Aké pijete pivo?
Re: Aké pijete pivo?
Nedá sa to rozoznať. Teda jedine že by si mal také telo, že po jednom normálnom pive by si nevedel stáť na nohách. 1% v pol-litri nemôžeš cítiť, ak nie si sto-gramová andulka.
Inak, Sladková mi nechutí, často to pije kamarát, raz som si to kúpil s ním a nedopil som to. Keď už takéto srandy, tak radšej radler. Osobne mi najviac šmakuje mätový.
Inak, Sladková mi nechutí, často to pije kamarát, raz som si to kúpil s ním a nedopil som to. Keď už takéto srandy, tak radšej radler. Osobne mi najviac šmakuje mätový.
-
ancikrista
Light Star
Áno, to máš pravdu, ten mätový je fakt vydarený. http://opive.sk/smadny-mnich-skopiroval ... kukuricou/Hensym napísal:Nedá sa to rozoznať. Teda jedine že by si mal také telo, že po jednom normálnom pive by si nevedel stáť na nohách. 1% v pol-litri nemôžeš cítiť, ak nie si sto-gramová andulka.
Tiez mi nechuti Sladkova, tiez som ani nedopil - taktiez mi nechuti Radler od Staropramenu, pritom vsetky ostatne Radlery mi chutia, Bazant, Mnich, aj napr. Lidlovsky.
K tomu percentu, ja by som to asi nerozoznal, ale ktovie, ak vypije nalacno, nepije ani vodu predtym, nevylucujem ze je to mozne, kedze pri beznom pive to niekedy ani necitim a niekedy staci jedno a ucinok ako by som aj 2 vypil.
Inak aky mate nazor na cidery? Napiste aj znacku a prichut, som zvedavy...
K tomu percentu, ja by som to asi nerozoznal, ale ktovie, ak vypije nalacno, nepije ani vodu predtym, nevylucujem ze je to mozne, kedze pri beznom pive to niekedy ani necitim a niekedy staci jedno a ucinok ako by som aj 2 vypil.
Inak aky mate nazor na cidery? Napiste aj znacku a prichut, som zvedavy...
Pil som zatiaľ iba Gold a Honey od Strongbow, dosť dobrá vec. Ale musí to byť dobre vychladené.
Aj keď cidery (narozdiel od radlerov) nemajú s pivom už spoločné vôbec nič, či?
Nie, cider je samostatny druh alkoholu...je to rovnake ako keby ste sa pytali, ci vino je to iste ako pivo...
A mne osobne najviac chuti Carling mäta a limeta alebo obycajny cider bez prichute. Ten nie je tak strasne presladeny ako tie z cervenych plodov. Tato znacka je ale tusim najdrahsia zo zatial dostupnych na SR trhu (su zatial asi 3?).
Mal som aj capovany strongbow, ale chutilo to ako nejake lacne krabicove jablkove čúčo, avsak s ovela vyssou cenou.
Na druhy den z toho strasne boli hlava.
A mne osobne najviac chuti Carling mäta a limeta alebo obycajny cider bez prichute. Ten nie je tak strasne presladeny ako tie z cervenych plodov. Tato znacka je ale tusim najdrahsia zo zatial dostupnych na SR trhu (su zatial asi 3?).
Mal som aj capovany strongbow, ale chutilo to ako nejake lacne krabicove jablkove čúčo, avsak s ovela vyssou cenou.
Na druhy den z toho strasne boli hlava.
Ja ak cider, tak jedine Somersby, myslím že ho majú v Bille, všetko ostatné (hlavne Strongbow) chutí ako pokazený jablkový džús..
Nechcel som pisat hned svoje skusenosti, ale ja som cidery len teraz objavil a pil som taktiez len Strongbow Gold a Honey a dost mi chutili, urcite nesuhlasim ze to chuti ako jablkove cuco, je v tom nieco nove, zvlastne, nie je to ani pivo, ani radler, ani vino. Je trocha sladsie, ale ja mam rad radsej trocha sladsie.
Myslim ze ak niekto vaha medzi pivom a sladkym radlerom, ma tazku volbu, pivo nie je sladke a radler je viac-menej sladka limonada s prichutou piva takmer bez obsahu alkoholu. Cider by mohol byt taky mix, aj ked to s pivom nema takmer nic spolocne - no na ceskej heureke su cidery v kategorii pivo.
