Národná bločková lotéria

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Národná bločková lotéria

Príspevok od používateľa brm »

To fotenie sa niekedy dávno riešilo, keď sa spúšťala NBL, ale asi sa z toho upustilo.. resp. nenašiel sa nikto, kto by niečo také dokázal naprogramovať, keďže každá pokladňa je trochu iná s trochu iným softom a teda povinné údaje DKP, dátum, čas, suma máš takmer na každom bločku niekde úplne inde.

Ak by sa to malo všetko zjednotiť, prípadne zriadiť nejaký povinný QR kód na bločku, muselo by sa to uzákoniť, čo by opäť vyvolalo vlnu nevôle medzi podnikateľmi, keďže by museli všetci opäť platiť nemalé čiastky spoločnostiam, ktoré im spravujú software registračných pokladníc.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

aby si tu už toľko neplakal, tak som si dal tú námahu.
Dreamer napísal:Akym sposobom mam zistit ci som vyhral, prip. mal byt k blocku dalsi kupon s kodom ktory mi uz 2x nedali aj ked som zaplatil?
"Čo slúži ako potvrdenie o zapojení sa do lotérie ?
Potvrdenie o registrácii v hre je doklad, ktorý má nasledovné náležitosti:
DKP
dátum a čas vyhotovenia pokladničného dokladu
celková suma platenej ceny na pokladničnom doklade
registračný kód
overovací kód
dátum žrebovania
V prípade registrácie prostredníctvom zberných miest TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a.s. má potvrdenie papierovú formu a overovací kód je vytlačený formou čiarového kódu. V prípade registrácie prostredníctvom internetovej stránky, mobilných aplikácií alebo SMS má potvrdenie elektronickú formu.
V prípade nákupu u vybraných predajcov je potvrdenie vytlačené spolu s nákupom na bločku."
Dreamer napísal:Chcelo by to limitovat pocet blockov, mozno tak na 7 alebo 14 na tyzden, aby to nezneuzivali SBSkari, pokladnicky, upratovacky...
Ja by som tiez zmenil sposob zadavania, odfotit a poslat, prip. aplikacia v mobile ktora by rozoznala znaky a zaregistrovala blocek bez opisovania za par sekund, ak to ide pre ulohy z matiky, tak preco nie tu.
Tak ty si vymyslíš nejaké somariny, ako by si to ty urobil a teraz sa od každého dožaduješ aby na to reagoval. Prvá citované veta ti už bola ozrejmená. A k tvojej aplikacii - a čo my s tým? Napíš do tiposu. A podľa môjho názoru, taká appka by bola na svk drahá pre tipos čo sa týka vývoju a keďže sme na svk, tak by sa na tom zas niekto nabalil.

a k tvojim ľudským právam, názory si tu píš aké chceš, ja ti len hovorím čo robíš. Vyplakávaš sa tu, poukazuješ na to, že niekto zaregistruje viac bločkov za týždeň ako ty a tak má väčšiu šancu vyhrať ako ty a tebe to už nepríde fér. Potom ti tu napíšu ľudia aby si registroval cez net a na to odpíšeš, že teba z toho bolí chrbát a krk a je to komplikované, ty to tak robiť nebudeš. Načo si potreboval napísať to o pokladničkách atď? Tvoj problém je, že si lenivý a závidíš tým čo leniví nie su, aj keď sa tu len hráš na ľudské práva a vlastné názory.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ja registrujem blocky do loterie od sameho zaciatku. V kantine, kam chodim z roboty na obed, mam spriaznene pokladnicky, bravam si odtial blocky co tam ludia nechavaju, denne tak priemerne 20-30 kusov. Uz som ich nahodil tisice, mam ich plny suflik (viem, ze uz su suce akurat tak na vyhodenie, ale len pre tu srandu). A nevyhral som samozrejme nic. Tak ci to nie je, ako vsetko v tejto dzahmahirii, zmanipulovane. Zadavanie mi ale vela casu nezaberie, vdaka autocomplete-u nemusim vsetko vytukavat rucne ale ta captcha ma dost stve, castokrat ani neuhadnem spravne pismenko.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Ja som nezaregistroval zatial ani jeden a z vyhrami sme na tom rovnako :D (par krat sa mi uz ale oplatilo si blocek nezobrat)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dreamer napísal:Chcelo by to limitovat pocet blockov, mozno tak na 7 alebo 14 na tyzden, aby to nezneuzivali SBSkari, pokladnicky, upratovacky...
Zozen si aj ty blocky, urcite mas znameho v obchode, na pumpe a neviem kde. A potom ked tam budes mat nahodit 50 blockov, tak si spomen na ten inteligentny system zadavania casu, datumu a este aj captcha pri kazdom jednom blocku.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

