Hegy neviem ako sa dostanes k testom kvality rakuskej nafty no ked som bol teraz tankovat na Avanti vo Wolfstahle, tak tam zrovna plnili nadrze a isiel som len tak pokecat s kamionistom a pytal som sa ho, ze odkial vozia naftu na tuto cerpaciu stanicu. Odpovedal mi, ze ju vozia z OMV z Rakuska. Ked som sa pytal, ci niekedy vozia aj zo Slovenska zo Slovnaftu, tak odpovedal, ze nie nikdy. Pytal som sa to preto, lebo som pocul viac nazorov, ze aj tak vozia paliva na CS v okoli BA len zo Slovnaftu.Hegy napísal:No tak sa opytam jednou cestou, ako sa da dostat k nejakym testom kvality AT nafty. Napr. taka Avanti vo Wolfstahle, myslite ze bude kvalitna nafta?
Ktoré čerpacie stanice preferujete a prečo?
Re: Ktoré čerpacie stanice preferujete a prečo?
super dobra info, dik

Este pre zaujimavost, ceski kolegovia urobili test kvality nafty. Clanok si mozete precitat TU.
Len skoda, ze neurobili aj chemicke testy, to by ten test bol dokonaly. Snad raz niekto urobi nieco podobne aj na Slovensku.
Len skoda, ze neurobili aj chemicke testy, to by ten test bol dokonaly. Snad raz niekto urobi nieco podobne aj na Slovensku.
Tak preco potom LukOil? Ci Eni = LukOil?begbeee napísal:a) Agip sieť už dávno kúpil Eni a sú to Eni, len názov zostal.
b) od 1. januára Eni na Slovensku končí. Viem, že niektoré preberá Slovnaft, ale či všetky, to by som klamal....
Mám to priamo od zamestnanca.
//tak teda dik za objasnenie
Eni/Agip končí. Ale mnohé čerpačky stoja na lukratívnych miestach a majiteľ zmení len franšízanta... To znamená Agip odíde ale majiteľ benzínky zoberie franšízu napr. Slovnaftu, či Lukoilu....
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Porovnanie vernostnych programov na pumpach a sposob odmien. Najlepsie vychadza Slovnaft, v tesnom zavese OMV, naopak Shell je na tom dost tragicky: http://financie.etrend.sk/osobne-financ ... vanie.html
-
Fabo
Hardcore addict
Tak nejake skusenosti za tych cca 2000km odkedy som kupil auto.
-Shell V-Power 100okt. - auto ide nan asi subjektivne najlepsie, ale spotreba vyssia, plus 20 centov na liter = cca o 20% vyssie naklady na palivo.
-Lukoil 98 - Nie zle, ale neoplati sa (cca +5-10% cena oproti 95ke)
-TaM Autohof 100 - cele zle. Cena v pohode, ale auto absolutne zdochnute a spotreba letela hore. Pripadal som si, ze idem na UNI 91.
-OMV 95 - zatial asi najlepsia skusenost, dobra cena a spotreba nizsia nez pri inych palivach. Asi zakotvim u OMV, este musim vyskusat ich premiove palivo.
-Tesco 95 - ked musis, tak musis. S vikendovou zlavou to bolo za rozumnu cenu a za rozumnych podmienok. Este mozno skusim metro, do forda som tankoval bezne a bol som vcelku spokojny.
-Shell V-Power 100okt. - auto ide nan asi subjektivne najlepsie, ale spotreba vyssia, plus 20 centov na liter = cca o 20% vyssie naklady na palivo.
-Lukoil 98 - Nie zle, ale neoplati sa (cca +5-10% cena oproti 95ke)
-TaM Autohof 100 - cele zle. Cena v pohode, ale auto absolutne zdochnute a spotreba letela hore. Pripadal som si, ze idem na UNI 91.
-OMV 95 - zatial asi najlepsia skusenost, dobra cena a spotreba nizsia nez pri inych palivach. Asi zakotvim u OMV, este musim vyskusat ich premiove palivo.
-Tesco 95 - ked musis, tak musis. S vikendovou zlavou to bolo za rozumnu cenu a za rozumnych podmienok. Este mozno skusim metro, do forda som tankoval bezne a bol som vcelku spokojny.
Fabo.. zaujímavé zistenia za cca 2000km..
Aj tak by som povedal, že sú to väčšinou subjektívne názory (vyššia/nižšia spotreba).. neverím, že stále jazdíš tú istú trasu v rovnakých podmienkach s rovnakou premávkou na ceste).
Inak.. všetky Lukoilky mávajú cez víkend lacnejší benzín?
Inak.. všetky Lukoilky mávajú cez víkend lacnejší benzín?
