Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Príspevok od používateľa Hensym »

Housebound

Hororová komédia, ktorá nie je ani moc vtipná, a ani moc strašidelná. Na prvý dojem určite za dve hviezdy, kvôli sympatickým postavám a pohodovej hlavnej hrdinke ale dávam tri. (sorry za kecy s hviezdami, kopčím z CSFD :D) 60%

Horrible Bosses 2

V podstate úplne to isté ako jednotka, ale už menej originálne a teda aj menej zábavné, čiže vo výsledku o trošku horšie. 70%

I Origins

Tento rok už tretie budgetové (polo) sci-fi, ktoré ma absolútne prekvapilo. Vynikajúci nápad, skvelé prevedenie, obsadenie a hlavne záver. Navyše, scéna po záverečných titulkoch na nezaplatenie. Páči sa mi, že vo filme ani raz nepadli slová ako "reinkarnácia", ani nič podobné. Priestor pre diváka a "skromnosť" tých tvrdení je obrovské plus. 75%
Spoiler
Síce boli tie kukadlá hlavnej herečky nádherné, :O , ale tá malá Indka s nimi na konci vyzerala neskutočne strašidelne, ako robot. :D
Fack ju Göhte

Na nemecké teen komédie asi ešte nie som fyzicky a psychicky pripravený. Zahodený potenciál, ale prevedenie celkom dobré. Zopár svetlých momentov to ale malo, no mohlo by to byť kratšie. 55%

Boyhood

Veľmi, VEĽMI dlhé, v podstate ničím zaujímavé, bez nejakej zápletky, bez nápadu - iba čisto lineárny príbeh dospievania, v ktorom sa veľa chalanov nájde. Spravené je to ale veľmi dobre, a chválim režisérovu trpezlivosť, pracovať 12 rokov na jednom, v podstate nezaujímavom projekte. Možno sa tu nekoná žiadna revolúcia, ale unikát to určite je. Keby to tak bolo podfarbené príbehom, ako napríklad Butterfly Effect, alebo niečo podobné, bolo by to geniálne. 70%
ExtrA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ExtrA »

Nightcrawler Velice skepticky som šiel do tohto filmu no nakoniec to bolo celkom slušné prekvapenie. Bolo zaujímavé sledovať chlapíka ktorý je schopný urobiť čokoľvek pre dobrú reportáž či dobrý záber :D 8/10

The Judge Tešil som sa na tento film, jednak preto že Downey Jr. patrí k mojim oblúbeným hercom a ešte nikdy ma nesklamal. Príbeh zaujímavý do posledného momentu a aj napriek dlhej stopáži som sa ani chvílu nenudil 10/10

Still Alice Nečakal som tak emotívny príbeh, Moore odviedla skvelý výkon ale aj napriek tomu mi prišla druhá polovica filmu trochu nudná. 7/10
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Film Borgman, jeden z najdivnejsich filmov ake som kedy videl... nepochopeny , totalny odpad bez pointy, deju alebo dakeho zmyslu... A tomuto hovoria umenie?! Ludom j*be

http://www.csfd.cz/film/342671-borgman/
Cross
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Cross »

Maze Runner

http://www.csfd.cz/film/335996-labyrint-utek/ 67%
http://www.imdb.com/title/tt1790864/ 7/10

Naposledy som videl tento film. Veľmi som sa tešil ako zahrá Dylan O'brien, ktorého poznám už z jedného seriálu. Bavil ma od začiatku, a koniec spravili tak, že sa teším strašne na pokračovanie. Ako už niekto napísal predomnou, možno siahnem aj po knižnom originále. Ja osobne odporúčam, a dal by som kľudne aj 80%.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

The Interview - Meh, nic vynimocne, klasicka komedia. Boli aj dobre, vtipne hlasky, boli aj trapne casti. james Franco bol dost otravny na zaciatku. Nudne to moc nebolo, ale ako sa otom hovorilo, tak sa nato aj rychlo zabudne. Teraz uz chcem len vidiet cisla, kolko ludi bolo v kine a kolko si to kupilo.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

