Behanie

O športe...
Bobr
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Behanie

Príspevok od používateľa Bobr »

Rozmyslam, ze by som mohol zacat zase behat, len ma to odradza ze za tmy odchadzam aj prichadzam z roboty...tak preto sa pytam. Este by som vsak mohol behavat len cez vikend teda piatok, sobota, nedela len neviem ci to nieje nahusto :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Zo zaciatku je urcite lepsie, radsej menej a castejsie
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

Neviete poradit nejaku zakladnu obuv do 30-35€. Zrejme na univerzalne vyuzitie, beham sice teraz po asfaltke, ale planujem si trasu rozsirit aj do lesa.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

V tejto cenovke asi moc nenavyberáš. Kolegov kamarát si pochvaľoval za tú cenu kvalitu obuvi z lidlu. Skús počkať keď bude zasa behací týždeň a vyskúšaj to. Ináč si vo všeobecnosti myslím, že bežecké tenisky pod 70€ v základnej cene (bez akcie) moc nemajú význam.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

Ludia zacal som behavat, este pred dvoma rokmi som aktivne sportoval (americky futbal) no potom som len kysol sport len velmi nepravidlne. Mam 2m a 130kg a ked si idem zabehat tak nemam problem s dychom, nemam problem ze by ma svaly boleli ale pekelne ma bolia pistale. A to asi tak ze odbehnem 1,5km a potom uz strasne pomaly vyklus a je jedno ci kracam aj tak to boli, pridem domov a po sprche neviem ze by ma nejak boleli. Cele dni sedim za pc alebo za knihami tak nejaky ten pohyb dobre padne chcel by som sa dostat aspon na tych 5km vkuse tak len ci nemate nejake podobne problemy s tymi pistalami a ako to zmiernit alebo sa tomu vyhnut. Cital som vraj ze sa treba postupne prekonavat a ze to prejde. Ked som sportoval tak sme mavali treningy aj 3hod a nemal som podobne problemy. Dik
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Odpovdal si si aj sam. Nemas pohyb, nesportunes, len kysnes pri pc a knihami. Pri tvojej vahe pistale trpia, takze treba postupne pripravit na to svalstvo. Preto by som asi radsej kombinoval chodzu a beh, teda jeden den napriklad hodinu chodze, druhy den 15 min behu, dalsi den opat chodza a dalsi pobehnut. Musis na to ist pomaly, brzdi ta vaha. Beh mozes skusit aj intervalovy, teda pobehnes 2min a 45sek si das pauzu a takto dookola.

Bolest pistal moze byt sposobena aj zapalom okostice ci ktorej tej kosti, mozno by stalo za to konzultovat to s lekarom.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

t0m4s3 napísal:A v zasade to nemusi byt zla volba http://rungo.idnes.cz/test-bezeckych-bo ... behani_pil
presne tie botasky som pouzival na hokejbal. tie konkretne mi vydrzali velmi kratko (odtrhol som tu spodnu gumenu vrstvu na podrazke), ale predchadzajuci kus (ktory vyzeral na pohlad uplne stejne) mi vydrzal skoro jednu celu sezonu... prvy raz v zivote som si na hokejbale uzival 100% stabilitu aj na vode, aj ked jemne snezilo/bola namraza
teraz mam tiez botasky z lidlu, ale na trail running a su uplne mega.. porovnatelne s asicsami za 75 eur, co som mal volakedy davno.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Gulli napísal:Ludia zacal som behavat, este pred dvoma rokmi som aktivne sportoval (americky futbal) no potom som len kysol sport len velmi nepravidlne. Mam 2m a 130kg a ked si idem zabehat tak nemam problem s dychom, nemam problem ze by ma svaly boleli ale pekelne ma bolia pistale. A to asi tak ze odbehnem 1,5km a potom uz strasne pomaly vyklus a je jedno ci kracam aj tak to boli, pridem domov a po sprche neviem ze by ma nejak boleli. Cele dni sedim za pc alebo za knihami tak nejaky ten pohyb dobre padne chcel by som sa dostat aspon na tych 5km vkuse tak len ci nemate nejake podobne problemy s tymi pistalami a ako to zmiernit alebo sa tomu vyhnut. Cital som vraj ze sa treba postupne prekonavat a ze to prejde. Ked som sportoval tak sme mavali treningy aj 3hod a nemal som podobne problemy. Dik
Ja by som zacal najprv chudnutim a to hlavne upravou stravy a bicyklom - ta pistale trpiet nebudu. Pri takejto nadvahe das 20kg za rok ako nic, mozno aj viac. Potom zacni riesit behanie.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Začal som behať aby som si zvýšil kondičku, prvý týždeň behám niečo cez 1,5 km, trvá mi to cca 10 min.
Po akých intervaloch si mám pridávať?
Myslím, keď môžem predlzit trasu po 2 tyzdnoch behania, viac? menej?
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Tiež som začal len okolo 2km denne. Postupne som si navyšoval cca + 250 metrov každý deň a po pár týždňoch nebolo problém zabehnúť tých 7-8 km do 30 minút a naviac som sa cítil ako znovuzrodený. Ani by som nepovedal, že za necelé 2 mesiace sa môže kondička tak zlepšiť. Teraz som to v zime síce zanedbal, ale určite sa k tomu s lepším počasím vrátim.
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

