Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa BX »

Akože prístup o ničom? Jazyk a princípy programovania ťa naučia v prvom a druhom semetri a potom už ich nemá čo zaujímať nejaké programovanie. O tom informatika nie je. Potom už to máš proste vedieť - a či je to naprogramovať automat, haldu, filesystem, alebo grafovú úlohu, tam už len využívaš prebranú teóriu.

Nečakaj, že ťa budú niekde tri roky učiť programovať. To by si predsa zvládol za semester :roll:

//autoeditácia príspevku (22 Jan 2015, 14:13)
pán, čo sa bojí napísať svoj názor verejne, ale do karmy sa nebojí mi napísal:to, ze ta maju v peachi je fakt... support a ochota zo strany vyucujucich na cvikach je na bode mrazu... naucit samostatnosti je jedna vec, ale aj v praxi pracujes v time a ked daco nevies tak sa opytas a kolega poradi. (zdroj znalosti: TUKE)
Ten zdroj som veľmi nepochopil. Ja predpokladám, že sa bavíme o FIIT STU a na ňu som počul veľa pozitívneho. Na TUKE zase veľa negatívneho, takže tam nie je o čom.

Reagujem hlavne na toto
Pascalwb napísal:Na FIIT sa programovanie moc neriesi, prve rocniky su nejake zaklady v C a OOP a potom uz je to len, ze spravte toto a uz je jedno ako to spravis a v com.
Áno, tak to má byť. Učitelia určite radi pomôžu a poradia v rámci predmetu. Ale ak za učitelom prídeš v treťom ročníku a spýtaš sa "A ako mám inicializovať pole?", tak sa netreba nečudovať, že to odignoruje. Nevravím, že to je konkrétne niekoho prípad, proste študent sa programovať naučí v prvých (typicky)dvoch semestroch a odvtedy sa berie, že to vie.
Mohol by harrison napísať, on je z FIIT STU a prípadne ma opraviť. Ja som bol vždy v tom, že tá fakulta je dobrá.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Na margo toho, že učitelia radi poradia v rámci predmetu - tu ide len a iba o to, akého cvičiaceho dostaneš. Lebo škála je od maximálnych pohoďákov, ktorí naozaj poradia, až po arogantných a namyslených blbčekov. Stretol som sa už s oboma tipmi.

Fakulta ako taká ale je dobrá. Ale má aj svoje slabé články a nedostatky.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

BX napísal:
Reagujem hlavne na toto

Áno, tak to má byť. Učitelia určite radi pomôžu a poradia v rámci predmetu. Ale ak za učitelom prídeš v treťom ročníku a spýtaš sa "A ako mám inicializovať pole?", tak sa netreba nečudovať, že to odignoruje. Nevravím, že to je konkrétne niekoho prípad, proste študent sa programovať naučí v prvých (typicky)dvoch semestroch a odvtedy sa berie, že to vie.
Mohol by harrison napísať, on je z FIIT STU a prípadne ma opraviť. Ja som bol vždy v tom, že tá fakulta je dobrá.
No vsak ja chodim na FIIT. A osobne by som sa programovaniu najradsej uplne vyhol, ale vzdy sa najde tak 1-2 predmety za semester. Celkovo sa ale robia programy len na overenie toho, ze ci to chapes, napriklad naprogramovat softverovy router a podobne. Tak isto ako vsade sa tam nachadzaju dobry ludia a par ludi co sa v tom trochu vyzivaju. Urcite by sa tam vela veci dalo zmenit, a par krat si clovek aj zanadava. Ale dohodnut sa da skoro s kazdym.
makac
Novice
Novice

Príspevok od používateľa makac »

zdravim, som študentom Žilinskej univerzity, EF, odbor telekomunikácie som si vybral .. myslíte že tento odbor má nejaké uplatenie do buducna? ma to vôbec zmysel študovať? .. v prvom ročniku mame predmety typu, matika, "programovanie", elektronika, fyzika, ekonoomika atď.. neskor druhy, treti ročnik sú tam nejaké prenosové media, merania v telekomunikaciach, komunikačne technologie. Ďakujem za každy nazor/postreh ..
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

makac napísal:zdravim, som študentom Žilinskej univerzity, EF, odbor telekomunikácie som si vybral .. myslíte že tento odbor má nejaké uplatenie do buducna? ma to vôbec zmysel študovať? .. v prvom ročniku mame predmety typu, matika, "programovanie", elektronika, fyzika, ekonoomika atď.. neskor druhy, treti ročnik sú tam nejaké prenosové media, merania v telekomunikaciach, komunikačne technologie. Ďakujem za každy nazor/postreh ..
to nam povedz ty ci to ma uplatnenie, inak povedane nezalezi len od skoly ale od teba ked to vystudujes podctivo ze sa budes o to zaujimat a nebude ucit len to co je potrebne na skusky tak nemyslim si ze by si mal problem s robotou. Pokial to odflaknes naucis sa co treba aj ked na same A tak ta to dobehne inak povedane pokial studujes technicke skoly hlavne IT a nesi kvargla ktora to sla studovat lebo "som pocul ze dobre sa tam zaraba" tak si zahojeny :) ale ak pochybujes ci si vybral spravne usudzujem ze daky extra vztah k tomu nemas
majoOr
Expert
Expert

