Tuning

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Tuning

Príspevok od používateľa Grim »

Aký praktický význam má to zošikmenie kolies? Prečo je disk otočený naopak? Aký praktický význam má mať preu tak blízko blatníku? Odkiaľ pochádzajú tieto zlepšováky? Pretože každý takýto zlepšovák má niekde korene. Krídla z formule, nízky podvozok tiež, ale ešte som nevidel žiadnu formulu, ani športové auto, ani rally auto ani žiadne iné auto so šikmými kolesami.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

povod to ma v Kanjo JDM... pytat sa na prakticky vyznam je samozrejme hlupost...
Prílohy
civic.jpg
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

tie disky nemá naopak, keby si si pozrel celý album tak vidíš, že sú to 2 disky zvarené dokopy a k tomu ešte nejaká rúra vstrede.

ako vyvažovať by som to nechcel :lol:
Prílohy
idiot.jpg
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Vyvazovanie? To je co? Nejake vybracie to nevadi, to znamena ze audio je dobre :D

Inak ten naklon kolesa... asi to tiez "pochadza" zo zavodov, driftov... ma to vplyv na riadenie, rovnomernost opotrebovania pneumatiky, akym sposobom sa zahrieva atd. atd.
Samozrejme v realnom svete sa pouzivaju cisla ako 2 stupne, nie 20-40 ako je bezne v tejto "mode"
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no a uz mi aj niekto povie, co je s tym autom v neporiadku? exterier je pekny, naraznik velmi slusivy a decentny, interier cisty, vykuchany, prelakovany, ma tam sportovy volant, sportove sedacky, novy podvozok, ramena... jedine, co to kazi, su tie pravdepodobne cinske gumy, podla dezenu to vyzera na nankang ns2... akurat motorizaciu som sa nedozvedel, ale ak by mal VTi, tak sa tym asi urcite pochvali...

//autoeditácia príspevku (29 Mar 2015, 17:34)

hrban: vela showcarov nie je sposobilych na beznu prevadzku, nikto ani necaka, ze s tym bude robit 30 000km rocne... tie fotky z linku som pozeral, ale motor tam nevidim...

// hrban: zmazal si si posledny prispevok?
Slashed
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Slashed »

No hnusnejsie ako bodykit su snad uz iba taketo zgrcnute kolesa .. samozrejme kazdemu sa paci nieco ine, podla mna je najkrajsie auto take jak je od novoty pokial s tym nechce ist dakde na zrazy .. U nas na skole ma jeden feldu , cela palubovka ocapana tymi nalepkami (sticker bomb ,?) , navarene nenastriekane plechy , hentak rozcapene kolesa a pomaly kazdy druhy den mu auto nenastartuje a necha ho tam :smt044 :smt044 skoda ze namiesto blbosti si nekupil radsej poriadnu baterku
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

OT: poznate nejaku dielnu na SVK (BA, hocikde) ktora sa venuje trosku profesionalnejsiemu tunningu ? napr. bodykity ktore vyzeraju normalne, kridla, performance a atd?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Slashed: bodykit? vies, co je bodykit? a tie kolesa su presne take, ake maju byt... v japonsku je to uplne normalna uprava a chalan ju zvladol podla mna na jednotku...

...a som zvedavy, co byt si povedal, keby si videl ine zaludnosti japonskej tuningovej kultury... napr. bosozoku, kyusha, yankii, grachan alebo shakotan...

Forsaken: hlavne nie k Cikorovi do maxmotorsportu...
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

och,to bosozoku som radsej ani nedopozeral :lol:
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

odtiaľ a ďalej máš detajl na motor.

JJ a zmazal som príspevok, bo som po nočnej a nevedel som gramatiku dať dokopy vo vete, čo som napísal, sry :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hm, ako B16A2 to moc nevyzera... skor to tipujem na D16Yx
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

RATZINGER666 napísal:...a som zvedavy, co byt si povedal, keby si videl ine zaludnosti japonskej tuningovej kultury... napr. bosozoku, kyusha, yankii, grachan alebo shakotan...
Ja osobne by som napriklad povedal to iste co hovorim k tomu, taka vec nema co robit na znackach a na normalnej ceste. A je uplne jedno ze ma dnu sportove sedacky a volant.

btw. asi to na jednotku tak celkom nezvladol, ked mu drhnu lemy o pneu a poloosa ci co tam o kus kasne.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Nie je to bezpečné, praktické ani pekné. Hovno je praktickejšie, s tým sa dá aspoň hnojiť. To s tými japoncami...neviem o čo si sa snažil Ratzi, ale veľmi to nefunguje. Bez ohľadu na to, že v Japonsku olepujú autá kartónmi a lešenárske trubky prizvárajú na zadok ako páví chvost je toto hnusné. Tie Japonské sú ešte hnusnejšie. Ale šak poznáme Japonskú kultúru - majú radi farebné kikirikí.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

fabo: z tohto pohladu mas pravdu, tiez si myslim, ze to nema v premavke co robit... chcel by vidiet tu brzdnu drahu :D plus ako sa s tymi kolami sprava ABS, no a posilnovac tiez musi nariekat :)

no, myslel som vizualnu stranku, ale faktom je, ze tie kola dru o kasnu asi vsetkym :P plus podla typu pneumatik nemal chalan vysoky rozpocet... a vsimol som si, ze na druhej fotke to uz ma o nejakeho pol centimetra zdvihnute...