@begbeee

Ja by som to hned od zaciatku predlzil aspon na 20 min beh, tempo podla kondicie. 10 min je podla mna strasne malo, na to by sa mi nechcelo ani obliekat.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tak, tak, skus hned zo zaciatku aspon 20 az 30 minut behu. Nevadi, ked si das aj dve alebo tri pauzy na dake dve minuty a pohdes chodzou.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

1,5 km za 10 min. je relatívne rýchlejší beh. Keby znížiš rýchlosť, tak dáš v pohode 40 min bez prestávky.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

sliaCan napísal:@begbeee

Ja by som to hned od zaciatku predlzil aspon na 20 min beh, tempo podla kondicie. 10 min je podla mna strasne malo, na to by sa mi nechcelo ani obliekat.
kravina, ked som zacinal, zacal som behat tak ze som si daval 12minutovku bud kazdy den, alebo kazdy druhy a na tomto case som sa snazil zabehnut zakazdym co najvacsiu vzdialenost, ked som sa dostal s dosiahnutou vzdialenostou na nadpriemer, povolil som tempo a zacal som sa zameriavat na dlhsie trasy, najprv 3,6km pri ktorych som ostal pomerne dlho a opet som sa snazil od mojho prveho meraneho casu na tuto vzdialenost co najviac predlzit zabehnutu vzdialenost, a skoncil som pri 5-10km, behanie nad 10km uz ani nieje tak o fyzike, ten kto zabehne 10km bez nutnosti chodze zabehne aj 15km s prehladom... ale aj psychike a chce to fakt nejaku pripravu a zabere to uz pomerne dost casu, idealna vziadlenost na beh, je podla mna tych 5 km, tam klby az tolko netrpia
test
Hardcore addict
Hardcore addict

5km je co? To je nic, pol hodina behu. Metabolizmus pracuje po 20 min, vtedy je vsetko nastartovane a prave vtedy sa zacinaju spalovat tuky, pracuju oblicky. Nema vyznam behat tak malo, pride mi to zbytocne. Rozdiel medzi 10 a 15km bude urcite velky, nie len pol hodina behu ako ty tvrdis. Podla mna kto zabehne 10km bez problemov, tak 15km nemusi zvladnut alebo s velkymi problemami. Kolkokrat si zabehol 10km a kolkokrat 15km?
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

"Metabolizmus pracuje po 20 min" a dovtedy robi co levituje? :wink:
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Tych 20 minut ide energia zo sacharidov. Az potom pri spravnej tepovej frekvencii ide z podkozneho tuku. U obliciek trva spravny proces este dlhsie, tam je dobre vypit vela vody az hodinu pred behom. Niekto tu nedavno o tom aj pisal v dakej teme.
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Urcite maju svoje pre a proti aj dlhe vzdialenosti pomalym tempom, aj kratke vzdialenosti. Ale zas podla mna nie je uplne dobre si davat dennodenne napriklad tych 5km v obrovskom tempe ako pise mystique.
Ak sa pripravujete na nejake preteky alebo podobne, tak urcite treba spravit ten trening rozmanity a zahrnut donho dlhe objemove behy a aj kratke rychle tazke laktatove treningy. Ked vam vsak ide len o rekreacne behanie, s cielom mozno trochu nabrat kondicku a zhodit nejakych tych prebytocnych par gramov, tak pomalymi aj 10km behmi par krat do tyzdna urcite nic nepokazite.
Ja mam tento tyzden za sebou:
pondelok 5x1km na drahe + nejaky rozklus a vyklus (dokopy asi 10km)
streda 10km volne v terene
dnes 17km volne zladovatela cesta, zisli by sa korcule
Vacsinou toho byva viac, ale musel som oslavovat skusky a tak podobne , cize nejaky ten 1-2 treningove dni museli ist bokom :D
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

zdravim beha niekto z vas v teplakoch a mikine? - rekreacne?
teda cgčka/termo na to teplaky
vrch termo na to triko a na to mikina ?

ci vsetci v tych adidas supravach? (for example)
Napísať odpoveď