Earth to Echo
Horšie ako E.T. a zrovnateľné (respektíve, porovnateľné sklamanie) ako Super 8. Handycam kamera sa mi tu ale páčila viac ako v Osmičke, ale celé to pôsobilo nejak umelo. Keby som mal 12, tak sa roztápam, takto iba príjemná večerná oddychová záležitosť.
60%
Predestination
Po zhliadnutí mám mozog na kašu ako po dvoch hodinách v mikrovlnke. Tento film sa slovu "paradox" smeje do očí. Vždy ma vie potešiť, keď sa z ničoho nič objaví film, o ktorom som nikdy nepočul, a s rezervou prekoná aj niektoré najočakávanejšie záležitosti v danom roku. Dej krásne prešperkovaný, keď sa vám podarí prísť na nejaký fakt o 10 minút dopredu, a začínate si myslieť, že ste o krok napred, okamžite príde ďalší "WTF" moment (veľmi často tento výraz nepoužívam, ale tu musím). Vizuál taktiež krásny - skôr atmosferický ako nejaké ostré CGI. Celkovo obrovské prekvapenie, určite na viac pozretí.
95%
Interstellar
Áno, je v tom cítiť Odysea, Kontakt, a aj prvky z kopy iných filmov. Áno, nie je to prakticky nič nové. Áno, je to až prehnane vysvetlované, ako pre idiotov, a lepší dojem by to spravilo, keby všetko vysvetlili iba raz a nechali priestor pre diváka - lebo ten, kto nepochopí na prvý krát, nepochopí ani na druhý. Áno, malo to niekoľko zbytočných scén, určených iba na to, aby udržali gradáciu, a vrámci príbehu boli úplne nepodstatné. Áno, chcelo by to otvorenejší koniec, podobne ako Inception, a nie takéto skoro klišé.... Aj napriek tomuto všetkému je to ale takmer dokonalý film, neskutočne veľký filmový zážitok, tri hodiny pozerania s padnutou sánkou, plný fungujúceho Nolanovho rukopisu. Z kina som odchádzal spokojný tak, ako málokedy. Teším sa, keď budem mať čas, a tieto tri hodinky si absolvujem znova. PS: áno, pri scéne s video-správami som plakal, asi najlepšia scéna z filmu.
100%