Referendum o rodine

Diskusie na politické témy...

Zúčastníte sa na referende?

Áno a na všetky otázky odpoviem áno
22
16%
Áno a na niektorú z otázok odpoviem nie
13
9%
Áno a na všetky otázky odpoviem nie
3
2%
Nie
92
66%
Ešte neviem
9
6%

Celkom hlasov: 139

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Referendum o rodine

Príspevok od používateľa aacid »

butthead napísal:nie, chcel som len to povedat, ze vsetko chce len svoj cas, ako pre ilustraciu tiez clovek kym sa nauci chodit chvilu potrva.
tiez si myslim, ze je rozdiel ucit 7 rocne dieta nieco co este nepotrebuje vediet ako 14 rocne, co sa tyka uciva rozmnozovania, menstruacie a pod. sa decka neucia na hodinach biologie-prirodopisu ? (neviem pytam sa)
ja som mozno vtrhol do prostriedku debaty, nevedel som ze sa riesi vek deti. nikde v tych referendovych otazkach sa nepise o tom v akom veku maju mat deti sexualnu vychovu, ale predpokladam ze v prvom rocniku zakladky to asi nebude, nie?

ano, aktualne je na biologii vyhradena nejaka hodina sexualnej vychove, kde maju moznost sa deti o tychto veciach dozvediet... ale nie je to nijak definovane co sa tam maju presne dozvediet, niektore skoly to beru vaznejsie, niektore to odflaknu.
pacilo sa mi ze na niektorej skole si vraj pozvu gynekologicku a dievcata maju moznost sa anonymne pytat otazky ktore ich zaujimaju.
referendum chce aby sa toto zrusilo, respektive aby mali rodicia pravo dieta tam neposlat. (co je inac super, pretoze nejaky rodic povie ze nechce aby sa jeho dieta o tom ucilo a co potom? dieta pojde na hodinu za dvere? skola bude musiet najst ucitela ktory sa o tie deti na hodinu postara? ci bude treba zmenit rozvh aby bola takato hodina na konci/zaciatku dna? by som to spravil tak ze ak rodicia nechcu aby tam dieta islo, tak nech sa o neho na tu hodinu postaraju sami)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

ramaya napísal: Uvedomuješ si , že pomocou zákonov a strachu chceš nanútiť ostatným tvoje videnie sveta ?
To čo si napísal sa dá napísať aj presne opačne , ako by si sa potom cítil keby ti niekto nanucoval toto:
Elementárne fakty a fundamenty fungovania prírody nemôžu byť kladené nad obsah náboženskej výuky ...
Prírodné zákony nezmeníš ani neusmerníš žiadnou normou ani vyhláškou, vidlička zo stola padne zo stola na zem stále rovnako bezohľadu na to ako veľmi budeme veriť alebo sa modliť aby nespadla. To je na margo tej časti či by sa mi lúbilo, keby sa mi niekto snažil nanútiť opak, čiže proti fyzikálnym a biologickým faktom sa nedá nijako bojovať a ani ich poprieť.
Takže áno, uvedomujem si že chcem pomocou zákonov a strachu nanútiť ľuďom faktografické videnie sveta.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Seth82 k tym tvojim cislam len doplnim
Taliansko cez 90% veriacich
Grecko 95% veriachich
Island 31% veriacich
Japonsko ti pekne zapadlo do kramu s 1% krestanov ale zbytok su tam vseliaky budhisti a sintoisti a neviem co vsetko, pricom hovorit o Japonsku ako silno liberalnej krajine je velmi zcestne ked su tam take praktiky ako zakaz vstupu cudzincov do niektorych podnikov.

To co si ty urobil je demagogia par excellance, takze sa ani nebudem pytat ze na zaklade coho si tieto krajiny oznacil za liberalne a tie ostatne zrovna za krajiny veriach. A vobec preco k liberalizmu ma byt opozicia viera? Narabas s pojmamy tak jak ti vyhovuje a este tu robis mudreho.

