Kamera na pristrojovku (dashboard camera)
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kamera na pristrojovku (dashboard camera)
takza ak aj kamera bude nainstalovana a zaznamena dopravnu nehodu, ktoru moze objasnit len kamera bez suhlasu zucastnenych si moze ist clovek akurat tak piskat
ostatní účastníci nehody by mal byť informovaní o existencii záznamu alebo o jeho odovzdaní polícii.guess.whoo napísal:takza ak aj kamera bude nainstalovana a zaznamena dopravnu nehodu, ktoru moze objasnit len kamera bez suhlasu zucastnenych si moze ist clovek akurat tak piskat
-
guess.whoo
Redeemer
no ale ak sa to bude vyvijat dalej a policia na zaklade toho videozaznamu bude chciet stihat natoceneho cloveka on moze povedat, ze nedal na to suhlas
Píšu tam, že musí byť informovaný a nie, že musí dať súhlas. Otázne je, ako to spravíš.. môže to neskôr zaprieť, že nebol informovaný, takže treba to riešiť pred svedkami, najlepšie priamo pred policajtom.
-
guess.whoo
Redeemer
myslim, ze pokial ti suhlas nepodpise na sude neobstoji ani svedok..tu neviem ako to presne je, mozno policajt ano
/ok my bad, zle som si to vylozil
/ok my bad, zle som si to vylozil
Rozšírené vidanie: http://dataprotection.gov.sk/uoou/sites ... tualpw.pdf
a guess.whoo čítaj až dokonca
Úrad uzavrel danú problematiku tak, že pri prevádzkovaní kamery inštalovanej vo vnútri motorového vozidla, ktorá cielene monitoruje prevádzku na pozemných komunikáciách a ich bezprostrednom okolí, dochádza k spracovaniu osobných údajov. Na takéto spracovanie sa nevzťahuje zákon o ochrane osobných údajov ak ide o spracovanie prevádzané fyzickou osobou pre osobnú potrebu, avšak vo väčšine prípadov na toto spracovanie sa zákon vzťahovať bude, avšak s výnimkou, ak sa osobné údaje budú spracovávať pre ochranu práv a právom chránených záujmov a takýto subjekt nemusí plniť ani predbežné informačné povinnosti.
a guess.whoo čítaj až dokonca
Úrad uzavrel danú problematiku tak, že pri prevádzkovaní kamery inštalovanej vo vnútri motorového vozidla, ktorá cielene monitoruje prevádzku na pozemných komunikáciách a ich bezprostrednom okolí, dochádza k spracovaniu osobných údajov. Na takéto spracovanie sa nevzťahuje zákon o ochrane osobných údajov ak ide o spracovanie prevádzané fyzickou osobou pre osobnú potrebu, avšak vo väčšine prípadov na toto spracovanie sa zákon vzťahovať bude, avšak s výnimkou, ak sa osobné údaje budú spracovávať pre ochranu práv a právom chránených záujmov a takýto subjekt nemusí plniť ani predbežné informačné povinnosti.
-
nitrous123
Light Expert
Kupil som kameru Cel tec e07, kamera to je dobra ale nejak som nepochopil funkciu detektor pohybu, myslel som ze je o tom ze ked zaznamena pohyb tak sa zapne ale ono kameru treba trebars na parkovisku rucne zapnut a zacne natacat ked zaznamena pohyb, co by nebolo az take zle keby kamera nevydrzala max hodinu, takze ju asi vratim.
Existuje vobec kamera ktora ma detektor pohybu taky ze vypnem motor vypne sa kamera ale detektor pohybu je aktivny a zapne sa ked zaznamena pohyb ? Vdaka
Existuje vobec kamera ktora ma detektor pohybu taky ze vypnem motor vypne sa kamera ale detektor pohybu je aktivny a zapne sa ked zaznamena pohyb ? Vdaka
Myslim, ze ak ta kamera dokaze nahravat hodinu bez napajania (len z vlastnej baterie) tak je jednoznacne vysoky nadstandard co sa autokamier tyka. Pamataj, ze tieto kamery (vsetky) su stavane na napajanie z auto zasuvky. Ta bateria je tam len na to, aby sa kamera nevypinala, ked nahodou drgnes do kabla a vyskoci zo zasuvky, alebo ked chces niekomu ukazat zaznam atd. Vacsinou baterie vydrzia tak 10-20 minut (velmi hruby odhad).
-
nitrous123
Light Expert
Ano pozeral som viac kamier a mas uplnu pravdu co sa tyka baterie
Ale napriklad tu som nasiel video kde je presne to co som ocakaval:
Kamera je vypnuta a pri zaznamenani pohybu sa zapne, to by mala dokazat aj taka TrueCam A5 , ale tam sa zase stazuju na kvalitu obrazu.
Nieje problem aby som si priplatil aj za kameru za cca 150e len potrebujem poradit ktora by toto dokazala ako je ta na videu a pritom mala aj dobry obraz
Ale napriklad tu som nasiel video kde je presne to co som ocakaval:
Kamera je vypnuta a pri zaznamenani pohybu sa zapne, to by mala dokazat aj taka TrueCam A5 , ale tam sa zase stazuju na kvalitu obrazu.
