Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
Vsetci pisete, ze je to bezna situacia. To ze je bezna, neznamena, ze je to spravne a v pohode. Taketo obehovanie je vrchol debilizmu. Nikdy osobne nemam potrebu obehovat (nemyslim teraz dialnicu), iba ked predomnou ide traktor, alebo nieco co ide fakt vyrazne pomalsie ako zvysok premavky. Takyto ludia ohrozuju zdravie a zivot ludi naokolo, a neuvedomuju si, ze takou beznou situaciou mozu zavrazdit kopec ludi naokolo. Konkretne pri tomto pripade, by to mozno v pripade tuknutia schytal aj okoloiduci cyklista, ktory by len proste bol v zly cas na zlom mieste...preco by mal zomriet, alebo zranit sa kvoli debilovi na fabii? Jasne, clovek nikdy nevie preco sa dotycna osoba ponahla, moze ist o pripad nudze a podobne...ale povedzme si na rovinu, aj ked jazdite denno denne, kolko krat ste stretli auto, kde niekto viezol tehotnu zenu pred porodom, alebo ranenu osobu do nemocnice??
Zvelicujes a nenormalne prehanas podla toho ako sa ti to hodi. Preco tu pises o usmrteni cyklistu alebo o tom ako ty nemas potrebu obiehat? Ja neviem kolkokrat som stretol tehotnu zenu, ja sa pozeram predovsetkym pred seba a do spatnych zrkadiel, takze nevidim kto sedie na mieste spolujazdca a nie to este ak lezi na zadnych sedadlach a na oknach su tmave folie.
Nechapes co pisem bohuzial. Ludia jazdia jak kkti, obehuju do zakrut, alebo na kopci, alebo aj na rovinke, ked je 200 metrov pred nimi vozidlo. Inac ako debilizmus to neviem nazvat. Ked som soferoval na SR, stavalo sa to bezne, ze oproti mne niekto tak vyletel. Nieje proste nijak raz mozne, ze kazdy z tych debilkov ma na zadnom sedadle niekoho koho vezie do nemocnice, alebo nieco podobne. Mozno tak 1 z 1000 co to robia....ja som to videl asi len raz, alebo dvakrat za zivot...a ked uz obehoval tak mal zapnute vystrazne, blikal, a neustale vytruboval.
Suhlasim s Lubosom. Konkretny pripad na videu nebol mozno najkrutejsi, najkrvavejsi a neviem aky este. Vacsinou to nevadi tym, ktori soferovat vedia a vedia na to aj spravne reagovat - v poriadku. Treba si ale uvedomit, ze jazdi vela vela ludi, ktori to "v ruke" moc nemaju. Staci aby oproti isiel nejaky neskuseny splaseny mladik / dochodca / Michala / whatever a moze to dopadnut tak, ako si tazko vieme predstavit. Uz len urvany spatak, pripadne suchnuty cely bok je uplne zbytocny problem. Nikdy nevies kto ide oproti a ako zareaguje, ake su jeho schopnosti, ci vobec dava pozor na cestu, ci tam nema cyklistu, chodca atd. Zial, u nas je taka disciplina, ze treba mysliet aj za inych.
... alebo sa vozis na tanku a neriesis.
... alebo sa vozis na tanku a neriesis.
Inak, nechápem, prečo sa tu takmer všetci oháňate tou Fabiou.. keby to bolo iné auto s väčším výkonom, predbiehací manéver by bol v poriadku? Dopadlo by to presne tak isto. Na základe toho, čo vidno na videu, ho predbehol relatívne rýchlo, výkonnejšiemu autu by to trvalo asi tak isto (ak nerátame športové špeciály).
Z mojich skúseností, čo denne jazdím na 50kW Fabii, Vám môžem potvrdiť, že na hovno je Vám auto so 150kW, pokiaľ na ňom neviete jazdiť - hlavne v správny čas podradiť.
Každopádne, vodič urobil chybu, zle odhadol situáciu, no našťastie bola dosť široká cesta, avšak to nie je ospravedlnenie. Takisto ospravedlnením nemôže byť ani celková situácia na ceste v jeho smere (možno sa ten pred ním naozaj vliekol alebo vbehol mu tam na poslednú chvíľu z vedľajšej cesty a podobne). A v neposlednom rade ako ospravedlnenie nemôže byť, že niečo podobné sa nám stalo hádam všetkým, že sme niečo inak odhadli - na slabšom aj výkonnejšom aute.

Z mojich skúseností, čo denne jazdím na 50kW Fabii, Vám môžem potvrdiť, že na hovno je Vám auto so 150kW, pokiaľ na ňom neviete jazdiť - hlavne v správny čas podradiť.
Každopádne, vodič urobil chybu, zle odhadol situáciu, no našťastie bola dosť široká cesta, avšak to nie je ospravedlnenie. Takisto ospravedlnením nemôže byť ani celková situácia na ceste v jeho smere (možno sa ten pred ním naozaj vliekol alebo vbehol mu tam na poslednú chvíľu z vedľajšej cesty a podobne). A v neposlednom rade ako ospravedlnenie nemôže byť, že niečo podobné sa nám stalo hádam všetkým, že sme niečo inak odhadli - na slabšom aj výkonnejšom aute.