The Interview

Film, robiaci si srandu zo Severo-kórejskej propagandy, a sám obsahuje neskutočnú dávku propagandy Americkej. Je to ale jeden z mála filmov, kde mi to vôbec nevadí, pretože je to očividne brané s obrovským nadhľadom a cítiť z toho veľkú dávku sarkazmu. Je to neskutočne dementné, ako všetky ostatné filmy od partičky Rogen a spol., ale z nejakého dôvodu tie ich filmy žeriem. Seth (ne)hrá v každom filme rovnako, Franco je celkom dobrý herec, ktorý si zo seba v každom filme dokáže spraviť idiota, a celé to funguje parádne. Kim bol výborný, vtipné to určite bolo, nechutné tiež dosť, ...takže tak, ako to máme radi. Žiadna revolúcia sa ale nekoná, no i tak je to parádna komédia. Kvôli známej kauze sa ale film dostal do nebezpečne veľkého povedomia a bolo jasné, že ak film niekedy uzrie svetlo sveta, ľudia od neho budú očakávať zázraky - čo sa samozrejme nestalo, zas tak dobré to nie je. Hodnotenie bude teda vo výsledku trošku nižšie, ako by malo byť. Za mňa jedna z najlepších komédií tento rok. 75%
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Po pár predtermínoch som mal chvíľu čas na filmy, tak zhrniem nejakých pár, ktoré som videl cca za posledný týždeň.

The Maze Runner | 7/10 - Do tohto filmu som išiel dosť skepticky, asi ako do každého, ktorý má pri sebe popis typu scifi/mysteriózny, ale napokon som bol celkom spokojný. Dosť mi sadli postavy, hlavne Will Poulter na rolu záporáka bol ako uliaty. Hoci mal film skoro dve hodiny, tak sa dej pomerne solídne rozbehol. Myslím, že kto ho nevidel a nemá úplny odpor k scifi žánru, tak film určite ocení, ja som ho pozrel na jeden krát bez prestávky, čo sa u mňa príliš často nestáva.

[REC] 4: Apocalipsis | 5/10 - Keď som videl [REC] 1, tak som bol v tematike hororov úplny nováčik, takže som sa na ne aj skrz tento film dosť namotal. Preto aj s príchodom 2. dielu boli samozrejme očakávania veľké a ako tak splnené. Trojku ako úplny fail ani nehodnotím, lebo to by som nemohol dať ani 1/10. Preto som bol zvedavý, čo prinesie [REC] 4, ktorý má priamo nadväzovať na 2ku a 3ku zároveň, čo sa z časti podarilo. Na lodi toho ale moc veľa človek nevymyslí a preto ak na vás začnú útočiť nakazení no povedzme že "zombíci", tak je dej ľahko predvídateľný. Ale bol to o poznanie lepší film ako 3ka, takže môžem hodnotiť aspoň priemerne. Kto má rád krv, loď, more a ešte raz krv, tak si príde na svoje.

Gone Girl | 9/10 - Hoci by som tú sviňu, ktorú hrá Rosamund Pike najradšej rozsekal cez obrazovku, tak nedá sa hodnotiť inak ako pozitívne. Prvé, čo som si pri sledovaní filmu pomyslel bolo, že len nech si to nepozrie frajerka, pre istotu, lebo pri žene človek nikdy nevie. Ale spoilerovať už ďalej nebudem, nech si každý utvorí svoj názor. Za mňa jeden z najlepších filmov končiaceho sa roku 2014.

The Interview | 7/10 - K tomuto netreba veľa písať, americká komédia, kde dvojica Franco a Rogen dokopy nemá čo pokaziť. Je tam pár hluchých miest, ale tie sú zväčša potrebné na dokreslenie deju a nadviazania na ďalšie scény. Ja som sa pobavil a o to predsa pri takomto niečom ide.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Trosku OT.
Prosim vas nevideli ste niekto The Words?
Kamoska to vcera pozerala, ale vraj nepochopila zaver. Mozte mi pls do spoileru napisat, ako to skoncilo? :D Dakujem
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

The Words
Spoiler
Ja myslim, ze ten spisovatel vlastne pisal pribeh o sebe a o svojej knihe, teda vlastne on bol Rory... preto bol v tom byte sam, lebo zena sa s nim rozisla a uz odvtedey nevedel nic napisat...
Xijo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xijo »

