Cyklistika - vase jazdy, skusenosti, trenovanie

O športe...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Cyklistika

Príspevok od používateľa heker »

Vidis, si len kecalek bez skusenosti a ides tu poucat a moralizovat. Mas k tomu vysvetlenie a argumenty, ktorymi dokazes podlozit to co si napisal?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

vidis, dostal si ma
tyler, tu mas tie sortky od endury
http://www.endurashop.sk/lycra/47-men-s ... ortky.html
za tu cenu nemas nic lepsie

alebo si kup od cinana ako radi ti heker ;)
heker
Redeemer
Redeemer

Snazis sa byt ironicky? Zda sa, ze nevies podlozit tvoje tvrdenie. To som aj ocakaval.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

mozno tylera ako neznaleho uzivatela bude zaujimat preco preferujes cinsku cyklovlozku pred jednou z najkvalitnejsich na trhu od firmy, ktora stoji za najkvalitnejsimi cyklo a vobec outdoor obleceniami na svete
dalej, ake mas skusenosti s cinskymi cyklovlozkami
dalej, kolko si v nich odsedel a odkrutil ty
dalej, preco nejazdime vsetci s cinskymi cyklovlozkami, ale platime si za podla teba zbytocne drahy komfort pri sedeni, zabranujeme otlakom na zadku a preco sa bojime nosit naholo kvalitne cinske cyklovlozky, ktore maju za sebou urcite dlhy vyvoj a skumanie anatomie ludskeho tela a nemale financne prostriedky investovane do vyvoja tvarovania cyklovlozky aby sadli potrebam cyklistov
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Odpoviem ja za neho.

Na bicykli jazdim dlho, aktivne by som povedal ze niekedy od roku 2000/2001, uz si to presne nepamatam. Takze je to 15 rokov. Skusil som si bezny horsky bicykel, freestyle bmx, freeridovy bicykel, cestny a potom dalsi cestny. Mam co to odjazdene, od lesnych ciest, cez polne cesty, sneh a aj zahranicne kopce (2x Dolomity, tento rok v lete opat Dolomity na 10 dni). Vyhybal som sa tym cyklistickym obleceniam a to z toho dovodu, ze sa mi to strasne nepacilo, mat tie obtiahnute veci na sebe, no hroza. Pred rokmi si to kupil jeden kamarat, druhy kamarat, treti kamarat. Vsetci si to chvalili. Bol som u kamarata v pocitacovej firma, prave prisiel clovek firmy Toshiba a doniesol mu reklamne veci, boli tam aj dva alebo tri cyklodresy. Tak som dostal dres Toshiba, cyklisticky, teda len vrchnu cast. Zacal som v tom jazdit a zistil som, ze je to fajn, ze cez to az tak nefuka, ze to ma zadne vrecka, zips pod krkom, neplachtim v tom ako v tricku o tri cisla vacsom, ze vyzeram ako sarkan... Tak som si kupil aj dlhy dres, aby som mal. Neskor som si kupil aj gate (kratasy) s vlozkou v cykloobchode. Potom som objednal aj nieco z Anglicka zo SportsDirectu, tusim znacka Karimor. S tym Karimorom som spokojny nebol, gate nepohodlnne, dres prefukovalo. Zacal som sa pozerat po niecom inom, precital som par stranok a diskusii ohladom oblecenia na bicykel.

Objednal som si z iOfferu dres Saxo Bank, to bolo na zaciatku roku 2013. Celu letnu sezonu 2013 a aj 2014 som odjazdil v tomto drese, okrem ineho, aj v inom co mam na bicykel. Gate som pouzival zasadne tieto Saxo Bank s vlozkou CoolMax, teda ta, ktoru spomina heker a ktoru maju aj gate z EnduraShopu, ktory sem dal CheZteR. Za dva roky sa vlozke v gatiach absolutne nic nestalo, drzi, je makka, bez spokodenia, bez zapachu. Z mojho pohladu na velmi vysokej urovni. Neskor som si objednal dalsi dres, opat Saxo Bank, resp. Tinkoff Saxo. A dalsi. Mam teda jeden kratky dres, jeden dlhy dres, jeden dlhy zimny dres, 2x gate... Prvy set je z iOfferu, dalsie z AliExpressu. Cena na AliExpresse za gate+dres je okolo 25-35, zalezi ako clovek najde dobry kusok.