A viete prečo je tomu tak? Lebo 50% kktov jazdí 70 km/h mimo obce. To je tak otravné, máš niekde byť na 7 vieš že takou 100, 110 to v pohode zvládneš. To ešte ani nie je nejaká krkolomná rýchlosť. A bum... pred tebou auto čo ide 70... predbehneš... ďalší čo ide 80, ďalší čo nevie dať smerovku, keď odbočuje atď... V tom by sa dalo pokračovať donekonečna. Jedna skupina sú degeši, čo nevedia chvíľku počkať a ptm si v klídku predbehnúť a druhá kreténi, čo majú na tachometri od 80 vyššie pavučinu... Myslia si, že cesta je cvičisko v autoškole a vôbec si neuvedomujú, aké následky môže mať iba také nevyhodenie smerovky včas...Lub0$ napísal:Nechapes co pisem bohuzial. Ludia jazdia jak kkti, obehuju do zakrut, alebo na kopci, alebo aj na rovinke, ked je 200 metrov pred nimi vozidlo. Inac ako debilizmus to neviem nazvat.
A vďaka Bohu za normálnych šoférov, ktorý sa nevlečú jak sopel mimo obec, jazdia ohľaduplne a bezpečne
bindo, to čo píšeš má v sebe nejakú pravdu. Lenže ak aj chceš ísť tých 100-110km/h, tak nebudeš predsa predbiehať za okolností, že nemáš dostatočný rozhľad na cestu pred sebou. Keď sa niekto vlečie a ja vidím, že oproti ide auto, no neviem odhadnúť jeho rýchlosť, radšej si tu chvíľku počkám a až potom ho obehnem. A to aj napriek tomu, že tá moja rakovina vie pekne potiahnuť, keď jej dobre šlapnem na plyn. Aj napriek týmto skutočnostiam nebudem zbytočne pokúšať šťastie a brať to tak, že však ten oproti sa uhne, ak by som sa nestihol zaradiť.
Myslim, ze clovek, ktory oblubuje dynamickejsiu jazdu, nebude predbiehat ako pan(i) z toho videa.
bindo nejazdis nahodou bielou dodavkou (ako ja)? 
Ja nie som proti tomu aby sa uhybali ludia na krajnicu autu ktore predbieha (a nestiha), to je samozrejme normalna triezva reakcia ktoru povazujem za SAMOZREJMOST a mala by byt samozrejma pre kazdeho (existuje strasne vela vodicov co zo cti neuhnu, radsej situaciu zdramatizuju a pohonia si vyblikanim ci vytrubenim).
Ale ak by sme mali predbiehat tak, ze si pozriem ci je oproti dost velka krajnica, hodim smerovku zavriem oci a dufam tak by sme mali podla mna cesty lemovane krizmi tak ze od jedneho k druhemu doplujes...
Ale ak by sme mali predbiehat tak, ze si pozriem ci je oproti dost velka krajnica, hodim smerovku zavriem oci a dufam tak by sme mali podla mna cesty lemovane krizmi tak ze od jedneho k druhemu doplujes...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Hegy: Ty to povazujes sa samozrejmost, ze sa niekto uhne, no ten co predbieha to moze arogantne tiez povazovat za samozrejmost, no ved ten oproti sa mi uhne, tak mozem predbiehat aj tu v tomto mieste.
To je jasné, počkať si tých 38 sekúnd, zatiaľ si ponadávaťNoobsz DJ napísal: Keď sa niekto vlečie a ja vidím, že oproti ide auto, no neviem odhadnúť jeho rýchlosť, radšej si tu chvíľku počkám a až potom ho obehnem.
Nie, ale jazdím bielym peugeotomwladas napísal:bindo nejazdis nahodou bielou dodavkou (ako ja)?
Ja takych vodicov beriem ako samozrejmost ako spominana V3Ska. Treba mat na takych radar a hned to priedbiehat. Nepomozes si inac.
Ked tu pisete o tych "beznych situaciach" tak v poslednom case sa mi bezne stava, ze v zakrutach idu auta oproti cez stredovu ciaru. Co je horsie, ze vacsina z nich sa proste neda spat do svojho pruhu...
To sa stava aj mne, prekvapivo to su vacsinou stari pani v dochodkovom veku. Ked je cas, tak ich aspon vytrubim alebo sa aspon natlacim tiez na stred (samozrejme bezpecne). Ja zo svojho pruhu nevyjdem, ale oni sa vacsinou stiahnu kedze nemaju inu moznost.
Lenivi otacat volantom, to je kategoria sama o sebe. Lenivi aj packy pouzivat, lenivi mozog pouzivat, lenivi doslednejsie parkovat...
Mi daco hovor, uz sa dlhu dobu chystam zastavit vedla niekoho kto caka na odbocenie a nedava smerovku...e reku, ci vie na co ma tu packu v aute. Ale zatial ziadna dobra prilezitost aby som nespomalil zvysok premavkyMFa napísal:Lenivi otacat volantom, to je kategoria sama o sebe. Lenivi aj packy pouzivat, lenivi mozog pouzivat, lenivi doslednejsie parkovat...
Co sa tyka parkovania, od kedy ste tu rozoberali Michalu tak furt na parkovisku si na to spomeniem...ked niekde idem s priatelkou a parkujem, tak si poviem ''ja som tu bol prvy''
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som dost vybusny v aute a ked niekto neda smerovku hned si zakricim aby tu packu odtrhol a strcil si ju rovno do <> kedze nevie naco patri 
Na takych, co vyhadzuju smerovku rovno s otočením volantu som si už zvykol, no vždy ma to poteší, keď je niekde medzera, vošiel by som sa tam, no auto ide stále rovno... a v tom na poslednú chvíľu odbočí... Preto keď vidím niekoho stáť na vedľajšej a ja som ten, čo odbočuje, tak smerovka bliká 150 m pred križovatkou 
Sorry za vulgarizmy, ale nebolo mi v tej chvili vsetko jedno.