Ten Carling je od Staropramenu a kedze mi od nich nechutil ani radler, ani ta Sladkova, tak neviem, ale mozno vyskusam.
Prave som nasiel toto...
"Cider je celosvětově nejrychleji rostoucí kategorií mezi všemi alkoholickými nápoji. Odhaduje se, že celosvětově bude jeho spotřeba do roku 2017 meziročně narůstat o 7 procent.V Evropě je očekáván mezi lety 2013 až 2017 narůst až o 30 procent."
Inak suhlasim ze cena je zatial dost vysoka, je to stale novinka, no obsahom alkoholu, aspon Strongbow je porovnatelny s 12-kou pivom a cena to viac-menej kopiruje. Ja som natrafil na akciu, plechovka 0.4dl za 64 centov, no casto su cidery aj nasobne drahsie.
Este som zvedavy na Kingswood, vraj je menej sladky ako Strongbow, v jednej diskusii viaceri pisali ze im nechuti, ini zase ze im chuti viac ako Strongbow.
Nakoniec k tym vyrobcom, znackam, je ich asi viac, nasiel som len na ceskej heureke tieto:
http://piva.heureka.cz/f:q:cider/
Myslim ze ak niekto vaha medzi pivom a sladkym radlerom, ma tazku volbu, pivo nie je sladke a radler je viac-menej sladka limonada s prichutou piva takmer bez obsahu alkoholu. Cider by mohol byt taky mix, aj ked to s pivom nema takmer nic spolocne - no na ceskej heureke su cidery v kategorii pivo.
Ten Carling je od Staropramenu a kedze mi od nich nechutil ani radler, ani ta Sladkova, tak neviem, ale mozno vyskusam.
Prave som nasiel toto...
"Cider je celosvětově nejrychleji rostoucí kategorií mezi všemi alkoholickými nápoji. Odhaduje se, že celosvětově bude jeho spotřeba do roku 2017 meziročně narůstat o 7 procent.V Evropě je očekáván mezi lety 2013 až 2017 narůst až o 30 procent."
Inak suhlasim ze cena je zatial dost vysoka, je to stale novinka, no obsahom alkoholu, aspon Strongbow je porovnatelny s 12-kou pivom a cena to viac-menej kopiruje. Ja som natrafil na akciu, plechovka 0.4dl za 64 centov, no casto su cidery aj nasobne drahsie.
Este som zvedavy na Kingswood, vraj je menej sladky ako Strongbow, v jednej diskusii viaceri pisali ze im nechuti, ini zase ze im chuti viac ako Strongbow.
Nakoniec k tym vyrobcom, znackam, je ich asi viac, nasiel som len na ceskej heureke tieto:
http://piva.heureka.cz/f:q:cider/
Ak máš rád sladké, skús Somersby 
Pivo moze byt aj sladke, akurat v nasej geometrickej polohe si vacsina ludi pod slovom "pivo" predstavi nejaku desiatku plzenskeho typu. Pritom tych typov piv je fakt neurekom a chutovo dokazu byt velmi rozdielne...Dreamer napísal:Myslim ze ak niekto vaha medzi pivom a sladkym radlerom, ma tazku volbu, pivo nie je sladke a radler je viac-menej sladka limonada s prichutou piva takmer bez obsahu alkoholu.
Radler by podla mna nemal byt ani v kategorii pivo, kedze to je cukrova voda s umelou aromou. Navyse ak ste si vsimli, tak zacali vyrabat radler s 0% alkoholom, ktory podla mna o chvilu vytlaci radler s tym mizivim obsahom alkoholu a tak to uz bude mat pramalo spolocne s pivom.
Mne osobne stale chuti, ked si obcas dam klasicky radler...v pomere 4dl piva + 1dl sprite.
_____
By ma zaujimalo ci v Britanii skutocne tak velmi piju cider alebo je to cele iba o marketingu a reklame. Aspon co som googlil statistiky tak na osobu minuly rok priemerny Brit vypil asi 0,6L alkoholu v kategorii "ostatne", co je dost malo. Dominuje tam pivo, potom vino a potom alkohol s 40% a viac.
