Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa mLuks »

Strapaty:
boh nikomu nedal slobodnú vôľu, pretože nič také ako slobodná vôľa neexistuje, keďže boh je vševedúci a vie o každom našom rozhodnutí, ešte skôr ako sa narodíme. Takže, ešte raz ak boh dovolil aby niekde absentoval, dal priestor zlu, tzn. dovolil zlu aby mohlo ovládnuť ľudí.

A zase trošku inak, defaultný stav by mal byť neutrálny, nie? Tzn. dobro - neutrálno - zlo. Nie len dobro a zlo a nič medzi tým. Takže zase ak boh je dobro, tak tam kde nie je boh by malo byť neutrálno a zlo je tam kde je diabol, takto mi to znie logickejšie, tebe nie? No toto už opäť podkopáva teóriu, že boh je jediný všemohúci, alebo boh vytvoril diabla a zlo.
nepounam vsetkych ludi ani vsetky nabozenstva ... a len povrchne ich vylucit za to ze maju mnohozenstvo... preto pisem ze ak veria v praveho boha tak veria v toho isteho ako ja... alebo ziadneho... cloveka poznas po ovoci jeho skutkov... cize tam vidiet poakej ceste kraca...
a ty si pribrzdený alebo ako inak ti má človek vysvetliť, že je maximálne nelogické aby ku tomu istému bohu smerovali dve, tri ...800 rôznych ciest, dokonca diametrálne odlišných. Proste pochop, že nemôžete veriť v toho istého boha, ak ho uctievate iným spôsobom, ak máte iné pravidlá viery, iné tresty, iné odmeny, iný spôsob dosiahnutia raja.
Je úplne nelogické aby ten istý boh, požadoval o jedného človeka aby žil v monogamii a na druhú ženu ani len nepomyslel a druhému dovolil žiť v polygamii a obaja títo ľudia by sa dostali do neba. A naviac, ktoré nebo je v tomto pravdivé? To so 72 pannami či to tvoje? Kto bude sklamaný, keď sa dostane do neba, lebo tam nebude nebo podľa jeho knižky. Ty alebo moslim? atď..
boh je len jeden
to ze verim v praveho boha vidim podla jeho ucinkov na moj zivot
to ci ludia ktory veria / nazyvaju ineho boha neviem posudit... ak veria v praveho boha jeho ucinok na zivot ich bude ten isty... ak neveira v praveho boha tak neveria v ziadneho ....
len tolko som chcel povedat ... uz neviem ako lepsie to vysvetlit....
nedá sa to lepšie vysvetliť, lebo to čo píšeš je absolútna blbosť

nemeň podmienky mojej hypotézy, jasne som napísal: čo ak človek za celý svoj život nespáchal ani jeden jediný zlý skutok a jediná jeho "chyba" je tá, že neuveril v boha...začo bude trpieť takýto človek? ..len za to, že neuveril v boha? o žiadnej marii ani anežke nechcem čítať, chcem si prečítať čo sa stane s človekom ktorý je uvedený v mojej hypotéze, či pôjde do neba alebo do pekla a ak do pekla tak začo bude trpieť

"a clovek ktory robi len dobro vyznava boha ... " - ďalší tvoj ničím nepodložený výmysel a klamstvo

"co je to verit v boha ... hoc ktory blazon nazyva svoje blaznovstvo vieru v boha ... ale boh je zivot .. preto viera musi byt kulturou zivota..." - práve si sám seba nazval bláznom a dokonca svojim bláznovstvom žiješ

"a co cakas ze bla bla..." - nečakám absolútne nič, len poukazujem na to, aká je to blbosť, že to nemá logiku, teda klamstvo
L.O.L. napísal:Heh no ked niekto pripisuje Bohu ludske vlastnosti a ludsky sposob zmyslania - jednoznacne moze dojst len k zaveru ze ziaden Boh neexistuje.
mám spraviť zbierku ľudských vlastností, ktoré vy veriaci pripisujete vášmu bohu? Napr. milosrdný, dobrotivý, spravodlivý, milujúci, atď ...ako čo si týmto chcel povedať? že aj ty si prišiel k záveru, že boh neexistuje, lebo hovoríš, že boh je spravodlivý? super. či spravodlivosť nie je ľudská vlastnosť?
Aspoň si urovnaj v hlave myšlienky než napíšeš nejakú blbosť.
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

Typicky LuksKE - totalne nepochopi myslienku (sice u teba som si na to zvykol, nie je to prvy raz) ale ohana sa s tym ze pisem blbbost, k tomu fakt nemam co dodat.. Ak ma Boh ludske vlastnosti - tak by mal existovat clovek co mu bude aspon podobny - najdi mi takeho pls. Ak Boh nema ludske vlastnosti - tak je to to co som ja napisal.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