Ked som medzitym kupoval tieto dresy ci gate, pozeral som aj slovenske obchody, ceske obchody. A cuduj sa svete, nasiel som sety za 120 eur, ktore pochadzali z AliExpresu. O com to potom je, ze niekto kupi set za 30 eur z Ali a potom to tu predava ako origo za 120 eur??? Tak ako nejaka EnduraShop ponuka gate z umeliny+lycry, tak to ponuka aj Ali. Rozdiel vo vlozke a argument, ze nechces nieco chytit??? Pozri si dokument Cena rifli, tam sa dozvies ako sa vyrabaju rifle, ako sa musia 20 ci 30x oprat, aby sa zbavili chemikalii, aby sa mohli predavat. Viac o tom najdes v tejto teme. Pozri si tiez tie obchody, ktore predavaju znackove a original dresy, hlavne ked uvadzaju, ze doba dodania je 30 dni. Preco asi??? Kupil na Ali za 30 eur, za 3 tyzdne to mam doma na Slovensku. Dam si spravit nove nasivky s velkostou a materialom, krajcirka mi to nasije, dam si vytlacit nove etikety o povode, resp. stitok k vyrobku. To mi spravi naklady o 5 eur vyssie. A mozem veselo predavat... Ak chces kvalitu, nech sa paci, Castelli SanRemo za 220 eur bude velmi dobra kupa na rekreacne bicyklovanie. Alebo Santini gate za 110 eur.

AliExpress na tom nebude o nic horsie ako to co kupis v Lidli, v nejakom ExiSporte, Intersporte ci niekde na nete za 20 eur. Vzhladom na to, ze u nas si na tom nahodi dovozca, distributor, zamestnanci obchodu a neviem kto vsetko, treba platit prepravu a cena je stale za tie gate 20 eur. Aka je ich vyrobna cena, aka je ich skutocna kvalita a zodpoveda ta kvalita cene 20 eur??? Nemyslim si, ba dovolim si povedat, ze kvalitou su mozno aj horsie ako tie z Ali. Pri objednavke z Ali zaplatim nejake cinske deti, dalsich cinanov co to zoziju, postovne zaplati stat ako dotaciu podnikatelom. Cize tie naklady su tam mizive, minimalne na pracu... Ak chcem pekne repliky cyklistickych timov, tak si kupim z Ali uz spomenute timove znacky, pripadne neutralne farby typu Castelli.

CheZteR, najlepsie je, ze nemas ziadny taky dres, ani gate, ale hodnotit a moralizovat ides. Pritom nosis prevazne oblecenie, ktore sa vyrava v Cine, na Sri Lanke, v Bangladezi a podobne..., len o tom moc nevies, lebo si zrejme nepozries listok. A je jedno ci mas oblecene tricko Adidas, slipy Calvin Klein, nohavice Tommy Hilfiger, topanky Salomon a bundu F&F z Tesca..., povod je vacsinou rovnaky.

