boh nikomu nedal slobodnú vôľu, pretože nič také ako slobodná vôľa neexistuje, keďže boh je vševedúci a vie o každom našom rozhodnutí, ešte skôr ako sa narodíme. Takže, ešte raz ak boh dovolil aby niekde absentoval, dal priestor zlu, tzn. dovolil zlu aby mohlo ovládnuť ľudí.
A zase trošku inak, defaultný stav by mal byť neutrálny, nie? Tzn. dobro - neutrálno - zlo. Nie len dobro a zlo a nič medzi tým. Takže zase ak boh je dobro, tak tam kde nie je boh by malo byť neutrálno a zlo je tam kde je diabol, takto mi to znie logickejšie, tebe nie? No toto už opäť podkopáva teóriu, že boh je jediný všemohúci, alebo boh vytvoril diabla a zlo.
a ty si pribrzdený alebo ako inak ti má človek vysvetliť, že je maximálne nelogické aby ku tomu istému bohu smerovali dve, tri ...800 rôznych ciest, dokonca diametrálne odlišných. Proste pochop, že nemôžete veriť v toho istého boha, ak ho uctievate iným spôsobom, ak máte iné pravidlá viery, iné tresty, iné odmeny, iný spôsob dosiahnutia raja.nepounam vsetkych ludi ani vsetky nabozenstva ... a len povrchne ich vylucit za to ze maju mnohozenstvo... preto pisem ze ak veria v praveho boha tak veria v toho isteho ako ja... alebo ziadneho... cloveka poznas po ovoci jeho skutkov... cize tam vidiet poakej ceste kraca...
Je úplne nelogické aby ten istý boh, požadoval o jedného človeka aby žil v monogamii a na druhú ženu ani len nepomyslel a druhému dovolil žiť v polygamii a obaja títo ľudia by sa dostali do neba. A naviac, ktoré nebo je v tomto pravdivé? To so 72 pannami či to tvoje? Kto bude sklamaný, keď sa dostane do neba, lebo tam nebude nebo podľa jeho knižky. Ty alebo moslim? atď..
nedá sa to lepšie vysvetliť, lebo to čo píšeš je absolútna blbosťboh je len jeden
to ze verim v praveho boha vidim podla jeho ucinkov na moj zivot
to ci ludia ktory veria / nazyvaju ineho boha neviem posudit... ak veria v praveho boha jeho ucinok na zivot ich bude ten isty... ak neveira v praveho boha tak neveria v ziadneho ....
len tolko som chcel povedat ... uz neviem ako lepsie to vysvetlit....
nemeň podmienky mojej hypotézy, jasne som napísal: čo ak človek za celý svoj život nespáchal ani jeden jediný zlý skutok a jediná jeho "chyba" je tá, že neuveril v boha...začo bude trpieť takýto človek? ..len za to, že neuveril v boha? o žiadnej marii ani anežke nechcem čítať, chcem si prečítať čo sa stane s človekom ktorý je uvedený v mojej hypotéze, či pôjde do neba alebo do pekla a ak do pekla tak začo bude trpieť
"a clovek ktory robi len dobro vyznava boha ... " - ďalší tvoj ničím nepodložený výmysel a klamstvo
"co je to verit v boha ... hoc ktory blazon nazyva svoje blaznovstvo vieru v boha ... ale boh je zivot .. preto viera musi byt kulturou zivota..." - práve si sám seba nazval bláznom a dokonca svojim bláznovstvom žiješ
"a co cakas ze bla bla..." - nečakám absolútne nič, len poukazujem na to, aká je to blbosť, že to nemá logiku, teda klamstvo
mám spraviť zbierku ľudských vlastností, ktoré vy veriaci pripisujete vášmu bohu? Napr. milosrdný, dobrotivý, spravodlivý, milujúci, atď ...ako čo si týmto chcel povedať? že aj ty si prišiel k záveru, že boh neexistuje, lebo hovoríš, že boh je spravodlivý? super. či spravodlivosť nie je ľudská vlastnosť?L.O.L. napísal:Heh no ked niekto pripisuje Bohu ludske vlastnosti a ludsky sposob zmyslania - jednoznacne moze dojst len k zaveru ze ziaden Boh neexistuje.
Aspoň si urovnaj v hlave myšlienky než napíšeš nejakú blbosť.