To znamená, že ak boh existuje a prejavuje svoju existenciu aj tu na zemi, nakoniec aj vy tvrdíte, že boh je všade okolo nás, tak by sme ho rovnakým spôsobom ako tých duchov mali vedieť dokázať. Tzn. odfotiť, nakamerovať, či inak zachytiť jeho činnosť. Či opäť nejaká výnimka pre boha, že on sa takto nachytať nedá?
Keďže ateizmus nie je žiadne spoločenstvo ani náboženstvo ani vierovyznanie, tak v neme ateizmu sa nespáchal ani jeden zločin. To, že ľudia ktorí páchali zločiny sa nazývali ateistami, neznamená, že za to môže ateizmus. To je rovnako ako s Hitlerom, on sa považoval za kresťana-katolíka, chodil do kostla, čítal bibliu, používal boha a citáty z nej vo svojich prejavoch, on bol pre seba kresťanom. To že vy ho tak neberiete, že vy tvrdíte, že nemohol byť kresťanom lebo nežil podľa učenia atď, o nič nemení na tom, že on sa k tomu hlásil, nič to nemeí na jeho viere.Jozef Koval napísal:To sa otočilo skôr vo váš neprospech stále ste tvrdili že aká je cirkev zla lebo koľko zlých vecí napáchala a ja som vám napísal oveľa viac a oveľa horších vecí čo ste napáchali vy ateisti.
Stalin tak isto zneužil vieru ako nástroj triedneho boja, používal tzv. vedecký ateizmus (naštuduj si niečo o tom) aby sa zbavoval nepohodlných ľudí, tiež môžem povedať, že Stalin nemá nič spoločné s ateistami a ateizmom, ktorý vznikol počas francúzskej revolúcie.
Opäť kresťanská nadradenosť a pokora v jednom. Myslíš, že v takom Babylone žili ľudia ako opice?Jozef Koval napísal:Naše náboženstvo dalo jediné normálne zásady morálky ktoré platia aj dnes
ty neveríš v ružového slona s modrým chobotom, čo je nelogické a úplne arogantné, lebo ružové slony neklamú.Jozef Koval napísal:A neveriť Bohu je samo o sebe nelogické lebo Boh neklame lebo klamstvo je hriech a hriech vychádza od diabla.
A ty si bol pri to všetkom ako to robil, videl si na vlastné oči, že tomu veríš a prezetuješ to tu ako svätú pravdu. A to len preto lebo sa to píše v knihe, ktorú napísali ľudia niekoľko desiatok až stoviek rokov po jeho smrti.Jozef Koval napísal:Lenže on liečil napríklad tým že si naslinil prsty a priložil ich na oči slepého a ze sekundu ten slepí videl alebo liečil len dotykom alebo len svojím slovom no všetko bola otázka sekundy alebo sa niektorí vyliečili aj tak že sa len dotkli jeho šiat alebo vzkriesil Lazára ktorý bol mŕtvy niekoľko dní a jedno dievča ktoré zomrelo ale keď ho Ježiš pobozkal na hlavu obžilo alebo dieťa jedného vojaka ktorý prišiel za Ježišom bolo veľmi choré Ježiš už chcel že ho pôjde vyliečiť ale vojak mu povedal "pane nie som hoden aby si vošiel pod moju strechu ale povedz iba slovo a duša mi uzdravie" a Ježiš ho uzdravil vďaka vojakovej silnej viere a to pri tej osobe ani nebol. Alebo vyháňal démonov ktorí ho sami vyznali keď povedali čo ťa po nás synu Boží..