Netvrdím, že tieto kamery sú na hovno, veľmi rád by som takú používal, ale zistil som, že mám na to malé čelné sklo a vzhľadom na časté krátke trate mám s tým iba viac starosti ako úžitku. Ak by som bol profesionálny šofér alebo nejaký obchoďák a často cestoval, takáto kamera by musela byť vo výbave môjho auta..
g1w-c onboard camera
Re: g1w-c onboard camera
Akonáhle sa niekto pred Teba zaradil na takú vzdialenosť, ktorú nemáš šancu ubrzdiť, si povinný hneď dupnúť na brzdu. Nehovorím, že taký kamerový záznam je zlý, určite môže pomôcť, ale všetko bude závisieť aj od policajta, ktorý Ťa bude riešiť. A ak ešte navyše natrafíš na nejakého vybitého špekulanta, ktorý začne tvrdiť, že zrazu pred sebou zbadal zajaca alebo nejakú inú prekážku a musel dupnúť na brzdu, aj s kamerou budeš mať problém dokázať opak (bude to závisieť od poveternostných podmienok, uhla snímania kamery a podobne).
Netvrdím, že tieto kamery sú na hovno, veľmi rád by som takú používal, ale zistil som, že mám na to malé čelné sklo a vzhľadom na časté krátke trate mám s tým iba viac starosti ako úžitku. Ak by som bol profesionálny šofér alebo nejaký obchoďák a často cestoval, takáto kamera by musela byť vo výbave môjho auta..

Tu je zopar clankov, ktore sa oplati precitat:guess.whoo napísal:na co ju tak bezne vyuzivate? ja si ju viem predstavit len ako dokaz pri nehode a pod. (z funkcneho hladiska, nie ako hobby myslene)
Kamera v aute, dokaz neviny aj naslapna mina
Kamera do auta ako zachranca pred pokutou
Zakon a legislativa pouzivania kamery do auta
A asi najlepsi clanok ako odpoved na tvoju otazku:
Dovody pre kupu kamery do auta z bezneho zivota
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
diky za clanky--existuje aj nejaka mensia verzia, ktora sa oplati kupit? staci mi zaklad, nemusi byt fhd staci hd..rozhodujuca je spratnost, nech to "nezavadzia" velmi
-
RATZINGER666
Darca
guess: na dealextreme najdes za par korun aj malicke kamery, pripadne take, ktore su zabudovane v spatnom zrkadle 
-
guess.whoo
Redeemer
to hej, pozeral som ich, ale neviem ako su na tom po funkcnej stranke. pytal som sa tu preto, lebo chalani ocividne robili prieskum trhu 
-
RATZINGER666
Darca
podla mna uplne stacia tie lacne cinske... za 30-40e mas kameru so slusnou kvalitou obrazu, je tam velky vyber, casto tam byvaju aj recenzie a ilustracne videa 
-
guess.whoo
Redeemer
ouka, ked sa budem nudit tak ich popozeram..potom sem prispejem ak objednam. btw nebolo by dobre spravit zdruzujucu temu o auto kamerach a do nej hodit tento topic?
/hanba mi
/hanba mi
-
RATZINGER666
Darca
Mal som kameru za cca. 25 dolarov, taka ta klasicka cinska. Ale kvalita bola hodne naprd aj cez den (SPZ si precital max. na 2 metre), nie este v noci - to nebolo vidno absolutne nic. Lezi mi v sufliku, za 2 piva je tvoja
Osobne by som uz horsiu kameru ako tuto G1W nebral, pokial nevidis SPZ aut okolo tak to nema zmysel.
// tuto
// tuto
- Prílohy
-
- cam.jpg (12.65 KiB) 2251 zobrazení
-
guess.whoo
Redeemer
ja by som praveze chcel nejaku co pripevnim na spatne zrkadlo nech to tam "nespati", ale diky za ponuku 
Co sa tyka tych dovodov na kupu kamery, tak niektore su skor marketingove tahy.
-Dokazat neprimeranu rychlost protiiduceho vozidla je blbost, aj keby si mal GPS a zaznamenavanie aktualnej rychlosti.
-Mozes mat na kamere aj chodcov ktory vstupili na vozovku bud mimo prechod, alebo bez ubezpecenia sa ze je to bezpecne. Pamatam si na pripad z KE, chodec vosiel na cestu mimo prechod - cuduj sa svete, chyba to bola aj vodica, lebo mal ocakavat ze tam chodec moze vkrocit... takze v niektorych pripadoch mozno pomoze, vzdy urcite nie.
-Rovnako tak cyklista - este si to odskaces ze si mu nedal dostatok priestoru a nalepil si sa na neho, nehovoriac o tom ze uhol snimania nie je uplne 180 stupnov, kamera skresluje, a podobne.
To je len zaciatok, je vela pripadov kde kamerovy zaznam moze mat navrch, no zaroven sa vo vacsine pripadov da tento zaznam sfuknut zo stola. Kazdopadne na zaznamenavanie zaujimavych momentov na cestach - preco nie
-Dokazat neprimeranu rychlost protiiduceho vozidla je blbost, aj keby si mal GPS a zaznamenavanie aktualnej rychlosti.