Co sa tyka tej sexualnej vychovy, zrejme vacsina normalnych rodicov s tym nebude mat problem pokial to bude sucast nejakeho prirodopisu alebo inych predmetov comu tak aj je ako si sam pisal, ale co im bude vadit a tam pravdepodobne aj mieri AzR je sexualna vychova ako samostatny predmet, a k tomu som mal samozrejme vyhrady aj ja, a co si ty bohvie preco nepochopil.

Ono je celkom jasne ze cela tato debata o tom referende je uz len zo svojej podstaty zapricinena z akejsi nenavisti alebo averzii ku krestanskej cirkvy, co u mnohych sposobuje absenciu nejakej objektivity.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ramaya napísal:To čo si napísal sa dá napísať aj presne opačne , ako by si sa potom cítil keby ti niekto nanucoval toto:
Elementárne fakty a fundamenty fungovania prírody nemôžu byť kladené nad obsah náboženskej výuky ...
velmi zaujimavy pohlad
podla teba by mala byt viera nadradena vedomostiam/faktom?
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Andi_Cibula asi sa nechápeme , tak to skúsim napísať ináč.
Odpovedz mi na otázku: "Ako by si sa cítil keby tvoje deti niekto nútil chodiť na Náboženskú výchovu proti tvojej vôli ? "
------------------------------------------------------------------
Vidím že ani beardie mi celkom nerozumie čo som mal na mysli ... Skúste sa vžiť do postavenia tej druhej strany
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

napisal si blbost, je chlapske to priznat...

nikto nechce davat povinne nabozenstvo ani etiku, to je (povinne) volitelny predmet
ide o to, aby sa 14-rocne deti naucili, ze ked sa chlapec urobi do dievcata, moze z toho otehotniet
pre niektorych je to stara informacia, pre niektorych to moze byt novinka (aka osadnici)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ramaya napísal:Odpovedz mi na otázku: "Ako by si sa cítil keby tvoje deti niekto nútil chodiť na Náboženskú výchovu proti tvojej vôli ? "
Tebe sa zda, ze to ci po nechranenom styku dievca otehotnie otazkou viery?
kali520 napísal:Tu dotycny mohol tiez vytiahnut studie ktore mu zapdali jak sa hovori do kramu, samozrejme nikto tie dlhe clanky citat nebude a jak on hovori mavne nad tym rukou, takze sa teraz moze citit jaky je on boh
Tym som chcel poukazat ako AzR manipuluje a klame.
Osobne nie som za adopciu, najmenej spolocnost na SK na to nie je pripravena.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ramaya: Okay, zoznam beriem, ďakujem a ospravedlňujem sa.

"Je to obava , že náboženská sloboda na Slovensku bude znovu porušovaná a to dokonca ešte horším spôsobom ako za komunistickej diktatúry" - obava podporená čím konkrétne? Kto na Slovensku niekomu upiera náboženskú slobodu? Akým spôsobom a kde? Prečo majú veriaci stále tendenciu stavať sa do urazenej pozície utláčaných jedincov, hoci ich je na Slovensku 75 percent a v parlamente je X kresťanských strán, na čele s birmovancom v poste premiéra? Nerozumiem tomu. 75 percent kričí (obrazne), že ide o prevenciu proti nejakému utláčaniu náboženskej slobody, pričom v tom istom momente dupe po niekoľkých percentách. Fascinujúce, nie? Aspoň mne to tak pripadá.

kali520: A? Čo s tými číslami? Pochopil si konečne, že tie moje ti mali ukázať, že to, čo si tu prezentoval, je ničím nepodložený názor? Teda ten o "silnej liberálne politike" ako dôvod rozvodovosti? Neviem ako inak ti to mám vysvetliť. Avšak aj tak je to asi zbytočné, keďže ty všetko, čo píšem, považuješ za sprostosti.