Suteki na Sentaxi 10*1hod Japonsko *****
Zápletka: Vodic taxíku vie odniesť zákazníkov do minulosti, späť ku kľúčovému rozhodnutia, čím im umožní zmeniť svoju prítomnosť.
odporúčam :)
http://www.csfd.cz/film/387078-suteki-na-sentaxi/
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Krok do tmy: slovensky film, mohol by bojovat o Oscara... ci vykresluje svoju dobu spravne sa vyjadrit neviem, no dobry pocin slovenskej kinematografie. Marko Igonda hra vynikajuco. 8/10

Interview: oddychovka, nic som od toho necakal, ale pobavilo 9/10
ExtrA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ExtrA »

The Words Vďaka príspevku vyššie som objavil tento film a môžem povedať že bol skvelý, príbeh ma dokonale pohltil ani chvílu som sa nenudil, taktiež zaujímavé herecké obsadenie, nikoho a nič by som na tom filme nemenil
10/10

Interview Toľko humbuku kvôli takejto sprostosti :roll: otravný James Franco, nasilu humor ktorý mi liezol na nervy miesto toho aby som sa smial. Ale fajn niekomu stačí na pobavenie aj toto no mne ani zďaleka. 1/10 za Eminema
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Fair Play. Cesky film o "ferovosti" a co vsetko rozhodovalo o ucasti reprezentacii pred OH 1984 9/10
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Interview - pobavilo ma to a to som od toho vela necakal 6,5/10

Blue Ruin- prekvapivo dobra drama-thriller,o chlapovi ktory sa hodla pomstit za vrazdu rodicov,vrahovi predcasne prepustenemu z vezenia.Avsak nasilie plodi nasilie.Trosku mi to pripominalo headhunters. 7,5/10
http://www.imdb.com/title/tt2359024/?ref_=nv_sr_4

Kid Cannabis -otrasna "rozpravka" o decku co zacalo vo velkom obchodovat s marihuanou. 2/10
http://www.imdb.com/title/tt0780548/?ref_=nv_sr_1 Mozno to vsak niekoho zaujme.

Fury- Tento mix ramba v tanku so star wars je pre mna velke sklamanie. 4/10

Collateral - akcny thriller skoro ako z 90 tych rokov.najomny vrah a nic netusiaci taxikar a ich celonocna "jazda" 7/10
http://www.imdb.com/title/tt0369339/?ref_=nv_sr_1
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

The Drop
Ospravedlňujem sa ak sa niekoho dotknem, ale tak spičený film som dlho nevidel. Aby do deja s gangami zaplietli staranie sa o nájdeného psa by som ešte prekusol. Ale tá dejová línia s dementnými dialógmi a necharakternými postavami ma od filmu úplne odradila. Pre mňa narýchlo strieskaný, nudný, ničím výnimočný film a ešte s divným twistom nakonci.
1/10
Murder_Inc
Star
Star

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

Za posledný mesiac to boli tieto 3 filmy:

http://www.csfd.cz/film/337766-spinavy-prachy/ - Celkom som sa tešil na tento film, herecké obsadenie naznačovalo tomu, že pôjde o kvalitný snímok a plus schopný režisér, o ktorom som už počul, ALE bohužiaľ nič také sa nekonalo. Film by som prirovnal k jazdeniu na aute. Začiatok sa rozbehol na jednotke, prostredie bolo fajn, herci tiež, zápletka zaradila dvojku a potom celý čas film stagnoval na dvojke, márne sa snažiac zaradiť vyšší prevodový stupeň. Jednoducho film sa zasekol a škrtil sa na dvojke. Bolo to pomalé, absolútne neenergetické, fádne, miestami som už čakal kedy bude koniec. Za mňa 3/10, aj to len preto, že som prejavil sentiment k starému dobrému Tonymu Sopranovi.

