Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
deMarkqo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Príspevok od používateľa deMarkqo »

FURY :plus:

Band of Brothers meets World of Tanks :D

Jednoznacne jeden z naj filmov pre mna tento rok..Samozrejme malo to nejake "logicke" chyby, kt. vojnovy experti budu vycitat (je ich plny internet ako inak) lenze tento film ukazuje velmi velmi surovo realitu vojny tak ako popisuje aj Lub0$ a to prevazuje vsetky minusy filmu. Nikto z nas by v tom tanku nechcel realne sediet. Tento film chcel poukazat hlavne na to. Herecke obsadenie je pecka!! Zvuky perfektne!!! Vsetkych 5 Shermenov vo filme su realne funkcne tanky ako aj jediny fungujuci Tiger na svete. Scena s nim proti 4 Shermenom bola ohromujuca. Na tomto vsetkom si dali fakt zalezat - aj ked tu experti opat mozu namietat :D . Kazdy kto sa zaujima o druhu svetovu je tento film povinna jazda.

Zaverecna cast filmu rozdeluje ludi na dve skupiny. Mne sa pacil a naplno ukazal vyznam slova FURY a charakter posadky!
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

Interstellar
http://www.csfd.cz/film/227786-interstellar/

Velkokapacitny filmovy zazitok, ktory som si vychutnal od prvej minuty, az po poslednu. Tie tri hodiny ubehli rychlejsie, ako som cakal. Z kina som odchadzal nadmieru spokojny. Ako uz ale mirak spomenul, niektore titulky boli fakt divne prelozene, ale moj dojem z filmu to nezmeni. Jeden z TOP filmov tento rok. A to mam pred sebou este Fury a Hobbita.
9/10

/ a 1000. prispevok porazeny :new05:
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Eastern Promises - http://www.csfd.cz/film/225004-vychodni-prisliby/

Perfektná dráma, svižná, krátka. Opisuje Ruskú mafiu (vor v zákone) pôsobiacu vo Velkej Británií. Asi jedna s najlepších rolí Mortensena. 9/10
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

pozerat horor o 4 rano nieje moc dobry napad :D As Above, So Below aj ked tocene tym sprostym sposobom ale inak vyborny horor 8/10
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Kto ma rad mindfucky spojene s davkou scifi, tak nech isto mrkne Predestination. http://www.imdb.com/title/tt2397535/ http://www.csfd.cz/film/346911-predestination/
Umna takych 8/10, kedze podobne filmy mam celkom rad :)
Yogi19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Yogi19 »

Tak, konečne som videl Interstellar... Keď som čítal recenzie, tak som mal obavy, ale tie sa nenaplnili. Som maximálne spokojný... Trojhodinový film a ani raz som sa v kine nemrvil :) . A soundtrack geniálny. Organ tam perfektne sadol, hlavne v jednej scéne. 10/10
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Hurricane, The

Dnes som mal cas cez den, tak som hladal co by som si tak pozrel. Narazil som na tento starsi film s Denzelom a celkom ma zaujal. Skvely herec, v kvalitnom filme podla "skutocnej udalosti", najlepsie pribehy pise opat raz sam zivot a este ked ich trochu dotvoria v Hollywoode, skratka parada - 7,5/10
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Interstellar - parada, do kina moc casto nechodim, ale toto som si nemohol nechat ujst. Nolan zas vytvoril super kusok. Emocie, vizual, hudba, vsetko super. Jedine zvuk v Auparku bol nejak debilne nastaveny, strasne to kricalo pri niektorych miestach az nebolo nic rozumet.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Boyhood - http://www.csfd.cz/film/303829-chlapectvi/

Skoro 3 hodinový film, ktorý nijako nenadche, ale úplne skvele sa naň pozerá. Dopozeral som práve teraz, mám úplne skvelé pocity, veľmi spokojnú náladu.
Veľmi pekný film dospievania mladistvých, i keď ústrednou postavou je práve jeden chlapec.
Za mňa 10/10
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Earth to Echo

Horšie ako E.T. a zrovnateľné (respektíve, porovnateľné sklamanie) ako Super 8. Handycam kamera sa mi tu ale páčila viac ako v Osmičke, ale celé to pôsobilo nejak umelo. Keby som mal 12, tak sa roztápam, takto iba príjemná večerná oddychová záležitosť. 60%

