Ako by ste sa branili pred tajnymi sluzbami?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Ako by ste sa branili pred tajnymi sluzbami?

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Dobry,
napadla ma myslienka, aby som urobil teoreticku temu ohladne Vasho sukromia. Otazka je jednoducha: Ako by ste sa branili pred "celym" svetom, ak by Vas mohli najst len pomocou internetu? Mali by ste na krku tajne sluzby, ako NSA a mali by ste sa cim najlepsie chranit Vase sukromie. Ako by ste to urobili? Ake sluzby by ste vyuzivali? Este asi tolko, ze ste pripojeny na internet doma 24/7 vratane mobilu a vsetkych spotrebicov, ktore vyuzivaju internet.

Ja osobne (mozete to vnimat ako aj priklad): 1.) TAILS - linux (Tor)
2.) Ukoncenie vsetkych socialnych sieti a komunikovat len e-mailom + pouzivat sifrovanie
3.) Zohnat nejaky stary dobry telefon, co nema ani GPS, ani WiFi a k tomu rusicka signalu, ak je to mozne sifrovanie SMS
4.) Cely dom prerobit ako "velku Faradayovu klietku" a fical by som len na optike. (Optiku by asi neovplyvnovala Faradayova klietka, ci? :? )

Ak ste objavili nejaku bezpecnostnu medzeru, kludne to napiste, tomu uzivatelovi, a tym ho vlastne "najdete/chytite". Neskor to mozme prerobit aj na sutaz, kde jeden uzivatel napise svoje "zabezpecenie", a my, NSA, ho skusime najst/chytit. Len vtedy bude mozne nasledujuce zabezpecenie napisat, ak sme nasli predchadzajuceho uzivatela. Cize vzdy len jedneho uzivatela skusime najst. Ale to len do buducnosti, ak sa to prerobi na sutaz :)

Prajem prijemnu zabavu :)

//Ps. Ak mate nejake navrhy, vylepsenia ohladne tejto temy/sutaze, nevahajte a napiste mi svoju pripomienku cez Súkromnú správu
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako by ste sa branili pred tajnymi sluzbami?

Príspevok od používateľa brm »

Si myslíš, že emailová komunikácia sa nesleduje? A inak, každý mobil môžu vypátrať akonáhle sa prihlási do siete GSM. Jediné riešenie je na každý telefonát použiť novú simku písanú na niekoho iného a pre istotu aj nový mobil alebo po každom hovore meniť IMEI. Samozrejme každý hovor treba uskutočniť vždy niekde inde.

Najistejšie riešenie je odpojiť sa od Internetu a zaliezť niekde do jaskyne.. :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

v Europe mam osobnu skusenost s aspon jednou lokalitou, kde to ide celkom dobre. problem je len logistika vody a potravin, lebo tie tam jednoducho nie su a miestni pastieri mozu byt dolu v dedinach prilis ukecani... signal GSM tam nie je, alebo velmi slaby ale rovno zo 4 rozdielnych krajin. kym clovek nema generator, nema ani elektriku.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Leslie10 napísal:2.) Ukoncenie vsetkych socialnych sieti a komunikovat len e-mailom + pouzivat sifrovanie
Daleko bezpecnejsie je sifrovane IRC
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Leslie10 ak tomu teda správne rozumiem, si hľadaný, vsetci ťa chcú nájsť, takže sa odpraceš niekam na nórske lazy, z domu si spravíš faradayovu klietku, zoženieš nokiu 3310 a potom sa pripojíš na internet. A čakáš, že ťa nikto nenájde :D

Takže ak sa smiem spýtať, akým spôsobom sa v riti na lazoch pripojíš na internet? Cez optiku? Odkiaľ ju natiahneš? Lebo najbližší poskytovateľ pripojenia si určite všimne, že z jeho počítača vedie 50km drát do hôr...
Dovolím si tvrdiť, že v dnešnej dobe by si bol ďaleko nenápadnejší v nejakom veľkomeste (keď už tak veľmi potrebuješ internet)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

BX napísal:Dovolím si tvrdiť, že v dnešnej dobe by si bol ďaleko nenápadnejší v nejakom veľkomeste (keď už tak veľmi potrebuješ internet)
Presne. Na nejakom squate ta tazko najdu. Na druhej strane by si si potreboval dost menit tvar kedze kazde velkomesto ma kamier plnu prdel na kazdom kroku. Takze bud plastika alebo hodinu denne sa licit.