Nieje problem aby som si priplatil aj za kameru za cca 150e len potrebujem poradit ktora by toto dokazala ako je ta na videu a pritom mala aj dobry obraz
Skusil by som pouzit powerbank. Kamera pre cinnost potrebuje asi 0.25A (mozno aj menej - treba odmerat). Podla poziadaviek na vydrz je potom potrebne zvolit kapacitu. Detekciu pohybu mali najlepsiu kamery MIO. Nahravali stale a ked prislo k detekcii tak nahrali aj par sekund pred udalostou.
-
Scorpion90
King
Co hovorite na tuto kameru? Mate s nou nejake skusenosti? Hladam nejaku vhodnu kameru do auta a zatial vyhrava tato
http://www.truecam.cz/eshop/sk/truecam- ... 50210.html
http://www.truecam.cz/eshop/sk/truecam- ... 50210.html
Oplatí sa investovať do kamery? Nejakých 100-150€? Alebo bude stačiť aj niečo za 50€? Môžte hodiť aj nejaké konkrétne kusy.
Nemyslim, ze sa oplati. Pri zhorsenych svetelnych podmienkach protiiducu znacku nerozpozna ani kamera za 200 eur. Ja mam tuto a som spokojny - https://dashcamtalk.com/mini-0805/ Za tu cenu (60-70 dolarov) asi najlepsie co sa da zohnat.
Sample: (tocene pri 1920x1080 45p)
Sample: (tocene pri 1920x1080 45p)
Vsetko je to o peniazoch. Dlhodobo asi najlepsia znacka (a pravdepodobne najdrahsia) je DOD. Potom su tu akoze znackove kamery, ktore su presne to iste, co sa predava na cinskych shopoch, akurat si na to daju svoju znacku typu PRESTIGIO a predavaju to za 2-3 nasobok. Velmi dobra kamera z pohladu kvalita / cena je napr. G1W alebo relativne novinka G30 v cene okolo 30€ s FHD zaznamom.
-
Scorpion90
King
Ja mam DOD LS460W - Obraz je paradny, cisty, kvalitny - radost pozerat. Predtym som mal cinsku kameru akoze tiez FULL HD kameru, ale rozdiel je brutalne citit. Chcel som nahrat na youtube ukazkove video z jazdy, ale z nejakeho dovodu mi ho nahralo len v kvalite 360p a nie full HD ako je natocene.
//tak napokon mi ho nahralo:
Kamera samozrejme nie je vsemocna, takze za horsich svetelnych podmienok nemusi byť SPZ protiidúceho auta
citatelna. Takisto kupna cena bola vysoka, takze pravdepodobne sa najde kamera, kt. ma pomer cena/vykon lepsi.
Osobne som ale s kamerou spokojny.
//tak napokon mi ho nahralo:
Kamera samozrejme nie je vsemocna, takze za horsich svetelnych podmienok nemusi byť SPZ protiidúceho auta
citatelna. Takisto kupna cena bola vysoka, takze pravdepodobne sa najde kamera, kt. ma pomer cena/vykon lepsi.
Osobne som ale s kamerou spokojny.
-
Fabo
Hardcore addict
OT: Scorpion: ono ti to nahra v HD hned, ale spristupnuje to postupne ako si to YT konvertuje a distribuuje. Moze trvat par hodin kym bude HD zaznam
Inak tieto kamerky co odporucate, vedia aj zvuk?
Inak tieto kamerky co odporucate, vedia aj zvuk?
Fabo: samozrejme, ze ano. Tie najlacnejsie cinske maju zvuk asi taky, akoby si to nahraval kalkulackou. Aj tu plati, ze kvalita je umerna cene.
-
Fabo
Hardcore addict
MFa tak zase nemusi byt nejake zvlast kvalitne, ale tak zo zaujmu, ci by bolo spoznat napr. trubenie, hukacku ked prichadza odkialsi a pod.
Fabo, taketo zvuky budu urcite jasne pocutelne a rozoznatelne pri kamerach aspon priemernej kvality. ☺ Pri tych uplnych low-endoch je vacsinou pocut rozne piskanie, sustanie, strpanie...
Farnell >tato.
Farnell >tato.
Viete poradiť kameru do auta?
Potrebujem do zajtra, takže nie zo zahraničia.
Má to byť pre svokra, takže ja budem zodpovedný, ak bude mať zlý obraz a pod.
Po jeho nedávnej nehode, keď kamionista ušiel z miesta činu, vycítil potrebu kamery do auta.
Povedal, že nemá byť extra drahá, nemusí byť špičková, ale nejaká stredná cesta (super
).
Takže hladám niečo za prijateľnú sumu s dobrým záznamom.
Kedysi som mal čínsku s dx.com a aj to mala HD rozlíšenie, ale ten obraz,...
Hlavne aby sa dali EČV prečítať.
Ďakujem.
Potrebujem do zajtra, takže nie zo zahraničia.
Má to byť pre svokra, takže ja budem zodpovedný, ak bude mať zlý obraz a pod.
Po jeho nedávnej nehode, keď kamionista ušiel z miesta činu, vycítil potrebu kamery do auta.
Povedal, že nemá byť extra drahá, nemusí byť špičková, ale nejaká stredná cesta (super
Takže hladám niečo za prijateľnú sumu s dobrým záznamom.
Kedysi som mal čínsku s dx.com a aj to mala HD rozlíšenie, ale ten obraz,...
Ďakujem.