No a čo, že sú v Japonsku šintoisti? Šintoizmus nie je náboženstvo, pre tvoju informáciu. A to, že je v niektorých podnikoch zákaz vstupu cudzincom sa vôbec nečudujem po tom, čo som v Japonsku s nimi pravidelne zažíval. Vysvetľovať sa mi to tu nechce - treba zažiť a pochopiť. Japonci sú tisíckrát liberálnejší ako Slováci, môžem to tvrdiť z vlastnej skúsenosti.

Na základe čoho som označil tie krajiny za liberálne? Ja ti odpoviem, v porovnaní so Slovenskom sú napríklad ich zákony o teplých oveľa miernejšie. V troch zo štyroch som bol, mám v nich dosť známych a do jednej z menovaných krajín sa tento rok sťahujem. Prečítaj si o stave ich liberalizácie na webe, prístup na Internety máš.

Ktoré krajiny som označil za "krajiny veriacich"? Nože zacituj. Iba som menoval čísla s percentami veriacich. Neoznačil som ani jednu za "krajinu veriacich". Napísal som tu čísla, napísal som tu FAKTY. Ako sa teda hrám na múdreho a čo je na tých FAKTOCH a ČÍSLACH demagogického? Môžeš sa konečne vyjadriť detailnejšie? Veď som menoval krajiny z čela rebríčka. Ak máš nejaké iné štatistiky, ktoré demagogické nie sú, sem s nimi.

Sexuálna výchova ako samostatný predmet NIE JE, NEBOLA a NEBUDE, ministerstvo školstva TO NEMÁ V PLÁNE, poslal som sem odkaz priamo s citáciou hovorkyne min. školstva - ty máš bežne výhrady voči niečomu, čo neexistuje? Máš výhrady voči povinnému predmetu na základných školách o Supermanovi a Batmanovi? Máš výhrady voči povinnému predmetu o umení vodováh a nesmrteľnosti vtákopyskov pre materské školy? Asi nie, pretože NEEXISTUJÚ a teda akékoľvek výhrady proti nim sú bezpredmetné a zbytočné.

Moju objektivitu voči minimálne jednej z otázok som dal jasne najavo v téme o teplých, neviem či si to pamätáš, ale nebolo to nič pozitívne na ich adresu. Avšak po tom, čo ma médiá doslova opľúvajú kadejakými lžami, klamstvami, demagógiou, doktrínami som stratil akúkoľvek chuť sa referenda zúčastniť.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Začal som od prvej strany , ale potom sa mi to už nechcelo všetko čítať , takže námatkou:
- Solo_Kamen
- vendo
- vonjose
hmm k comu si ma to zaradil?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Teda ten o "silnej liberálne politike" ako dôvod rozvodovosti?
Dobre moja chyba ze som sa zle v danom kontexte vyjadril, ta poznamka bola mierena ovela vseobecnejsie az globalne by som povedal, viac uz nema zmysel k tomu nieco pisat, aj tak reagujes zbytocnymi dlhymi prispevkami kde vela hovoris a malo povies a malicherne sa chytas kazdeho slovicka na ukor podstaty diskusie.

A k tym tvojim cislam, tie ktore ti vyhovuju nazves liberalne aj napriek tomu ze percentualne zastupenie veriach je tam minimalne rovnake ako pri tych v ktorych si uz mal potrebu to uviest pricom tie uz za liberalne nepovazujes (v com ma byt Taliansko viac liberalne jak Spanielsko?), a to vsetko len na zaklade nejakych osobnych pocitov.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

vendo napísal: hmm k comu si ma to zaradil?
Nejaký problém? :)

zdá sa mi to alebo sú tie citácie nejaké dorvané v poslednej dobe?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520: "tie ktore ti vyhovuju nazves liberalne aj napriek tomu ze percentualne zastupenie veriach je tam minimalne rovnake ako pri tych v ktorych si uz mal potrebu to uviest pricom tie uz za liberalne nepovazujes" - To, že je niekto veriaci nevylučuje možnosť, že môže mať liberálne zmýšľanie. Dôkazom je aj terajší pápež, dôkazom je moja rodina, ktorá referendum ignoruje, pretože ho nepovažuje za dôležité. U druhej skupiny štátov som o liberalite nepísal nič, pretože som v nich naznačil kontrast v počte veriacich versus rozvodovosť. To, že si si z toho sám vydedukoval niečo (že vraj ich nepovažujem za liberálne), čo tam nie je, je tvoja vec.