"Ak ma Boh ludske vlastnosti - tak by mal existovat clovek co mu bude aspon podobny - najdi mi takeho pls." - ako vieš, koho hľadať? Ty vieš, ako ten boh vyzerá? Lebo ak nevieme, ako vyzerá, tak tvoja výzva, aby našli niekoho "aspoň podobného" je dosť smiešna. A ja verím, že ani ty nevieš, ako ten pánbožko vyzerá.
L.O.L.
Expert
Expert

@seth82: Ked som pisal o vlastnostiach tak som tym samozrejme nemyslel vyzor, nikto nevie ako Boh vyzera. Uplne mi bude stacit niekto kto bude moct ozivit ktorehokolvek choreho alebo mrtveho cloveka, ako to robil Jezis z moci Boha.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

strapaty napísal:(kolko bitiek vyhral napoleon... ??? neboli to jeho vojaci co vyhravali tie bitky ...?? takze bol v podstate zbytocny... vsk by to vyhrali aj bez neho.... )
Vojaci by vyhrali bitky bez Napoleona? A ktorý že to vojak by bol taký geniálny stratég, aby vedel určiť stratégiu, ako zaútočiť, kde zaútočiť, kedy zaútočiť, čo ako prvé zničiť/zabiť atď? Aby tie bitky vôbec mohli vyhrať? Alebo by na to išli štýlom "hurá do boja" alebo "one man army style" a pokapali by jeden za druhým? Ty nemáš ani len kúsok rozumu na to, aby si trocha popremýšľal nad vecami a ideš nám tu kázať o nejakej viere v nejakého Boha. Najlepšie ti ide len vymýšľanie si vlastných nezmyslov o tom, ako každá duša túži po Bohu. S tým si ma úprimne rozosmial.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

strapaty napísal:AllGoneDead
ty si kolko takych veci zorganizoval ... kolko zbierok, povoleni, kolko takych zariadeni si protrednictvom niekoho postavil?? ... ked to je pre teba nic, asi hodne... bez neho by to urcite nebolo ... urobil toho ovela viac ... (kolko bitiek vyhral napoleon... ??? neboli to jeho vojaci co vyhravali tie bitky ...?? takze bol v podstate zbytocny... vsk by to vyhrali aj bez neho.... ) kazdy ma v zivote svoje miesto a ulohu...
kazdy kto nechce aby cirkev za neho dostavala peniaze staci ked pri scitani nezaciarkne kolonku ze veriaci... lebo podla scitania ludu sa rozdeluju peniaze...
cirkev za tie peniaze vykonava a strasne vela dobreho ale to ziaden ateista nevidi...
Netvrdil som ze ten farar nic nespravil, ani som inym sposobom neznevazoval jeho pracu. Tvrdil som ze vsetky zasluhy by pripisal bohu pretoze je veriaci. Ale on to spravil preto ze je dobry clovek(a dobry clovek nemusi byt len veriaci)
AllGoneDead napísal:Ak by som sa ho ale opytal preco to ludia spravili, co by mi povedal? Bola to bozia vola? Pripisal by mu vsetky zasluhy aj ked vlastne nic nespravil(boh)?
Ale nie len veriaci konaju dobro, rovnako ako aj veriaci konaju zlo.
Porovnavat pri tom Napoleona, ktory bol genialnym strategom je uplny nezmysel. Ludi ako Napoleon sme tu vela nemali. Avsak momentalne existuje XY zbierok, ktore moze zalozit hoci kto(napr. cez internet aby ziskal peniaze na studium alebo cokolvek ine).
strapaty napísal: a clovek ktory robi len dobro vyznava boha
Preco by mal niekto vyznavat boha ak spravi nieco dobre? Toto tvrdenie je uplne scestne. Rovnako moze aj satanista vykonat dobry skutok ale to z neho nerobi vyznavaca boha. PS: satanizmus definoval A.S. LaVey, ktory ho aj zalozil. Odporucam precitat si nejake z jeho diel pred komentovanim satanizmu.
L.O.L. napísal:Heh no ked niekto pripisuje Bohu ludske vlastnosti a ludsky sposob zmyslania - jednoznacne moze dojst len k zaveru ze ziaden Boh neexistuje.

A nestvoril boh cloveka na svoj obraz?
strapaty napísal:ak neveira v praveho boha tak neveria v ziadneho
Pravy boh je ten v ktoreho veris ty. Preco vsak niekto nemoze verit v nieco ine nez ty? Naozaj si myslis je len tvoje myslienky su spravne, ze ty si ten kto vidi pravdu, jeden z mala vyvolenych, ze sa vsetko toci len okolo teba? Ak si toti vzdy odpovedal Ano! (aj ked len v duchu) tak potom si satanista(znovu sa odvolavam na LaVeya), ktory ani nie je schopny si to priznat.
L.O.L. napísal: Ved ked si niekto precita Bibliu - opisuju sa tam pribehy kde dobro vzdy vitazi nad zlom?
Mozno by si ju mal zacat citat aj ty. Totiz Bibliu pisali aj ludia ktori jezisa vobec nepoznali a nikdy ho nestretli.
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2014, 22:42)
a pisali o nom...
strapaty napísal:kukol zhori v neuhasinajucom ohni
dufam ze v tom Olympijskom....
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

boh je len jeden
Takže taký moslim na ktorého má účinok alah a tiež to vidí na svojom živote klame? Skús mu to vyvrátiť čo ti na povie.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:harrison314
K tomu sa dost pekne vyjadrili kolegovia. Neviem ci by tvoju vieru ze vsteci bohovia su ten tvoj zdielali Vikingovia.