Cider s pivom nema nic, omnoho blizsie je mu čučo, kedze ide o napoj z jablk. Ak chcete rozoberat cider, tak si zalozte vlastnu temu.
Z mojej strany len tolko, ze v UK a asi aj vsade inde to piju hlavne socky (tak ako u nas cuco) a v poslednych rokoch sa z toho stal marketingovy hit aj medzi beznymi ludmi.
Problemy s nim mali uz v roku 2011: http://www.theguardian.com/lifeandstyle ... alcoholics
Odvtedy rastie jeho podiel na trhu v UK.
Z mojej strany len tolko, ze v UK a asi aj vsade inde to piju hlavne socky (tak ako u nas cuco) a v poslednych rokoch sa z toho stal marketingovy hit aj medzi beznymi ludmi.
Problemy s nim mali uz v roku 2011: http://www.theguardian.com/lifeandstyle ... alcoholics
Odvtedy rastie jeho podiel na trhu v UK.
ephramko - Tak je radler a radler, napr. ten spominany Lidlovsky ma tusim az 2.5%, dnes som mal Kelt Radler, text opisujem priamo z plechovky "pravy radler - len tradicne pivo a pravy citron", ten ma 1.8%.
K tomu ako sa pije cider v Britanii a Skandinavii, tie statistiky su dost otazne...
GothaR - to cerpas info na bulvare?
"Obsah alkoholu se pohybuje mezi 0,5 % a 8,2 % alkoholu, při vyšším obsahu alkoholu se již nejedná o cider, ale o jablečné víno"
Takze tiez je cider a cider, myslim ze cider je stale popularnejsi preto, lebo ludia chcu aj nieco nove, pivo kazdemu nechuti, alebo ich omrzelo, vino je uz nieco ine a cider je prave nieco medzi radler-malinovkou a vinom. Ak sa chce niekto rychlo opit, moze si zmiesat kolu s vinom ci akoukolvek lacnou palenkou a vyjde to urcite lacnejsie ako niektore cidery, kde 3 deci stoja aj 2€.
Ak si myslis ze cider do tejto temy nepatri, tak to kludne rozdel, ale potom by sa mozno mali oddelit aj radlery, kedze je to podla mna skor malinovka, takmer bez obsahu alkoholu a tym ma este dalej od piva ako cider.
K tomu ako sa pije cider v Britanii a Skandinavii, tie statistiky su dost otazne...
GothaR - to cerpas info na bulvare?
"Obsah alkoholu se pohybuje mezi 0,5 % a 8,2 % alkoholu, při vyšším obsahu alkoholu se již nejedná o cider, ale o jablečné víno"
Takze tiez je cider a cider, myslim ze cider je stale popularnejsi preto, lebo ludia chcu aj nieco nove, pivo kazdemu nechuti, alebo ich omrzelo, vino je uz nieco ine a cider je prave nieco medzi radler-malinovkou a vinom. Ak sa chce niekto rychlo opit, moze si zmiesat kolu s vinom ci akoukolvek lacnou palenkou a vyjde to urcite lacnejsie ako niektore cidery, kde 3 deci stoja aj 2€.
Ak si myslis ze cider do tejto temy nepatri, tak to kludne rozdel, ale potom by sa mozno mali oddelit aj radlery, kedze je to podla mna skor malinovka, takmer bez obsahu alkoholu a tym ma este dalej od piva ako cider.
Podla mna je to stale samostatna kategoria. Cider je napoj vyrobeny kvasenim jablk a je na tebe, resp. vyrobcovi kedy ten proces zastavi, ake aditiva tam da a ako to zriedi. Stale ide o ten isty druh napoja, ci to ma 5% alebo 12% alebo 50%. Potom maju ale ludia tendenciu to volat podla toho, na aky napoj sa to do obsahu alkoholu podoba. Nazov cider este nie je zauzivany. Na Slovensku mame na to nazov čúčo, ale to zaroven nie je velmi pozitivny nazov, kedze je to napoj spajany s bezdomovcami, alkoholikmi a dnom spolocnosti.
