Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja to mam tiez vo zvyku, ale co znamena presne zo zakona "krizik" v boxe?
nam sa raz stalo ze ujo nacal pri cuvani nasu znacku s P-rezerve + zoznam SPZ tak, ze ju natocil jemne do strany, parkoval nam tam ujo asi 2 dni, privolana MP iba zhodnotila ze vodic nemohol vidiet tabulu a priestupku sa nedopustil, pri dohadovani sa ze na kery **** tam kazdy rok premaluvavame krizik ako kreteni (rok do zadu sme riesili podobny problem, pracovnici MP vtedy vsak vyhodnotili ze nas krizik je nedostatocne vyrazny, resp. uz vysuchany a nie je zrejme ze ide o rezervovany box aj ked vtedy tabula bola v excelentnej kondicii) nam bolo povedane ze krizik sam o sebe neznamena nic.

/edit:
Značka Parkovacie miesta s vyhradeným státím s príslušným vhodným nápisom alebo symbolom vyznačuje priestor parkovacieho miesta s vyhradeným státím a dopĺňa značku IP 16.

z toho mi vychadza ze znacka IP16 je viac ako nutna na viditelnom mieste, napr... Hned kusok dalej je 10 takych boxov s vyhradenym statim pre obyvatelov bytoveho domu a doplnkova tabula je velmi jasne osadena, teda ja tam parkovat mozem, bez tej tabule je miesto akoze vyhradene pre hoci koho - by som povedal.

a teraz sa nezamyslam nad tym ci je zdravy rozum hladat tuto doplnkovu tabulu alebo nie, skor ma zaujima naozaj ci su parkovacie boxy vyznacene v sulade s legislativou a MP je opravnena nasadzovat papuce.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

je to dost rozporuplne ked nevidis nikde tabulu iba pomalovanu cestu. hlavne v jednosmerke a ak za tebou ide dalsich 5 aut je hladanie tabule nonsens
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ale tá značka je naozaj debilne umiestnená. Povedal by som, že je tak naschvál, že je to chyták na papuče. Jediné ospravedlnenie by som videl v zime, keď kvôli snehu nevidno kríže. Každopádne sú to oprávnené papuče.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

no neviem neviem kedze kriz je len doplnkove znacenie tabule, ktoru nevidis, to je ako keby bola obmedzena rychlost len nevies na kolko :D
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Gabo10 »

čauko máme v LC taký "výjazd" cez most je tam povolená 70km/h dnes ma namerali 78km/h lenže fotka bola ešte na konci mosta (rátali mi ako 50tku čiže prekročenie o 28) a cestou domov som si všimol zaujímavú vec že tam chýba označenie 50tka čiže podľa zákona má 50tka platiť až od najbližšej križovatky nie?

pridám foto tú 30tku v pozadí druhej foto ignorovať tá tam už nieje aktuálne tam nieje žiadna značka o rýchlosti iba tá smerom hore na most

Teoreticky 70tka tam je ale opačným smerom (na most) a cestou do meste nič nieje
Prílohy
3.png
2.png
1.png
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

A urcite je tam 70ka v tvojom smere? Nedali tu znacku prec a teraz na tom ryzuju? Ak tam ta znacka je, tak mas samozrejme pravdu a mala by koncit az za krizovatkou. Pripadne urcite tam nie je nejaka ina znacka rusiaca tu 70ku?
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

Nie celou cestou domov som sa díval nieje tam jedna jediná značka (ale že vôbec žiadna) začína to 70tkou na foto a pokračuje cez celý most až po spomínaný koniec (križovatku).

Tie zvyšné ulice sú rôzne podjazdy

na celom moste je vlastne jediná značkan pri križovatke 70 ktorá ide opačným smerom von z mesta a ja som šiel do mesta čiže mna sa netýka
Prílohy
1.png
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

A čo tá križovatka presne tam, kde je číslo cesty 75?
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

