Mačky pred vchodom

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
xH4wK

Re: Mačky pred vchodom

Príspevok od používateľa xH4wK »

DarkNation napísal:Zober si pre istotu skafander, lebo nic nieje horsie ako toxoplazmoza ktora ovladne telo aj ducha a zmeni cloveka na nepoznanie. Fakt by ma zaujimalo kolko ludi uz prislo o zivot kvôli sidliskovym mackam .
Predpoklada sa, ze 1/3 ludstva ma v sebe toho parazita.. ktory je ale vdaka nasmu obrannemu systemu neskodny.
Len ludia s imunitnymi problemami mozu mat problemy..
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Rethon napísal:... Mačky sú veľmi inteligentné, ak ti kadili len tak po dvore tak to robili vedome a naschvál. :)
O dovod viacej sa ich "zbavit"!
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

je to OT ale tiez citim odpor voci mackam, akekolvek ine zveri mi vobec nevadia ale vidim macku tak hned tlaky :D
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Nechapem, co sa tu neurobi tema o zatulany psoch, ktorych je o mnoho viac ako par maciek. Ked ich len tak porovnam so psami, tak su skoro vo vsetkych ohladoch inteligentnejsie... No jedine co mi vadi sutie macacie ruje, neda sa to pocuvat, ked to skreci pod oknami.

//autoeditácia príspevku (20 Aug 2014, 12:26)
Frco napísal:boze zas take primitivne kecy, porovnavat ludi so zvieratami :lol: , v tomto pripade vyslovene skodnou - roznasa choroby. Pravdepodobne by ste aj mna aj mojho otca ukamenovali, ze sypeme otravu kade tade po pivnicnych priestoroch proti potkanom, lebo ved chudacikovia potkany, aj to je zivy tvor, nununu :roll: Ludska debilita nema hranic :)
Ludia su daleko vacsia skodna, tak prehanne zakerneho tvora nikde nenajdes, takze by som povedal ze to porovnanie je na mieste.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Grim napísal:...ako to dopadlo? Prežil si to?...
Požiadal som najprv dôchodcov nech s tým niečo robia, jeden v podstate súhlasil s argumentami a uvedomoval si situáciu, najmä to, že "do Vianoc tu takto bude 16 mačiek", druhý sa samozrejme ohradil, ale našiel sa jeden pár a mačky majú nový domov u niekoho na dedine.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

stara co krmila macky pred barakom ked videla ako kamaratkin pitbul jednu roztrhal sa zmohla len na: aspon to vyhodte do kontajnera :D
AlenaPaľová
Novice
Novice

Príspevok od používateľa AlenaPaľová »

Je úžasné, že existujú ľudia, ktorí prikrmujú mačky pri vchode. Pretože mačky chytajú hlodavce, a ak sú dobre krmené aj potkany. Tohto roku boli hlodavce premnožené, poľnohospodárom zničili na poliach aj 50% úrody. Chémia nestačí. S prírodou si poradí len príroda. Hlodavce prenášajú veľa chorôb, ničia potraviny, moč myší (okrem toho, že vám bude všetko smrdieť kadiaľ myš prejde a môžete to vyhodiť) spôsobuje aj leptospirózu -http://cs.wikipedia.org/wiki/Leptospir%C3%B3za. Každý dobrý gazda mal vždy na dvore aj mačky. Takže týchto ľudí, ktorým ešte zostal zdravý rozum, by ste mali podporovať.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Prikrmovane macky ale potkany chytat nebudu.
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Rethon »

Ak ich budeš prikrmovať primerane, len aby neumreli od hladu, tak myši chytať budú. Tento rok je naozaj tých myší nejak vela, bez mačiek by to tu vyzeralo hrozne. Tie hlodavce by nás zožrali zaživa. :)

Teda neviem ako v meste, ale na dedine určite.
AlenaPaľová
Novice
Novice

Fabo napísal:Prikrmovane macky ale potkany chytat nebudu.
To je iba vaša neznalosť mačiek. Práve naopak, prikrmované sú dostatočne silné sa im postaviť. Mačka ich nechytá preto, aby sa len najedla, ale preto, aby sa odvďačila krmičovi a z princípu - je to lovec, nenechá okolo seba len tak prechádzať myš.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

AlenaPaľová napísal:Je úžasné, že existujú ľudia, ktorí prikrmujú mačky pri vchode. Pretože mačky chytajú hlodavce, a ak sú dobre krmené aj potkany. Tohto roku boli hlodavce premnožené, poľnohospodárom zničili na poliach aj 50% úrody. Chémia nestačí. S prírodou si poradí len príroda. Hlodavce prenášajú veľa chorôb, ničia potraviny, moč myší (okrem toho, že vám bude všetko smrdieť kadiaľ myš prejde a môžete to vyhodiť) spôsobuje aj leptospirózu -http://cs.wikipedia.org/wiki/Leptospir%C3%B3za. Každý dobrý gazda mal vždy na dvore aj mačky. Takže týchto ľudí, ktorým ešte zostal zdravý rozum, by ste mali podporovať.
Mačky prenášajú toxoplazmózu a toxokaru, myši po paneláku a byte už teda fakt nebehajú a aby ich sa dostala k najbližšiemu poľu tak by musela prejsť asi tak 5 km.

