Alergia na pel / travy / buriny ...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Alergia na pel / travy / buriny ...
Tyzden az dva si telo zvyka na to a citis unavu, ospalost. Potom to prejde. Dnes nemam problem si dat Zodac a o hodinu soferovat, nema to na mna ucitok. Kamarat mal dnes tiez problem, ze z nicoho nic zacal kychat a bol cely opuchnuty. Ze si kupil Zodac a dake kvapky do oci, do nosa si dal Nassonex, ale ze celkovo mu to moc aj tak nepomohlo. Takze na neho ten Zodac asi nebude mat az taky ucinnok, mozno by mu pomohol iny liek s inou ucinnou latkou. Ja som mal pred rokom ci dvomi Aerius a nic, nepomahalo vobec, tak ako som pisal vyssie. Claritine mi tiez nepomohol, ked som nemal nic ine po ruke.
-
guess.whoo
Redeemer
ja som tiez predtym uzival tieto lieky rano po jedle a to som vstaval pred 6 aby som stihal bus na strednej a nebol som ospaly
Ten Alerid sa da kupit len tak v lekarni bez predpisu, alebo treba predpis od obvodnej?
Mne uz nastastie to obdobie kychania a fukania preslo, vzdy to mam na zaciatku tychto tepiel/sezony tak tyzden-10 dni.
Teraz uz len niekedy tesne pred spanim ma to chyti, cez den vdakabohu uz nie.
Ale tieto lieky co spominate vyzeraju zaujimavo, nikdy som nic nebral na to, mozno skusim
Mne uz nastastie to obdobie kychania a fukania preslo, vzdy to mam na zaciatku tychto tepiel/sezony tak tyzden-10 dni.
Teraz uz len niekedy tesne pred spanim ma to chyti, cez den vdakabohu uz nie.
Ale tieto lieky co spominate vyzeraju zaujimavo, nikdy som nic nebral na to, mozno skusim
-
hojko
Site Admin
Keby si pozorne cital, tak sa docitas v mojom prispevku, ze Alerid je na predpis a Zodac je free v malom baleni. Preco je to tak netusim, ale ked nemaju Zodac, tak ti daju bez receptu aj Alerid.
-
Mek
Addict
Bol som cez tyzden u obvodnej, nechal som si predpisat sprej do nosa (allergodil) a kvapky do oci (spersallerg), a k tomu ine antihistaminika, nez som bral doteraz, lebo mam pocit, ze tuto sezonu je ta alergia akosi silnejsia. Aj mi sama povedala, ze jej tam tento rok casto chodia ludia, ze maju vyraznejsie problemy, asi je nejaky horsi rok na tieto veci, alebo co. Tie tabletky som dostal - Omarit - zevraj je to nejaka nova molekula, ale ako som tak cital pribalovy letak, maju kopu vedlajsich ucinkov a hlavne sa maju brat hodinu pred jedlom, co mi vobec nevyhovuje, nebudem predsa kvoli tomu o hodinu skor vstavat?
Nova molekula ale oproti fixitu dost krok vzad, si myslim, ale vsak vyskusam a uvidim.
A dalsie, ten spersallerg do oci, pisu v pribalovom letaku, ze treba byt opatrny v kombinacii s konzumaciou alkoholu. To si nemozem ani jedno pivo/poharik vina dat? Nic dalsie tam k tomu nepisu, len tuto jednu vetu. Mate s tym niekto skusenosti?
A dalsie, ten spersallerg do oci, pisu v pribalovom letaku, ze treba byt opatrny v kombinacii s konzumaciou alkoholu. To si nemozem ani jedno pivo/poharik vina dat? Nic dalsie tam k tomu nepisu, len tuto jednu vetu. Mate s tym niekto skusenosti?
-
hojko
Site Admin
Kopu liekov mas pisanych v suvislosti s konzumaciou alkoholu. Mozno postaci, ak si kvapky do oci kvapnes hodinu ci dve predtym ako pojdes na pivo. A potom uz asi radsej nekvapkat v ten vecer. Teda predpokladam, ze pivo si davas vecer a nie na ranajky 
Dnes som stravil 3 hodiny u alergologicky a to za 3 hodiny vysetrila 2 ludi predomnou a mna, pricom ja som bol dnu ani nie 10 minut. Vedel by mi niekto poradit inu alergologicku v BA, ktora prijima novych pacientov, nerozobera s nimi vselijake metafyzicke problemy (ako moje deti statnicovali, ako som ja statnicovala pred 100 rokmi a podobne), ale venuje sa vysetreniu a je aj kvalifikovana?
Moja sucasna imuno - alergologicka je Mudr. Onrišová a chodim k nej uz asi od 2 rokov. Moj stav sa rok od roka postupne kusok po kusku zhorsuje. Momentalne si idem dat znova napichat tie predrazene pelove injekcie - stromy (uz som ich parkrat mal a nepomohli). Chapem, ze s alergiou sa toho moc robit neda, no zaujimal by ma nazor aj ineho odbornika. Fakt nepotrebujem lekarku, u ktorej stravim par hodin cakanim na vysetrenie, kde sa dozviem, ze moj stav nie je idealny ale moze to byt aj horsie a liecba sa nemeni, tak mi predpise to iste, pripadne jeden liek zameni za iny (s tou istou latkou) bez udania nejakeho relevantneho dovodu (asi bol u nej niekto od vyrobcu lobbovat, aby predpisovala viac ich znacku).
Moja sucasna imuno - alergologicka je Mudr. Onrišová a chodim k nej uz asi od 2 rokov. Moj stav sa rok od roka postupne kusok po kusku zhorsuje. Momentalne si idem dat znova napichat tie predrazene pelove injekcie - stromy (uz som ich parkrat mal a nepomohli). Chapem, ze s alergiou sa toho moc robit neda, no zaujimal by ma nazor aj ineho odbornika. Fakt nepotrebujem lekarku, u ktorej stravim par hodin cakanim na vysetrenie, kde sa dozviem, ze moj stav nie je idealny ale moze to byt aj horsie a liecba sa nemeni, tak mi predpise to iste, pripadne jeden liek zameni za iny (s tou istou latkou) bez udania nejakeho relevantneho dovodu (asi bol u nej niekto od vyrobcu lobbovat, aby predpisovala viac ich znacku).
Mam skusenosti s tym, ze mnoho lekarov je nekompetentnych, aj alergologov, ci uz osobne alebo ine, takze urcite odporucam zmenit lekara, taktiez sposoby liecby, zamerat sa aj na ine oblasti, aj potravinovu alergiu, nie len pelove.
Konkretne poradit nemozem, ale viem ze su stranky, kde pacienti hodnotia lekarov, tak vyskusaj hladat.
Konkretne poradit nemozem, ale viem ze su stranky, kde pacienti hodnotia lekarov, tak vyskusaj hladat.