http://www.csfd.cz/film/327120-navrat-b ... blbejsiho/ - čo iné som mohol čakať od tohto filmu ako totálny vypinak. Absolútne netreba nejako extra vnímať dej, len sa nechať unášať tými volovinami, nad ktorými sa dá miestami aj zasmiať. Jednoduchá komédia pre jednoduchý oddych, nič viac som od toho ani nečakal. Určite jednorázová záležitosť z mojej strany. U mňa 5/10

http://www.csfd.cz/film/308340-equalizer/ - na koniec to najlepšie z týchto troch filmov. Denzel sa chvála bohu nedal pochovať večným prachom, ale naopak, pretrel si svoju naleštenú gebulu, oprášil svoje "matrix" chmaty, počnúc vedomosťou že aj kniha vie pomôcť pri útočení a spacifikovaní nepriateľa, sa vydal vykonávať právo a poriadok. Právo síce neviem, ale ten poriadok určite narobil. Presný opak film The Drop, o ktorom som písal vyššie. Konečne tu bol aj nejaký ten dej, akcia, reakcia, svižnosť a každý úder som prežíval spolu s dotknutými osobami. Pre mňa konečne kvalitný action movie za posledné mesiace. Denzel hlavného mesto Ameriky u mňa bodoval na 8/10
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

The Drop - trochu pomalsie, ale dobre, Tom Hardy zahral tu postavu vyborne. 7/10

A Walk Among the Tombstones - Taka klasicka Neeson-ovka, nejak ani netreba viac k tomu pisat 7/10

The Missing (TV Show) - Britsky 8 dielny mysteriozny serial, miestami trochu pomalsie, ale velmi to nevadilo. Anglicka rodina prichádza na dovolenku do Francuzka, kde sa im strati 5 rocny syn. V serialy sa strieda viacej casových linií, jedna zo sucastnosti, jedna z obdobia ked sa stratil, pripadne dalsie. Velmi dobry serial. 9/10

Happy Valley (TV Show) - 6 dielny Bridsky krimi serial, tak isto vyborne, dej nebudem spoilerovat 9/10

Dumb and Dumber 2 - Slabota, miestami prehnane, miestami vtipne, celkovo to bolo dost na silu. 5/10

The Penguins of Madagascar - Celkovo vtipne, nic nove, klasika madagaskar len zamerane na tucniakov. 7/10
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Whiplash absolutne bravurny film o jazzovom bubenikovy ktory naklada neskutocne sola, tento film som si naramne uzil 9/10 :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

The Drop: http://www.csfd.cz/film/337766-spinavy-prachy/
Tesil som sa na to, chcel som aby sa mi ten film pacil, ale nakoniec to nebolo ono. Atmosfera bola fajn, ale nevedel som sa stotoznit hlavne so spravanim v suvislosti so psom. Navyse mi pripadalo, ze Hardyho potencial zostal uplne nevyuzity, co bola velka skoda. Ako nezvycajna gangsterka na jedno pozretie dobre, ale nic viac.
60 %

Locke: http://www.csfd.cz/film/334780-locke/
K tomuto filmu som sa dostal nahodou a o to viac ma pozitivne prekvapil. Tom Hardy je jediny "na platne" a ide mu to vyborne. Scenar je putavy a rezia takmer dokonala, pretoze vytvorit film, ktory sa odohrava cely cas v jednom aute a pritom ani chvilu nenudi je pozoruhodne. A tiez nie je vela hercov, ktori by to dokazali zahrat. Navyse atmosfera nocnej dialnice tomu dodava zvlastne caro.
80 %

The Salvation: http://www.csfd.cz/film/344786-salvation-the/
Stylovy western, ktory je podla mna uplne iny ako klasicke americke westerny a preto ma aj bavil. Postavy su zaujimave, pribeh plny bezmocnosti az tak nie, ale napriek tomu dokaze divaka (mna) pohltit. Ak mate pocit, ze by vas to co i len trochu mohlo bavit, tak urcite stoji za pozretie.
80 %

Timescapes: http://www.csfd.cz/film/321752-timescapes/
Putave dielo urcene hlavne na relax. Zabery su jedinecne a pre milovnikov vesmiru je to nutnost. Vzhladom na obrazovy material to odporucam pozerat minimalne vo Full HD, ak je moznost, tak aj vo vyssom rozliseni.
80 %

Die Welle: http://www.csfd.cz/film/239674-nas-vudce/
Pri nemeckych filmoch som v ocakavaniach vzdy velmi opatrny, tu som necakal v podstate nic. No a napriek tomu ma film naplno chytil. Je to vyborne zrezirovane a zostrihane, scenar sa opiera o realny experiment, co mu dodava este vacsiu silu (Podobne ako Das Experiment: http://www.csfd.cz/film/39655-experiment/ )
95 %
Napísať odpoveď