Predestination

Po zhliadnutí mám mozog na kašu ako po dvoch hodinách v mikrovlnke. Tento film sa slovu "paradox" smeje do očí. Vždy ma vie potešiť, keď sa z ničoho nič objaví film, o ktorom som nikdy nepočul, a s rezervou prekoná aj niektoré najočakávanejšie záležitosti v danom roku. Dej krásne prešperkovaný, keď sa vám podarí prísť na nejaký fakt o 10 minút dopredu, a začínate si myslieť, že ste o krok napred, okamžite príde ďalší "WTF" moment (veľmi často tento výraz nepoužívam, ale tu musím). Vizuál taktiež krásny - skôr atmosferický ako nejaké ostré CGI. Celkovo obrovské prekvapenie, určite na viac pozretí. 95%

Interstellar

Áno, je v tom cítiť Odysea, Kontakt, a aj prvky z kopy iných filmov. Áno, nie je to prakticky nič nové. Áno, je to až prehnane vysvetlované, ako pre idiotov, a lepší dojem by to spravilo, keby všetko vysvetlili iba raz a nechali priestor pre diváka - lebo ten, kto nepochopí na prvý krát, nepochopí ani na druhý. Áno, malo to niekoľko zbytočných scén, určených iba na to, aby udržali gradáciu, a vrámci príbehu boli úplne nepodstatné. Áno, chcelo by to otvorenejší koniec, podobne ako Inception, a nie takéto skoro klišé.... Aj napriek tomuto všetkému je to ale takmer dokonalý film, neskutočne veľký filmový zážitok, tri hodiny pozerania s padnutou sánkou, plný fungujúceho Nolanovho rukopisu. Z kina som odchádzal spokojný tak, ako málokedy. Teším sa, keď budem mať čas, a tieto tri hodinky si absolvujem znova. PS: áno, pri scéne s video-správami som plakal, asi najlepšia scéna z filmu. 100%
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Predestination -skutocne vyborny film s tematikou cestovania casu.ani si necitajte hodnotenia aby ste si to nespoilerovali. 8/10 mam pocit ze znamejsie filmy s touto temetikou sa na to nechytaju...
Spoiler
ajked madafaka ako mohol sam seba odniest k tomu sirotcincu ked este neexistoval a stvorilo ho vlastne jeho buduce ja ktore este nie je.
Guardians of the Galaxy -sablonovy film marvelu. 5/10
Hensym
VIP
VIP

twardykamen napísal:
Spoiler
ajked madafaka ako mohol sam seba odniest k tomu sirotcincu ked este neexistoval a stvorilo ho vlastne jeho buduce ja ktore este nie je.
Spoiler
Veď práve toto je celý ten paradox. Nekonečný cyklus.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

twardykamen:
Spoiler
preto sa to volá paradox, lebo to nemá logické riešenie v rámci jedného vesmíru. rovnaký princíp ako Interstellar.

a len tak mimochodom, Predestination nebol ani originálny koncept, aj keď to trochu upravili. Je to založené na krátkej poviedke od veľmi známeho spisovateľa sci-fi, Robert A. Heinleina, s názvom All You Zombies. mne tam vadila len jedna mini vec.. že si za mlada ako žena neuvedomila, že jej staršia verzia (už muž) sa na ňu náramne podobá, keďže ju nijako extra nezmenili :D
Fury - 8/10, veľmi podarené. pekne ukázaná surovosť a krutosť vojny a čo to naozaj zanecháva vo vojakoch, kt. si už niečo stihli odskákať.
Spoiler
trochu (viac) prepísknutý heroický záver, ale malo to svoje čaro a normálne som zíral ako dlho to tam celé trvalo, pekne to zletelo. veď to bola cca polhodina. taktiež asi najlepší herecký výkon Shia Labeoufa. chlapec má veľký talent, som ani nevedel, že je to metodický herec. Ale čítal som, že si kvôli úlohe vytrhol zub a dorezal tvár, takisto niekoľko dní strávil pozorovaním zabíjania koní v kafilérii (ha), aby sa na jednu scénu emocionálne pripravil (ale ten pohľad v tej scéne kt. nahodil snáď aj vďaka tomu fakt stál za to). A vraj sa dokonca celé mesiace počas natáčania nekúpal.
Hensym
VIP
VIP