Na nasom trhu to ale nie je ziadna novinka. Akurat sme to nevolali cider a nepredavalo sa to v nalestenych 0,33L malych flastickach, ale sa to predavalo v 1L tetrapaku, 2L pet flasy alebo 5L pet flasy na oleje. A volali sme to čúčo. V tomto pripade jablkove. Cize o nieco, co malo napodobnovat vino, ale okolo hrozna to ani neslo a bolo to vyrobene z nejakeho ineho dostupneho ovocia.
Teraz ale za menej muziky (menej alkoholu) pytaju viac penazi. Keby malo čúčo taku masivnu marketingovu kampan, tak by asi tiez bolo svojho casu podstatne drahsie.
Este si pamatam ako moji punkerski kamosi pili "alpské víno". Trochu odpijes s 2L flaše čúča, nalejes tam malu flasticku alpy, zatrases a mas alpske vino
Na nasom trhu to ale nie je ziadna novinka. Akurat sme to nevolali cider a nepredavalo sa to v nalestenych 0,33L malych flastickach, ale sa to predavalo v 1L tetrapaku, 2L pet flasy alebo 5L pet flasy na oleje. A volali sme to čúčo. V tomto pripade jablkove. Cize o nieco, co malo napodobnovat vino, ale okolo hrozna to ani neslo a bolo to vyrobene z nejakeho ineho dostupneho ovocia.
Teraz ale za menej muziky (menej alkoholu) pytaju viac penazi. Keby malo čúčo taku masivnu marketingovu kampan, tak by asi tiez bolo svojho casu podstatne drahsie.
Este si pamatam ako moji punkerski kamosi pili "alpské víno". Trochu odpijes s 2L flaše čúča, nalejes tam malu flasticku alpy, zatrases a mas alpske vino
Ohľadom cideru, môžem z vysoka nasrať na nejaké štatistiky a bulvárne noviny. Ak sa z toho v británií stáva čučo, a chutí mi to na Slovensku, tak to určite neprestanem piť len kvôlo spoločnosti. Je určite veľa ľudí, ktorí napríklad nemajú nič proti alkoholu, ale nemajú radi pivo. A keď hovorím veľa, tak myslím VEĽA. Konkrétne cider mi príde ako ideálna vec. Nie je to víno, nie je to burčiak, je to sladké, relatívne silné, a dostatočne "prírodné". Ja osobne, ako hovorím, nie som žiadny fanúšik. Pil som jednu značku, nechutilo to zle, ale radšej si, keď už, dám dobré čapované. Ale príde mi na hlavu, ak sa to tu začne škatuľkovať ako bezďácky drink iba preto, že v UK to má nízku cenu a pijú to socky. DEVZDY: Som zvedavý, schválne skúsím to Somersby, ten Strongbow naozaj chutil ako taký divný džús. 
S tým pivom je to aj u nás rôzne. Napríklad v jednom pube majú 10-ku Gambrinus, a neskutočne mit am chutí. Je to geniálny, chuť je skvelá. Inde majú Gambrinus (a pritom renomovaná krčma), a chutí to 10 krát horšie. Tak neviem čím to je.
Čo sa týka pivo-radler-cider debaty. Radler je oficiálne pivo dochutené niečím iným. Do receptúry nevidím, ale pripomína to pivo. Cider je absolútne niečo iné. Ale kľúdne by som to nechal v tejto téme. Nevadí mi to.
S tým pivom je to aj u nás rôzne. Napríklad v jednom pube majú 10-ku Gambrinus, a neskutočne mit am chutí. Je to geniálny, chuť je skvelá. Inde majú Gambrinus (a pritom renomovaná krčma), a chutí to 10 krát horšie. Tak neviem čím to je.
Čo sa týka pivo-radler-cider debaty. Radler je oficiálne pivo dochutené niečím iným. Do receptúry nevidím, ale pripomína to pivo. Cider je absolútne niečo iné. Ale kľúdne by som to nechal v tejto téme. Nevadí mi to.
