Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...a to ani nehovorim :D nemas gule ist na cesty? :P
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Mna raz cvakli na Ba obchvate s pistolou. Mal som to ako vazny priestupok - prekrocenie rychlosti v meste o viac nez 20km. Reku ze fajn to bude vir v penazenke. Chybu som si samozrejme priznal lebo si vzdy uvedomujem kolko prekracujem rychlost :) hlavne v momente ked zbadam zelenych. Tak som samozrejme vylozil karty bez zatlkania. Este som skusil opravit fizla ze to by nemalo byt kvalifikovane ako vazny dopravny priestupok. Ze ten je od 30km. Na to mi povedal ze ano, ale mimo mesta. Tak som sa ospravedlnil a suchal nohami :) Vypytal bez dohadovania len 20€. V penazenke som mal vinimocne len 10€ (na pokuty nosim rezervu :D). "Dajte a jazdite opatrnejsie". :oops:
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Wladas tak to ti len tíško závidím, mňa naposledy keď tak namerali a to som šiel niečo okolo 80 v meste, tak som dostal pekných krásnych 100€ aj to po zjednávaní :D . Mal si šťastie, kiež by som ho aj ja mal vtedy a radšej som mohol tých 100 prejazdiť voľakde... :D .
KeLon
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa KeLon »

Zdravim, mam otazocku na niekoho znaleho. Dnes rano na parkovisku cestou do prace sa mi stala taka neprijemnost - oskrel som ine auto (odniesol to jeho predny naraznik a lavy blatnik). Bude to zniet ako lacna vyhovorka, no situacia v praci mi fakt nemoznovala cakat na dotycneho, resp. zavolat policiu a riesit to cez nich, tak som dotycnemu nechal papierik, nech ma skontaktuje. Chcem sa spytat - ak sa dotycny z akehokolvek dovodu neozve a rozhodne sa to riesit cez policiu, s cim mozem ratat? Z google-u som sa docital akurat to, ze tym ze som odisiel som sa dopustil trestneho cinu. Viete niekto ako to riesia? Aka vysoka je pokuta, resp. hrozi napr. aj podmienka? Stale dufam, ze dotycny zavola, ja mu to zaplatim a tym to skonci, no ratam aj s druhou moznostou...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

neviem ci bude skoda dostatocna aby to bol trestny cin. je bezne, ze sa necha papierik
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

asi najlepsim sposobom by bolo zistit majitela podla spz a kontaktovat ho.
Sice Ta schvalne nemusi kontaktovat a nahlasi to, ale to by zas siel proti sebe.
Ci uz z hladiska svojho casu,tak aj casu plnenia poistnej udalosti.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Napisem ti to ako niekto komu takto poskodili auto a nenechali ziadny odkaz. Mal si volat policiu, ziadne vyhovorky.
Ak by si to spravil mne tak listok nelistok volam policiu a dam im tvoje udaje. Teraz sa akurat menil zakon a zanechat listok nestaci.
Odporúčame nepodceňovať dôsledky „úteku“ z miesta nehody, nakoľko za to hrozia nemalé sankcie. Hovoríme o pokute od 300 do 1 300 eur a zákaz činnosti na jeden až päť rokov, pričom uvedené spodné hranice sankcie sa znížiť nedajú. Inými slovami, po odhalení vinník naisto zaplatí minimálne 300 eur a príde o vodičský preukaz na jeden rok. A to za incident, ktorý vybaví poisťovňa. Ak sa vinník živí prácou, ktorá úzko súvisí so šoférovaním, môžu byť následky inak nevinnej udalosti nedozerné.
za (minimalne) 300 eur (a hlavne rok bez papierov) sa uz oplati zavolat na 158 a nahlasit to, nemyslis?

viac tu: http://autobild.cas.sk/clanok/199227/za ... z-vodicaku
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

guess.whoo napísal:neviem ci bude skoda dostatocna aby to bol trestny cin. je bezne, ze sa necha papierik
Tusim, ze je jedno aka je skoda.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

dobre a ako ma na parkovisku vypatrat majitela auta? co ak by tam neprisiel cely den? ma sa snazit spustit alarm?

/ale volat policiu nemusis pokial skoda neprekroci urcitu sumu a mozes to riesit mimo nich nie?
KeLon
Light Expert
Light Expert

Tiez som bol prekvapeny ked som to cital na roznych forach a v clankoch, no x ludi tam tvrdilo, ze ak odides aj pri tuknuti z miesta bez toho, aby si zavolal policiu, resp. vec riesil s poskodenym, tak sa jedna o utek z miesta cinu. Neviem no... Mna len zaujima, ze ked dotycnemu nebude stacit ospravedlnenie a moje peniazky, tak ake to pre mna moze mat nasledky.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

guess.whoo napísal:dobre a ako ma na parkovisku vypatrat majitela auta? co ak by tam neprisiel cely den? ma sa snazit spustit alarm?

/ale volat policiu nemusis pokial skoda neprekroci urcitu sumu a mozes to riesit mimo nich nie?

Preco na parkovisku? Pojde na policiu a zjsti si to.
A nemusis, ale to z touto situaciou nema nic spolocne.

KeLon:-normalne sa stretnete, vypisete zaznam o nehode a je to.
KeLon
Light Expert
Light Expert

Tak dakujem vsetkym za odpovede. Cakal som vselico, ale rok bez vodicaku a min. 300 eciek... :-/
Ostava mi len dufat, ze dotycny zareaguje na odkaz. Ked nie, tak nic no, za blbost sa plati.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pokial nie je svina a zvazi cenu svojho casu, tak je pre neho lepsie kontaktovat ta. Vypisete papiere, pojde to z tvojho PZP a netreba do toho tahat policiu.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Môžem potvrdiť. Brat takto ťukol s nákladným autom do nejakého Golfa, nevšimol si to a odišiel. Vypátrali ho, resp. sa priznal sám, pretože už bolo naňho vyhlásené pátranie a ešte v ten deň došiel na miesto nehody, no už sa nedalo nič robiť. Pokuta a rok bez vodičáku. Pre vodiča z povolania nič moc.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

mne sa vcera stal uplne opacny pripad - na parkovisku som si nasiel tuknuty naraznik, samozrejme cislo nikde :D tymto pozdravujem zodpovedneho vodica a dakujem mu za jeho ferove jednanie :)
Prílohy
DSC_0031~2-1.jpg
KeLon
Light Expert
Light Expert

Tak majitel poskodeneho auta sa nakoniec nastastie ozval. Nakolko to bolo vraj manzelkyne auto, tak ani nebol moc nasrany :D Spadol kamen zo srdca :-)
frankocean11
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa frankocean11 »

Mozno sa to tu riesilo uz viac krat ale chcem sa spytat. Ak spravim Bckovy vodicak dostanem k nemu automaticky Ackovy na skuter do 50 ccm ?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

do 120 ccm automat
frankocean11
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa frankocean11 »

wladas napísal:do 120 ccm automat
Nieje to nahodou tak ze musis mat ten Bckovy vodicak aspon 2 roky ? Aby si mohol jazdit na 120 ccm automate ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Je to do 125 ccm a ano, Bcko musi byt 2 roky. Takze na zaciatku sa to tyka iba 50 ccm.
http://motoride.sk/c/5306/novela-zakona ... izika.html
Napísať odpoveď