neviem ci sa zle vyjadrujem alebo je to take tazke pochopit...
boh je len jeden
to ci ludia ktory veria / nazyvaju ineho boha neviem posudit... ak veria v praveho boha jeho ucinok na zivot ich bude ten isty... ak neveira v praveho boha tak neveria v ziadneho ....
len tolko som chcel povedat ... uz neviem ako lepsie to vysvetlit....
To, ze boh je len jeden tvrdi len tvoje nabozenstvo, nemas pre to ziadne dokazy, dokonca to co tvrdis je v rozpore zo skutocnostou. Je to v rozpore s ostatnymi nabozenstavami.
O ucinkoch na zivot... sam si priznal ze ine nabozesntva mozu mat rovnake ucinky na zivot a podla vstekeho aj maju. Ked niekto povie, ze na jeho zivot ma ucinok Velke lietajuce spagetove monstrum, tak to znamena ze je to ten pravi a skutocny boh?
Aj psychcke choroby maju ucinok na zivot.
L.O.L. napísal:Ak Boh nema ludske vlastnosti - tak je to to co som ja napisal.
Ludia su stvoreny na obraz bozi, boh sa hneva, boh odpusta, je milosrdny a laskavy, to su ludske vlastnosti.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

L.O.L: "Uplne mi bude stacit niekto kto bude moct ozivit ktorehokolvek choreho alebo mrtveho cloveka, ako to robil Jezis z moci Boha." - dokáž to. Pretože to, že som oživil nejakého človeka, môžem vyhlásiť aj ja, vymyslím si o tom blog a nemusím to vôbec dokázať - budem bohom?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:rozum a dusa su uplne odlisne veci ... nema to nic spolocne ... dusa je sucast cloveka ako aj telo ... rozum je cisto telesna zalezitost... chemicke a bioelektricke impulzy...
To sú mi veci. Pod rozumom som myslel celé tvoje "ja" mysleniie, pamäť atď.
Pokiaľ je ale teda toto súčasťou tela, znamená to, že po smrti naozaj človek zaniká. Duša vlastne nie je naše vedomie a teda ťa nemusí až tak trápiť, kde chce ísť a kde pôjde po smrti pretože ty už nebudeš vnímať, kedže zanikneš smrťou.

Takže si si znova vymyslel nejaké vlastné definície a kecy, ktoré určite nikde v Biblii ani iných pamfletoch nenájdeme. Niekto, tu minule písal, že ak sa nedržíš učenia, tak si automaticky exkomunikovaný. Porozmýšľaj o tom, keď si tu vytváraš vlastnú odnož kresťanstva.

Keď už si všetko ostatné prehliadol, rád by som počul odpoveď aspoň na toto. "Chceš teda povedať, že keď verím o Odina, tak vlastne verím v kresťanského Boha? To je len také egoistické a alibistické tvrdenie ako si veriaci vysvetľujú existenciu viacerých náboženstiev. Niektoré náboženstvá sa nezhodujú v elementárnych veciach. Znamená to teda, že stačí aby som sa narodil inde ako v kresťanstve a mám iné podmienky na vstup do neba? Väčšia blbosť ako všetky víza, pasy a neviem čo ešte na Zemi."
Old Dirty Bastard napísal:ups, boh opäť zaspal na vavrínoch? ISIS odťala hlavy 4 kresťanským deťom po tom, čo odmietli konvertovať na islam. prečo boh neochránil tie nevinné deti s čistou dušou?
Na konci sa aj tak stretnú v nebi. :D Lebo veria v toho istého boha(vraj Boh = Allah) a obe strany v rámci svojho učenia asi nič neporušili.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

LuksKE
ale boh stvoril diabla ... ale nie ako zoleho ale ako jedneho z archanielov ...podobne ako lucifera ... najkrajsieho, najlepsieho, najsilnejsieho z anielov ... oni sami sa rozhodli pre zivot bez boha a tak vzniklo zlo .. ziaden s padlych anielov nie je zly od stvorenia... vsetko co boh stvoril bolo dobre .. aj cloveka stvoril bez hriechu/smrti ... prvy ludia boli nesmrtelny..