-Mozes mat na kamere aj chodcov ktory vstupili na vozovku bud mimo prechod, alebo bez ubezpecenia sa ze je to bezpecne. Pamatam si na pripad z KE, chodec vosiel na cestu mimo prechod - cuduj sa svete, chyba to bola aj vodica, lebo mal ocakavat ze tam chodec moze vkrocit... takze v niektorych pripadoch mozno pomoze, vzdy urcite nie.
-Rovnako tak cyklista - este si to odskaces ze si mu nedal dostatok priestoru a nalepil si sa na neho, nehovoriac o tom ze uhol snimania nie je uplne 180 stupnov, kamera skresluje, a podobne.
To je len zaciatok, je vela pripadov kde kamerovy zaznam moze mat navrch, no zaroven sa vo vacsine pripadov da tento zaznam sfuknut zo stola. Kazdopadne na zaznamenavanie zaujimavych momentov na cestach - preco nie
-
RATZINGER666
Darca
melon: tych kamier s rovnakym "obalom" je kvantum, lisia sa hardverom a parametrami... v teme, ktoru linkujem vyssie, sme pisali recenzie a najdes tam aj nazorne screenshoty... cez den aj v noci tie lepsie nemaju problem s kvalitnym zosnimanim napriklad espezetiek... ano, tie najlacnejsie zacinaju na 15e a ta kvalita je nizka...
guess: nieco taketo:
http://m.dx.com/p/richino-rd-f5000-2-4- ... ack-266368
alebo
http://m.dx.com/p/2-7-tft-5-0mp-cmos-wi ... sor-294797
okrem toho neverim, ze by Ti mali zavadzat v vyhlade alebo spatit interier... ja mam tu z najvacsich a vobec nezavadzia... a to sa vyrabaju aj kadejake malicke...
guess: nieco taketo:
http://m.dx.com/p/richino-rd-f5000-2-4- ... ack-266368
alebo
http://m.dx.com/p/2-7-tft-5-0mp-cmos-wi ... sor-294797
okrem toho neverim, ze by Ti mali zavadzat v vyhlade alebo spatit interier... ja mam tu z najvacsich a vobec nezavadzia... a to sa vyrabaju aj kadejake malicke...
Chlopi co to mate za kamery? Ako ste tam upevnili CPL filter? Mne tam uz aj ten adapter lieta 
Kupoval som od toho isteho co vy, tak som myslel ze budu aj rovnake...
Kupoval som od toho isteho co vy, tak som myslel ze budu aj rovnake...
CPL filter tam mam nasadeny zatial iba ja. Na predchadzajucej strane som pisal prispevky a pridaval videa, ze ako tam ten filter nasadis. Je potrebne tu 34-37mm obruc prilepit a na to nasrobovat ten filter. Nezaberie ti to moc casu a kludne to mozes prilepit aj silikonom.
Aha to som si nevsimol. Takze ten adapter ani nema pasovat?
Fajn, skusim sa s tym pohrat, snad nieco nepokazim. 
Netušíte, ako sú na tom tie TrueCam kamery, čo sa týka detekcie radarov? To mi pripadá ako najväčšia výhoda týchto kamier oproti g1w-c, takže by ma zaujímalo, či to dokáže detekovať všetky radary alebo len niektoré.
-
hojko
Site Admin
Nedokaze to detekovat nic. Dokaze to akurat tak nahrat POI body radarov z nejakej databazy POI bodov a tie na zaklade GPS vyhodnotit, ze sa blizis k danemu miestu, kde je umiestny stacionarny radar alebo kamera, ktora zachytava prejazd na cervenu (take su napr. v Belgicku). Cize to funguje rovnako ako nejaka navigacia do auta ci mobilu, ci uz Garmin, TomTom alebo Sygic v telefone, kde mas POI body radarov a ked sa dostanes na vzdialenost 200 metrov, tak ti to zacne pipat.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak tak, to fakt skor navigaciu. Osobne odporucam Sygic alebo Waze. Pouzivam obe a obe dokazu detekovat radary, ale viac vyuzivam Waze, kedze ta stahuje aj pozicie hliadok, nehod, zapch atd. priamo z netu a ak sa k niecomu z toho blizis, tak ta upozorni. Uz ma raz zachranila od pokuty na dialnici
Samozrejme ze k nej potrebujes internet.
Jo a Waze je kompletne zdarma, u Sygicu platis za navigaciu a potom si este doplacas za samotne radary, kde to je predplatne na 1 rok ak sa nemylim.
Jo a Waze je kompletne zdarma, u Sygicu platis za navigaciu a potom si este doplacas za samotne radary, kde to je predplatne na 1 rok ak sa nemylim.
Ok, díky moc za info chalani. Tak v tom prípade nevidím dôvod ísť do TrueCam a kúpim g1w-c 
jefty, nejake video z nocnej jazdy nahodou nemas? A jedna rychla otazka, naco je dobry ten polarizacny filter, resp. dokaze zlepsit najma svetlost videa v noci / v tme?
Dakujem.
Dakujem.