Fabo to sa ti chce kazdych 400km tankovat? 
Lukoil ma tie zlavy tusim v utorok. A neviem, ci maju vsetky. Pokial viem, tak napr. v Presove su 2 a na jednej utorkove akcie su, na druhej nie, ale neviem to naisto. Resp. naisto viem, ze na tej jednej su.
V Košiciach na Jazere má Lukoilka zľavy cez víkend.. od piatku cca 16h do pondelka cca 7h - alebo tak nejak. Tak to asi bude indivindi pre každú Lukoilku.. 
v Prešove na Sekčove kazdy utorok, ta druha neviem
-
Fabo
Hardcore addict
Vychadza to tak raz za tyzden, nejak extra ma to netrapi. samozrejme v nadrzi este co-to ostane.
V podstate to tak skoro vychadza, ked natankujem v piatok, v sobotu otocim Michalovce a cez tyzden potom jazdim v podstate mesto. cca tych 400km +-20 tyzdenne.brm napísal:Fabo.. zaujímavé zistenia za cca 2000km..Aj tak by som povedal, že sú to väčšinou subjektívne názory (vyššia/nižšia spotreba).. neverím, že stále jazdíš tú istú trasu v rovnakých podmienkach s rovnakou premávkou na ceste).
Pripajam sa k neveriacim, jazdil som tu istu trasu pravidelne s rozdielom spotreby az +/- 2 litre v zavislosti od 1491049104901490194 faktorov aj ked geograficky trasa bola vzdy ta ista.
Dalsia vec je, ze sa povazujem za kur*a sensibila na vsetko, a v benzinovom koci som mal uz snad kazdy benzin od vymyslu svetla no ziadne vykonove rozdiely som nepocitil (asi lambdy a adaptacna tabulka funguju dobre).
Rozdiel v spotrebe byt moze ale neda sa odmerat za beznej premavky.
Dalsia vec je, ze sa povazujem za kur*a sensibila na vsetko, a v benzinovom koci som mal uz snad kazdy benzin od vymyslu svetla no ziadne vykonove rozdiely som nepocitil (asi lambdy a adaptacna tabulka funguju dobre).
Rozdiel v spotrebe byt moze ale neda sa odmerat za beznej premavky.
http://auto.sme.sk/c/7502332/v-casoch-l ... ef=avizocl
Myslím si, že po tejto informácií SHELL stratí nie zrovna najmenej zákazníkov. Niekedy som tankoval na SHELL aj do svojho súkromného auta, no to bolo viac ako 5 rokov dozadu. Teraz ak tankujem, tak buď na ČS OMV u nás v meste, alebo na ČS Benzinol v BA na Rybničnej ulici.
Myslím si, že po tejto informácií SHELL stratí nie zrovna najmenej zákazníkov. Niekedy som tankoval na SHELL aj do svojho súkromného auta, no to bolo viac ako 5 rokov dozadu. Teraz ak tankujem, tak buď na ČS OMV u nás v meste, alebo na ČS Benzinol v BA na Rybničnej ulici.
-
Fabo
Hardcore addict
Hovoril som si, dnes som stretol prvykrat po dlhej dobe benzin pod 1.40 na normalnej pumpe (Slovnaft Secovce), a Shellky v MI aj v KE zrazu opat nad 1.45...
Tankujem na Shell a preco?Zbieram body na kartu a celkovo mi pride tato cerpacia stanica najsympatickejsia zo vsetkych.Okrem toho udajne ma najkvalitnejsi benzin ale sto ludi sto chuti,ja som proste spokojny.Maju aj dobru umyvarku proste shell the best for me:-)Inak tu je test benzinov neviem ci to niekto uz videl ale schvalne.
http://adam.azet.sk/clanky/16242/exkluz ... padol.html
http://adam.azet.sk/clanky/16242/exkluz ... padol.html
-
t0m4s3
Admin
K tym bodom na kartu, uz si si niekedy spocital kolko tymi bodmi na karte realne "zarobis". To uz sa ti viac vyplati kreditna karta, ktora ti vracia peniaze (1-2%) Ku kvalite benzinu sa nevyjadrim, cital som testy kde ani udajne lepsie nemecke benzinky nevykazovali vyrazne vyssiu kvalitu prip. nizsiu spotrebu pri ich pouziti, co mi pri ich vyrazne vyssej cene nedava prilis zmysel.
-
hojko
Site Admin
Tu som daval clanok v ktorom prepocitavali body a je to dost smutne: post2128597.html#p2128597
-
guess.whoo
Redeemer
az na to, ze v nemecku ten benzin nie je skoro o nic drahsi. dokonca som tam tankoval lacnejsie ako na svk tento rok