Nie je na tom nič úžasné a sloboda druhých končí tam, kde začína moja. Môže ich chovať v byte keď chce.
AlenaPaľová
Novice
Novice

Unkown napísal:Mačky sú zlo. Nikdy som ich nemal rád, ale v blízkosti žiadne neboli, tak som to neriešil. Až nedávno tu napochodovali v množstvách, za ktoré by sa nemusela hanbiť stredoveká armáda. Dospelo to až do štádia, keď som považoval za úspech, ak sa mi podarilo prejsť od dverí k bráne a netrafiť jediné mačacie hovno. Tak som sa zásobil lacným tuniakom a začal som ho miešať s jedom na hlodavce. Túto voňavú lahôdku som dal na miesta, ktorými mi sem lozili mačky a od tej doby sa môžem opať smelo prechádzať po dvore bosý so zavretými očami.
Mačky sú zlo? To je taká zvláštna veta. Človek je pán tvorstva, stvoril isto aj planétu, patrí mu a rozhoduje o tom, ktoré zviera je dobro a ktoré zlo. Tak? Nie je to trocha obmedzené myslenie? Váš postoj je váš postoj, ale mačky sem jednoducho patria, sú súčasťou prírody. Vždy žili vedľa človeka a slúžili mu. Človek samozrejme vie obmedzovať populáciu množstva mačiek (škoda, že to nerobí aj na premnožených ľuďoch), ale v každom prípade sa to dá robiť humánnym a inteligentnejším spôsobom než im zákerne dávať do jedla jed.

//autoeditácia príspevku (20 Nov 2014, 16:22)
Mačky prenášajú toxoplazmózu a toxokaru, myši po paneláku a byte už teda fakt nebehajú a aby ich sa dostala k najbližšiemu poľu tak by musela prejsť asi tak 5 km.
Nie je na tom nič úžasné a sloboda druhých končí tam, kde začína moja. Môže ich chovať v byte keď chce.
Mačky prenášajú toxoplazmózu? To je mýtus, nedostatočné vzdelanie o prírode, na ktorý mačky doplácajú. Museli by ste sa hrabať v mačacích výkaloch a potom tými rukami jesť, aby ste ju dostali. Toxoplazmózu dostanete skôr zo zeleniny alebo steakov vo vašej obľúbenej reštaurácii než od mačky. Treba si o tom viac naštudovať, napríklad aj tuto na strane 12 https://drive.google.com/file/d/0B1VTWT ... view?pli=1

kde sa píše napríklad toto:
Nákaza človeka toxoplazmózou je možná viacerými spôsobmi
 konzumáciou surového alebo nedostatočne tepelne upraveného infikovaného mäsa
 konzumáciou zle očistenej zeleniny
 konzumáciou infikovaných vajec a nepasterizovaného mlieka,
 kontaktom s infikovanými mačacími výkalmi holými rukami a následnou nedostatočnou hygienou. Neodvažujem sa napísať - konzumáciou infikovaných mačacích výkalov, ale v praxi je to tak. Dozreté vajíčko z výkalu sa musí dostať do tráviaceho traktu človeka.
Podľa výskumov asi 60% ľudí toxoplazmózu prekonalo, pričom najčastejšia príčina (80%) sa uvádza konzumácia nakazeného (polo)surového hovädzieho mäsa (poznáte to - ochutnáme mäsíčko, či už je uvarené, prípadne tatárske bifteky). Zvyšných 20% sa
delí medzi zle umytú zeleninu a mačky.
sloboda druhých končí tam, kde začína moja. Môže ich chovať v byte keď chce.
Máte pravdu, vaša sloboda končí tam, kde začína sloboda zvieraťa. Aj zviera, mačka má právo na život. A vo svojom prirodzenom prostredí, vonku, tam je aj užitočná. Skôr treba pracovať na tom, aby sme pomáhali mačkám vonku, aby boli zdravé, nakrmené, lebo tým pádom nebudú náchylné na choroby a práve ľudia, ktorí ich prikrmujú to môžu sledovať a včas ich odchytiť k zverolekárovi. Samozrejme aj usmerňovať populáciu šetrnou kastráciou.
hoci
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hoci »

