Branná povinnosť v čase vojny

Diskusie na politické témy...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Branná povinnosť v čase vojny

Príspevok od používateľa seth82 »

[url=[/url] napísal:Inými slovami, ak dôjde k skutočnej vojne ohrozujúcej existenciu Slovenska, tak rukovať budú všetci, čo okrem žien, detí a mužov s modrými knižkami a áno musíš sa dokydať aj zo zahraničia.
V prípade, že nenastúpiš, môžeš očakávať dôsledky, myslím, že to spadá pod trestné činy proti republike, ktoré sa trestajú 15 (25 v krízovej situácii) rokmi odňatia slobody resp. 25 rokmi a doživotím v krízovej situácii.

Podľa mňa hentie vyjadrenia z webov sú strašné kecy + krásne vidno aj v téme ako sa Slováci ochotne vzdávajú slobody a vlastnej štátnosti. Nech je to Slovensko aké je, stále je to náš štát a domovina.
Meh.

http://www.akhraska.sk/?p=5505

Tento hádam vie, o čom píše.

Či je to môj štát a moja domovina, to je na dlhú diskusiu - nemohol som to nijako ovplyvniť, že som sa na Slovensku narodil, nevidím teda dôvod, prečo by som mal na ňom tak lipnúť. A už vôbec sa nemienim kydať zo zahraničia, na vlastné náklady iba preto, aby som "chránil" skorumpovanú krajinu plnú zlodejín, voličov "štandardných" strán, obetí finančných poradcov, hejslovákov, asociálov a podobne.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Neviem, či rozumiem, ale pochopiteľne momentálne nie je toľko možností prebehnúť na "druhú stranu", keď nebojujeme :)
Tak ale médiami rezonoval nejaký občan z BB, ktorý bojoval na Ukrajine po vlastnej osi, ak to nebol nejaký podvod nakoniec.

Dezertovalo sa masívne za I.sv.vojny, pretože to nebol náš štát Rusko bolo vnímané do istej miery ako "starší brat". Za II. sv. vojny to bolo podobne, so Sl. štátom občania neboli úplne stotožnení => bojovali radšej za Rusov.

Nezabúdajme však na veľké bitky, ktoré (aj) Slováci vybojovali, ako SNP, alebo keď sa postavili na stranu Kolčaka proti boľševizmu v Rusku.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

begbeee napísal: Tak ale médiami rezonoval nejaký občan z BB, ktorý bojoval na Ukrajine po vlastnej osi, ak to nebol nejaký podvod nakoniec.

bol to srb s pasom slovenského občana .... teda aspoň také info som videu .... dohladám ....

http://euromaidanpress.com/2014/08/19/s ... illovaisk/
http://www.ukrinform.ua/eng/news/ukrain ... bas_325470
http://stopru.org/detaining-citizen-slo ... errorists/
dragon883
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dragon883 »

Begbee. No s tymto az tak celkom nesuhlasim. Nase legie v Rusku chcely predovsetkym rychly a bezpecny odchod z Ruska domov a nemali neaky velky zaujem pustat sa do bojov na jednej ci druhej strane, aj ked boli urcite tlaky, aby sa pridali k obom. Bojovali presovsetkym o to aby si udrzali ustupovu cestu, kedze na zapade zurili prudke boje tak jedina schodna cesta viedla cez Sibir po magistrale.Dokonca aj toho generala Kolcaka,co spominas zajali a odovzdali miestnej vlade, ktora ho neskor popravila.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Hej, sa to zvrtlo, ale pôvodne mali bojovať proti boľševikom resp. aj bojovali. Potom to troška vyústilo inak s tým Koľčakom, čo vlastne podporuje teoriu o menení strán :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

seth82 - ideš to poslať ?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

dragon883 napísal:Begbee. No s tymto az tak celkom nesuhlasim. Nase legie v Rusku chcely predovsetkym rychly a bezpecny odchod z Ruska domov a nemali neaky velky zaujem pustat sa do bojov na jednej ci druhej strane, aj ked boli urcite tlaky, aby sa pridali k obom. Bojovali presovsetkym o to aby si udrzali ustupovu cestu, kedze na zapade zurili prudke boje tak jedina schodna cesta viedla cez Sibir po magistrale.Dokonca aj toho generala Kolcaka,co spominas zajali a odovzdali miestnej vlade, ktora ho neskor popravila.
admirala. ten sa pricinil o velke rozsafarenie carskeho zlata, ktoreho neustrazenie sa legiam zvykne vycitat
dragon883
Expert
Expert

Jackb. Mas pravdu bol to admiral. Tam sa v tom case stopilo na desiatky az stovky ton zlata. Inak co mi raz oco rozpraval. Tak neakeho jeho jedneho znameho, ked bol v Moskve, pozvali tam, kde mal byt uskladneny tento carsky poklad. Malo to byt niekde hlboko pod zemou, takze by to malo prezit neaky ten jadrovy vybuch. Ten komplex sa mal skladat z niekolkych hal, ktore boli plne od podlahy az po strop. V jednej hale boli cisto zlate dukaty, v dalsej boli rozne zlate prstene,reztiazky, diamanty, atd, v dalsej zas boli cisto zlate servisy, pohare, misky, atd. Skratka, ze ked to videl tak mu to dych vyrazalo. Inak,ze tam nebola nikde pritomna ziadna straz, lebo i tak sa tam nedalo preniknut...
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Tvoj oco ma znamych z cias prvej svetovej vojny?
dragon883
Expert
Expert

Bobr napísal:Tvoj oco ma znamych z cias prvej svetovej vojny?
To zas nie :D To sa stalo asi tak pred neakymi 35 rokmi. Tam bolo uskladnene skor vsetko co sa z toho carskeho zlata podarilo za tie roky zhromazdit.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Andi: Zvažujem to, tento rok sa sťahujem preč a asi vrátim aj občiansky, keďže trvalý pobyt sa zmení. Uvidím, času na rozhodovanie je do konca januára dosť.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

kruta realita.

