Drobné opravy svojho auta / motorky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Drobné opravy svojho auta / motorky

Príspevok od používateľa Syfon »

Ešte raz si prečítaj Ratziho koment, lebo ideš na to odkonca, môžeš dolievať a odvzdušnovať do nekonečna ak tam máš niekde únik.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Chápem, auto bude zajtra na zdviháku, všetko sa skontroluje, spraví, vyskúša. Len som sa zle vyjadril.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ak taha, tak bud je to zavzdusne, skus ho naslapat, ale to nevysvetluje unik, takisto zavzdusnenie nevznikne len tak, z nicoho nic, alebo Ti to tecie cez prasiatko...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Máte niekto skúsenosti s výkupcami katalyzátorov? Na môj starý kat majú na webe cenovky okolo 30€ čo nie je málo, tak rozmýšlam či nezavolám výkupcu.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nie, ale mame skusenosti s vykuchavanim a vymenami za odkvapove rury :D

ale nie :) no ked si uz nasiel nejakch, tak si rozosli maily, nech Ti viaceri zaslu ponuky :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Predtým, ako sa preveziem do servisu, sa najskôr opýtam tu. Ktovie, možno ani nebude treba a bude sa to dať opraviť doma. Počas jazdy mi pískajú predné kolesá. Keď trošku stúpim na brzdu, hneď to prestane. Brzdy som ešte nepozeral. Keby boli opotrebované, tak by pískali pri brzdení. Čím to môže byť? Na čo sa mám zamerať, keď už budem tie brzdy obzerať? Je to dosť nepríjemné, keď idem cez mesto a pískam ako hračka pre psa.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

s brzdami to suvisiet nebude, jedine ze by si mal medzi platnou a kotucom nejako nestastne zaseknuty nejaky kamienok, prip. sa Ti jeden strmen nevracia naspat a cely cas sa opiera o kotuc... co sa tyka zvysku, tak klasika - lozisko, menej pravdepodobne klb, zvysok zavisi od charakteru zvuku, ktory to vydava...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...tak som to pozrel...vyzerá to na zodratú platničku...bol som v meste a všimol som si, že to nepíska hneď od začiatku, ale začne to po cca 1 km, ak je auto studené a po cca 200 m ak je už zohriate...

Dal som dole kolesá a zistil som, že na pravom kolese mám vnútornú platničku opotrebovanú viac ako vonkajšiu, ale je to ešte ako-tak v norme...na ľavom je to horšie...tam je zase vonkajšia platnička opotrebovaná viac ako vnútorná...piskot pravdepodobne spôsobovala práve táto platnička, lebo je opotrebovaná tak, že som mal problém si všimnúť obloženie...takže asi vymením platničky...
Prílohy
Pravé koleso
Pravé koleso
ľavé koleso
ľavé koleso
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

keď to budeš mať dole vyčisti a premaž klzné časti, po ktorých sa pohybuje strmeň medenou vazelínou
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak som opravil. Pri zaťahovaní prasiatka na tehlicu som strhol závit na tehlici. Čo by ste mi poradili? Kúpiť novú tehlicu/z vrakoviska a vymeniť, alebo narezať nový závit? Ak narezať, tak aký? M12 - pôvodný, alebo rozšíriť na M14? Na fotke je vidno, že keby som narezal M12, tak na konci zostal závit nepoškodený - skrutka nedočiahla až na koniec, takže cca 0,5 cm zostalo nepoškodených.
Prílohy
2015-03-08 16.01.45.jpg
2015-03-08 16.01.55.jpg
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Ten zvyšok závitu vyzerá nepoužiteľne, môžeš skúsiť ten kus prerezať M12, ale veľmi pochybujem, že to bude použiteľné, materiálu je tam celkom dosť na M14, prípadne vyvložkovať. Zháňať tehlicu a celé to meniť nie je nič moc.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ako hovori syfon - urcite narezat vacsi zavit... menit to sa Ti neoplati...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Problém je v tom, že nemám závitník na M14. Je tam jemný závit, takže M14x1,5, na to treba ešte kúpiť skrutku a treba to trochu prevŕtať, a vrták tiež taký nemám - prevŕtať to treba na 12,5mm. Takže keď si to tak zoberiem, tak závitník, vrták, skrutka a kľúč 30 (na maticu náboja, ten tiež nemám) ma vyjdu toľko, čo tehlica z vrakoviska. Každopádne som to dnes skúšal aj dávať dole, ale nejde to. Všetky čapy sú tam už asi naveky. Zajtra skúsim kúpiť ten kľúč 30, dám dole kotúč a uvidíme, čo sa s tým dá robiť. Totižto keď tam budem dávať M14, tak neviem, či sa zmestí do otvoru v prasiatku, ten bude treba asi tiež zväčšiť a to visí na hadičke a dávať ho dole určite nehrozí, to by som mohol rovno vypustiť brzdovú kvapalinu a vŕtať to zapojené je dosť blbý nápad, keď si to nemám kam oprieť. Zajtra premeriam aj dieru v prasiatku.