Nuž a to, či moje príspevky hovoria málo alebo veľa a či vraj odvádzam pozornosť od podstaty diskusie, posúdia aj iní, nie ty ako jednotlivec. Je to ale tvoj názor, takže ho rešpektujem.

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2015, 12:54)
//Ajéje, náš právnik Chromík sa opäť prebudil k životu:

http://chromik.blog.sme.sk/c/373706/sex ... ancie.html

Toľko drístov, čo v tomto vypustil, sa ani neoplatí v jednej reakcii rozoberať, prečítajte si diskusiu, tam mu ľudia logicky a fakticky vyvracajú tie jeho výmysly, demagógie a bludy.

Iba pár vecí - nepáči sa mu, že niekto vyvracia dôveryhodnosť megabludu o tej kauze z košickej školy, pretože to jeho trápnej AzR a jej nohsledom nevyhovuje. Najviac ale vypálil, keď ho vytáča, že tí, ktorí tvrdia, že k ničomu, čo on opisuje, nedošlo, nemajú žiadne (pre neho) relevantné dôkazy o tom, že k niečomu takému nedošlo.

http://malinova.blog.sme.sk/c/370630/vy ... -aids.html (aj toto mu je málo)

TOTO je právnik? Ten kde študoval právo? Existuje jeden termín "bremeno dôkazov" - ON teda podľa svojho názoru dokázať nič nemusí, stačí, že existuje článok z Topiek, ku ktorému potom Topky o dva dni neskôr vydali ďalší s vyjasnením, so stanoviskom školy a so stanoviskom rodičov a detí, no jemu je stále málo a chce ďalšie dôkazy. Tak toto je čistá ryža. Vďaka diskusii na SME som sa dozvedel, že Chromík bol v minulosti riaditeľom kancelárie ministra Lipšica, vtedy ešte za KDH, pričom on sám bol jeden z tých, kto pripravoval podklady k Vatikánskej zmluve.

Už len toľko: http://www.hudakcd.sk/cd2-milovat-a-byt-milovany.html odporúčam prehrať si track 10 - toľko klamstiev od kresťana, to je tak typické...
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

dnes bude chromik na iv, mas moznost mu to priamo povedat co si o tom myslis

21:00 Informačná vojna
Referendum o ochrane rodiny.
Hostia: Anton Chromík, Jozef Dupkala a Martin Chlebek
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Omyl, ja mu to poviem tak, že sa nezúčastním a napísal som mu to aj inde. Nuž a k tomu odporúčaniu - nie, ďakujem, slobodný vysielač prenechávam iným.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

To je čo, kde o bude?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

preco najnestrannejsie radio na Zemi a v prilahlom vesmire nepozvalo aj zatupcov "homolobby"?

takto to budu 3-4 hodiny inkvizie tych, ktori sa SLOBODNE hlasia ku NIEMAINSTREAMOVEJ orientacii
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nevidím do toho, ale neodmietli náhodou zástupcovia LGBTI akúkoľvek diskusiu s Chromíkom a spol.?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

nic nemeni na fakte, ze vysierac opat robi jednostrannu relaciu a kresli oveckam ciernobiele obrazky sveta.

no schvalne, kedy Noro prvy krat prerusi diskutera a od kolkej sekundy zacne o inosexualoch hovorit ako o uchylakoch a buzikoch?
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

vsak minimalne Sulik tam bol na tuto temu, tak neviem o com hovoris.
http://www.slobodnyvysielac.sk/redata/o ... -01-22.mp3

pozeram v archive, ze tam bol aj Polacek na temu Islamizácia Európy, neviem ci hovoril aj o tejto teme
http://www.slobodnyvysielac.sk/redata/o ... izacia.mp3
Napísať odpoveď