Lenze aj boh je obcas dobri a obcas zly, spomen si na potpu. A ked uz vyjadruj sa konkretne.L.O.L. napísal:@harrison314: To co som napisal bolo velmi striktne myslene (nehovorim ze co pises je zle - ale ja som to myslel inak).. Myslel som to tak - na cloveka povies ze je spravodlivy, alebo nejaku podobnu vlastnost - ale kazdy clovek obcas zlyha, Boh je spravodlivy vzdy (zase - ak je to co sa pise v Biblii pravda). Pri cloveku ktory robi dajme tomu aj dobro aj zlo je tazke povedat, ci je zly a od ktoreho momentu uz je dobry. Preto napr. v Novom zakone hovori Jezis "preco mi hovoris dobry? Nik nie je dobry iba Boh" hoci v beznom zivote casto oznacime cloveka ako dobry, aj ked pacha v zivote obcas zlo (ako kazdy).. Nechce sa mi hadat o definiciach, chcel som len vysvetlit ako to ja vidim a tiez stojim si dalej za tym, ze s tvrdenim "Boh ma ludske vlastnosti" jednoznacne nesuhlasim - ale je to len moj pohlad na vec, netvrdim ze kto i mysli opak hovori zle.
Ale Boh to dopustil, dopustil, aby vzislo na svet najvetcie zlo a vela utpenia, pritom mal a stale ma moznost a moc ho zastavit, ale nic nespravil.strapaty napísal:harrison314
jedine zlo co spachali je ze medzi seba a boha postavili pychu.... zivot bez boha je zlo .. preto boli zvrhnuti z neba
Je to ako keby sa ozbrojeny policajt pozera ako nejaky nasilnik mlati zenu a nic nespravi, este vyhlasi, ze je to slobodne rozhodnutie zeny.
Uz len preto si tvoj boh nezalsuzi uctievane.
Ked chces dat niekomu lasku, tak sa prednyim neskryvas a nerobis vsetko pre to aby ta nemohol objavit. Ale samozrejme, to je ta nepochopitelna bozia logika, co ani nie je logika.strapaty napísal:tak uz keby chcem byt viac scifi... je mozne ze boh preziva sucasne vsetky eventuality a casy... sucasne ... cize v jedne z tych realit sa tak diabol nerozhodol ... ale toto tiachanie je o nicom je to otazka podobna tej ci moze boh stvorit kamen ktory nezodvihne... - moze - to ze je to ludkej logike nepochopitelne ako neznamena ze to boh nemoze...
podla tvojej logiky kedze boh vedel ze ked sa tvory maju moznost rozhodnut tak sa mozu rozhodnut aj zle tak ich takych nemal stvorit ... mal si len vytvorit zopar naprogramovanych robotov... ale on chcel predsa nieco viac ako bezduchu pohybajucu sa hmotu... chcel sa podelit zo svojou nekonecnou laskou s bitostami ktore by sa mu podobali .. ktore by boli vrcholom jeho tvorstva.. uzasnejsie ako cele galaxie a vesmir...