Neviem ako to je s gambrinusom, ale mna par mesiacov dozadu prekvapilo to, ze niektore ceske piva dostupne na Slovenskom trhu su "made in Slovakia" alebo su z Madarska a nie su dovazane z ČR. Ide najma o znacky, ktore uz vlastni nejaka vacsia nadnarodna spolocnost, najma Heineken a ten to takto przni... Aj ked samozrejme v reklame budu dookola opakovat, ze pivo vyrabaju podla tradicnej receptury. Ale ked proste pouzivas suroviny z inych zdrojov a inej kvality, tak sa to odrazi na chuti.Hensym napísal:S tým pivom je to aj u nás rôzne. Napríklad v jednom pube majú 10-ku Gambrinus, a neskutočne mit am chutí. Je to geniálny, chuť je skvelá. Inde majú Gambrinus (a pritom renomovaná krčma), a chutí to 10 krát horšie. Tak neviem čím to je.
Tiez v tom moze byt ale milion inych veci. Mohlo sa nieco sudom stat pocas prevozu, pripadne ich zle skladuju, tiez to moze byt aj rodielnym plynom vo vycape, pripadne tym, ako casto davaju cistit trubky a podobne.
Alebo ti nacapovali nieco ine, nez si chcel
No to ma napadlo ako prvé, že to "riedia" už v krčme.
Ale v súčasnosti, keď už aj s fejkovou Kofolou mali krčmy pred pár rokmi také opletačky, aké mali, si myslím že skôr nie.
Gambrinus pokiaľ viem zatiaľ nevlastní žiadna nadnárodná spoločnosť, ale ako vravíš, chuť sa asi odrazí na receptúre. A je rozdiel, či krčma nakúpi sudy z čiech, alebo z nejakej treťotriednej "pobočky". Veď aj technologické fabriky niekde na Slovensku vyrávajú napríklad lepšie a kvalitnejšie kusy ako v Nemecku (lebo "radi otročíme"), a pod.
Napríklad zopár odborníkov (čítaj pivkárov v krčme pri pive
) mi už povedalo, že kľúč chuti je vo vode, v ktorej je pivo varené, a tam práve záleží na tom, kde sa pivo varí, a či je to fakt z čiech, alebo nie.
Gambrinus pokiaľ viem zatiaľ nevlastní žiadna nadnárodná spoločnosť, ale ako vravíš, chuť sa asi odrazí na receptúre. A je rozdiel, či krčma nakúpi sudy z čiech, alebo z nejakej treťotriednej "pobočky". Veď aj technologické fabriky niekde na Slovensku vyrávajú napríklad lepšie a kvalitnejšie kusy ako v Nemecku (lebo "radi otročíme"), a pod.
Napríklad zopár odborníkov (čítaj pivkárov v krčme pri pive
Najskor k hodnoteniam a nazorom, plati pre cider aj piva, napr. na cidery som nasiel strasne nizke hodnotenia na nete, mozno prave kvoli tym clankom v bulvari, ludia radi a lahko idu s davom, pritom pri tych hodnoteniach bolo vela prispevkov dalsich ludi, ktorym to chuti a cuduju sa ako to moze mat tak nizke hodnotenie.
K pivu, to hodnotia tiez rozni experti, jedno pivo, ktore mne chuti BTW, na youtube niekto hodnotil, dobre mu nalozil, pritom ho mal z plastovej flase! Ostatni sa radi nechaju ovplyvnit podobnymi hodnoteniami "expertov" na nete, taki, ktori si nevedia spravit vlastny nazor.
Takze 100 ludi, 100 chuti, to mnohi nepochopia a povazuju za dobre to, co chuti vacsine a za zle to, co vacsine nechuti, ale to je nezmysel.
K tym roznym chutiam rovnakeho piva, tak po prve, tiez som to zaregistroval, moze to byt v zlozeni, moze byt pokazene ked cestou stoji dlho na slnku, moze to byt ina teplota pri podavani, ale tiez moze vyrazne chut ovplyvnit jedlo ci napoj ktory si date pred pivom - a nie len tesne pred tym.
K pivu, to hodnotia tiez rozni experti, jedno pivo, ktore mne chuti BTW, na youtube niekto hodnotil, dobre mu nalozil, pritom ho mal z plastovej flase! Ostatni sa radi nechaju ovplyvnit podobnymi hodnoteniami "expertov" na nete, taki, ktori si nevedia spravit vlastny nazor.
Takze 100 ludi, 100 chuti, to mnohi nepochopia a povazuju za dobre to, co chuti vacsine a za zle to, co vacsine nechuti, ale to je nezmysel.