Grim: nesnazim sa o nic, mne sa to tiez hnusi, iba som konstatoval, ze co sa tyka prevedenia, celkom sa do toho stylu trafil... keby stalo v japonsku na nejakej obdobnej carshow medzi ostatnym, nepovedal by som, ze ide o svojpomocnu slovensku stavbu... a ano, japonci su vo viacerych smeroch dost uleteni, a tu to pekne vidno :)

a v neposlednom rade za tym musia byt hodiny prace, takze vsetka cest...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Podla fotiek vie dobre variť, to mohol ten čas stráviť varením záhradného nábytku.stôl a stoličky, grill, etc a nie tam disky...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Ako sa to môže správať na ceste, môžme len tipovať :) Na druhej strane môže byť ktorékoľvek iné auto v horšom stave a menej spôsobilé na cestu než toto :)

Osobne už mám troška averziu voči týmto zníženým autám ... mal som AR 159 a to už bol pre mňa hardcore sa niekam dostať alebo nezaseknúť na väčšom zlome :lol: Zovňajšok sa mi ale celkom "páči". Vyzerá to vcelku uhladené, žiadne 2 metrové krídla :) Takže radšej toto než nejaká škoda s ultravšetkochrompaketom, extra párom dvojitej koncovky výfuku na druhú stranu a krídlom väčším než F1

btw, v poslednej dobe sa mi zapáčili veľmi tieto úpravy starých žiguliek :oops: - retro look
Prílohy
low-classic-vaz-zhiguli-vaz-5555.jpg
Tuned-Modified-Lada-2103.jpg
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Cult style a lowridery si Rusi veľmi idú, rovnako Poliaci a Maďari... U nás to veľkú tradíciu nemá, aj keď pekne porobené staré škodovečky by boli krása na cestách.

V podstate oni na tých autách dokopy ani nič nerobia, znížia auto na max. čo to ide, aj to väčšinou len zrezaním pružín. Kto by čakal športové výškovo nastaviteľné podvozky bude sklamaný :D . Sem tam sa objaví vzduchový podvozok, ale to je skôr raritka. Poriadne vyleštia celú karosériu, pričom krásne sú hlavne chrómové časti, nárazníky, kľučky, zrkadlá. To vyzerá veľmi dobre. Nakoniec to obujú buď na nejaké prelisy alebo chrómy a niektorý vytiahnu von blatníky. Toť vše... tie autá vyzerajú perfektne, ani by mi nevadilo, že to má 50 koní :D.
Prílohy
517976cs-960.jpg
b260e2u-960.jpg
2107low5.jpg
villus-dream.jpg
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja si tiez neviem nejak dojst na chut tym "stance" tuningom kde je auto ledva pojazdne som zastanca funkcnych uprav a toto je pravy opak takze za mna fiasco pricom vsak akceptujem a respektujem ludi co to robia, je to ich uprava, ich prejav a je ich dost. To, ze to je ne- ne- a ne- uz niekedy proste treba prehliadnut aby bol pochopeny konecny vysledok.

K Japonsku ako takemu, myslim si ze tam je to tiez podelene performance tunnerom (evo, impreza, gtr, 200sx, supra atd...) asi moc taketo ohybanie nebere, este som nevidel 800konovy force fed japonsky special s odklonmi tej hondy, s tym by sa nedalo absolutne jazdit to asi preto :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Lubenecko, bindo: na tento styl sa mi vzdy pacila uprava "Volga M6" :)

http://www.topspeed.com/cars/car-news/f ... 00371.html
Prílohy
Screenshot_2015-03-30-14-25-57.png
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

No na prvý pohľad by mi nikdy nenapadlo, že ide o "bodykitovanú" M6 :D . Podľa všetkého ide vlastne o prototyp, postavený na M6. Existuje ešte jedna podobná Volga V12 coupé, postavená na BMW 850Csi.
The engine is a 5.6 liter V12 with 380bhp It does 0-60 in 6.5 seconds. It’s not the fastest car but I bet it’s one of the most exclusive cars in the world since only 1 is made.
Njn Hegy, funkčné úpravy ako zvýšenie výkonu a ovládateľnosti určite nie sú zbytočne vyhodené peniaze. No len o to práve ide, že to stojí peniaze a to nie málo. Hm, jediné čo mi napadá zadarmo a určite to auto bude rýchlejšie (otázne je o koľko :D ) je odľahčenie. Nedávno som čítal zaujímavý článok niekde na nete, volal sa Upravujeme jazdné vlastnosti predokoliek abo tak nejako. Okrem tohto odľahčenia bolo spomenuté aj napr. správne umiestnenie ťažiska v aute, vplyv tlaku v pneu na jazdné vlastnosti atď... Nejde samozrejme o žiadny tuning, naopak "vyladenie" auta, aby dosahovalo rýchlejší prejazd zákrutami, lepší záber a podobne. Medzi tie jednoduchšie funkčné úpravy, ktoré zlepšia handling, patrí určite rozperná tyč. A ešte by som rád povedal dobré pneu, ale keby ste videli, čo mám teraz obuté... :D .
Napísať odpoveď