ak ich nikto z okolia nechce si ich zobrať k sebe, aby sa o nich postaral, tak jediná možnosť bude útulok, aká už len iná pomoc im ostáva?
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Tak veru,,,moze byt macka prezrata ako chce,lovit bude aj tak.
Raz cca pred 15timi rokmi, jednu potulujucu sa macku nasla mama v praci,tak ju vzala k nam domov.
V minulosti sme chovali prasata,husi,sliepky a zajace a mesiac po tom tu uz ani jeden potkan ani mys ani nepachli,pretoze uz boli vychytane.
Niezeby ich bolo vela,ale predsa.
Teraz jedna macka stale ked chyti tu na poli nejaku mys,alebo krtka,tak to prinesie az pred dvere a mnauka,aby niekto vysiel von,,,videl co chytila,a pohladkal ju zato.
Potom vezme "korist" a odide prec.
hoci
Zablokovaný
Zablokovaný

tak veru, na dedine sa vždy aspoň jedna mačka pre každú domácnosť zíde pre riešenie problému s myšami, aspoň na niečo to slúži, napr. tak ako muchy na hovná alebo pavúky na muchy, v prírode je to zariadené jednoducho tak, že každý má svojho predátora a každý svoju korisť
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

:lol: ja neviem ci ho mam lutovat, alebo karmovat

maciek mame doma cez 5, a potkany nam aj tak zabija pes. Kazdopadne macky mam rad :lol: to len aby som nebol ot
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Ako fakt...vy sa možno rehocete. Ale tiež by som to razantne riešil. Na mieste begbeee-ho by som postavil pred panelák veľkú krabicu, do nej tri otvorené konzervy mačacieho žrádla, dva dôchodcovské lístky na vlak zadarmo (čo od súdruha Fica máme) a po zaklapnutí --> ŽSR Cargo...
Mačky, akokoľvek sú pekné, akokoľvek by som ich chcel, akokoľvek by som chcel jednu modrú domov - sú pliaga neskutočná.

Skúsenosť môjho svokra: Svokor žije na dedine pri BA v odľahlej časti...taký domček pod horou. Je to biológ, zvieratá miluje a nikdy by žiadnemu neublížil. Jedného dňa mu jeho vnuk doniesol domov mačku z cesty. Neuvedomujúc si vážnosť situácie - dal jej nažrať. Long story short, teraz je o 160€ ľahší (dve sterilizácie mačiek, ktoré si chce nechať) nerátajúc žrádlo, hľadá domov pre 4 ďalšie mačky, ktoré tiež rozhodne nežijú zo vzduchu, vnuci a vnučky k nemu takmer úplne prestali chodiť - mačky sú vonku tam, kde sa hrajú aj deti. Vrátane pieskoviska, chodníka a tak ďalej a tiež nie sú veľmi vyberané, čo sa týka kakania, takže obavy rodičov (čo som aj ja) vyústili do štádia "mačky alebo vnúčence". Nakoľko deti môžeš sebeviac strážiť, ale nemôžeš ich strážiť 100% času. A deťom občas ubehnú prsty do pusy.

Skúsenosť švagrinej: Švagriná (žena manželkinho brata) žije v paneláku a majú pod domom mačky, ktoré takisto niekto (postaršia pani z 1. posch) prikrmuje. Počet mačiek narastá geometrickým radom. Zorganizovali sa petície, volali mestskí aj sloboda zvierat. Viete čo sa udialo? Nič. Sloboda zvierat je prepchatá, mestskí starej pani nedokázali znečisťovanie spoločných priestorov a mačky zatiaľ mraučali spod schodov... Muselo sa zavrieť pieskovisko pred domom, nakoľko tam mačky radi kakajú a malé deti sa v piesku radi hrajú a niekedy prídu za mamičkami/oteckami s niečím divným v ruke a pýtajú sa čo to je... A niet toho, čo by to vyriešil.
Švagriná ma poprosila, či by som jej nepožičal svoju loveckú vzduchovku. Akokoľvek mám mačičky rád, aj hello kitty, a akákoľvek je malá šanca nákazy toxou, pre rodičov sú prvoradé deti. A keď zlyhá moc verejná - požičiam.
hoci
Zablokovaný
Zablokovaný

v konečnom dôsledku mačky sú oveľa viac falošné ako psy, lebo prídu, najedia sa a len tak odídu. Na rozdiel pes po dobrej pasienke sa vie aj verne odvďačiť a pokoriť sa!
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

-mal som kocura.
-stratil sa
-nasiel sa.
-nie je to moj kocur ,je to macka,navyse dokalicena...(nechajme si ju chuda)
-po roku 4 vrhy,pribudol kocur(jej potomok),ta marha nic nechyta, len tu zerie a mnozi sa...a je sprosta ze az.kocur je OK.chyta mysi je to riadny lovec.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Tento mesiac som našiel jednu mrtvu myš pred vchodovými dverami*... mačky sa činili, takže tento rok nebudem potrebovať pasce na myši :)

* od mačky je to taký akt rešpektu a upozornenie, že exituje bordel, ktorý tá dotyčná mačka rieši
Napísať odpoveď