K tym roznym chutiam rovnakeho piva, tak po prve, tiez som to zaregistroval, moze to byt v zlozeni, moze byt pokazene ked cestou stoji dlho na slnku, moze to byt ina teplota pri podavani, ale tiez moze vyrazne chut ovplyvnit jedlo ci napoj ktory si date pred pivom - a nie len tesne pred tym.
Dreamer, v prvom rade si uvedom, ze pivo sa vyraba z chmelu, sladu a vody. To je jeho definicia a nic ine sa s pivom nemoze zamienat. Aj radler obsahuje trochu piva a preto sem patri. Cider je uplne iny druh alkoholickeho napoja a je jedno kolko ma %.
Po druhe, hodnotenia su vlastnymi nazormi inych ludi. Ked ti nieco chuti, tak to ostatnym chutit nemusi. Ale to neznamena, ze ti ostatni su ovplyvneni bulvarom alebo davom. Takisto mozem povedat, ze ty si ovplyvneny marketingom
A hodnotenie piva je silne individualne, pretoze existuje vela druhov a kazdy ma ine preferencie. Ja oblubujem psenicne, obcas dam aj nejaku Ipu na striedacku, pripadne nejake silnejsie tmave, atd.
Po druhe, hodnotenia su vlastnymi nazormi inych ludi. Ked ti nieco chuti, tak to ostatnym chutit nemusi. Ale to neznamena, ze ti ostatni su ovplyvneni bulvarom alebo davom. Takisto mozem povedat, ze ty si ovplyvneny marketingom
A hodnotenie piva je silne individualne, pretoze existuje vela druhov a kazdy ma ine preferencie. Ja oblubujem psenicne, obcas dam aj nejaku Ipu na striedacku, pripadne nejake silnejsie tmave, atd.
GothaR - suhlasim ze cider je nieco ine ako pivo, aj s tym ze radler je z malej casti pivo, ale je to vsetko o uhle pohladu.
K tomu ovplyvnovaniu, nesuhlasim, ludia sa velmi lahko nechaju ovplyvnit, nie vsetci, ale rozhodne velka cast ano.
Mam niekolko OT prikladov, je toho viac, tak to dam do spoileru radsej...
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2015, 15:58)
Ja som ochutnal cider a chutil mi, tak som si kupil dalsi a vyskusam aj ine znacky.
Vlastne neviem ci si ty vobec skusal cider, alebo mas info a nazory len z bulvaru, ci to prakticky povazujes len za "cuco pre bezdomovcov" a preto ten napoj nie je ani hodny toho aby si mu dal sancu.
K tomu ovplyvnovaniu, nesuhlasim, ludia sa velmi lahko nechaju ovplyvnit, nie vsetci, ale rozhodne velka cast ano.
Mam niekolko OT prikladov, je toho viac, tak to dam do spoileru radsej...
Spoiler
OT priklad, ked sledujes CSFD, skoro vsetky filmy kopiruju hodnotenia IMDB a napr. ked ma film 80%, niekto v komentari napise, ako sa mi film nepacil, aky slaby bol, ale da mu 3*, aby sa prilis nelisil od "standardu", alebo naopak, "tento film sa mi velmi pacil, citova zalezitost, super", ale kedze ma hodnotenie 50% tak mu da len 3*.
Dalsi OT priklad, politika, viem ze som velmi OT, ale pozri si kolko extremistickych nazorov je na nete, zamerne nespominam konkretnu temu, no standardnych nazorov je tam len minimum, mozno pomer 90/10, pritom v prieskumoch alebo volbach je pomer <5/95.
Podobne to je pri hodnoteni nie len piva ale produktov ako takych, ak je niekto nespokojny, napise niekde na net ze je to zle, lebo je nahnevany, ale na toho jedneho nespokojneho je mozno 9 spokojnych a ti nenapisu nic, chutilo im a nemaju dovod niekde pisat ze to bolo dobre.
Nakoniec este priklad ktory tu pochopi asi najviac ludi, internetovy provider, forum, vypadne net, hned niekolko prispevkov ze vypadol net, nadavky a pod., ale potom ide par mesiacov bez vypadkov, ale ziadny prispevok ako dobre ze net funguje, ziadny.
