napadla ma myslienka, aby som urobil teoreticku temu ohladne Vasho sukromia. Otazka je jednoducha: Ako by ste sa branili pred "celym" svetom, ak by Vas mohli najst len pomocou internetu? Mali by ste na krku tajne sluzby, ako NSA a mali by ste sa cim najlepsie chranit Vase sukromie. Ako by ste to urobili? Ake sluzby by ste vyuzivali? Este asi tolko, ze ste pripojeny na internet doma 24/7 vratane mobilu a vsetkych spotrebicov, ktore vyuzivaju internet.
Ja osobne (mozete to vnimat ako aj priklad): 1.) TAILS - linux (Tor)
2.) Ukoncenie vsetkych socialnych sieti a komunikovat len e-mailom + pouzivat sifrovanie
3.) Zohnat nejaky stary dobry telefon, co nema ani GPS, ani WiFi a k tomu rusicka signalu, ak je to mozne sifrovanie SMS
4.) Cely dom prerobit ako "velku Faradayovu klietku" a fical by som len na optike. (Optiku by asi neovplyvnovala Faradayova klietka, ci?
Ak ste objavili nejaku bezpecnostnu medzeru, kludne to napiste, tomu uzivatelovi, a tym ho vlastne "najdete/chytite". Neskor to mozme prerobit aj na sutaz, kde jeden uzivatel napise svoje "zabezpecenie", a my, NSA, ho skusime najst/chytit. Len vtedy bude mozne nasledujuce zabezpecenie napisat, ak sme nasli predchadzajuceho uzivatela. Cize vzdy len jedneho uzivatela skusime najst. Ale to len do buducnosti, ak sa to prerobi na sutaz
Prajem prijemnu zabavu
//Ps. Ak mate nejake navrhy, vylepsenia ohladne tejto temy/sutaze, nevahajte a napiste mi svoju pripomienku cez Súkromnú správu