L.O.L. napísal:Z mojho pohladu by som to skor prirovnal k muzovi, ktory sa stara a ma rad svoju zenu, da jej vsetko co potrebuje - ale ked na chvilu odcestuje, ona ho podvedie s jednym zo sluhov. A ty hovoris, ze je to chyba toho muza, pretoze sa nepostaral o to, aby jeho zena neprisla do pokusenia.
Tak to upravim na tvoj priklad:
Muz ktory sa stara o svoju zenu a ma ju rad, da jej vsteko co potrebuje. Predtym ako na chvilu odcestuje, da do skryne naheho a zvodneho chlapa (strom), a svoju zenu necha samu s kamaratkou, o ktorej vie ze je to mrcha (had) a bude ju nahovarat nech sa vyspi s tym chlapom.
1, Boh by mal byt nebezky otec, mal by byt mudrejsi ako ludia, preto som to prirovnal ku dietatu a platni
2, Boh sa nielenze nepostaralaby neprisli ludia do pokusenia, to pokusenie sam stvoril
3, stvoril ludi takych aky su, takych ze tomu pokuseniu lahko podlahly, je to ako hadzat vinu na most za to ze sa zrutil a projektanta velebit ze je dokonaly
L.O.L. napísal:Nepochopil som preco by mala podla teba byt Bozia spravodlivost slepa
Ak nie je vsevediaci, tak slepa je. As slepa nie je, boh musi byt vsevediaci.
L.O.L. napísal:@LuksKE: No tomu naozaj nerozumiem.. Ak ty neveris v Boha a hovoris ze ludia v tom nema slobodnu volu - kto presne ta k tomu nuti? Lepsi priklad ako ten co som predtym napisal ti dam tazko, pretoze ludia nevedia predpovedat veci.. Alebo jeden mi napadol: Uz vcera som vedel, ze s postom, ktory mi dnes napises urcite nebudem suhlasit, a predsa neviem o tom ze by som tym obmedzil tvoju slobodnu volu pri pisani.. A znova, to nie su fabulacie, ja si nevymyslam nieco co sa v Biblii nepise - ja len poukazujem na to co sa v nej nepise. A stvorenie anjelov a inych bytosti tam detailne popisane nie je, preto mozem len spekulovat o tom ci Boh vedel alebo nevedel to, ze sa neskor niektori anjeli vzburia. A zober si stvorenie vesmiru a Zeme: Ak to cele nie je len dielom nahody a ak za tym je Boh, tak to co sa opisalo v Biblii velmi jednoducho je v skutocnosti tak zlozite, ze este aj v dnesnej dobe, s dnesnymi technologiami je ohladom toho viacero nezodpovedanych otazok.. Rovnako s nasou logikou by sme si povedali - ak Boh chcel odpustit ludom, mohol to urobit jednoducho zo sekundy na sekundu a nemusel kvoli tomu byt umuceny a ukrizovany Jezis, ktory nespravil ani jediny hriech.. A predsa sa to stalo (podla Biblie) a vlastne jeho ukrizovanie je spomenute aj v nekrestanskych zdrojoch. A rovnako sa niekto moze pytat - preco Boh nezahubi Satana prave teraz a mame vsetci po probleme? Odpoved, ktora mi dava zmysel je len jedna: Sice je cely ten konflikt (dobra so zlom) opisany v Biblii velmi jednoducho, skutocne okolnosti su podla mna ovela ovela komplexnejsie. Som si vedomy ze je to len moja uvaha, viem to, no jedine takto mi to cele dava zmysel.
Fakt sa mi paci to, ako si krestnia ohybaju bibliu tak ako im to momentalne vyhovuje.
Old Dirty Bastard napísal:počkať.. zrazu už aj zvieratá majú dušu? no to sú mi novinky.. cirkev sa fakt mení závratným tempom. už len o tom podpísať nejaký papier, založiť do archívov a bude z toho božie slovo.
A ze krestanstvo sa nevyvyja