Drobné opravy svojho auta / motorky
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
Ja len tak dodatocne, ze o ake auto ide, motorizacia a znacka tej cievky?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
fuxxo: asi o to jeho zlte Stilo 
begbeee: ano, je to mozne, a ak si to mal predtym aj na diagnostike, mohlo Ti vyhadzovat aj chybu spalovania... teraz by malo ist lepsie a aj s nizsou spotrebou... cena je ok, ja som tiez zhanal na taliansku 2,0 JTS cievku a lacnejsiu ako za 140e bol problem...
//autoeditácia príspevku (10 Dec 2014, 16:15)
...a ked som uz tu, spytam sa aj ja: co naliat alebo cim zriedit destilku v ostrekovaci na intercooler, aby mi nemrzla voda v hadickach a v nadrzke a aby to neuskodilo celemu mechanizmu a motorovemu priestoru?
begbeee: ano, je to mozne, a ak si to mal predtym aj na diagnostike, mohlo Ti vyhadzovat aj chybu spalovania... teraz by malo ist lepsie a aj s nizsou spotrebou... cena je ok, ja som tiez zhanal na taliansku 2,0 JTS cievku a lacnejsiu ako za 140e bol problem...
//autoeditácia príspevku (10 Dec 2014, 16:15)
...a ked som uz tu, spytam sa aj ja: co naliat alebo cim zriedit destilku v ostrekovaci na intercooler, aby mi nemrzla voda v hadickach a v nadrzke a aby to neuskodilo celemu mechanizmu a motorovemu priestoru?
Proti mrazu by som povedal denaturak asi.. Ale ako to je so stykom v motorovom priestore, to netusim... Inak v zime to nepride ako zbytocnost?
-
RATZINGER666
Darca
pride... ale radsej tam cosi dolejem, ako by som mal celu tu nadrzku vystriekat teraz na motor alebo vytahovat jej obsah cez nalievacie hrdlo 
schvalne som sa pytal, aka motorizacia... lebo co ja viem zapalovaciu cievku na tvoj Fiat 1.6 16V 76KW cievky vsetky vzhladu vid obrazok... cena, cenu ti pisem s kamaratovym nadhodenim ceny...begbeee napísal:2 rýchle otázky:
a) je možné aby cievka odchádzala postupne alebo je to diel, ktorý je v stave ide/nejde ?
b) je 80€ adekvátna cena za výmenu jednej novej kvalitnejšej cievky aj s robotou? samozrejme približne
BERU - 40€ - Beru mam sam vo svojom aute vsetky 4 kusy a spokojnost
NGK - 37€
BOSCH - 50€
Magneti Marelli - tam su dva druhy podla typu motora 33€ a 40€
Tie Spagety marelli su tie talianske... teda 40€ za robotu bez zasahu do motorovej casti, len za vymenu zapalovacej cievky je za mna dost...
//autoeditácia príspevku (10 Dec 2014, 19:11)
nemusis vytahovat... zober si metrovu hadicku a vytiahni ju hadickou rovno na zem.. a zvysok vystriekaj... setri to cas a hlavne benzinRATZINGER666 napísal:pride... ale radsej tam cosi dolejem, ako by som mal celu tu nadrzku vystriekat teraz na motor alebo vytahovat jej obsah cez nalievacie hrdlo
-
RATZINGER666
Darca
hehe, ja viem, ako sa to vytahuje, no tak mi ju sem dones a dohodneme sa 
-
tacosi
Moderátor
begbeee napísal:dal som vymeniť kamarádovi,
Toto je moj vtipno, poucny pribeh ktory zacal nastavovanim vôle ventilov na motorke.
