MS v hokeji 2015 CR

O športe...
DanielDevil
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: MS v hokeji 2015 CR

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Dva zápasy za nami a môžeme pomaly hodnotiť. 4 body sú pre niekoho málo, pre niekoho veľa a pre niekoho tak akurát. Myslím, že je hlavné že sme vyhrali a keď porazíme Nórov a Slovincov, myslím že na postup to stačiť bude. Som rád, že prišli chalani z Detroitu. Prvý zápas síce nič moc, ale keď sa pozrieme ako hral Forsberg svoj prvý match, bolo to podobné, kazil hádam ešte viac a druhý zápas šupol hattrick, aj keď slabšiemu súperovi. Hádam Tatar prevezme úlohu strelca, keďže zatiaľ sa k tomu nikto nemá. Vidieť že Gáborik posledné sezóny nesmierne ťaží zo spolupráce s Kopitarom, ale my takého hráča jednoducho nemáme. Možno by som skúsil dať Gáboríka a Tatara spolu do útoku. Tatar síce dosť ťažil v Detroite z práce Datsuyka ale on patril aj k hráčom, ktorí vedia šance aj pripraviť. Kopecky je v útočnej a kreatívnej fáze bezzubý, aj keď sa snaží a bojuje. Najviac sa mi zatiaľ pozdáva z útočníkov asi výkon Daňa, Draveckého, Hudáčeka a Viedenského. Svetlé momenty mal aj Bližňák. V obrane nás zatiaľ nemal kto poriadne preveriť. Od Ďalogu som čakal, že bude viac využívať svoje korčuliarske prednosti, ale okrem myslím poslednej tretiny zápasu s Bieloruskom sa akoby bál. Rád by som videl v bráne aj Hudáčeka, ale toho sa asi nedočkám. Inak myslím, že máme celkom hrateľnú skupinu, Fínom tiež chýbajú strelci a myslím že USA niekedy potvrdí, že nemajú skúsení tím. Navyše ak si dobre pamätám, proti USA vieme zahrať. Len treba trošku cvičiť presilovky, lebo myslím, že práve tie nás stáli tie chýbajúce 2 body a ak sa to nezlepší, tak sa nám bude ťažko bojovať o postup.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

veru tie presilovky boli nasou slabinou. aj proti danom sme hrali lepsie 5vs5 ako v presilovkach. chyba tam taka Nagy-ova prihravka, myslienka Réwaya
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tak Nagy a Reway vazne chyba, neviete ako sa ma Reway a ci uz vylucili ze by sa mohol este zapojit?

Inak dnes by to mohli byt dva super zapasy, Rusko - USA o chvilu a Kanada s domacim Ceskom vecer, samozrejme to tak byt nemusi, ale myslim ze dnes je idealny oddychovy den nielen pre nasich hokejistov, ale aj pre divakov, konecne si mozu pokojne vychutnat dva zapasy, bez stresu, aj ked dufam, ze aj pri nasom dvoj-zapase to uz bude pre nas jednoznacnejsie, ze sa chytia Gaborik a Tatar...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pokial viem, tak povedali, ze Reway ide domov a ze sa uz nezapoji. Podla toho co sa pisalo v diskusiach, tak dovod bude asi iny ako nachladnutie. Pisal v nejakej diskusii aj aktivny hokejista a ten napisal, ze nachladnutie nie je ziadny problem, ze tam sa da den ci dva oddych, uzije sa nejaky liek na S a hra sa dalej, ze to tak bezne funguje. Niekedy hraci hraju pod tabletkami a zapas dokazu odohrat vo vysokom tempe. Skor sa sklonovali Rewayove problemy so zivotospravou a s jeho hobby - automatmi. Takze asi nieco na tom bude, ved bez vanku sa ani listok nepohne. V inej diskusii zase pisal clovek, ktory pracuje v nejakom hoteli ci restike kde bolo cele druzstvo Sparty Praha a ked sa spytal na Rewaya, tak len tocili hlavou a povedali, ze jeho talent konci v automatoch. Ze dnes dostane vyplatu a o dva dni uz cez agenta pyta zalohu, lebo ze nic nema...