Sin City: A Dame to Kill For

Noirový vizuál zase na jednotku, fakt výborné divadlo. Každopádne, sklamanie. Dosť som sa v tom strácal, chýbalo mi tam také to členenie, ktoré mala jednotka, taká "jednoduchosť". Nevedel som v tom poriadne nájsť hlavu a pätu, a po zhliadnutí mám pocit, že na tento film o pár dní zabudnem - čo sa o jednotke fakt povedať nedalo. 60%

guess.whoo: na tú veru nie :lol:

Hunger Games: Mockingjay, pt.1

To, že tento film vznikol úplne nepodstatne a ide iba o nenažranosť Hollywoodu, to nepopieram. Avšak tento film má rovnaký problém, ako prvá polovica poslednej časti Harryho Pottera - nie je skoro vôbec akčný a (pre ľudí, čo neprečítali knihy) necháva otvorený koniec pred druhou polovicou filmu. A toto sú presne veci, ktoré ľuďom vadia. Inak je to ale kvalitatívne dosť dobré, asi aj lepšie ako predchodcovia. A keďže ja nepatrím medzi ľudí, ktorí sa riadia pravidlom "málo akčné = zlé", tak hodnotím kladne. 75%

(scéna s pesničkou The Hanging Tree bola skvelá, pri čítaní by ma nenapadlo, aká atmosferická pecka sa z tej básničky dá vytvoriť)
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

jackb napísal:Wristcutters: najciernejsia love story aku som videl, odohravajuca sa vo svete ludi, ktori spachali samovrazdy... 8/10

//autoeditácia príspevku (13 Jún 2012, 13:14)
miniserial Black Mirror - 3 diely ktore spolu nesuvisia, maju rozdielne obsadenie, rozdielny pribeh... 7.5/10
wow, Black mirror vyzera naozaj zaujimavo.

dozvedel som sa o nom len dnes...ale idem si pozriet vsetky casti
Hensym
VIP
VIP

The Maze Runner

(Modrá časť obsahuje spoilery) Prekvapivo dobré. Podobné žánre mám fakt rád. Nemá to skoro žiadne hluché miesta, nenudí, je to veľmi napínavé a zaujímavé (hlavne v prvej polovici) a celé to pôsobí veľmi ambiciózne. Potom ale príde druhá polovica filmu (alebo teda hlavne posledných 30 minút), kedy akoby nápady došli, rozuzlenie príbehu pôsobí strašne umelo, nelogicky a neuveriteľne, divák sa stratí a síce dostáva kvalitný cliffhanger, ale zároveň sa bojí, čo ponúkne pokračovanie, pretože sú iba dve možnosti. Prvá, ponúkne to isté, čo ponúkla jednotka, čo znamená pozeranie toho istého, a teda vo výsledku nudné pokračovanie bez nápadu. Druhá možnosť je, že už to s labyrintom nebude mať nič spoločné, a stane sa z toho žánrovo úplne odlišný film - podľa záveru nejaká divná odnož zombie postapo, čo môže dopadnúť dobre, ale aj veľmi, veľmi zle - a tiež je to riziko, lebo ak ma na jednotke bavili mysteriózne prvky a pri vedomí ma držala hlavne zvedavosť, čo ponúkne dvojka? Akčné zombie naháňačky postapo svetom? Asi ešte nikdy som sa takto nebál pokračovania. Ale bodaj by som sa mýlil. Ale späť k jednotke. Budem sa tváriť, že som posledné minúty filmu nevidel, a s kľudom hodnotím na 75%
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Interstellar, áno, pozrel som si to až teraz :)
Spoiler
Myslím, že klady píšu všetci, takže skôr napíšem, čo sa mi nepáčilo:
1. Nemyslím si, že dobrý film potrebuje polopate vysvetliť pointu, niektoré časti pre istotu niekoľkokrát.
2. Príbeh s postupom času bol slabší a slabší, to nepodarené stupňovanie sa mi vôbec nepáčilo, až kým...
3. ...neprišiel koniec. Akokoľvek hlboko, umelecky alebo transcendente sa mohol tváriť bol proste zlý. Zlý a nehodný kvalitného filmu.
4. Toľko chválený soundtrack je fajn, ale skúste si zapískať jedinú melódiu... no, žiadne tam neboli :) (nemusí to nutne byť zlá vec, ale...)
5. Film určite nie zlý, ale od filmu roka to má ďaleko... (zato moje očakávania splnil, pretože som tušil že to bude prehypovaný yankeeovský blockbuster :) ) žiadna "redefinícia žánru" ako sa niektorí vyjadrujú sa nekonala, Interstellar nepriniesol nič čo by tu ešte nebolo...
6. 6.9/10, would not watch again... snáď keby to malo o pol hodinu zbytočných scén menej... :)
6.9/10
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