PS: Zaciatkom tohto tyzdna som sedel s kamaratom pri kofole a spominal, ze pred 15-timi rokmi rozbiehali vlastne oblecenie, vlastnu znacku oblecenia a ze vsetko vozili z Indonezie vo velkom, tam davali robit aj potlac, vsetko im spravili tak ako potrebovali a za lacny peniaz, tu to len s obrovskym ziskom predavali.
heker
Redeemer
Redeemer

No, vsetko zhrnute :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

hojko, o dresoch tu nikto nerozprava, bavili sme sa o vlozkach
mam vlozku z lidlu a odkedy mam silvini tie gate z lidlu som ani nevidel, a to viem ze endura je este pohodlnejsia lebo som ju skusal
heker stale si mi neodpovedal ake mas skusenosti ty s cinskymi vlozkami
heker
Redeemer
Redeemer

Mam len jedny kratke nohavice s vlozkou na bicykel z Ciny a nemozem povedat na ne ani pol slova. Mam ich sezonu ale kvalitou sa mi zdaju lepsie ako co ma kamarat znacku Nyna, zdravotne problemy ziadne.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

CheZteR: Spomenul som aj gate+vlozky, takze som reagoval na to o com sa tu diskutovalo.

tyler91: To je to iste ako vacsina dresov a gati, ktore kupis na Ali. Hlavne si daj pozor na velkosti, pretoze maju ine cislovanie. Ak u nas nosis L, tak odtial treba objednat XL alebo aj XXL, treba si to pozriet v ich tabulke, ktora byva uvedena ku kazdemu dresu.

//autoeditácia príspevku (22 Mar 2015, 23:53)
Este dodam par info k tym dresom a gatiam, ktore sa daju kupit na Slovensku. Ako priklad si vezmem obchod cyklodresy.sk, ktory mi skace medzi prvymi v Googli, ak hladam cyklisticke dresy. V ponuke maju hobby dresy a profi dresy.

Ked sa pozriem na hobby dresy, tak je to cisty AliExpress. Tinkoff Saxo za vo velkost S az XXXXL za 41 eur, doba dodania 15-30 dni (dovoz z Ciny je cca 3 tyzdne). Cely set (vrchny dres+gate) kupim za 26 eur. Podla velkostnej tabulky to tiez sedi, tento shop predava XXL s hrudnikom 108-114cm, Ali to ma vo velkosti 112cm. Je to preto, ze niektore dresy su trosku vacsie, ine trosku mensie. Takto ma ten shop 6cm toleranciu a trafi sa do kazdej velkosti. Moze tam tvrdit, ze je to z USA, ale odkedy maju v USA azijske velkosti, ktore su tak 1-2 cisla mensie ako u nas??? Mal som za to, ze v USA su rovnake velkosti ako u nas, pripadne dokonca o cislo vacsie. Dat odsit stitok, ze je to z Ciny a nasit stitok, ze made in USA, Antarktida alebo hocico ine, to je pre krajcirku robota na par minut a investicia do 5 eur, vratane vytlaceneho papieriku aj s popisom vyrobku. To, ze dam zaruku az 30 mesiacov je pekne, ale ved kto by to reklamoval, hlavne ked clovek spadne a roztrhne ho... Na tom drese sa zvykne pokazit zips castym pouzivanim, ale to je normalka, tak ako sa pokazi zips na znackovej zimnej bunde za 250 eur. Asi nikto to nebude reklamovat a pojde ku krajcirke, kupi si novy zips za 2 eura a dalsie 2 eura da za presitie zipsu.

Co profi dresy??? Tazko povedat, podoba sa mi to tiez na Ali s tym rozdielom, ze je tam 2-3 vyssia cena a doba dodania 3-7, resp. 4-8 dni. Za tou kratkou dobou dodania a vysokou cenou by som videl to, ze to kupi opat na AliExpresse, ale zaplati za DLH, ktore stoji 22 eur, vid obrazok v prilohe. V prilohe na obrazku je sice dres bez loga Specialized, ale aj s logom ich na je Ali kopa, vid. napr.: http://www.aliexpress.com/item/2014-Sax ... 59064.html

Aby som to zhrnul, dnes clovek nema moc moznosti rozoznat origo dres od oficialneho predajcu a nejaku cinsku napodobeninu. Kvalita dresov je na vysokej urovni, poslat dnes cez DHL z Ciny, ktory pride za 3 dni tiez nie je problem, takze clovek si zaplati za znackovy set pomaly aj 200 eur, pritom dostane to iste z AliExpressu v hodnote 30 eur, zaplati DLH prepravu za 22 eur, zvysok je zisk majitela shopu.