O tom, ze to neni o chorobe nepriamo potvrdil aj Reway svojim komentarom na Instagrame...
Prílohy
rew.png
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ako som písal, talent má ale je to komplikovaná povaha. Každopádne ten nám už nepomôže. Rusi dnes narazili na silnejšieho súpera a ich obrana dostáva zabrať. Myslím že Kanada dopadne rovnako. Malkin podobne ako v ostatných zápasoch zatiaľ dosť nevýrazný. Ale na útok Sipachov, Panarin, Dadonov sa neviem vynadívať.

Ešte k tomu nájazdu Gáboríka. Podľa mňa nemal ísť. Dva krát predtým nedal a nič pritom nevymyslel. Ja som zástancom kreatívnejších nájazdov, nemusí to byť nič zložité, ale mala by tam byť nejaká kľučka aspoň. Tieto strely sú také buď to padne, alebo nie. Ale keď niekto vie spraviť nejaký blafák, šance mu tam stúpajú. Napríklad Forsberg dnes v zápase pekný nájazd a brankár sa mohol aj roztrhnúť. Ja by som poslal Tatara, ale tak už je to za nami. Dúfam ešte, že sa nám podarí zlepšiť okrem presiloviek aj vhadzovania.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Gaborik siel svoj klasicky najazd. Ako pises, skor mohol ist niekto kreativnejsi co sa vie odhodlat aj pre blafak. Trebars mal ist za nas Patrick Kane :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Američania boli lepsí a švedi rozbili lotyšov...hokej sa v ziadnom prípade nevyrovnáva, toto je dalsí dokaz...vyrovnávat sa mozu medzi sebou tak dáni,lotyši,francuzi,bielorusi,nori,nemci,rakušania,slovinci ale velmoci mozu len prekvapiť z času na čas a nie pravidelne porážať !
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Gáborík ale vie dať gól aj z blafáku, ale nie je to proste úplne jeho parketa. Každopádne ani bilancia 0-3 nie je úplne tragická, síce by som ho už na nájazdy neposielal, pravdou však je, že aj hráči ako Corey Perry alebo Iginla majú úspešnosť "len" niečo cez 30% za celú uplynulú sezónu.

Ak by znovu prišlo na nájazdy, určite by som v nich rád videl Tatara.

t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

"0-3 nie je úplne tragická" A aka by musela byt aby bola tragicka?

Blastbit, vo vycte muzstiev ti chyba Slovensko. To sa uz dlhe roky vyrovnanava tymto muzstvam.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ak by Gáborík išiel na ďalší nájazd a dal by gól, mal by 25%-nú úspešnosť v nájazdoch, čo je rovnaké číslo, aké má snáď polovica hráčov v NHL. Za tragickú bilanciu by som považoval možno tak 0 gólov z 5 alebo 6 pokusov, k čomu sa dúfam Gáborík nedopracuje.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Thomas
To som tam naschval nedal, lebo my oproti nim sme uz nieco dosiahli a máme väčší potenciál ako oni aj ked nám chýba zlatá generácia.
A horsie miesto ako 8-13. me uz nikdy nechcem vidiet, pretoze máme na viac, pokial amíci beru na MS D výbery a švajčiari aj ked sa zlepsuju to nepopieram stale niesu pred nami ked si porovnám najsilnejsie mozné zostavy pri nás a nich.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ja len hovorím, že radšej vidím ako niekomu brankár chytí blafák, ako len obyčajnú strelu. Keď spomínate Kane-a, veď aj my ho máme :) http://www.cbssports.com/nhl/eye-on-hoc ... otout-move
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

t0m4s3 napísal:Blastbit, vo vycte muzstiev ti chyba Slovensko. To sa uz dlhe roky vyrovnanava tymto muzstvam.
Myslim ze Slovensko tam nepatri, zatial, za poslednych 15 rokov mame asi viac medaili ako vsetky tie muzstva, ktore vymenoval Blastbit dohromady.

