Drobné opravy svojho auta / motorky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Drobné opravy svojho auta / motorky

Príspevok od používateľa Syfon »

práveže neviem, treba pogoogliť :)
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

lekoklatik napísal:To: guess - asi sa tam musím registrovať lebo tam nevidím žiadny návod :/
Ved je to hned druhy prispevok :arrow: http://forum.skodahome.cz/topic/9870-de ... /?p=205562
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja som mal odlepeny tapacir od strechy este na Ibize, demont trval asi hodinku, narvali sme tam silikon, prilepili, zmontovali este za kratsi cas ked uz sme vedeli co a ako, smrad pominul po par dnoch a drzi dodnes ako pribity :D
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

to: tacosi - takýchto popisov som našiel fúru, ja som do toho maďar, ale budem sa teda asi musieť nejak potrápiť s tým čo je teda popísané na nete

to: guess - tož okúsim
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

leko: skus pohladat na nete nejake knizky typu "skoda octavia pro kutily", ja mam taku pre Ford Focus, mal som tam krasne popisane a rozkreslene rozobratie dveri, ked sa mi pokazil mechanizmus elektrickeho otvarania okna.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Hladaj na youtube. Ak nenajdes, tak si preloz problematiku do rustiny / polstiny a skus tak.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Vďaka chalani za nápady.
Chcel som sa do toho pustiť dnes ale zas prší a keďže nemám garáž budem to robiť na kolene pred domom.
Dám update. Keď ešte niekoho niečo napadne, feel free to post :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Chcem sa opytat, dnes mi pri najazde na jeden spomalovac, podotykam, ze som nesiel nijak zvlastne rychlo, a tak isto, spomalovac nebol taky vysoky, ani nic podobne...nieco rachlo pod autom, moc sa mi nezda, zeby som buchol s naraznikom o spomalovac, kedze nebol taky vysoky. Pocas jazdy nebadam nijake zvlastne zmeny ani nic podobne. Viac uz nic pocut nebolo, co to mohlo byt? Premyslal som nad tlmicom, no vizualne sa zda byt v pohode. Nejake rady co skontrolovat, pripadne ako?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ktorou castou auta si bol nad spomalovacom, ked to buchlo?
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Vyznam slova"rachlo", moze znamenat buchlo, suchlo,,, a tiez aky spomalovac? Asfaltovy dlhsi spomalovac cca 2 metre dlhy, alebo klasicky priecny retarder?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Buchlo to pri prejazde s prednou napravou, zvuk vysiel z lavej strany ked si dobre pamatam. Spomalovac taky styl ako v prilohe.
Prílohy
rubber-speed-cushion.jpg
rubber-speed-cushion.jpg (44.29 KiB) 959 zobrazení
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

tipol by som stabilizátor, ten je najčastejšia príčina takýchto tresnutí, poprípade už som zažil, že bola prdnutá pružina a robilo to tresky po prejazde cez retardéry, ale to bolo vidno hneď, že jedno koleso bolo nižšie ako druhé. Na prednej náprave to môže byť aj viac vecí, to by bolo treba ísť zdvihnúť a mrknúť sa na to.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak to by tlmic nemal byt... skor tak jeho ulozenie... plus cokolvek, co je na naprave, ako pise hrban...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Uz som v minulosti pocul buchnut tlmic, a bola to ovela silnejsia rana ako to co sa stalo mne. Inac ked sa zlomi tlmic, citit to pri jazde nie?
Ked vravite ze to moze byt cokolvek na naprave...je bezpecne takto jazdit? Kedze mam STK a servis o mesiac...mozem pockat, alebo je to hlupe?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

buchnut tlmic myslis ako? no tlmice sa bezne nelamu, skor v prvom rade vytecu... ano, je to citit, ze auto plava, kedze stoji iba na pruzine... v mrazoch to vie zamrzat...

ci je to bezpecne alebo nie zavisi od toho, co to sposobuje... zdvihni auto na hever pri tom kolese a skus s nim silou pohybat do vsetkych stran vcetne smeru dohora... mozes rovno pozriet, ze ci nie je noha tlmica od oleja alebo ci nie je prasknuta pruzina, mozes skusit riadne pohybat stabilizatorom, ci nie je volny, ale podla mna to nebude ani jedna z tychto veci... tlmic buchat zvykne buchat malokedy a stabilizator si skor poklepkava na nerovnostiach... z tohoto jedine ta pruzina...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no mne tlmič keď som ho mal vytečený robil taký zvláštny zvuk, akoby chlopnutie, také čosi ako keď stúpaš čižmami po bahne ale nebol to buchot, fakt rany mi robila prasknutá pružina, auto keď si poskočilo tak prebehla pružina vyššie a potom to treslo keď sa znovu usadila. Na kórejcoch zvykne doslova trieskať stabilizátor, tam to majú niektoré modely blbo vymyslené, že ide dlhý šrób cez plastovú tyčku a sú dve podložky z oboch strán, zvykne jedna podložka prehniť a potom šrób lieta tam kde by nemal, a to robí rany hlavne pri prejazde cez veľké nerovnosti, ono to tam nevypadne to je tam vymyslené, ale vtedy trieska šrób o rameno či jak to tam je.
Treba zdvyhnúť a najlepšie pajsrom hľadať vôľu, u mojej oktávky vôbec nevidno rukou vôľu napr na tyčkách stabilizátora, tak je to tam našponované, až pajsrom bolo vidno čo je voľné, lebo vpredu mám iba jedno rameno, oproti tomu tlmič s pružinou a pružina šponuje všetky vôle takže to dosť tažko vidno kým je chyba v počiatkoch.
Btw, tú prasknutú pružinu sme si tiež všimli až potom ako sme vybrali tlmič, nebolo vidno, kde je prasknutá zospodu.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Sorry, myslel som pruzinu, nie tlmic. Niekedy davno na Nexii nam praskla pruzina, a bolo to pocut poriadne. V utorok idem davat menit rozvody, tak im poviem nech sa na to pozru tiez, ked budu mat cas. Doma nemam moznost to nikde dvyhnut.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

njn nech sa an to aspoň mrknú, zbytočne pôjdeš na STK ak nájdu nejakú závažnú chybu nemusíš prejsť a budeš musieť robiť STK nanovo. A ak to nie je nič vážne tak si to na STK ani nevšimnú.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak dnes som mal cely den auto v servise. Pozreli mi napravu, co som riesil vyssie...nic nenasli. Takze okej, bol som tam hlavne na vymenu rozvodoveho remena. Znepokojuje ma jeden fakt, ze som si hned po ceste domov vsimol, ze motor vydava iny zvuk. Je to 1.6 benzin, a pri nizkych otackach (1000-1100) v jednotke a trochu aj v dvojke, klepoce ako diesel. Pred tym to nerobilo...stalo sa par krat pri jazde do kopca v trojke. Teraz sa to deje stale ked mam zaradenu jednotku pri tych nizkych otackach, ked to je v neutrali a nehybem sa, tak je to dobre.
Mam sa niecoho obavat? Uprimne, nepaci sa mi to.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Urcite okamzite zajtra nazad a reklamovat. Mozu to byt motor zabijajuce veci.
Napísať odpoveď