1: nasa profesiaonalna armada je banda posranych chlapov, ktori si vyskakuju vzdy len na tych na ktorych si myslia ze mozu. v sukromi vam aj velitelia povedia ze oni by nezabili ani muchu. Velky predpoklad toho, ze ked nastane vojna, nase profi vojsko sa rozuteka s krikom kade tade. hlavne za svojimi rodinami.

2. je jedna vec bojovat stylom mam vzor 58 a nic sa mi nemoze stat, a druha vec ze nepriatel ma top techniku, lepsiu vybavu ako ja a jedinu motivaciu, zabit ma za kazdu cenu, zabit moju zenu, deti, vypalit mi dom, a zlikvidovat moj stat stoj co stoj. toto si kazdy nas "vojak" uvedomi pri prvom bombardovani, chemickom, biologickom a jadrovom utoku..... kto si mysli ze nasi profesionali budi super chladne vrazedne stroje, tak ked tie stroje uvidia ako im horia rodiny zaziva, ako zomieraju ludia po desattisicoch, ako su vsade ruky nohy, neustale bombarodovanie a vojna ako taka, tak vela z nich pojde v hlave do kytek.

3. tych nasich par profesionalov vystrielaju v prvom utoku, otazka na zamyslenie, potom co ? potom bojuju ludia.

4. NATO a profi armada, uz sa spamatajte, sme tak nevyznamna krajina ze sa na nas vsetci vyseru ako to spravili pri druhej svetovej. zmluvu podpisal kazdy a ked sa na nas valili nemci ani Brit ani francuz nepomohol, az ked im od nemcov zhoreli vlastne domy, vtedy sa posrali. a amerika? tej to bolo tak vsetko jedno, pokial im sikmooky nepodpalil ostrovcek tak zato schytal dvakrat atomofku.

5. kazdy slovak ma viacej spolocne s rusom ako s americanom. Kto si to nemysli, tak na rovinu, dieta narodene v SNINE sa v 10 tich rokoch dohovori aj s ukrajincom, aj s rusom ked treba, aj s poliakom, aj s chorvatom, aj s cechom, .......

ked nema ale povinne anglicky jazyk s americanom sa nedohovori.....

6. do ukrajiny blizsie ako do new yorku, ne ?

7 do moskvy stale blizsie ako do new yorku, ne ?

8. nase zbrane a vybava boli prevazne z ruska, neregistrujem zeby nam americania dali zbrane, nejako som nezaregistroval zeby SR mala darom vrtulniky, stihacky, tanky, BVP cka, dodavky, samohybne dela, samopaly, pistole, granaty, miny, vybusniny, lekarske potreby, a podobne uz KOMPLET TOP Z NATO ..... a to uz v NATO nejaky ten piatok sme, ze ?

9. ked bude vojna medzi ruskom a amerikou, tak pokial sa nebudeme ostrelovat jadrovymi zbranami (ked hej kupujem lehatko z baumaxu, slnecne okuliare, opalovaci krem, cipsy, radio na baterky, nejake disko CD a idem hore na najblizsi kopec pozerat na to kino ) tak tuna bude hlavna mrdanica. neviem co je lepsie, aby nase zeny znasilnovala ruska armada, alebo aby nas chlapov znasilnovala ta americka, kde su buze**** brani v pohode a este sa tam aj medzi sebou beru. Naozaj, vyhra za vsetky drobne, bud mi vomrdaju zenu traja rusi, alebo mne prdel traja americki cernosi .... YES! teda pardon. Hooah !!! :psssst:
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

A už som sa bál, že to nepríde :)
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

hej ne ? viem ze som chybal. bohuzial pravdu mam ja a nie vy. :psssst:
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

Nejake veci slovenska armada sice podostavala, ale slo vzdy o vybavenie "neskodneho" charakteru, oproti tomu co k nam chodilo niekedy z Ruska su to len symbolicke dary.. Poväcsine podobne veci ako naposledy tu:

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/3 ... ysielacky/
jackb
Redeemer
Redeemer

a ja som podal tiket na to, ze Qwerty zachrani nas aj polku sveta. mala to byt tutovka.... :nono:
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

Ja som tusil, ze ho sem nieco privedie. Preto som pridal ten post na prvej strane.
qwerty-xyz napísal:...
3. tych nasich par profesionalov vystrielaju v prvom utoku, otazka na zamyslenie, potom co ? potom bojuju ludia.
...
No a v tomto bode prichadzas na bojovy front ty. Mozes nam opisat nejaku strategiu branenia, povedzme Bratislavy, ak by si bol general ty? Cim by si vybavil nase vojsko, ak by sa vyclenila velka ciastka financnych prostriekov?

entertain me :)
pegasusss
Light Professional
Light Professional

však pôjdeme klasicky .... partizánsky ... :D

lenže keď činani spravia zerg rush tak neviem neviem .....
jackb
Redeemer
Redeemer

konecne tak kosodrevina na hrebenoch hor najde zmysel: v tej ta snad ani dron nevycucha!
teda az kym tam niekto nehodi napalm...
pegasusss
Light Professional
Light Professional

dáme si hliníkovú fóliu pohoda ....
alebo si postavíme HAARP a keď prídu bombardovať tak spustíme dážd :smt033
a ak by chceli aj HAARP zbombardovať, tak dáme na výstrahu "Yo mama is so fat" bombu ( ekvivalent 415 x Tsar bomba ) keď budú chcieť bombarďírovať tak pôjdeme šecia do pekieľ :smt006 či ? :|
Napísať odpoveď