Ano,máš pravdu moja chyba na tú križovatku som úplne zabudol kedže je daleko :smt017 :smt017 ...pokuta bola oprávnená
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Fail :D Hned ked som videl ten obrazok v druhom tvojom prispevku, tak mi bolo jasne, ze aj to pripajanie je vlastne ako krizovatka a ze to rusi znacku. Takychto usekov ja na Slovensku vela a tiez poznam jeden, kde presne takto isto meravaju a hadam 90 percent vodicov tam ide 70-80km/h, pritom je tam svetelna krizovatka, ktoru vsetci vdaka zelenej vlne semaforov len prefrcia. A ja, ked tam idem 50 km/h, tak sa na mna lepsia auta, obiehaju vpravo... Naposledy sa nalepil vodic s cudzieho mesta, nevydrzal, obehol ma vpravo a hadam o 100 metrov ho uz zastavoval policajt. Ja som isiel tak 55 km/h, podla jeho rychlosti by som to videl tak 70-80 km/h, cize si slusne zarobil.
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

:D tak ono si to neuvedomíš kedže pred začiatkom mostu je 70 tak si myslíš že na celom bude 70tka ale evidentne nebude :D z opačnej strany je to isté rovnaká križovatka či zjazd ale tam hned za križovatkou je zase značka 70km/h a to je ten rozdiel :smt017 v mojom smere nieje druhá značka

Ked si to preberiem spätne situácie už viem prečo som tam vždy obiehal policajtov tempomatom a ešte som si hovoril čo idú tak pomaly :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tadial aj ja vzdy preletim na neutrale az po kruhac pri trznici :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

A akú ti chceli dať/dali pokutu? Tých tabuľkových 140€ alebo menej?
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

Dostal som 80€
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Ako správne postupovať ? Na cestu dali novy koberec a nenamalovali ešte na povodne miesto prechod pre chodcov. Je tam len tabula. Siel som tadial a za mnou policajti. Stala tam pani a chcela prejst. Zastavil som. Lenze bola nonstop husta - relativne pomala premavka ze sa nedalo prejst a skoro nikto z vodicov nezastavil oproti aby ju pustil. Po asi 30sekundach som pokracoval lebo za mnou sa uz utvorila pekna kolona. Policajti za mnou sa tiez rozbehli a necakali kym prejde chodec. Predpokladam, cisto z hladiska predpisov, ze ten prechod plati aj napriek tomu ze na ceste nie je zebra. Alebo sa mylim ?
brm
Darca
Darca

Stále platí nadradenosť príkazov smerom: čiara -> značka -> svetelná signalizácia -> policajt

Čiže, ak tam bola značka, prechod pre chodcov platí bez ohľadu na zebru.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

brm: nadradenost prikazov mas napisanu spravne, avsak vyhlaska hovori, ze chodec alebo chodci nemaju prednost, ked cakaju pri prechode, ale az v momente, ked sa aspon jeden nachadza na prechode, pricom musi zohladnit podmienky a rychlost priblizujuceho sa vozidla kvoli bezpecnosti... ako v tejto situacii urcis, kde sa prechod nachadza? staci na to znacka? je ako prechod brany priestor bezprostredne za nou?
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

+ ďalšia vec : Pani stála na tvojej strane ? Lebo ak len stála a nič nepodnikla... Takých mám najradšej.
brm
Darca
Darca

On sa ale pýtal, či ten prechod pre chodcov platí...... a nie, či im bol nútený dať prednosť.

Každopádne, pokiaľ je Lubenečko miestny a vie, že tam stále bol prechod pre chodcov, ale kvôli novému asfaltu nie je namaľovaná zebra, tak nevidím nič zlé na tom, že zastal a umožnil chodcom prejsť na druhú stranu cesty, pokiaľ naozaj prejavovali vôľu prejsť (čiže netelefonovali, nefacebugovali, nesledovali obláčiky na oblohe).

A že policajti za ním nezastavili, ale hneď išli za ním.. čo na tom? Stačí naozaj sledovať policajné autá ako jazdia a človeku príde zle. Buď jazdia 20-30km/h nad povolenú rýchlosť a tlačia sa Ti do kufra, kým neuhneš do priekopy alebo na chodník.. alebo naopak, 20-30km/h pod povolenú rýchlosť, čím zase bránia plynulej premávke. Čiže správanie policajta, že nezastaví na prechode podľa mňa nie je ničím výnimočné.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Stála na mojej polovici cesty - chodníku. Mala záujem asi aj prejsť ... Lenže keď nevidela ochotu zastaviť autá z protismeru, tak sa bála. A to sa jej ani nedivím.

Značka prechodu tam je ... Ale podľa mňa tam tá zebra musí byť, lebo inak by som potom musel až po ďaľší prechod/križovatku pustiť hocktorého chodca čo sa rozhodne lubovolne prejst cez cestu.
Napísať odpoveď