Praca v T-Systems

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Praca v T-Systems

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ehm, no ja to tipujem skôr na ten prípad, že tí absolventi prídu na pohovor a keď nastane čas na otázku ohľadom platu, ktorý by si predstavovali, tak povedia 500€.

Potom im firma nemá dôvod dávať vyšší plat, ak sa uspokoja s takou almužnou...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Pochybujem ze sa taky absolvent najde, maju skor vysoke ocakavania.

Najskor by som povedal, ak nie je Eddward uplne mimo a necuca si z prsta, tak ze si myli plat v hrubom a v cistom. 500 cisty nastupak na monitoringu.. tomu by som este celkom uveril.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Lebo ti ludia na monitoringu nic nerobia. Opicia praca. Preto aj take platove ohodnotenie. Samozrejme by kazdy chcel bohovske platy a vyvalovat sunky cely den,
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Fabo napísal:Pochybujem ze sa taky absolvent najde, maju skor vysoke ocakavania.

Najskor by som povedal, ak nie je Eddward uplne mimo a necuca si z prsta, tak ze si myli plat v hrubom a v cistom. 500 cisty nastupak na monitoringu.. tomu by som este celkom uveril.
ja som mal 500 cisteho ako aplikac
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Tak to je sakra malo. Poznam tam par ludi co robia aplikacov a mali ovela vacsi nastupny plat.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Shwollo, pýtal si si viac a dali ti menej alebo ti dali toľko, koľko si povedal?
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

popravde uz neviem. ale ja som to mal aj s 3 mesacnou farmou hned po skole. takze mozno preto tolko. 550 to bolo presne :D v cistom
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ano, farma a 550 nie 500
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak v cistom je to uz trosku ine aj ked aj to je stale strasne malo. ja som mal ako absolvent v accenture ako support project manazer v cistom skoro 700
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

V T-Systems je s platmi jednoducho strasny bordel. Poznam ludi, ktori robia na rovnako vysokych poziciach, vsetci su absolventi bez praxe, akurat je kazdy v inom time a plat maju uplne iny. Dokonca sa casto stava aj to, ze absolvent bez praxe ma vyssi plat ako niekto, kto tam uz robi aj 2 roky a je na vyssej pozicii. Ale 500 v hrubom, tomu sa mi nechce verit, skor v cistom ... aj na monitoringu. Poznam par ludi, ktori maju na monitoringu 800 v hrubom, tak neverim ze by tam mal niekto len 500.

@Eddward, pisal som ze pre absolventa IT je bezny plat 800-850. Ak je niekto absolvent napriklad strojar, tak jasne, ze tolko nedostane, ked potrebne vedomosti nema skoro ziadne. Poznam tam dost ludi, ktori skoncili IT a neviem o nikom kto by mal menej ako 750 v hrubom.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ano, ved 550 v cistom je +- tych 700 v hrubom, nejake drobne, stravne listky a pod. hore dole.

@guess.whoo popravde, 700 cisteho na Bratislavu dost o nicom.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

akoze na zaciatok bez praxe v danej oblasti a bez IT skoly sa mi to zdalo ok na to, ze sa mi podarilo sa tam dostat este pred statnicami. aspon som nemusel po skole obehovat urady a hladat tyzdne/mesiace robotu. A s mojim odborom som bol rad aj za to :D
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

btw, nieje tam v Tecku nejaky SAP admin co by chcel ist do IBM Brno??? niekto by sa zisiel.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Myslim ze moc schopnych tam po poslednych exodusoch neostalo... tych par co tam este ostalo okrem fungel novych podavali na fest seniorne pozicie.. asi si manazment uvedomil, ze ked odidu aj ti, pojdu aj zakaznici.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

fest seniorne pozicie znamena protekcne "deti"
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

nie. protekcne deti su vyssie, v manazmente, timlideri a tak... senior je odbornik, nie protekcny exot.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Trussardi, ver tomu, ze keby sa na fest seniornu poziciu dostal nejaky protekcny exot co tomu hovno rozumie, velmi rychlo by zakaznik podnikol kroky k tomu aby bol nahradeny, a keby to neslo po dobrotky, TSYS ma nearshorov dost.

Upratovat sa da inde. Bud na nizke pozicie, kde sice vela nezarobis, ale ani nic neurobis a teda nic nepokazis. Alebo potom ludia pre interne ucely - vyssi manazment, interne projekty a podobne.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

fakt tam v KE nieje niekto sikovny co by to skusil v IBM?
SAP admin https://jobs3.netmedia1.com/cp/faces/jo ... t&st=S8301