Na druhej strane ak by som sa mal branit pred tajnymi sluzbami (to je nazov temy) tak by som asi volil nejaku nenapadnu dopravu (stopovat kamiony a cez hranice ukecat kamionistu nech ta schova) a zasil sa niekde v Thajsku a pestoval ryzu v nejakej stratenej dedine.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nič nie je dokonale bezpečné pokiaľ je v sieti.
(Ak už na sieti musíš byť, je bezpečnejšie využívať rôzne proxy a využívať verejné siete, nie v zmysle, že sa pripojíš do kaviarne, ale v zmysle, že človek, ktorý po tebe pátra dôjde do koncového bude do nejakej kaviarni v Seattli, zatiaľ čo ty si v Paríži.)

Čo sa týka mobilného telefónu je myslím dostatočne preukázané, že jediný spôsob ako sa brániť je vybrať baterku.

Dovolím si tvrdiť, že týmto spôsobom sa staneš pomerne neviditeľný, samozrejme do momentu, že po tebe nepôjdu ako po top osobe, potom už musíš nasadiť aj ochranu proti fyzickému vystupovaniu. Tu nastupuje anonymita veľkomesta, na druhú stranu fyzické pátranie po tebe je anonymnejšie a nemusíš si ho uvedomiť. Niekde na lazoch môžeš mať kontrolu nad každým, kto prichádza, na druhej strane ak už majú stopu je jednoduchšie zaistiť ťa.

1. odpojiť net
2. vybrať baterku z mobilu
High-end riešenie:
3. v nepravidelných intervaloch meniť bydlisko

Stačí sa pozrieť ako fungujú top-teroristi :)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

hlavne pri tom nepoužívať nejaké trápne proxy ktoré nájdeš na free proxy listoch po 5 sekundách googlenia, ale rovno SOCKS5, aby náhodou neleakol cez kto vie aký komunikačný port svoju pravú IP, to by asi nebolo najšťastnejšie.

neviem či TOR je najšťastnejšie riešenie, keďže niektoré z tor nodes prevádzkuje samotná FBI a kto vie ešte aké iné zložky majú ďalšie..a nie každá stránka spolupracuje/podporuje napr. taký TOR. (napr. 4chan nie, to je veľmi dôležité :D) ak už by som chcel s niekym komunikovať, tak by som asi použil niečo nenápadnejšie, čo nemá takú rozsiahlú user base a potenciál medzi hackermi, napr. I2P. tým som chcel povedať, že to s určitosťou nie je sledované bezpečnostnými zložkami v takom rozsahu ako TOR, všetci sa zameriavajú naň.
https://geti2p.net/en/comparison/tor
http://en.wikipedia.org/wiki/I2P

ale najlepšie istenie by bolo asi použiť TOR/I2P/TAILS a na dodatočný stupeň ochrany SOCKS5 proxy. najlepšie použiť proxychains niekoľkých SOCKS5 proxy a myslím, že ťa nevypátra 99% populácie, ak nespravíš chybu.

ako už bolo povedané, nič nie je dokonalé a ak si nedá človek pozor, aj tak môže leaknúť svoju reálnu IP a je len otázkou času, kedy ťa chytia.. riešiť podobné schovávačky na samote je fakt blbosť, tam už ak by mali aspoň akú takú predstavu o tom kde sa skrývaš, mohli by spolupracovať aj s internetovými providermi a na základe trafficu by ťa doklepli (keďže provider vie ľahko zistiť, že routuješ traffic cez onionland, aj keď nevie čo posielaš.. dané zložky si asi domyslia, že to nebude typický user internetu :D)