LuksKE
V prípade nákupu u vybraných predajcov je potvrdenie vytlačené spolu s nákupom na bločku.
Kedze na blocku som ziadne potvrdenie nenasiel, len "NB LOTERIA 1 Ks 0.06 C", takze predpokladam ze potvrdenie je, resp. bolo na inom, pridavnom blocku, kupone, ktory mi nedali, pravdepodobne nevedomky, kedze ani netusili o co ich ziadam. Toto vidim ako problem, staci tam tuknut nejake tlacidlo, videl som ako jedna pokladnicka to ukazovala druhej, takze zaucenie by mohlo trvat minutu, ak uz teda je retazec partnerom, toto nie je tak komplikovana vec, aby im to ukazali. Kazdopadne dakujem za info.
Tak ty si vymyslíš nejaké somariny, ako by si to ty urobil a teraz sa od každého dožaduješ aby na to reagoval
Nedozadujem, klames.
A podľa môjho názoru, taká appka by bola na svk drahá pre tipos čo sa týka vývoju a keďže sme na svk, tak by sa na tom zas niekto nabalil.
Vidis, tvoj nazor, akceptujem ho.
a k tvojim ľudským právam, názory si tu píš aké chceš, ja ti len hovorím čo robíš.

Nie, ty klames, domyslas si, prekrucas moje slova a rozkazujes mi co mam robit.
buď rovnaký ako oni a neplač.
Nájdi si čas, lepšiu polohu za pc a prekusni to
Vyplakávaš sa tu
tak sa tu nevyplakávaj ako je svet nespravodlivý
aj keď sa tu len hráš na ľudské práva a vlastné názory.
Na nic sa nehram, napisal som si nazor a zautocili tu na mna, akoby neviem co som spravil...
Tvoj problém je, že si lenivý a závidíš tým čo leniví nie su
Opat klames, rozhodne nikomu nezavidim a uz vobec nie som lenivy, v tomto smere, zucastnujem sa roznych sutazi, ktore vyzaduju aj viac casu ako tukanie znakov, len to nie je tak otravne, no a uz som parkrat aj vyhral, nic velke, ale vyhral, preto ani nemam dovod niekomu zavidiet.

//autoeditácia príspevku (14 Nov 2014, 0:37)
hojko napísal:Zozen si aj ty blocky, urcite mas znameho v obchode, na pumpe a neviem kde. A potom ked tam budes mat nahodit 50 blockov, tak si spomen na ten inteligentny system zadavania casu, datumu a este aj captcha pri kazdom jednom blocku.
Nechapem celkom co si tym myslel, ved uz som napisal ze to tukanie ma nebavi a nechcem to robit. Inak mam ludi v obchode a pod., ale nie takych, ktori by mali pristup k blockom, ale to mi nevadi.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Všeobecne sa s tebou nebudem baviť o tom kto čo prekrúca, klame a domýšľa si, lebo o tom viem svoje z inej témy :wink:
Dreamer napísal:Inak zaujimave ze ani na moju otazku nikto neodpovedal, ani na napad s aplikaciou, ktory je myslim velmi dobry, ludia sa tu chytaju len hluposti
Tak mi vysvetli túto vetu, v akom kontexte si ju myslel a prečo si vyboldoval slová?
Dreamer napísal: rozhodne nikomu nezavidim a uz vobec nie som lenivy,
Ak ti išlo len o tú otázku, tak prečo bolo potrebné spomenúť to, že predavačka, upratovačka, SBSkár majú prístup aj k cudzím bločkom a môžu ich registrovať ako svoje, zatiaľ čo ty máš len svoje bločky? AK im nezávidiš, tak načo si ich spomínal a navrhoval si tu obmedzenie bločkov na týždeň?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

