ja som mozno vtrhol do prostriedku debaty, nevedel som ze sa riesi vek deti. nikde v tych referendovych otazkach sa nepise o tom v akom veku maju mat deti sexualnu vychovu, ale predpokladam ze v prvom rocniku zakladky to asi nebude, nie?butthead napísal:nie, chcel som len to povedat, ze vsetko chce len svoj cas, ako pre ilustraciu tiez clovek kym sa nauci chodit chvilu potrva.
tiez si myslim, ze je rozdiel ucit 7 rocne dieta nieco co este nepotrebuje vediet ako 14 rocne, co sa tyka uciva rozmnozovania, menstruacie a pod. sa decka neucia na hodinach biologie-prirodopisu ? (neviem pytam sa)
ano, aktualne je na biologii vyhradena nejaka hodina sexualnej vychove, kde maju moznost sa deti o tychto veciach dozvediet... ale nie je to nijak definovane co sa tam maju presne dozvediet, niektore skoly to beru vaznejsie, niektore to odflaknu.
pacilo sa mi ze na niektorej skole si vraj pozvu gynekologicku a dievcata maju moznost sa anonymne pytat otazky ktore ich zaujimaju.
referendum chce aby sa toto zrusilo, respektive aby mali rodicia pravo dieta tam neposlat. (co je inac super, pretoze nejaky rodic povie ze nechce aby sa jeho dieta o tom ucilo a co potom? dieta pojde na hodinu za dvere? skola bude musiet najst ucitela ktory sa o tie deti na hodinu postara? ci bude treba zmenit rozvh aby bola takato hodina na konci/zaciatku dna? by som to spravil tak ze ak rodicia nechcu aby tam dieta islo, tak nech sa o neho na tu hodinu postaraju sami)