Príspevok od používateľa majoOr »

Zdravím, prosím Vás nevie niekto ako sa volala téma o nákladoch na internát a podobne v BA ? Vôbec to neviem nájsť. ďakujem
X-Pa3k
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa X-Pa3k »

Tak po mojej chybe ešte raz . (Nevšimol som si toto téma)

Ahojte , tak mám posledný rok na SŠ a chcel by som ísť dalej , samozrejme ešte maturita :?.
Pozeral som rôzne školy ale chcel by som vedieť že akú školu vybrať či máte s nejakou skúsenosti s nejakou VŠ s odborom IT. :-)

Našiel som Žilinskú univerzitu známi ju chváli , a tak že či nemáte s ňou skúsenosti ?
+ Ale to asi nikto vedieť nebude , v Prievidzi je tzv. Detašované pracovisko Prievidza Žilinská univerzita či nemá náhodou niekto skúsenosti ?

Aby ste mali predstavu že čo ma baví : Programovanie HTML , CSS , PHP , Pascal , C - je toho málo ale snažím sa :-/
: Grafika - webdesign / Tvorba stránok / Ale som tiež rád ked môžem niečo robiť s HWW ...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

preco prave UNIZA?
X-Pa3k
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa X-Pa3k »

beardie napísal:preco prave UNIZA?
Nerozumiem , myslíš zle vybraná alebo ? Ja nehovorím že je to hned prvá a tá posledná iba som chcel vedieť že či nemá s ňou niekto skúsenosti
Hensym
VIP
VIP

Mám nejaké info od ľudí, s ktorými som študoval v BA na FIIT,vyhodili ich a sú na UNIZE. Veľmi som sa nepýtal, len je to vraj o dosť ľahšie, a sú tam o tri triedy lepšie intráky. Navyše intrák vraj ako prvák skoro isto dostaneš, a je tam aj dosť žien, čo sa o Mladosti v BA povedať nedá. Viac neviem. :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

to su presne kriteria podla ktorych sa bezne vybera vysoka skola...
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Podla mna je este dolezita dostupnost krciem od intraku/skoly.
Hensym
VIP
VIP

Napísal som to čo viem, problém? Navyše, náročnosť štúdia a info o internáte sú sakra dôležité informácie pri výbere vysokej školy. Možno hľadá ľahšiu, čo ty vieš? Keďže o FIIT je všeobecne známe, že sito. Takže neviem na čo narážaš.

(Krčmy sú blízko ku každej škole/intráku)
Kukumberg
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kukumberg »

Pred par rokmi som ukoncil studium na UNIZA FRI. Na slovenske pomery je to skola s dobrou kvalitou vyucby. Takmer vsetci co sme skoncili sme si aj nasli dobre ohodnotenu pracu v obore.

Ak sa odvtedy nic nezmenilo, tak v PD je detasovane pracovisko kde sa uci to iste ako v ZA, ale iba Bc. Ing uz je iba v Ziline.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

ja razim teoriu ze skola ti pomoze ale aj tak je to o tebe, mat tak tie vedomosti co mam teraz na vyske tak cele moje studium vyzera inak, teraz ma tak stve ze som daktorym veciam nevenoval viac casu. Ale ano s Ba FIIT ma tvoj titul prestiznejsiu hodnotu otazne je ci az o tolko :) Ked chces aby ta brali vazne asi by som kukol na susedov v Brne poznam tam sice skor ludi na medicine a tak ale BA ci KE medina vs Brno je ako porovnavat zakladnu a strednu uz len ta vybavenost v Brne je o 10 levelov lepsie. Napr to bol paradox na SJF STU BA vybavenost este z 80 rokov a co bolo nove k tomu ta nepustili lebo prepotis :D tak naco to je ked studak si k tomu nemoze pricuchnut ale to je sposobene aj grantami a tak proste dlho na to nahanali peniaze tak sa o to boja len skoda ze kym k tomu pustia studentov zasa to bude 25 rokov stara technologia.