Na moto mi uz dost klepali ventily, tak som sa rozhodol ze si ich nastavim sam, kupil som si listove mierky, pozrel niaky tutorial a isiel na to. Lenze som niako uplne rozsteloval, a miesto toho aby som pred skuskov pretocil najprv motor rucne, som ho hned nastartoval a samozrejme sa motor zrazil zo sacim ventilom
. To som este ale nevedel ze sa ohol, nastavil som to potom spravne tak ako to malo byt a nie a nie natocit, tak som vedel ze je nieco zle, zavolal som jednemu chlapikovy co u nas v meste opravuje motorky a ked som mu povedal co sa stalo hned vedel ze bude zohnuty ventil, dobre tak som sa rozhodol ze si to rozoberem sam a donesem mu len hlavu valcu a novy venil. Tak sa aj stalo hlava sa dala vyfrezovat, a ja som si to aj sam skladal, mal som oznacenu ryskov polohu KH aj VH, lenze doteraz nechapem ako som to mohol zlozit tak ze bola VH posunuta o 1 zub co je mozno 2-3 stupne
, zlozil som to nastavil ventili motor naskocil hned, len strasne klepali ventily ale aj tak som bol na seba hrdy ze to ide
, hovorim si ze ich nastavim este raz...mohol som ich nastavovat kolko krat som chcel ale stale klepali, nevedel som preco to moze byt, myslel som si ze je ohnute vahadlo od toho narazu ked narazil ventil do piestu alebo ze sa to casom usadi, ale niak som to neriesily, bol som rad ze mi ide moto a vozim sa az raz sa mi od tych vibracii s velkej vole uvolnila na ventile kontramatka a ventil zas narazil do piestu, a zase saci...dobre hovorim si ze teraz si to spravim sam a aj vybrusim sedlo ventilu...dobre objednal som zas novy ventil a tesnenie pod hlavu, dokopi za 25eur, pri rozoberani som si vsimol aj to ze som predtym nastavil zle rozvody, hned my bolo jasne ze som mohol aj 100x nastavovat vôlu...
tak som to prenastavil, vybrusil sedlo ventilu tak ze som do vrtacky nasadil ventil a na sedlo ventilu som dal brusnu pastu a pomali pritlacal a aj tak pred ani nie 200km bolo frezovane..ked som daval naspet ten saci ventil nasadil som tie malinke polmesiaciky co ho drzia lenze nie a nie aby zapadol uplne spravne, proste konec vyfukoveho ventilu trcal asi 3 mm a sacieho asi 2mm, bolo mi to divne ale hovorim si ze asi ten novy ventil ma troska posunutu tu drazku alebo co, tak som to tak nechal, poskladal to a motor bezal tichucko ako novy..hovorim si konecne. Isiel som sa vozit, presiel som asi 40 km takym povolnejsim tempom nech sa to usadi, ptm si hovorim ze vyskusim maximalku isiel som asi 110km/h a vytoceny motor na 5ke (jedna sa o 125ccm
) a zrazu len take 2-3 cinknutia rychlo som stlacil spojku a zastavil motor zdochol..hned som vedel ze nieje nieco v poriadku ale modlil som za nech mi len dosiel benzin
nasledovalo 5km tlacenie domov pri ktorom aj pri zaradenej 2jke isla motorka lahko tlacit, nebola tam skoro ziadna kompresia bolo mi hned jasne ze je zas v p*ci ventil, nervy som mal teda riadne
dosiel som domov dal dole víko ventilov a pozeram ze saci ventil uplne zasunuty dole, hned mi bolo jasne ze to bolo nieco s tymi polmesiacikmi
pozrel som sa na ne a totalne vydrate s vnutra a zohnute..OK, objednal som teda zas novy ventil a aj polmesiaciky, zas som to troska vybrusil, ventil uz sedel dobre, poskladal motor zas isiel tichucko vsetko fajn a odvtedy som presiel asi 300 km zatial v pohode aj pri vytacani motora tak dufam ze to tak uz ostane, lebo mam s toho uz fobiu ze sa mi zas zohne ventil
To bol moj pribeh ako za 2 mesiace 3x vymenit saci ventil
ale musim povedat ze som sa dost toho naucil 
Na moto mi uz dost klepali ventily, tak som sa rozhodol ze si ich nastavim sam, kupil som si listove mierky, pozrel niaky tutorial a isiel na to. Lenze som niako uplne rozsteloval, a miesto toho aby som pred skuskov pretocil najprv motor rucne, som ho hned nastartoval a samozrejme sa motor zrazil zo sacim ventilom
To bol moj pribeh ako za 2 mesiace 3x vymenit saci ventil
Potrebujem na Ford focus mk1 menit brzdove oblozenie, moze byt Pagid: http://www.eurocarparts.com/ecp/c/Ford_ ... 41b&000036 ?
Nevyznam sa v znackach, ale kukam, ze cenove rozdiely su od 17libier do 40 libier. Pripadne poradte nieco normalne.
Nevyznam sa v znackach, ale kukam, ze cenove rozdiely su od 17libier do 40 libier. Pripadne poradte nieco normalne.
preco tam nedas nieco od ATE, TRW, FERODO a podobne?