možno to tu už niekto spomínal, ale včera keď som videl mázikovú šlapať bločky, tak mi napadlo, že vlastne celá bločková lotéria stratila svoj pôvodný zmysel. Celé to začínalo s tým úmyslom, aby sa eleminovala šedá ekonomika. Aby to ľudí nič nestálo, ale motivovalo ich pýtať si bločky a predávajúci aby boli povinný bločky vydávať. Dnes, po pár mesiacoch, sa to v tichosti pretransformovalo na šou. Môžeš poslať platenú sms, môžeš sa dostať do štúdia súťažiť.. wtf? V čom je to iné od kúpy športky alebo žrebu? Čistý biznis pre tipos, už to nie je zadarmo pre ľudí, a už tam vôbec nejde o bločky ale o to, aby čo najviac ľudí zaplatilo za smsky
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

LuksKE

Kludne, tu vetu som myslel tak, ze ze tu po mne zacali uzivatelia utocit a chytili sa len tej casti ktora bola navrhom na vylepsenie, mozno som nemusel spominat konkretne skupiny ludi, ale neslo mi o to, ze ti ludia podvadzaju, lebo mozno nepodvadzaju a neporusuju zakon, len ten system sutaze podla mna takto funguje zle a tak som napisal, ako by to bolo podla mna lepsie.

Vyboldoval som to kvoli prehladnosti, dal som tu otazku, navrh na zmenu/obmedzenie a navrh s aplikaciou, chcel som to len sprehladnit.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Je to preto, ze je to cele fiasko. Preto sutaz na Jojke, preto platene sms. Radsej sa uz ani o auta nehra.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pravdepodobnost vyhry je tak miziva,ze je v podstate uplne jedno ci clovek posle blockov 10 ale 1000-to na margo toho ze to "zneuzivaju SBSkari, pokladnicky, upratovacky". :D :)
brm
Darca
Darca

Kurnik práca.. mám dve kolegyne, ktoré mi zbierajú doma všetky bločky, doma mi mama tiež zbiera všetky bločky, mám známu v jednom malom obchodíku, ktorá mi dáva denne asi 50 bločkov, ja všetky svoje bločky nahadzujem.. od začiatku a furt nič. A tá známa z tých potravín vraj si občas 2-3 bločky nahodí.. a akurát teraz sa mi pochválila, že vyhrala 100€!!! Spravodlivosť neexistuje! :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

brm - spravodlivost existuje, vidi ta ze podvadzas, tak ta tresta. :wink:

Inak myslim ze ak vytrvas, ta stovka pride, ale otazkou je, ci sa ti to oplati, mna z toho rozbolel krk a chrbtica a to som daval len asi 50.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

brm - mne sa nejak zdá že sa to tu už spomínalo, ale ty to zadávaš vo svojom voľnom čase ? :shock:
brm
Darca
Darca

Andi.. áno.. denne tomu venujem nie viac ako 10-15min. Už mám v tom celkom dobrú prax. :)
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Schválne, kto z vás už vyhral, registrujem ich od začiatku júna 2019 a mám už vyše tisíc zaevidovaných, no zatiaľ som nevyhral. :roll:
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

Raz kamarátka a raz jej mama vyhrali po 100eur. Až sme ich začali upodozrievať :D
Ale je pravda, že tam registrujú tiež enormné množstvo bločkov.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ani s vidinou maličkej nádeje na výhru nebudem niekomu poskytovať prehľad mojich nákupov do nejakej blbečkovej lotroviny. I tak mám dojem, že tie údaje sa stotožňujú s konkrétnym človekom pri platbe kartou...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

koho by mali zaujimat tvoje nakupy?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Od juna 2019? To je trochu kratko. Ja registrujem blocky od sameho zaciatku a tiez som nevyhral nic. Ale uz mi tak malicko chybalo, bol som vyzrebovany ako tusim 107. v poradi (zrebovali 100 vyhercov a 20 nahradnikov). Dozvedel som sa to od obsluhy v kantine, kam sme chodili z prace na obed a kde mi davali blocky, ze tam bola danova kontrola kvoli vylosovanemu blocku. Potom som sa este dozvedel, ze nie som jediny, komu odkladaju blocky, a ten druhy vyhral dvakrat za sebou. Potom uz nam blocky prestali davat, zevraj im vadili tie danove kontroly :D
Napísať odpoveď