Takze ak si niekto kupi dres, hoci si mysli, ze je original a ja sa ho spytam, ze ako sa mu v nom jazdi, co vravi na dres, na gate a na vlozku, tak urcite mi nepovie, ze je to velmi zle, nepohodlne, ved za tie peniaze to musi jazdit za mna. Ale skutocnost bude taka, ze mam na sebe napodobeninu za 30 eur, ktoru nikto nerozozna a ja sam tiez nie, iba mam dobry pocit, ze som kupil origo dres za drahe peniaze.
Prílohy
saxo1.png
saxo2.png
saxo3.png
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Prvá vložka čo som mal bola čínska CoolMax z DX, odjazdil som sezónu s ňou a môj zadok opustil stredovek :D proste paráda, potom som kúpil Endura šortky s vložkou a bol to opäť obrovský skok v pohodlí. Na vložke nešetri. Osobne s tvojím rozpočtom by som šiel do tejto vložky http://www.endurashop.sk/lycra/262-musk ... liner.html na to dáš hocijaké šortky, ktoré nosíš aj teraz.
tyler91
King
King

Zdravim,dnes sa mi nechtiac "podaril" jeden spic zlomit a druhy ohnut na zadnom kolese.
Myslite,ze je sanca,ze mi to opravia vramci reklamacie ?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Aj keby nie tak to by to nemal byť problém lacno opraviť
tyler91
King
King

Teraz neviem,ci to je na tej strane,kde treba vybrat celu kazetu,snad nie...
Inac da sa jazdit bez toho jedneho spicu ? alebo neriskovat ?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

jazdit sa da ale nikto ti nepovie ako dlho to vydrzi, odnes to do servisu nech ti ho doplnia a docentruju na stroji
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Neriskuj, zanes koleso čím skôr do servisu, nech môžeš cez víkend šlapať :) Kazeta problém nie je, čoho by som sa bál, že servisák bude mať plno, ale také koleso zmáknu za chvíľu.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Zdravim, chcem si kupit kvalitne silne predne svetlo na bike. Viete mi nejake odporucit?
Rozmyslam nad tymto http://www.aliexpress.com/item/Security ... 424.6Q3IN7
vsimol som si ze aj Grim ho ma. Je fakt take dobre? lebo nosit zo sebou aj bateriu s kablom... :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ze 5 tisic lumenov, kde by ich vzali. Fenix BC30, co je taky top medzi svetlami, tak ten ma 1800 lumenov, ale stoji 100 eur. Ked som pozrel feedback toho svetla na Ali, tak nevyzera ten feedback zle. Ale v jednom komentare pisali, ze pri strednej svietivosti je zivotnost baterii len 4 hodiny. Za tie peniaze by to nemusela byt zla kupa. Len ako pozeram, je tam na obrazku anglicky adapter. Tak pozri, ze ci sa neda vziat aj s EU verziou.
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

Kamos mal svetlo z ciny z velkym poctom lumenov (nespomeniem si presne) a svietilo to ako riadny halogen :D. O zivotnosti moc info nemam ale kazdopadne EU adapter k tomu dostal :).
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Silmer napísal:Zdravim, chcem si kupit kvalitne silne predne svetlo na bike. Viete mi nejake odporucit?
Rozmyslam nad tymto http://www.aliexpress.com/item/Security ... 424.6Q3IN7
vsimol som si ze aj Grim ho ma. Je fakt take dobre? lebo nosit zo sebou aj bateriu s kablom... :?
Ja ho mam, resp. Solarstorm X2, vsetko kopie samych seba. 5000lm to urcite nema, ale vystacim si bohate s 2. stupnom svietenia, casto aj s 1. Vydrz pri 2ke nejakych 6 hodin (resp. 3x2hodiny). Za tie prachy super.
Napísať odpoveď