//autoeditácia príspevku (09 Dec 2014, 12:52)
a ty si pribrzdený alebo ako inak ti má človek vysvetliť,...
ale ja to netvrdim ...len to nepopieram a to je rozdiel... ja nemozem povedat ze len jedine krestania budu spaseny ...lebo nik z ludi nevie kto bude spaseny a kto nie to vie len boh .. a to je doslova napissane v pisme cize ja nemozem nikoho z procesu spasy vylucit ... su spomenuty ludia co budu urcite spaseny ... a ti co urcite nebudu spaseny ... ale medzi tym je velka fuga a nik nedokaze povedat kto kde spada...

//autoeditácia príspevku (09 Dec 2014, 13:21)
co ak clovek nespacha... atd ... neviem ti na to korektne odpovedat... moj nazor je ze bude spaseny... otazka je preco neuveril v boha .. nemal odkial alebo neuveril lebo mu to jeho pycha nedovolila .. ak nemal ak je to otazka osobnej pychy jasne zatratenie ... lebo vedome odmieta boha... ak nemal odkial ..tak musel poznat boha lebo od prirodzenosti/prveho hriechu je clovek nachylny k zlemu

//autoeditácia príspevku (09 Dec 2014, 13:22)
L.O.L.

palec hore :D

//autoeditácia príspevku (09 Dec 2014, 13:24)
..ale nemas celkom pravdu ... boh sa podoba cloveku .. lepsie povedane clovek je stvoreny na bozi obraz.. ale pochybujem ze niekto v tomto fore okrem teba to pochopi...

//autoeditácia príspevku (09 Dec 2014, 13:25)
Noobsz DJ
cital si vobec na co som reagoval ??? (napoleon) si obycajny troll
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:ale boh stvoril diabla ... ale nie ako zoleho ale ako jedneho z archanielov ...podobne ako lucifera ... najkrajsieho, najlepsieho, najsilnejsieho z anielov ... oni sami sa rozhodli pre zivot bez boha a tak vzniklo zlo .. ziaden s padlych anielov nie je zly od stvorenia... vsetko co boh stvoril bolo dobre .. aj cloveka stvoril bez hriechu/smrti ... prvy ludia boli nesmrtelny..
Nemohlo to byt take dobre a dokonale, ked sa to v priebehu prvych dni sveta takto zvrhlo, tu uz Boh nie je vseveduci a neomylny? Nie je vsemmohuci, ked ich potom nedokazal zastavit aby pachali zlo? Uz boh nie je vsade?

strapaty napísal:..ale nemas celkom pravdu ... boh sa podoba cloveku .. lepsie povedane clovek je stvoreny na bozi obraz.. ale pochybujem ze niekto v tomto fore okrem teba to pochopi...
Tak ako teda? zas vlatna definicia ?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

L.O.L. napísal:Typicky LuksKE - totalne nepochopi myslienku (sice u teba som si na to zvykol, nie je to prvy raz) ale ohana sa s tym ze pisem blbbost, k tomu fakt nemam co dodat.. Ak ma Boh ludske vlastnosti - tak by mal existovat clovek co mu bude aspon podobny - najdi mi takeho pls. Ak Boh nema ludske vlastnosti - tak je to to co som ja napisal.
Tvoje ad hominem si nechaj pre tebe podobných. Trieskaš rovnaké omáčky o ničom ako tu strapaty - čo si tým vlastne chcel povedať?
add, oživovanie ľudí je schopnosť nie vlastnosť ;) urob si radšej poriadok v pojmoch a dojmoch a potom sa znižuj k ad hominem
strapaty napísal:ale boh stvoril diabla ... ale nie ako zoleho ale ako jedneho z archanielov ...podobne ako lucifera ... najkrajsieho, najlepsieho, najsilnejsieho z anielov ... oni sami sa rozhodli pre zivot bez boha a tak vzniklo zlo .. ziaden s padlych anielov nie je zly od stvorenia... vsetko co boh stvoril bolo dobre .. aj cloveka stvoril bez hriechu/smrti ... prvy ludia boli nesmrtelny..
Opäť mi nejako uniká, kam zasa zmizla tá vešvedomosť boha. Veď je vševediaci, keď stvoril lucifera musel vedieť, že sa z neho stane padlý anjel, diabol či čo. Tzn., boh stvoril diabla, stvoril zlo, lebo stvoril anjela o ktorom vedel (keďže je vševediaci), že sa z neho stane diabol. A oni sami sa rozhodli, už som ti tu x-krát vysvetlil, že slobodná vôľa neexistuje, lebo je boh vševediaci, no ty si aj tak budeš ako somár opakovať dookola svoja omáčky. Boh teda nesie vinu aj za zlo na tomto svete, lebo vedel, že sa to stane no napriek tomu to dopustil, no napriek tomu vytvoril anjelov z ktorých vzniklo zlo, napriek tomu stále dáva život ľuďom o ktorých vie, že z nich vyrastú vrahovia, diktátori, tyrani a pod.
Nič ako slobodná vôľa neexistuje - a to už aj preto, lebo veriaci radi používajú frázy o božích plánoch, cestách, ako on má s nami už plány a podobne.