čo sa týka mobilných telefónov, priznám sa, že v tom sa tak neorientujem a ani v satelitných, tak možno trepnem.. ale nebolo by lepšie použiť tie? nedávno som narazil na predplatený program aj so satelitným telefónom (neviem to momentálne nájsť), kde si zaplatíte nejaký balíček v hodnote dajme tomu 100USD a môžete neobmedzene volať a sms-kovať cez dané zariadenie kdekoľvek na planéte.
aj tak by som bol asi paranoidný a ak by som potreboval využiť mobil, išiel by som mimo svojej základne na nejaké poriadne odľahlé miesto :) skôr by som komunikáciu obmedzil len na maily a ako mailového providera použil nejakú onion službu alebo podobné zabezpečené free služby hoc aj mimo deep webu.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

niečo k telefonovaniu a šifrovaniu SMS: http://abc.anarchokomunismus.org/?p=224
javatar napísal:Na druhej strane by si si potreboval dost menit tvar kedze kazde velkomesto ma kamier plnu prdel na kazdom kroku. Takze bud plastika alebo hodinu denne sa licit.
na kamery zhora hádam stačí šiltovka s kapucňou, poprípade aj brýle a šál, alebo takáto nejaká maska je tiež možnosť: http://www.urmesurveillance.com/urme-paper-mask/
o CCTV na príklade pražského MKS: http://abc.anarchokomunismus.org/?p=183
o kamerových systémoch súkromných subjektov: http://abc.anarchokomunismus.org/?p=186
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

Rušička signálu? Veď tá slúži na to, aby v okolí nebol signál, teda ho nebudeš mať ani ty.

PS: Tor radšej nepoužívať. Tam už odhaľujú identity pravidelne.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Oops, ja som ešte zabudol na taký detail.. že by mohli zdroj identifikovať na základe browser fingerprintu/cookies a pod. srancov, ktoré by mohli niečo leaknuť (a pri VPN ešte aj veci ako DNS leak), ale na to sú tiež rôzne aplikácie/browser addony :) na moju obranu, dlho som to nerobil..čiže ja by som bol už najskôr čapnutý, haha.
napr. mozilla má peknú zbierku anonymizačných a enkryptovacích pluginov. (už mi nejdú názvy)
čiže by som do série môj PC -> destinácia zaradil niečo v štýle:
môj PC -> Tor -> VPS -> xy-proxy adries -> destinácia
ultimátne riešenie:
môj PC -> Tor -> Squid -> Tor (you never know) -> VPS -> xy-proxy adries -> destinácia

pričom by som za VPN/VPS najskôr platil nejakou kryptomenou, aby nebola žiadna napadnuteľná stopa po platbe. počul som, že veľa VPS/VPN providerov svojich klientov nabonzuje, ak ide o ilegálnu činnosť a s bezpečnostnými zložkami vždy spolupracujú, aby si nerobili problémy, takže by som asi využil hacknutý privátny server, ak by som mal na to skill.

v takomto setupe sa prakticky prihlasujes na net pomocou sériového radu PC, niečo ako príprava kávy, akurát že namiesto jedného filtra tam dáš trebárs 10 a každý z tých filtrov je VPS/proxy a TOR poriadne zamieša karty, pričom každá karta bude pri miešaní rozdelená na tisíc kúskov.
zatiaľ čo môžeš ošetriť leaky reálnej IP na takom virtuálnom privátnom servery, pri proxy sa to vždy nedá, ale určite ich to pekne zdrží.
čiže ak by sa aj k tebe dostali, došli by len po nejaký server kdesi vo svete, ku ktorému by mohli spraviť raid a pristúpiť aj fyzicky, no tebe to môže byť aj tak jedno, lebo budeš úplne na nejakom inom mieste, ktoré by nikdy nenašli.

pevne dúfam, že tu neradím nejakému kiddie fiddlerovi :)

záver? v prípade, že ideš robiť niečo nelegálne, nechoď robiť nič nelegálne, pokiaľ si sa nepoučil na vlastných chybách pri robení niečoho kvázi legálneho :D

k tým kamerám: prípadne by som chodil von len v noci a bránil si tvár infračervenými diódami, ktoré blokujú kamery, ale voľným okom to nevidno, čiže by som nepôsobil ako mimozemšťan (úplne). ale to už by musela byť aká úroveň paranoje :)
niečo ako trebárs tuna, blokuje to aj rozpoznávaci algoritmus na určovanie totožnosti, ktorý sa používa napr. v Londýne:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Waagbistritz69:

k telefonovaniu a sms - ano, mat cislo na kredit a pouzivat vlastnu sifru staci... telefon sice nie je problem vypatrat ale ked nevedia, ze je tvoj tak kazdy kontrolovat nebudu - vyberat baterky a podobne by akurat mohlo pomoct pri hladani podozrivych... proste prilisna paranoja tiez nie je rozumna