deMarkqo napísal:FURY :plus:

Band of Brothers meets World of Tanks :D

Jednoznacne jeden z naj filmov pre mna tento rok..Samozrejme malo to nejake "logicke" chyby, kt. vojnovy experti budu vycitat (je ich plny internet ako inak) lenze tento film ukazuje velmi velmi surovo realitu vojny tak ako popisuje aj Lub0$ a to prevazuje vsetky minusy filmu. Nikto z nas by v tom tanku nechcel realne sediet. Tento film chcel poukazat hlavne na to. Herecke obsadenie je pecka!! Zvuky perfektne!!! Vsetkych 5 Shermenov vo filme su realne funkcne tanky ako aj jediny fungujuci Tiger na svete. Scena s nim proti 4 Shermenom bola ohromujuca. Na tomto vsetkom si dali fakt zalezat - aj ked tu experti opat mozu namietat :D . Kazdy kto sa zaujima o druhu svetovu je tento film povinna jazda.

Zaverecna cast filmu rozdeluje ludi na dve skupiny. Mne sa pacil a naplno ukazal vyznam slova FURY a charakter posadky!
film som este nevidel ale zaujma ma ta info o jedinom fungujucom tigry na svete... mozes poskytnut info odkial to mas? pokial viem original tigre I. by mali byt na svete dva alebo tri, ci funguju som si neni isty ale je to mozne, no zeby ho zapozicali do filmu mi pride dost chulostive... ale ak mas nejaky zdroj info hod mi ho aj do spravy rad si o tom precitam, tieto veci ma zaujimaju, dik
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Polo-X napísal: film som este nevidel ale zaujma ma ta info o jedinom fungujucom tigry na svete... mozes poskytnut info odkial to mas? pokial viem original tigre I. by mali byt na svete dva alebo tri, ci funguju som si neni isty ale je to mozne, no zeby ho zapozicali do filmu mi pride dost chulostive... ale ak mas nejaky zdroj info hod mi ho aj do spravy rad si o tom precitam, tieto veci ma zaujimaju, dik
pozicali ho, niekde som cital o nejakom anglicanovi co ma celu zbierku bojovej techniky z 2WW a zivi sa ich poziciavanim do filmov.

nah, som to nasiel: http://zoom.iprima.cz/clanky/dedek-kter ... u-na-zoomu
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

FURY - mam rad filmy typu Band of Brothers, takze mne sa to pacilo - 9/10

Info k tomu tanku: http://www.livescience.com/48245-fury-f ... -tank.html

a z csfd: K nátáčení filmu byl dopraven originální Tiger tank 131 z Bovingont Tank Museum ve Velké Británii. Stalo se tak prvně, kdy byl použit v moderním válečném filmu. Jedná se současně o poslední pojízdní exemplář.

stranka samotneho tanku: http://www.tiger-tank.com/

Polo-X napísal:
film som este nevidel ale zaujma ma ta info o jedinom fungujucom tigry na svete... mozes poskytnut info odkial to mas? pokial viem original tigre I. by mali byt na svete dva alebo tri, ci funguju som si neni isty ale je to mozne, no zeby ho zapozicali do filmu mi pride dost chulostive... ale ak mas nejaky zdroj info hod mi ho aj do spravy rad si o tom precitam, tieto veci ma zaujimaju, dik
Napísať odpoveď