Aj keď opäť asi zbytočne ti to tu vypisujem, lebo o dva príspevky ďalej ti to budem vysvetľovať zase, lebo opäť napíšeš, že máme slobodnú vôľu a oni sami sa rozhodli atď. (teraz som sa ja zahral na vševediaceho)
strapaty napísal:ale ja to netvrdim ...len to nepopieram a to je rozdiel... ja nemozem povedat ze len jedine krestania budu spaseny ...lebo nik z ludi nevie kto bude spaseny a kto nie to vie len boh .. a to je doslova napissane v pisme cize ja nemozem nikoho z procesu spasy vylucit ... su spomenuty ludia co budu urcite spaseny ... a ti co urcite nebudu spaseny ... ale medzi tym je velka fuga a nik nedokaze povedat kto kde spada...
k tomuto si sa zase ako dostal? zase omáčky o ničom a dokonca o niečo o čom sme sa ani nebavili, len aby si si mohol povedať svoje dristy. Písal si o tom, že jedine tvoj boh, ten v ktorého veríš ty, je ten správny a aj keď niekto verí v iného boha, tak vlastne verí v toho tvojho - toto ti tu všetci vyvrátili, že je to blbosť a tvoj výmysel.

" neviem ti na to korektne odpovedat... moj nazor je ze bude spaseny"
vidíš, teda v mojom hypotetickom príklade sa ty prikláňaš k tomu, že bude spasený na základe svojich skutkov, činov a nie na základe viery - pretože aj keď neveril, tak žiadny hriech nespáchal

"otazka je preco neuveril v boha .. nemal odkial alebo neuveril lebo mu to jeho pycha nedovolila .. ak nemal ak je to otazka osobnej pychy jasne zatratenie ... lebo vedome odmieta boha... ak nemal odkial ..tak musel poznat boha lebo od prirodzenosti/prveho hriechu je clovek nachylny k zlemu"
tieto bludy som ti vyvrátil v mojej logickej úvahe na 586. strane a opäť to súvisí so vševedomosťou boha - na ktorú som relevantnú odpoveď nedostal, len nejaké neurčité dohady o tom ako nik nemôže posudzovať, kto do neba pôjde a kto nie (nemusíš mi ich už opakovať, už to čítať nechcem, radšej sa konkrétne vyjadruj) - tzn. zahranie do outu

tu však k mojej prvotnej hypotéze treba doplniť (keďže ty si písal o tom ako človek bude trpieť v pekle za svoje hriechy), že môj človek nespáchal žiadny hriech no neveril v boha. Kvôli tomu sa ocitne v pekle a tam nebude mať začo trpieť. Proste bude v pekle lebo neuveril, bez utrpenia, lebo nemá žiadny hriech. Alebo bude trpieť za to, že neuveril v boha? Ale prečo je potom kvantum veriacich s názorom, že o nebe a pekle rozhodujú skutky človeka a nie to, či žil alebo nežil vo viere? Aj ty sám by si toho človeka poslal do neba, ako si sa vyjadril.

a to o náchylnosti človeka k zlému sprvoti je opäť len tvoja fabulácia - výmysel
Noobsz DJ
Guru
Guru

strapaty tak aby sme si to ujasnili. Ty si porovnal Napoleona (človeka, ktorý bol dokonalým stratégom a vodcom, ktorý vyhrával vojny a jeho stratégia bola dlhodobo o krok vpred pred nepriateľom) s nejakým radovým kňazom, ktorý zorganizoval nejakú zbierku a vďaka ľuďom dobrej vôle bol schopný vybudovať nejakú vývarovňu. Prirovnávať génia v určitej sfére s radovým kňazom? Si na hlavu padnutý? Koľko ľudí na tomto svete dokáže vymyslieť dokonalú stratégiu, nech sa týka čohokoľvek? Jeden z milióna? Koľko ľudí dokáže spraviť zbierku na otvorenie a prevádzkovanie nejakej vývarovne? Dokáže to spraviť každý priemerne inteligentný človek.