Dalsi OT priklad, politika, viem ze som velmi OT, ale pozri si kolko extremistickych nazorov je na nete, zamerne nespominam konkretnu temu, no standardnych nazorov je tam len minimum, mozno pomer 90/10, pritom v prieskumoch alebo volbach je pomer <5/95.
Podobne to je pri hodnoteni nie len piva ale produktov ako takych, ak je niekto nespokojny, napise niekde na net ze je to zle, lebo je nahnevany, ale na toho jedneho nespokojneho je mozno 9 spokojnych a ti nenapisu nic, chutilo im a nemaju dovod niekde pisat ze to bolo dobre.
Nakoniec este priklad ktory tu pochopi asi najviac ludi, internetovy provider, forum, vypadne net, hned niekolko prispevkov ze vypadol net, nadavky a pod., ale potom ide par mesiacov bez vypadkov, ale ziadny prispevok ako dobre ze net funguje, ziadny.
Mozes, ale konkretne na cidery som videl reklamy a dlho som to ignoroval, vlastne nahodou som si kupil nedavno prvy, ale urcite to nie je reklamou, tu ignorujem v najvacsej moznej miere, komercne tv nesledujem a ak nejaku vidim, uz ju prakticky dokazem ignorovat, zistil som ze mnoho nereklamovanych veci, ci uz aj za nizsiu cenu, alebo rovnaku, moze by rovnako kvalitnych, alebo aj kvalitejsich ako tie masivne reklamovane.Takisto mozem povedat, ze ty si ovplyvneny marketingom
Ja som ochutnal cider a chutil mi, tak som si kupil dalsi a vyskusam aj ine znacky.
Vlastne neviem ci si ty vobec skusal cider, alebo mas info a nazory len z bulvaru, ci to prakticky povazujes len za "cuco pre bezdomovcov" a preto ten napoj nie je ani hodny toho aby si mu dal sancu.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Lol chlapce, ty ma bavis, vacsina z nas tu ma vypite viac nez cela tvoja trieda dokopy, podaktori aj za posledny rok
Inak k teme:
-Radler 0% teraz dava bistro.sk k objednavkam, celkom mi to vyhovuje, sice musim dat zachladit ale potom mam po obede celkom slusny napoj.
-Cider je fajn vec, ale nechuti mi taky ten "supermarketovy standart" - zatial som verny Opre cideru, ale skusim najst nieco lepsie co je aj bezne v ponuke, casom.
-V Anglicku je cider vcelku bezny, v mnohych puboch aj na cape, teda aspon co sa tyka Londyna.
Este k tomu som videl dnes dobry postreh na facebooku, ze odkedy prestali Poliaci predavat jablka do Ruska, tak je ten cider zrazu vsade.
Par rokov dozadu zacalo v cechach ist Frisco, co je chutovo nieco podobne, ale metoda vyroby je afaik ina.
-
javatar
Hardcore addict
1. Cider je slabe jablcne vino. Osobne mi v tejto teme neprekaza, pretoze je to ista alternativa piva.
2. Nemam pocit, zeby ho v UK pili iba socky. Snad v kazdej krcme kde som bol mali aj ponuku ciderov a nie je lacnejsi nez pivo. Tiez som nezbadal, zeby bolo nejake spolocenske fopa dat si cider (ak by bol pre socky tak by to snad fopa bolo, nie?). V obchodoch som takisto nezbadal,zeby bol vyrazne lacnejsi (typicke pre sockoidny alkohol). Takmer vzdy ked idem s nejakymi babami do pubu tak si aspon jedna da cider. Celkovo mi cidery chutia ale preferujem ale-y, takze som si cider v krcme dal mozno raz.
2. Nemam pocit, zeby ho v UK pili iba socky. Snad v kazdej krcme kde som bol mali aj ponuku ciderov a nie je lacnejsi nez pivo. Tiez som nezbadal, zeby bolo nejake spolocenske fopa dat si cider (ak by bol pre socky tak by to snad fopa bolo, nie?). V obchodoch som takisto nezbadal,zeby bol vyrazne lacnejsi (typicke pre sockoidny alkohol). Takmer vzdy ked idem s nejakymi babami do pubu tak si aspon jedna da cider. Celkovo mi cidery chutia ale preferujem ale-y, takze som si cider v krcme dal mozno raz.