Drobné opravy svojho auta / motorky
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
Najskor nebudu..Interval je tusim kazdych 10 rokov alebo 150-160000km uz neviem presne.. ja mam 118k, ale rocnik 2004, idem to dat v najblizsej dobe radsej spravit..
-
guess.whoo
Redeemer
mas najvyssi cas na vymenu pokial nechces investovat ovela viac
Trosku servis vstrekovacov, postrehol som biele cmudenie, tazky biely dym na volnobehu + pri cuvani vacsi kudol preletel okolo. Taktiez velice cudne velke volnobezne vstreky paliva + offsety vstrekov uplne sialene vysoke..
Dal som sa na vycsitenie, vysledok kupodivu dost dobry, minimalne je problem s dymenim pre mna uz minulostou
Jedna sa o common rail diesel, starsi typ, delphi EJDR00XXXx
Cistene mechanicky + ultrazvukom
Dal som sa na vycsitenie, vysledok kupodivu dost dobry, minimalne je problem s dymenim pre mna uz minulostou
Jedna sa o common rail diesel, starsi typ, delphi EJDR00XXXx
Cistene mechanicky + ultrazvukom
-
guess.whoo
Redeemer
vstreky nepodarene 
nahodou tieto toho uz zazili a este zaziju 
-
guess.whoo
Redeemer
si ich vzdy len precistis mechanicky a ultrazvukom a pohoda? (samozrejme v kombinacii s olejom/vifkom)
prvy krat som to cistil takto inac klasika aditiva
Aké konkrétne aditíva používaš na čistenie vstrekov? Ja som 2x použil aditíva Pro-Tec Common Rail Diesel System Clean & Protect. No nedokážem zhodnotiť, či to malo nejaký vplyv na motor. Ak máš skúsenosti s nejakými aditívami, mohol by si napísať na ne svoj názor.
-
guess.whoo
Redeemer
ja mam velmi dobru skusenost s kombinaciou paliva diesel 60+vif aditivum. tichsi chod motora a ovela lepsie startovanie.
Zial v mojom okoli nie je pumpa s tymto dieslom tak tankujem len ked som na cestach inde
Zial v mojom okoli nie je pumpa s tymto dieslom tak tankujem len ked som na cestach inde
-
RATZINGER666
Darca
v Pezinku ju tiez bude asi tazko zhanat, jedine v Malackach alebo Galante...
Ja pouzivam take, co bezne nie su dostupne ale vseobecne na CR motory Delphi Diesel+, STANDYNE (obcasne) resp. pravidelne VIF Super Diesel aditiv (kupis na pumpach). Urcite to pomaha v mojich vstrekoch ani naznak odrenin ci povrchovej korozie takze pocitam ze nieco na tom bude (ine vstreky som mal vonku mali skoro vsade taky korozny povlak).
VIF som kedysi používal a dávkoval som ho pri každom tankovaní. No mňa skôr zaujímajú aditíva na čistenie vstrekov, poprípade celej palivovej sústavy.
V Malackách som každý jeden víkend, takže ak majú napríklad na ČS Benzína Diesel 60, môžem ho natankovať. Ceny tam majú za PHM celkom dobre.
V Malackách som každý jeden víkend, takže ak majú napríklad na ČS Benzína Diesel 60, môžem ho natankovať. Ceny tam majú za PHM celkom dobre.
-
RATZINGER666
Darca
v Malackach v Autohofe, v tom truck centre ho maju...
potrebujem zistiť ako sa volá tento diel a samozrejme kde by sa dal zohnať za dobru cenu.
Ford mondeo.
Ford mondeo.
-
hojko
Site Admin
Vyzera to ako vzduchova klapka na sani alebo sa mylim???
myslim ze to je elektronicke ovladanie turba na modely EURO IV zvykne tam cosi odchadzat, myslim ze sa to da doma na kolene opravit obvykle to je nejaky studak elektromotoru
-
lekoklatik
VIP
Čaute páni.
Ako píše audio v prvom príspevku, mám problém na ktorý si trúfam ale moc som nevygooglil (určite som googlil slabo ale auto je pre mňa celkovo španielska dedina).
Jedná sa mi o opravu strešného tapacíru. Bežná vada, tapacír strechy ovísa, keďže auto je na cestách už od 99teho roku.
Chcel by som to opraviť, prilepiť. Vymeniť asi veľmi nie, len ho jednoducho napnúť a nanovo prilepiť.
Dočítal som sa že chemoprén by to mal zvládnuť, natrieť ho na strechu, nie na látku.
Mne ide úplne presne o to, že by som potreboval nejaký detailnejší postup, najlepšie vizuálny ak je možnosť že kde čo a ako rozobrať, keďže ako hovorím v autách sa vôbec nevyznám.
Našiel som návody ako odkrúť stĺpik A, B, C atď. a potom toto hento a tamto a už pri stĺpikoch som sa stratil...
Jedná sa o Škoda Octavia I - 1.9sdi (ročník 1999)
Ako píše audio v prvom príspevku, mám problém na ktorý si trúfam ale moc som nevygooglil (určite som googlil slabo ale auto je pre mňa celkovo španielska dedina).
Jedná sa mi o opravu strešného tapacíru. Bežná vada, tapacír strechy ovísa, keďže auto je na cestách už od 99teho roku.
Chcel by som to opraviť, prilepiť. Vymeniť asi veľmi nie, len ho jednoducho napnúť a nanovo prilepiť.
Dočítal som sa že chemoprén by to mal zvládnuť, natrieť ho na strechu, nie na látku.
Mne ide úplne presne o to, že by som potreboval nejaký detailnejší postup, najlepšie vizuálny ak je možnosť že kde čo a ako rozobrať, keďže ako hovorím v autách sa vôbec nevyznám.
Našiel som návody ako odkrúť stĺpik A, B, C atď. a potom toto hento a tamto a už pri stĺpikoch som sa stratil...
Jedná sa o Škoda Octavia I - 1.9sdi (ročník 1999)
-
guess.whoo
Redeemer
je to velmi jednoduche. precitaj si topic kde je na zaciatku navod, tam sa nemas kde stratit
http://forum.skodahome.cz/topic/9870-de ... u-strechy/
nie je to na octaviu ale rozdiely tam urcite nebudu take, ze si neporadis
maximalne este mozno budes musiet kvoli stlpikom odmontovat aj pasy, ale to tiez nie je nic tazke. hlavne pri takom starsom aute sa nemusis velmi bat, ze nieco pokazis
http://forum.skodahome.cz/topic/9870-de ... u-strechy/
nie je to na octaviu ale rozdiely tam urcite nebudu take, ze si neporadis
maximalne este mozno budes musiet kvoli stlpikom odmontovat aj pasy, ale to tiez nie je nic tazke. hlavne pri takom starsom aute sa nemusis velmi bat, ze nieco pokazis
Asi by som pouvažoval nad použitím chemoprénu, skôr by som použil vhodné lepidlo v spreji, s ktorým sa bude dať naniesť rovnomerná vrstva po celej ploche jednoduchšie.
-
lekoklatik
VIP
To: guess - asi sa tam musím registrovať lebo tam nevidím žiadny návod 
To: syfon - a vieš mi niečo odporučiť, kúpim to v Holandsku?
To: syfon - a vieš mi niečo odporučiť, kúpim to v Holandsku?