Ale poďme ďalej a poukážem na jednom príklade, ako si nádherne sám sebe kadíš do úst. Budem ťa citovať.
strapaty napísal:LuksKE
ale boh stvoril diabla ... ale nie ako zoleho ale ako jedneho z archanielov ...podobne ako lucifera ... najkrajsieho, najlepsieho, najsilnejsieho z anielov ... oni sami sa rozhodli pre zivot bez boha a tak vzniklo zlo .. ziaden s padlych anielov nie je zly od stvorenia... vsetko co boh stvoril bolo dobre .. aj cloveka stvoril bez hriechu/smrti ... prvy ludia boli nesmrtelny..
Z tohoto sa dá vyčítať, že ten tvoj údajný Boh stvoril Diabla, no ešte pred Diablom stvoril Lucifera. Takže dve rozdielne postavy? Zaujímavé, že v tej knihe rozprávok (vraj nejaká Biblia) je Diabol/Satan/Lucifer jeden a tá istá bytosť.
Satan bol stvorený ako svätý anjel. Izaiáš 14:12 nám udáva satanovo meno pred pádom, Lucifer. Ezechiel 28:12-14 opisuje satana, že bol stvorený ako cherubín, a že bol zrejme najvznešenejší anjel, ktorý bol stvorený. On sa stal arogantným pre svoju krásu a postavenie, a rozhodol sa, že si chce sadnúť na trón, ktorý je vyšší od Božieho (Izaiáš 14:13-14; Ezechiel 28:15; 1 Timoteovi 3:6). Satanova pýcha ho doviedla k pádu. Všimnite si koľko „Ja budem...“ slov sa nachádza v Izaiáši 14:12-15. Pre jeho hriech, Boh zvrhol satana z neba.

Satan sa stal vládcom tohto sveta, ktorý funguje bez Boha, a knieža tohto sveta (Jána 12:31; 2 Korinťanom 4:4; Efezským 2:2). On je žalobca (Zjavenie 12:10), ten, ktorý pokúša (Matúš 4:3; 1 Tesalonickým 3:5), a podvodník (1 Mojžišova 3; 2 Korinťanom 4:4; Zjavenie 20:3). Samotné jeho meno znamená protivník, alebo „ten, ktorý sa protiví“. Iné meno, ktoré sa používa pre satana je diabol a znamená „ohovárač“.
Aj na sk.wikipedia.org je čo to popísané ohľadom anjelov spomenutých pravdepodobne ešte zo Starého Zákona. Takže zasa si si vymyslel niečo podľa seba? Ale poďme ešte na jeden príklad, v ktorom si tiež kadíš do úst.
strapaty napísal:LuksKE
Toto si napísal dnes, že prvý ľudia na Zemi boli nesmrteľnými. No nie je to tak dávno, čo som písal ako a z čoho sa človek vyvíjal. A že to nebol žiadny Adam, ani Eva. A ty si mi na to odpísal tento blud:
strapaty napísal:ty si docital tie vety na wiki dokonca??? adama - pôda - čiže....matka všetkých žijúcich“ (hebr. chaj - živý.... citanie s porozumenim ti nieco hovori ??? co sa tyka toho boha a 7 dni bolo to v prvom rade myslene ironocky .... v druhom rade preco to tak nemohlo bit ... alebo lepsie ako dokazes ze to bolo tak ako tvdis ty ... zostrojis stroj casu??? su to len vsetko teorie ... aj ked dost pravdepodobne ... (velky tresk dinosaury atd)
Takže to si chcel ako ospravedlniť, že vlastne je to všetko len obrazne napísané a v tej zbierke nezmyslov sú ľudia obrazným popisom Zeme? Vtedy som ti jasne vyvrátil celú existenciu nejakého vymysleného Adama a Evy, keďže archeológia a veda ľudstvu poskytla xyz dôkazov o tom, z akých predkov sa človek vyvíjal do dnešnej podoby. A ešte jedna vec. Ako to, že Adam a Eva nežijú aj teraz medzi nami, keď sú nesmrteľnými? Ako je potom možné, že v tej knihe nezmyslov je písané, že Adam žil niečo cez 900 rokov? To je podľa teba nesmrteľný človek?

Na margo tvojho vyjadrenia, že však ak niekto verí aj v iného Boha, tak verí v toho istého, ako ty, lebo podľa teba je to jediný Boh.
Ja som Pán Boh tvoj, nebudeš mať iných bohov okrem mňa, aby si sa im klaňal. Miluj svojho blížneho ako seba samého.
Takže už ty sám sa rúhaš, lebo podľa teba je iný Boh presne ten, v ktorého veríš ty.

A aby som to celé zhrnul. Doteraz si si tu vypisoval iba svoje vlastné nezmysly, ktoré nemajú absolútne žiadny reálny základ. Prekrúcal si si všetky tie nezmysly ako sa ti zachcelo, a vôbec si sa nezamyslel nad tým, že nejaký čas predtým si písal o rovnakej veci úplne opak. Preto ťa od tohto momentu beriem ako miestneho gašpara, na ktorého výplodoch sa vždy pekne pobavím.
L.O.L.
Expert
Expert

@LuksKE: Ano, ale mnohe vlastnosti nevidis priamo ale zhodnotis ich napriklad na zaklade skutkov, preto som to napisal.. Ozivovanie mrtvych alebo ine skutky ktore sa opisuju v Biblii (samozrejme ak je to co sa pise v Biblii pravda) je pre mna dokazom vsemohucnosti (vlastnost), takisto proroci o ktorych hovoria staroveke listiny - predpovedanie niecoho by bola schopnost ale svedcila by o prozretelnosti (vlastnost). Inak ja trieskam omacky?? Cotakto pisat viac k veci? Nuz odpoviem argumentom "rovnakeho kalibru": Ty zase trepes sprostosti pri ktorych sa cudujem ci vobec pouzivas rozum. Mozes skusit normalne argumentovat a podobne priblble hodnotiace poznamky si nechat pre sebe rovnych? Dakujem. Ak nie, bude to dalej len takato urazliva debata o nicom ktora nebude bavit ani teba a vlastne mna nebavi uz teraz.