Kolega s 9 mesacnou praxou v T dostal cca 40k brutto. Sef po dobrej skusenosti s teckarmi 100x radsej prijme slovaka ako inda.
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

mirak2 napísal:t-systems je jedna z firiem, kde nikto nechce pracovat a ked sa tam uz dostane, tak sa snazi ist co najskor prec.
Môj strýko má už 56 rokov, tiež býva v KE, študoval na VŠT KE (po novom TUKE) informatiku, kybernetiku, Ing. štúdium: 1978 - 1983, robil najprv v PO niečo s programovaním, potom sem - tam v KE podnikal tiež v IT, no to ešte v rokoch keď tu na SR absolútne nebola taká široká konkurencia ako je tu dnes, čo mu dosť vynášalo, potom sa zamestnal ako zodpovedný vedúci pracovník v KE, neskôr ako generálny manažér zodpovedný za dátový sklad, potom tam už nerobil, lebo sa im nepáčil a tiež začal po roku a pol evidovania na ÚPSVaR ako nezamestnaný robiť v T-Systems, čo si našiel samozrejme cez úrade práce.
Tiež chcel robiť niekde inde, no viete ako to na východe, aj s takými dlhoročnými skúsenosťami môže kade-tade človek posielať životopisy hoc komu a aj tak ho len tak nezoberú, keďže zamestnávatelia väčšinou zháňajú svojich známych a ľudí z rodiny, aby ziskovali, veď ako ináč, kapitalizmus.
V T-Systems robí tak cca rok a pol, na svoj vek sa koľko razy vtipkuje, že samí mladý chlapci bakalári, inžinieri čerstvý absolventi po škole, ako tam začal, tak najprv bol len ako asistent, že sa zaúčal a potom ho šéf zaradil na pozíciu, že bude robiť reporty.
Sám tvrdí, že práca ho až veľmi nejako nebaví, lebo chcel robiť niečo inteligentnejšie, napr. team - manager a pod. - podľa mňa, tým, že je už starý, tak ho už asi ani nejako veľmi nechcú na vyššiu pozíciu, tak ako to chodí všade vo firmách.

//autoeditácia príspevku (23 Júl 2015, 0:49)
dunno napísal:V T-Systems je s platmi jednoducho strasny bordel. Poznam ludi, ktori robia na rovnako vysokych poziciach, vsetci su absolventi bez praxe, akurat je kazdy v inom time a plat maju uplne iny. Dokonca sa casto stava aj to, ze absolvent bez praxe ma vyssi plat ako niekto, kto tam uz robi aj 2 roky a je na vyssej pozicii. Ale 500 v hrubom, tomu sa mi nechce verit, skor v cistom ... aj na monitoringu. Poznam par ludi, ktori maju na monitoringu 800 v hrubom, tak neverim ze by tam mal niekto len 500.

@Eddward, pisal som ze pre absolventa IT je bezny plat 800-850. Ak je niekto absolvent napriklad strojar, tak jasne, ze tolko nedostane, ked potrebne vedomosti nema skoro ziadne. Poznam tam dost ludi, ktori skoncili IT a neviem o nikom kto by mal menej ako 750 v hrubom.
Môj strýko zas tvrdí, že cca 800€ má v hrubom a 600€ v čistom a to robí len reporty

//autoeditácia príspevku (23 Júl 2015, 0:57)
dunno napísal:V T-Systems je s platmi jednoducho strasny bordel. Poznam ludi, ktori robia na rovnako vysokych poziciach, vsetci su absolventi bez praxe, akurat je kazdy v inom time a plat maju uplne iny. Dokonca sa casto stava aj to, ze absolvent bez praxe ma vyssi plat ako niekto, kto tam uz robi aj 2 roky a je na vyssej pozicii. Ale 500 v hrubom, tomu sa mi nechce verit, skor v cistom ... aj na monitoringu. Poznam par ludi, ktori maju na monitoringu 800 v hrubom, tak neverim ze by tam mal niekto len 500.

Ale načo tam pletieš práve iné zameranie z úplne inej oblasti, veď strojár tam predsa nebude robiť, keď sa nerozumie elektrotechnike, programovaniu, informatike, ale zloženiu kovov, kovo - obrábaniu, konštrukciám, designovaniu modelov, tak predsa sa môže uplatniť v strojársko - výrobnej oblasti na tiež vysokom poste, tak ako tu môžeš hovoriť o niečom inom, keď reč je práve o T-Systems, IT, programátori a pod.!!!!
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Paci sa mi ako ludia co tu robili par mesiacov idu hodnotit fungovanie T-Systems.

Ja tu robim uz cez 7 rokov a som celkom spokojny.. totiz aspon teda v nasom departmente je miesto aj pre karierny rast ak sa clovek snazi a chce nieco dokazat (+ ho to bavi) a taktiez aj na dobre platove ohodnotenie (vzhladom na region)..

Kazdy by chcel na Slovensku mat 2000 eurovy plat za nic nerobenie instantne po prichode do firmy.. bohuzial, takto to nefunguje.
Niektori ludia maju taktiez problem si uvedomit, ze na vychode Slovenska nie su naklady take vysoke ako v Bratislave alebo v Brne/Prahe.. osobne som si robil par prepoctov o kolko by som zarabal viac ak by som dostal mierne nadpriemerny IT plat (+ nejake to predpokladane zvysovanie) v danom regione a kolko by mi zostalo po odpocitani vydajov na byvanie a stravu, rozdiely boli tak male, ze v ziadnom pripade by som nemenil a neopustil kamaratov a rodinu kvoli tak nizkej sume.
Napísať odpoveď