Praca v T-Systems
Re: Praca v T-Systems
Tak ja mam aspon nejakú sajnu, zaklady programovania, sieti, linuxu. Na farme sa vraj robia nejake prace, ktore sa hodnotia a na zaklade toho sa zbieraju body, a potom si vyberaju team lidri ludi to teamov.
V Tcku je bez praxe pre absolventa IT bezny plat 800-850 v hrubom
Ale ked sa dostanes do dobreho timu, ktory ma lepsi rozpocet, tak sa da ist aj mierne vyssie.
Ale ked sa dostanes do dobreho timu, ktory ma lepsi rozpocet, tak sa da ist aj mierne vyssie.
na farme sme presli siete, linux, middleware, databazy a ano, na konci sa robi praca - nieco ako bakalarka, ale staci len prezentacia, ktoru potom treba po anglicky odprezentovat. potom sa pytaju otazky z toho, co sa prebralo na farme. Praca nie je tazka. Skoro vsetky temy sa prebrali na farme. temu sme nedostali pridelenu ale moholi sme si vyberat. Bolo 20 tem na 20 studentov. Museli sme sa dohodnut kto si ktoru temu vezme.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Zalezi od farmy. Na rozdiel od fariem kedysi v zaciatkoch uz nie su organizovane tak masovo resp. centralne, vacsinou na urovni napr. departmentu ktory chysta zvysovat stavy, prichysta farmu a teamleaderi uz do farmy vyberaju ludi s +- predstavou kto ku komu pojde. Samozrejme moze sa to este upravit. U nas na depte bola farma tiez v oktobri nejak, 4 ludia isli do tymu k nam, zvysok sa rozdelil inde. Co si pamatam presli vsetci, mozno na jedneho, no zopar ich odislo pred koncom skusobnej. Podobne ked som bol na farme ja, jeden chalan odisiel este pred koncom farmy do BA, dalsi dvaja v ramci skusobnej.
V ramci farmy sa robilo pravidelne testovanie plus feedback od skolitelov. Komu nesli az tak technicke veci, mal moznost najst si "to svoje" v menej technickych veciach, mame napr. z farmy jedneho (druheho) dispecera, cize stara sa hlavne o koordinaciu ticketov a jednoduchsie veci, zlozitejsie tasky nechava na skusenejsich.
btw. od juna po dvoch aj kus rokoch opustam firmu aj ja, prisiel cas skusit nieco ine niekde inde.
V ramci farmy sa robilo pravidelne testovanie plus feedback od skolitelov. Komu nesli az tak technicke veci, mal moznost najst si "to svoje" v menej technickych veciach, mame napr. z farmy jedneho (druheho) dispecera, cize stara sa hlavne o koordinaciu ticketov a jednoduchsie veci, zlozitejsie tasky nechava na skusenejsich.
btw. od juna po dvoch aj kus rokoch opustam firmu aj ja, prisiel cas skusit nieco ine niekde inde.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
kam ides? BA/PRG/BRN?Fabo napísal:Zalezi od farmy. Na rozdiel od fariem kedysi v zaciatkoch uz nie su organizovane tak masovo resp. centralne, vacsinou na urovni napr. departmentu ktory chysta zvysovat stavy, prichysta farmu a teamleaderi uz do farmy vyberaju ludi s +- predstavou kto ku komu pojde. Samozrejme moze sa to este upravit. U nas na depte bola farma tiez v oktobri nejak, 4 ludia isli do tymu k nam, zvysok sa rozdelil inde. Co si pamatam presli vsetci, mozno na jedneho, no zopar ich odislo pred koncom skusobnej. Podobne ked som bol na farme ja, jeden chalan odisiel este pred koncom farmy do BA, dalsi dvaja v ramci skusobnej.
to si dam dost dlho vydrzal. ja som tam pol roka a tiez to pomaly balimFabo napísal: btw. od juna po dvoch aj kus rokoch opustam firmu aj ja, prisiel cas skusit nieco ine niekde inde.
-
Fabo
Hardcore addict
zelovoc: zatial stale KE, ale ina firma. Uvidim o rok, nebudem viazany ostat v regione. Nejake lastovicky prileteli z Viedne, tam by sa mi mohlo pacit.
Shwollo: to si dlho nevydrzal
Ja by som v podstate ani nejak aktivne nehladal, ale prisla prilezitost, tak som ju vyuzil. Aj ked ktovie ako by som reagoval na dalsi vyvoj. HoT urobil par veci medzicasom ktore sa mi nepacili.
Shwollo: to si dlho nevydrzal
mozno by som vydrzal aj dlhsie ale ked vidim, ze ma to nikde neposuva tak tam nema zmysel zostavat.
ja som tiez nic aktivne nehladal
. Zavolali, dohodli sme pohovor a bolo 
ja som tiez nic aktivne nehladal
Ako je to v T-Systems s home office? Da sa zariadit?
Hej, ale zavisi od tvojho TL ci ti ten benefit da.
A ak ano tak ako casto sa to da dat? Zavisi to cisto od TL, alebo su na to nejake pravidla?
ak je to tvoja prva praca, tak netlac na pilu 
V nasom time sa home office da zobrat az po roku, ked uz ma clovek aku taku prax a vie uplne samostatne riesit problemy. Maximalne 7x do mesiaca. Ale zavisi od toho aky team, aka pozicia, aka oblast atd.
-
Fabo
Hardcore addict
7+3 je to tusim, ale beznejsie je to brat tak 4-5x max. Samozrejme kazdy HO podlieha schvaleniu - takze zalezi aj na tom kam sa dostanes do tymu. Aj v zavislosti na druhu a mnozstve prace sa zvyklosti roznia. Niektore tymy HO nerobia vobec, niekde je to bezne, niekde len pre top performerov...
(FWIW viac dni HO naraz som zobral asi len raz, ked som bol chory, ale nechcel som nakazit kolegov, zas nie tak chory aby som musel brat PN)
(FWIW viac dni HO naraz som zobral asi len raz, ked som bol chory, ale nechcel som nakazit kolegov, zas nie tak chory aby som musel brat PN)
beardie: nikde netlacim, len zatial dochadzam do prace 45 km kazdy den, takze taky HO by obcas bodol
dunno: ty uz tam robis dlhsie, ci len teraz zacinas?
dunno: ty uz tam robis dlhsie, ci len teraz zacinas?
Mesiac som tam.
to si len myslis ze je to bezne... mozes sa spytat ludi co prichadzaju na monitoring bez praxe... treba povedat pravdu, je tam 500e v hrubom...dunno napísal:V Tcku je bez praxe pre absolventa IT bezny plat 800-850 v hrubom
uprimne divim sa ze to ludia beru, ale zjavne sa stale najde niekto... tam sa ide väcsinou bez alebo len s minimalnymi skusenostami,
v kazdom pripade je to veelmi rozdielne team od teamu a nic nie je pravidlo... som tam uz nejaku dobu, zachytil som rozne veci
co sa tyka home office tak funguje, samozrejme co tu bolo povedane je velmi orientacne... je to benefit, cize odmena ktora ti moze byt schvalena za pracu po urcitom case, tak to treba brat a nespoliehat sa na to...
@Markoff: ked ti treba vela dochadzat tak mozno skus zo zaciatku poziciu kde su 12tky... 13-15 smien do mesiaca a zbytok je volno
-
Fabo
Hardcore addict
500 v hrubom, to hadam nedavali ani uplne na zaciatku...
ved prave, clovek by si myslel ze casom sa to zlepsuje ale kdeze, v tomto pripade to ide presne opacne
-
guess.whoo
Redeemer
urcite nemaju 500 v hrubom