xH4wK napísal:Paci sa mi ako ludia co tu robili par mesiacov idu hodnotit fungovanie T-Systems.
Ja tu robim uz cez 7 rokov a som celkom spokojny.. totiz aspon teda v nasom departmente je miesto aj pre karierny rast ak sa clovek snazi a chce nieco dokazat (+ ho to bavi) a taktiez aj na dobre platove ohodnotenie (vzhladom na region)..
Kazdy by chcel na Slovensku mat 2000 eurovy plat za nic nerobenie instantne po prichode do firmy.. bohuzial, takto to nefunguje.
Niektori ludia maju taktiez problem si uvedomit, ze na vychode Slovenska nie su naklady take vysoke ako v Bratislave alebo v Brne/Prahe.. osobne som si robil par prepoctov o kolko by som zarabal viac ak by som dostal mierne nadpriemerny IT plat (+ nejake to predpokladane zvysovanie) v danom regione a kolko by mi zostalo po odpocitani vydajov na byvanie a stravu, rozdiely boli tak male, ze v ziadnom pripade by som nemenil a neopustil kamaratov a rodinu kvoli tak nizkej sume.
dovolim si nesuhlasit
problem v Tecku je slovensky manazment. miesto na karierny rast tam je, ale za cenu ze sa vopchas teamlidrovi hlboko do zadku, robit budes ako otrok a ani to ti nezaruci normalne zvysenie platu. zvycajne ak chces pridat, tak mozes pridat, ale sef ti nic neprida lebo nic nema a ani nieje schopny nieco vybavit. Kamarat ktory sa stal timlidrom svojho timu si to vychodil, povybavoval a dosiahol aj variabilnu zlozku mzdy pre svojich podriadenych v podobe kazdomesacnych bonusov. Takyto sef je na nezaplatenie, ale vacsina sa tam len vezie a do nicoho sa nepustaju lebo sa sami boja o to aby nevyzerali zle u svojho sefa, lebo su vopchany este hlbsie v riti nez jeho podriadeny v jeho zadku.
Poviem ti ake su naklady napr. v Brne. Ked zaplatim najom ostavalo mi cca tolko co som mal v KE, kde som byval u rodicov a nieco navyse (ak zaratam aj vsetky bonusy co boli v T). Byvam v peknej novej, tichej svrti, ktora v KE ani nemoze vzniknut, ceny sluzieb su tu nizsie, ceny jedla, pitia, potravin su tu nizsie. Z platu si mozem dovolit daleko viac, aj ked na vyskakovanie to nieje. Ak mam nadcasy, tak za 20 hodin stravenych cez vikend si zaplatim polovicu dovolenky, druha polovica vyjde z platu. Keby som nemal frajerku, tak si prenajmem izbu za necelych 200E a mal by som este viac penazi. Priatelku som tiez dostal do IBM, teraz podla nadcasov nas spolocny prijem je niekde medzi 2000E - 2500E (v cistom), pricom ona ma zakladny plat na 1st lajne.
Ked som to pred vyse 2 rokmi v Tecku riesil a prepocitaval, tak som vedel, ze ovela viac mat nebudem, ale takisto som vedel, ze ak neodidem nikdy viac mat nebudem. Uz mam.
Napriek tomu, je tu problem niekoho z KE dostat, lebo je tu draho a neoplati sa

Keby si ti natvrdli sapaci uvedomili ze 3 roky v Brne su nic, uziju si to tu, zarobia pekne peniaze, budu mat vybornu vec do CV a mozu sa vratit do TSSK za dvojnasobny plat aky by tam neziskali nikdy, tak by mozno aj v Tecku dvihali platy normalne.
Co sa tyka odlucenia od rodiny, kamaratov. Zo zaciatku je to horsie, ale rodina ani kamarati mi ucty neplatia, za rodinou mozes chodit casto vdaka HO a kazdopadne tu spoznas novych ludi, kedze je tu mnozstvo ludi, ktori maju ten isty problem.
Ja som tu v IBM od sefa nepytal ziadne zvysenie, kazdy rok mi zvysil cca o 60-80E. Zazil toto niekto v KE? Kym clovek neodide z prvej firmy, nikdy nedostane poriadny plat. Aj tu su chlapci co robia nenormalne veci a maju menej nez ja. Pretoze neodisli.
Z teba mam pocit, ze si pekne spracovany teamlidrami aby si si myslel, ze inde budes mat to iste co v KE, nebudes. Ked som cca pred 3 rokmi na TUKE v ZP drbal HoD Vajlinga ci Meilinga na department mitingu, ze rozprava pi*ov*** ohladom benefitov ci platov, tak ani jeden kolega sa nepridal, pricom tie ich reci som pocuval cez 2 roky. Menezeris ma zdrbal pred 200 ludmi a vonku na cige mi kolegovia hovoria: Ale dobre si mu povedal a potlapkali ma po pleci. V KE si viac ani nezasluzite, tot moj nazor.