@harrison314: To co som napisal bolo velmi striktne myslene (nehovorim ze co pises je zle - ale ja som to myslel inak).. Myslel som to tak - na cloveka povies ze je spravodlivy, alebo nejaku podobnu vlastnost - ale kazdy clovek obcas zlyha, Boh je spravodlivy vzdy (zase - ak je to co sa pise v Biblii pravda). Pri cloveku ktory robi dajme tomu aj dobro aj zlo je tazke povedat, ci je zly a od ktoreho momentu uz je dobry. Preto napr. v Novom zakone hovori Jezis "preco mi hovoris dobry? Nik nie je dobry iba Boh" hoci v beznom zivote casto oznacime cloveka ako dobry, aj ked pacha v zivote obcas zlo (ako kazdy).. Nechce sa mi hadat o definiciach, chcel som len vysvetlit ako to ja vidim a tiez stojim si dalej za tym, ze s tvrdenim "Boh ma ludske vlastnosti" jednoznacne nesuhlasim - ale je to len moj pohlad na vec, netvrdim ze kto i mysli opak hovori zle.

@AllGoneDead: Ja som Bibliu cital a mozem ta ubezpecit ze jedna z prvych veci o ktore som sa zaujimal bolo kto ju napisal.. Preto len otazka - odkial beries tu istotu? Pokial ja viem aj historici maju v tomto rozne nazory, napr. najstarsie evanjelium podla Marka bolo spisane na zaklade svedectva jedneho z apostolov (tusim Pavla) - podla mojich vedomosti je to najviac akceptovana verzia. Kludne daj link ak je to niekde vyvratene alebo nieco podobne.

@seth82: Dokazat sa to neda, na tuto temu sme sa uz inak bavili. Vtedy som ti povedal, ze som na zaklade jednej udalosti presvedceny o tom, ze existuje nieco nadprirodzene. A pisal si mi (a to ti asi dam aj zapravdu), ze to ze som sa potom priklonil ku krestanstvu suvisi s tym, ze zijem kde zijem. Stretol som tiez cloveka ktory je takisto presvedceny, ze svet je niecim riadeny, ale odmieta vsetky nabozenstva a hovori ze je to nieco - ale ziaden Boh. Ale ja som s myslienkami a krestanskymi hodnotami aj stotozneny, tie myslienky ma oslovuju a preto som krestan. Ale dokazat to ze som spravne presvedceny nemozem.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pozri, ja ťa neobviňujem alebo nediskriminujem z toho, že v niečo veríš, je to tvoja slobodná vôľa. Ale pokiaľ tu niekto nevie niečo empiricky dokázať, nemal by to vyhlasovať za fakt. To je všetko.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

L.O.L. napísal:najstarsie evanjelium podla Marka bolo spisane na zaklade svedectva jedneho z apostolov (tusim Pavla)
Prave to je ten problem. Je to rovnake akoby si ty chcel pisat knihu o medzivojnovom obdobi (1. a 2. svetova) len na zaklade toho co ti povedali tvoji stari, pripadne prastari rodicia. Nemal by si nic, len tvrdenia, ktore mozu byt casom skreslene. Ak k tomu pripocitam fakt ze jazyk sa vyvyjal a menil(biblia bola prepisana do ineho jazyka), tak dospejem k tomu ze niektore slova mozu mat iny vyznam. Napriklad diskusia ci bola panna Maria skutocne panna alebo nie. Neskor o niekolko desatroci, storoci bude tvoja kniha prepisana do cudzieho jazyka, potom znovu a znovu. Medzitim sa vyznam tvojich slov a myslienok bude upravovat tak aby podporil tvrdenia kde akeho svetoveho lidra, ktoreho cielom bude udrzanie moci. Napokon o niekolko tisicroci bude medzivojnove obdobie posudzovane prave podla tejto knihy, no informacie v nej budu pozmenene, nejasne a miestami aj vymyslene.
//autoeditácia príspevku (09 Dec 2014, )
L.O.L. napísal:Stretol som tiez cloveka ktory je takisto presvedceny, ze svet je niecim riadeny, ale odmieta vsetky nabozenstva a hovori ze je to nieco - ale ziaden Boh.
Ak ho stretnes kludne mu povedz ze to nieco ma aj nazov a pravdepodobne ho aj pozna. Vola sa Nahoda a napriek tomu ze ona sama nie je nicim riadena dokaze riadit veci okolo nas(obcas aj fakt neocakavanym sposobom :smt059 ).
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

harrison314
jedine zlo co spachali je ze medzi seba a boha postavili pychu.... zivot bez boha je zlo .. preto boli zvrhnuti z neba