Ja netusim, pytam sa prave, lebo nepoznam tie znacky, tak poradte 
-
RATZINGER666
Darca
Lubos: Pagidy patria pod TMD, robia slusne dosky za velmi nizke ceny, vyrabaju aj pre motorsport... prirovnal by som ich k EBC, podla viacerych su moznoze aj trochu lepsie, zalezi iba od toho, aku zmes si vyberies... a dost malo prasia, ak Ti na tom zalezi... ja by som do nich kludne siel... zbytocne priplacat za znacky, ked tito mensi vyrobcovia vedia vyrobit platne lepsej kvality za menej penazi 
Ok dik, este sa popozeram ake su moznosti. Inac je nejaka znacka/znacky, ktorym sa vyhnut uplne? Naco si dat pozor?
-
RATZINGER666
Darca
to je tazko povedat, vo vseobecnosti je vhodne sa vyhnut polskym a cinskym vyrobkom typu Starline a podobne...
Inac este otazka, ked napriklad vezmem Pagid, v baleni su iba dosticky, alebo aj uchytenie? Lebo kukam na ich web, z predavaju samostatne aj instalacnu sadu. Pytam sa, lebo som to nikdy este nerobil 
-
RATZINGER666
Darca
nic k tomu nepotrebujes, ak si to nejdes robit sam, v servise budu mat urcite vsetko potrebne 
No praveze si to chcem robit sam...respektive s niekym, ale doma. Ci neodporucas robit brzdy svojpomocne?
-
RATZINGER666
Darca
vymenis aj sam, na to je prave ta instalacna sada, ktora by Ti mala pomoct, ale ak mas naradie, nie je to vsak nic vyslovene potrebne... ale ak si to nikdy nerobil a nemas k tomu vztah, je lepsie to zverit odbornikom... v prvom rade vsak musis najskor zmerat sirku kotuca, aby si vedel, ci netreba menit aj ten... moze sa stat, ze nahodis nove platne, parkrat lepsie zabrzdis, stary kotuc sa zvlni a mozes s novym kotucom menit aj dalsie platnicky... pre kazde auto je predpisana ina minimalna sirka kotuca, treba si to dohladat alebo to dohladame za Teba... auto je FFI 1,6?
// tloušťka brzdového kotouče [mm]: 22
minimální tloušťka [mm]: 20
...takze ak ma menej ako 20,5 - 21mm, treba ich uz menit...
// tloušťka brzdového kotouče [mm]: 22
minimální tloušťka [mm]: 20
...takze ak ma menej ako 20,5 - 21mm, treba ich uz menit...
Ano ford focus mk1 1.6tka.
zaciatkom decembra som bol v servise, mal som problem s brzdovym systemom, povedal mi chlapik, ze brzdove oblozenie je uz tesne pred limitom, ze tomu dava tak 2 mesiace, a odporuca vymenit, o kotuc nespominal nic, tak predpokladam, ze je ok. Chcem to robit sam, respektive so znamym, co si take veci opravuje/meni doma, lebo ma zdvyhaky a naradie, tak snad mi pomoze a poradi co a ako.
zaciatkom decembra som bol v servise, mal som problem s brzdovym systemom, povedal mi chlapik, ze brzdove oblozenie je uz tesne pred limitom, ze tomu dava tak 2 mesiace, a odporuca vymenit, o kotuc nespominal nic, tak predpokladam, ze je ok. Chcem to robit sam, respektive so znamym, co si take veci opravuje/meni doma, lebo ma zdvyhaky a naradie, tak snad mi pomoze a poradi co a ako.
-
RATZINGER666
Darca
samozrejme, ze o kotuci nehovoril nic, preco by aj mal
najlepsie je to zmerat svojpomocne, na niektorych su sice znacky, ale castokrat nie su vidno... a iba pohladom sa to veru posudit neda...
ak ma teda znamy naradie, s vymenou nebude problem... plus na fokusa urcite najdes nejake navody, keby cosi... opat Ti vsak ale najskor pred vymenou odporucim premerat so znamym sirku toho kotuca posuvnym meradlom alebo mikrometrom...
ak ma teda znamy naradie, s vymenou nebude problem... plus na fokusa urcite najdes nejake navody, keby cosi... opat Ti vsak ale najskor pred vymenou odporucim premerat so znamym sirku toho kotuca posuvnym meradlom alebo mikrometrom...