EDIT: // ahoj ujo karmista bez podpisuco si napisal "lol ano a moj kamarat povedal, ze v sladkovicove chovaju dinosaury" to ako k comu bol ten koment ??? ja som skoncil SJF STUBA tak asi viem o com hovorim a jak to tam fungovlao minimalne na nasej katedra AMAM teda teraz uz ustav.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Kukumberg napísal:Pred par rokmi som ukoncil studium na UNIZA FRI. Na slovenske pomery je to skola s dobrou kvalitou vyucby. Takmer vsetci co sme skoncili sme si aj nasli dobre ohodnotenu pracu v obore.

Ak sa odvtedy nic nezmenilo, tak v PD je detasovane pracovisko kde sa uci to iste ako v ZA, ale iba Bc. Ing uz je iba v Ziline.
aká náhoda, a z ktorej školy si informatik nevie nájsť prácu? Po informatikoch je dnes taký dopyt, že sa uchytíš aj bez školy ak vieš programovať. A tiež by ma zaujímalo ako si zistil že "na slovenské pomery je to škola s dobrou výučbou". Na koľkých slovenských školách si študoval?

ono je prakticky úplne jedno kde budeš študovať. Záleží čo budeš vedieť. Poznám ľudí, čo sa dobre uplatnili bez školy, a tiež ľudí, čo s dvoma titulmi robia skladníkov. Už dnes na výšku v životopise takmer nikto nepozerá, nie to ešte o 5 rokov keď ju bude mať už fakt každý
Kukumberg
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kukumberg »

A tiež by ma zaujímalo ako si zistil že "na slovenské pomery je to škola s dobrou výučbou". Na koľkých slovenských školách si študoval?
Studoval som iba na tejto jednej VS a iba 5 rokov.

Viem to aspon tocha porovnat napr. podla toho ze poznam x programatorov z BA alebo KE. Taktiez sme v skole nemali nic zadarmo, vsetko sme sa museli naucit, naprogramovat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

je pravda ze viac zalezi na vedomostiach ako na titule, ale pokial das zivotopis do nejakej vacsej firmy, kde budu mat velke mnozstvo uchadzacov, tak je dost mozne ze prve kolo si len precitaju zivotopisy a vyradia tych co nemaju VS, popripade maju titul z menej zaujimavej vysokej skoly.

nie vzdy moze firma robit ustny pohovor (popripade nejaky test) s uplne kazdym uchadzacom, vtedy sa pozeraju iba na zivotopis a proste ak mas dvoch ludi s rovnakou praxou a jeden ma titul, druhy nema, tak skor zoberu toto co ten titul ma. je jedno ci ten bez titulu je mega hacker najlepsi, to nikdy nezistia, pretoze sa na pohovor nikdy ani nedostane.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

aacid napísal:je pravda ze viac zalezi na vedomostiach ako na titule, ale pokial das zivotopis do nejakej vacsej firmy, kde budu mat velke mnozstvo uchadzacov, tak je dost mozne ze prve kolo si len precitaju zivotopisy a vyradia tych co nemaju VS, popripade maju titul z menej zaujimavej vysokej skoly.

nie vzdy moze firma robit ustny pohovor (popripade nejaky test) s uplne kazdym uchadzacom, vtedy sa pozeraju iba na zivotopis a proste ak mas dvoch ludi s rovnakou praxou a jeden ma titul, druhy nema, tak skor zoberu toto co ten titul ma. je jedno ci ten bez titulu je mega hacker najlepsi, to nikdy nezistia, pretoze sa na pohovor nikdy ani nedostane.
ale tak isto to funguje aj opačne. Ak pošleš životopis do práce kde školu nevyžadujú, tak len preto že máš titul ťa automaticky vyradia (neviem či si myslia že taký uchádzači budú požadovať vyšší plat alebo jednoducho si "starý a bez praxe").

a s tým porovnaním titulovaného s megahackerom moc nesúhlasím. Na takéto pozície sa vyžaduje ukážka práce, portfolio a podobne. Titulu sú tam rovnocenné aj umiestnenia na súťažiach a podobne, a toto všetko v životopise je (aspoň by malo byť, pokiaľ je ten životopis kvalitný)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Hensym napísal:Keďže o FIIT je všeobecne známe, že sito.
Mam za sebou unizu a dokoncila to cca 1/3 z toho co zacala. Boli aj kedysi nejake clanky o dopytoch po absloventoch a FRI@UNIZA tam vzdy bola tesne pod FIIT.

Silne stranky FRI za mojich cias boli siete a databazy.

Ak chces kvalitnu IT skolu tak by som asi siel mimo SR.
Napísať odpoveď