CCTV a masky - by nenapadnym znamena nebudit pozornost ani u ludi a nie len pri kamerach. Ta papierova maska je proste nepouzitelna uz len keby si si siel nakupit. Ak chces zit v meste a zaroven sa chranit pred tajnymi sluzbami tak potrebujes aby sa na teba pozreli, nerozpoznali ta a nepatrali dalej. Takze maskovanie musi byt nenapadne. Inak sa pozru, nerozpoznaju ale budu patrat dalej.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

až som si musel spraviť zo zvedavosti prieskum.. v tom prípade bude takéto niečo najpraktickejšie riešenie, rovnako aj najnenápadnejšie a celkom by ma to aj bavilo, vyzerá to veľmi reálne, žiadny dodatočný makeup, len detailne spracovaná silikónová maska http://www.spfxmasks.com/ourmasks.php
natiahnuť na ksicht a za pár sekúnd si vybavený ala mission impossible. a navyše.. kto by podozrieval starčeka.

môj kandidát
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Osobne si myslim, ze pokym je sietovy kabel zapojeny, tak niet bezpecia a sukromia...a teda jednoduche riesenie, v pripade, ze po mne niekto ide, proste ho odpojim, a vsetko co sa riesi elektronicky vynecham...teda telefon, vyssie spomenute vybratie baterie a nezapinanie. Zabudnut na platby online, kartou, bankomat a podobne. Proste vratit sa o 50rokov do zadu. Tohto tyzdenne stopnutie Silk Road, len dokazuje, ze aj sifra a proxy sa da skor ci neskor prelomit.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

pozor, teraz zrušili Silk Road 2.0, minulý rok zrušili Silk Road a už je na svete Silk Road 3.0, you cant stop the signal :)
a keď začne open bazaar používať TOR, tak budú aj tak takéto markety zbytočné, decentrálizaciu len tak nezrušia, poprial by som im veľa šťastia. asi tak, ako nezrušili a nikdy nezrušia piratebay.

a čo sa týka "neelektronického života", ako si to predstavuješ? je to nereálne. nie sme amiši. pokiaľ plánuješ fakt opustiť civiizáciu a jestvovať niekde v zrube, pričom si budeš potravu zabezpečovať svojpomocne, tak jedine takto. inak odkiaľ budeš mať príjem? ako bude prebiehať kontakt s rodinou a známymi? dnes sa nezaobídeš ani bez bankového účtu. čo povieš zamestnávateľovi? aby ťa vyplácal cash? asi zagúľa očami. dnes sa to proste nedá.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Neboj aj po Silk Road 3 pojdu, asi to bude trvat dlho ale.
A hej, kebyze po tebe fakt niekto ide, tak by si sa musel odpojit od vsetkeho...ako tvrdis, je to nemozne niekde v civilizacii...ale tak s telefonom, kreditkou a facebook kontom by si daleko neutiekol.
Ja som raz pozeral dokument o byvalom Ruskom agentovi, ktory ''zradil'' KGB, a stale po nom idu...aj po desatrociach, a pojdu po nom do konca zivota...cisto z principu. Uz je teraz stary panko, a aby ho nedostali, tak ho vzala Americka vlada do USA/Kanady a poskytuje mu ochranu, a to taku ze mu kazdorocne meni identitu, teda meno, vsetky ID papiere, a musi sa so zmenou identity stale aj stahovat...uz do konca zivota, ci uz jeho zivot skonci prirodzene alebo nie.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Mnohí zamestnávatelia vyplácajú cash, najmä tí, čo radi zamestnávajú na čierno.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale vela veci/sluzieb si za cash nekupis.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

to je pravda, pochybujem trebárz, že sa niekde dá dnes nájomné platiť v hotovosti, aj keď možno..
RAF v nemecku riešili bývanie práve takým spôsobom, ale to už bolo dosť dávno.

btw na truecrypt tiež netreba zabúdať a aj tam boli pokusy zo strany vlád ovplyvňovať jeho vývoj, viac v príslušnej téme: post2095503.html
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jasne, ze sa da zaplatit za najom aj v hotovosti, staci sa dohodnut s majitelom, niektorym to vyhovuje
Napísať odpoveď