//autoeditácia príspevku (10 Dec 2014, 12:20)
LuksKE

tak uz keby chcem byt viac scifi... je mozne ze boh preziva sucasne vsetky eventuality a casy... sucasne ... cize v jedne z tych realit sa tak diabol nerozhodol ... ale toto tiachanie je o nicom je to otazka podobna tej ci moze boh stvorit kamen ktory nezodvihne... - moze - to ze je to ludkej logike nepochopitelne ako neznamena ze to boh nemoze...
podla tvojej logiky kedze boh vedel ze ked sa tvory maju moznost rozhodnut tak sa mozu rozhodnut aj zle tak ich takych nemal stvorit ... mal si len vytvorit zopar naprogramovanych robotov... ale on chcel predsa nieco viac ako bezduchu pohybajucu sa hmotu... chcel sa podelit zo svojou nekonecnou laskou s bitostami ktore by sa mu podobali .. ktore by boli vrcholom jeho tvorstva.. uzasnejsie ako cele galaxie a vesmir...

//autoeditácia príspevku (10 Dec 2014, 12:26)
viera a skutky su jedno ... nemozno to odlucit.. co je to za viera bez skutkov ... a aky zmysel ma skutok bez viery...
keby bolo na mne poslal by som do neba vsetkych .. a kazde zlo by som cloveku zhmotnil hned tu na zemi... hned ako ho vykona...
inak podla nabozenstva odmietnutie boha je najtazsim hriechom.. taky clovek bude zatrateny.. aj keby nespachal ziaden iny hriech

//autoeditácia príspevku (10 Dec 2014, 12:32)
Noobsz DJ
omyl .. padlych anielov su cele zastupy... lucifer prvy z tych co sa vzopreli zo sebou zviedol 2/3 anielov .. to su nespocetne mnozstvo bitosti... aj ked znamych po mene je len par(lucifer (nositel svetla, diabol - ten ktory rozdeluje, atd))
ale v bezej reci pre pomenovanie zleho aniela je zauzivanie cert diabol lucifer... ale kazdy z tychto je konkretna bitost...

//autoeditácia príspevku (10 Dec 2014, 12:43)
nie je iny boh .. je len jeden boh preto tvrdim ze ak niekto veri v praveho boha a nejde cestou krestanstva (nepozna krista) veri v toho isteho boha co ja .. opakujem to uz asi 5x dufam ze uz na posledy... samozrejme ze pre krestana je jedina cesta spasy krestanstvo .. ale nemozno to aplikovat na ludstvo ako celok ... kto viac dostal bude sa od neho aj viac ziadat...

co sa tyka adama a evy .. som len poukazoval ze to nemusl byt jeden clovek (ale samozrejme mohom) ... cize kludne to mohlo byt aj 1000 parov ludi .. aj len jeden o tom pismo nehovori .. hovori ze stvoril muza a zenu (neuvadza pocet) cize muzske pokolenie a zenske pokolenie .. hovori ale o tom ze ho stvoril a stvoril ho na bozi obraz a stvoril ho zo zeme vody a ducha a stvoril ho na svoj obraz... atd ked to citas snaz sa to pochopit .. necitaj to preto aby si to moíhol vyvratit.. potom jeto iba zbytocne minanie casu

//autoeditácia príspevku (10 Dec 2014, 12:45)
seth82

preto ma takato komunikacia vlastnu temu...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Si natoľko zaostalý, že si nedokážeš ani len prečítať tie nezmysly, ktoré sú napísané v Biblii? Ešte som ich naschvál dal do citácie, aby to bolo celé po hromade. Je tam jasne písané, že Satanove meno pred jeho pádom bolo Lucifer! A že iné meno, ktoré sa pre Satana používa je Diabol! Tu sa ideš oháňať Bibliou a popri tom ani nevieš, čo je v nej písané? Radšej sa ani neodvalávaj viac na Bibliu, lebo tou svojou úbohosťou a výmyslami len vrháš zlé svetlo na ostatných veriacich, ktorí sa nepotrebujú zbytočne strápňovať, ako to robíš ty.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

strapaty napísal:co sa tyka adama a evy .. som len poukazoval ze to nemusl byt jeden clovek (ale samozrejme mohom) ... cize kludne to mohlo byt aj 1000 parov ludi .. aj len jeden o tom pismo nehovori .. hovori ze stvoril muza a zenu (neuvadza pocet)
Neviem ci sa da blizsie uvies pocet ked poviem muza(jedneho) a zenu(jednu). Ak mam na mysli viacerych ludi tak pouzijem mnozne cislo(muzov a zeny).
Napísať odpoveď