Inak si ale myslim, ze tie "slabsie" timy sa zlepsuju, nie tak vyrazne aby pravidelne hrali aspon stvrtfinale, ale aj v tom si myslim ze sme my tiez lepsi.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Zaujímavá štatistika, pred zápasom CZE-CAN sme boli čo sa týka súčtu striel najlepší na turnaji o jednu strelu pred Kanadou.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Podla mna je pravda kdesi uprostred. Je pravda, ze kedysi spominane "slabsie" timy dostavali spravidla debakle a o kovy sa bili len velmoci. Vtedy to bola zasluha toho, ze na MS hrali hraci prevazne z domacich lig, ktore svojou urovnou neboli nijak vyrazne dobre, kedze hokej v tychto krajinach nie je az taky uznavany / preferovany / TRADICNY sport. Dnes uz velmi vela z tych hracov hrava v zamori, ci uz NHL alebo aspon AHL, vela z nich je v KHL (napr. Riga, Minsk v KHL) a taktiez mnohi z nich hravaju v top ligach vo Finsku, Svedsku a koniec koncou aj v Nemecku (DEL ma podla mna dobru uroven).

Toto ma za nasledok vzostup tychto timov a uz nedostavaju pravidelne 10:0, i ked tieto MS zatial asi potvrdzuju pravidlo. :) Avsak, netreba zabudat, ze taka Kanada, Rusko, Finsko ci Svedsko su krajiny, kde ma hokej najvacsie zazemie, najvacsiu tradiciu, pozornost a leju do toho aj pomerne vela penazi. Vzdy to budu neohrozene velmoci, ktore sa budu medzi sebou bit. Ale coraz castejsie sa uz aj "slabsie" timy budu pytat o slovo. Nie spravidla, ale sporadicky motyka urcite vystreli a moze sa stat, ze v priebehu XY rokov sa mozu stat majstri Svajciari, Bielorusi alebo Nemci.

Co sa nas tyka, nasa liga je, bohuzial, slaba. Financovanie mizerne, ba priam ziadne. U nas vyhrava jedine ta tradicia v hokeji a mozeme len dufat, ze stale budeme mat dostatok talentov, ktori sa prebojuju do svetovych lig a budu ochotni nas aj ist reprezentovat.

Lebo napr. take Svedsko ci Finsko moze mat tisice, hadam aj desattisice perfektnych hracov, staci, ze take napr. Bielorusko pozliepa tim z nejakych hracov z elitnych lig + niekolkych elitnych kanonierov (Kosticyn atd.) a maju teoreticky sancu uspiet aj proti top velmociam, lebo na lade to nie je tych xy tisic vs. par stoviek ale len tych cca 25 hracov.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Pavelcovi dnes nejde.. som zvedavy ked my vyfasujeme Čanadu
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

je normalne, ze namiesto ladovej plochy vidim niekoho HLAVU?? ak uz vevedeli zavesit kameru vyssie, to nemohli zastavit predaj liskov ma inkriminovane miesta? hokej bojovny, oko velmi nepotesil.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Je velmi pravdepodobne ze dostaneme prave Kanadu, ak postupime, ak ju nechceme, musime zdolat niekoho z tej trojky silnych alebo ten silny musi prehrat s niekym slabym, ale ak by take Bielorusko zdolalo silneho, tak nakoniec mozeme skoncit aj za nimi.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Na tú Kanadu je radosť pozerať. Tie prihrávky, všetko rýchle presné, v sekunde sú v útočnom pásme. No lahoda pre oči. Čecháči dopadlo zle, no mali nejaké momenty kedy sa to mohlo zlomiť, to ale aj Kanada.

Zajtra už by sa patrilo aby naši dali Slovincov v riadnom čase.
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa nosooo »

Co hovorite na zapas dansko-bielorusko? Predpokladam ze bielorusi ich daju
Napísať odpoveď