o tomto som neraz hovoril, podľa tejto čarovnej formulky kupujme OEM odpad alebo do čiernej navlečený Corsair VS - môže to fungovať, nemusíme o tom vedieť, no to, že tam je už aj reálna nespotreba za roky používania, to, že je tam omnoho vyššie riziko, že ten zdroj naozaj buchne a vezme so sebou celý počítač je tu...
nech sa páči, používaj si, čo chceš - ale je to ako so skrinkami, kúp si eurocase za 19€, nech sa páči, budeš s ňou spokojný, ale to, že je to papierová konštrukcia, bez airflowu, bez cable managementu, bez modulárnej montáže diskov, bez podpory pre vyššie chladiče - nehovoriac o tom, že stačí ju mať nesprávne položenú a hoplá - vibruje celá skrinka...o tom hovoriť už nebudem
fakty tu sú - v tých lacných smažkoch nie sú o nič lepšie kondenzátory ako tie, ktoré sa dávali na základné dosky (pamätáte roky dozadu tie kauzy, ako začali hromadne pukať kondenzátory na základných doskách?) a tak to potom vyzeralo...
a znovu mám pocit, že nie je tomu dlho, čo niekde na CZ alebo SK portáli vyskytol znovu nejaký článok o tejto problematike
teraz...ty máš také neuveriteľné šťastie (a to, že ti to ide neznamená, že nekvalitné napäťové vetvy mikro-výkyvmi pomaly neznižujú životnosť komponentov - ak chápeš, čo ti tým chcem povedať) a všetko ti ide ale predstav si prípad
maličký človiečik uveri tvojej, hekerovej a mystyqueho propagande, povie si - seriem na dropdeada, len sa háda a 3 majú určite pravdu a on je ten zlý a kúpi si odpad
ale práve on bude ten vyvolený a jedného dňa pri búrke a nie dokonalých obvodoch v paneláku mu rachne blesk do bleskozvodu a čuduj sa svete jeho PC zhasol ako všetko, po pár minutách nabehne elektrina a jemu nejde zapnúť PC - pozrie, a za PC je na stene malý čierny pás, keď sa priblíži, tak začne cítiť smrad - no to nie je smrad zo zdroja, čo zistí hneď po otvorení skrinky a zistí, že to mu odišli napájacie obvody na základnej doske - a ten chalan ďalšie dva týždne investiguje a zistí, že kvôli tej lacnej investícii ušetril 10-20€ oproti kvalitnému produktu a stálo ho to základnú dosku - s tým súvisiaci procesor, ktorý pri tejto udalosti dostal jednorázovú šupu, ktorá ho odrovnala, rovnako RAM dostali šľahu ale dajme tomu, že grafika to prežila
toto sa ti nemusí stať celý život - if you feel lucky, then feel free - uži si lacné investície ale potom počítaj s tým, že sa ti raz (samozrejme vtedy, keď to budeš najmenej čakať) stane niečo také
ja tu nebojujem za svoju pravdu nadarmo, viem, o čom hovorím, mám to naučené, otestované a vydreté časom..
a pokiaľ by chcel znovu na míle vzdialenú lepšiu možnosť, tak som pôvodnému žiadateľovi (pamätáte si ho ? na minulej strane písal) povedal, že bez váhania odporučil ísť aj do B2 750 , ktorý je založený na vynikajúcej Golden Green platforme od kvietku
Noobsz DJ napísal:Najviac ma ale pobavilo, že najprv postne link na nejakú recenziu, a potom daného recenzenta označí za NO NAME osobu, ktorá ani nespravila poriadné merania. Hlavná vec, že teba pozná celý svet, spravil si dokonalé recenzie na všetko možné a si nekonečne uznávaný všetkým živým na tejto planéte.
článok bol postnutý pre účely prezentácie interných komponentov
mal som tu postnúť len tú fotku a bol by pokoj...
a áno, strednú mám elektrotechnickú a som ako sa tomu hovorí elektrotechnik s paragrafom 21 ale to nie je žiadnym extra benefitom, no o to jednoduchšie bolo zdroje študovať
...nech sa páči, mňa mrzí, že máte taký pocit - keby tu neboli tieto hádky, tak je to iné
...môžete si myslieť, čo chcete ale ja ak niekomu radím, tak ten človek si môže byť 100% času na 150% istý, že dostal sakra kvalitnú radu - poznám odbor, v ktorom pracujem a tým sa riadim, som arogantný na ľudí, ktorí robia fušerinu
...nedávam len také kvázi rady, radím s istotou, nemusím radiť veci, kde si poviem "mhm, teraz je spokojný, dúfam, že sa nestane tá náhoda a nedoplatí na môj výber nekvalitného komponentu"
Noobsz DJ napísal:Silno pochybujem o tom, že je elektro projektantom, poprípade elektro inžinierom v danom obore, aby mohol hodnotiť vyhotovenie akéhokoľvek zariadenia len za pomoci nejakej fotky
prvým ukazateľom sú práve používané kondenzátory - kondenzátory sú filtrovacou časťou a jednou z najkritickejších súčiastok
http://alzat.szm.com/zdroje/blokschzd.gif
toto je schéma, podľa ktorej sme sa zhodou náhod o zdrojoch učili (stránku robí jeden z našich profesorov)
ďalej to už musí robiť človek, ktorý to pozná do piky (to ja nie som), tu nastupuje napríklad majster svojho remesla oklahomawolf aka náš jonnyguru
dozvieme sa napríklad to, kto je OEM výrobcom, platformu, ktorá je použitá, návrh súčiastok, spájkovanie a nakoniec aj prehľad konkrétnych súčiastok, uzemnenie,...