Ešte som rozmýšľal, že to dať dokopy, aspoň ako tak a zviezť sa dolu ulicou asi kilometer do servisu. Akurát s novými doštičkami a strmeňom na jeden a pol šróbe sa mi do toho tak nejak "nechce".
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Nemáš nejakého známeho garáž majstra, ten by mohol mať vybavenie a dvom to pôjde lepšie.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Bohužiaľ, moji známi majú problém rozoznať torx od imbusu. Som na to sám, vybevenie doma máme celkom slušné, ale akurát nám chýbajú tieto veci. Všetky vrtáky máme od výmyslu sveta, ale akurát 12,5 chýba. Kľúče tiež - ohnuté, rovné, francúzske, ale 30 ohnutá nám chýba. Sada na rezanie závitov končí na M12.

//autoeditácia príspevku (13 Mar 2015, 15:56)
No zohnal som na vrakáči tehlicu. Zaniesol som to do servisu, v servise zistil, že ložisko už má svoje za sebou. Objednalo sa ložisko, dnes sa malo meniť, ale zistilo sa, že tehlica, ktorú mám z vrakáču je úplne iná ako tá, ktorú mám na aute. Rozhodol som sa, že sa to poskladá naspäť ako to bolo, závit na skrutke sa omotá teflónovou páskou a zatiahne sa to.

Obvolal som ešte servisy, našťastie vo vedľajšej dedine je servis, ktorý robí takéto opravy vyvložkovaním. V pondelok zbehnem na otočku, zatiaľ pojazdím s teflónovou páskou.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

:shock: teflonovou paskou? :o To Ti poradili v tom "servise"? len z tou paskou velmi dlho nejazdi
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nie, to som si poradil sám.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Bolo by dobre tam kapnut trochu lepidla na zavity,ale kedze Ti sruba nechyti ani na jeden zavit,tak neviem,ci Ti to pomoze
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Závit je síce strhnutý, ale nie je to také strašné. Pri zaťahovaní treba vynaložiť cca 60% sily na dotiahnutie oproti funkčnému závitu.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mám otázku.. k svojej Fabii 2001:

Minule som tu niekde dával fotku, ako mi ukazoval senzor vonkajšej teploty nejaké bludy. Myslel som, že sa to ustáli, keďže v ten večer som umýval auto ručnou wapkou pri teplote 4°C, ale tie bludy stále vypisuje aj po dvoch týždňoch, aj keď auto celý deň stojí na priamom slnku. Odvtedy mi pri každom naštartovaní studeného motora ukazuje teplotu -30°C, počas jazdy sa to postupne vyšplhá na teplotu okolo 0°C, aj keď je vonku už príjemných +10°C a viac. Otázka je, bude stačiť vymeniť senzor? Čo som pozeral obrázky, mal by som ho mať vedľa ľavej prednej hmlovky, pričom samotný senzor stojí pár €.. čiže by som sa na to podujal aj sám. Alebo tam môže byť aj iná chyba súca na servis? Ešte som si všimol, že do tej ľavej hmlovky mi asi zateká, pár dní po umytí auta som mal z vnútra kvapky vody. Môže to mať s tým súvis?

Upozorňujem, že nie som žiadny automechanik a elektrikár už vôbec nie! :)
Napísať odpoveď