Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Frco »

Az na to ze u nas je studium zadarmo :wink: Ale ano, suhlasim. Svoj odbor som absolutne nevyuzil :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Musim sa vyjadrit zase k butthurt klasicky nepodpisanemu urazenemu vysokoskolakovi z karmy. Ked chces diskutovat, tak to proste napis sem a neschovavaj sa:

co sa smejes, ved ty ani ten diplom nemas. a uz ti bolo niekolkokrat vysvetlene, ze ked nestudujes peachovinu a zamestnas sa na adekvatnom mieste, tak ten diplom ma vyznam. ale k tomu ti chyba zopar bodov IQ, tak si chod zasuvat servery do rackov a nepis do temy o vysokej skole. - V prvom rade ten obrazok treba brat s nadhladom a neurazat sa len preto, ze mas VS a na ucte kazdy mesiac si rad za 1000€. To je prva vec. Druha vec, ja nezasuvam ziadne racky do serverov, ale keby si cital pozornejsie, tak by si to vedel. IQ nema nic spolocne so vzdelanim (napriek tomu, ze ho mam dostatocne vysoke). Nikde som netvrdil, ze ziadny diplom vyznam nema. Tak uz sa tolko nedurdi.

Frco, no, nie vsetky su zadarmo, ze ano? :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

realna hodnota vysokoskolskeho diplomu stale klesa a klesa... mame tu hromady radoby skol, kde ti diplom vyslovene predaju (platis skolne, obcasne sa ukazes a o 5 rokov mas diplom).

firmy uz ani tak nezaujima ci diplom mas ale z akej skoly ten diplom je, popripade sa viac zaujimaju o tvoje vedomosti nez o to ci mas titul pred/za menom...

samozrejme niektore odbody su vynimky, asi nikto neprijme do atomovej elektrarne inziniera, ktory v skutocnosti nie je inzinier. rovnako aj ucitel musi mat vystudovanu skolu s konkretnym zameranim.
napriklad ale v IT ma VS vzdelanie stale mensi a mensi vyznam. dolezitejsie je co ozaj vies.

no a rovnako na opacnej strane diplom ti nezarucuje dobru robotu. staci sa pozriet kolko absolventov vychadza zo skol. a to nehovorim iba o socialnych pracach a psychologii, som nechapal ked mi kamarat pred par rokmi povedal ze architekturu absolvoval spolu s dalsimi 200 ci 300 ludmi... fakt si nemyslim ze 300 architektov rocne sa moze ozaj zivit architekurou...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no s tymi architektmi tazko povedat. tiez sa mi zda, ze ich je vela, ale ked vidim kamosa, ktory robil bc 6 rokov, na druhy stupen ho ani nezobrali(co o niecom vypoveda) a nakoniec si z pracovnych ponuk vyberal, tak sa zda, ze tam je stale miesto.
Blur
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Blur »

Zdravím,
pozeral som si posledné príspevky v tejto téme a vidím tú hlavne informatiku s matematikou, mňa však nič také neláka.
Baví ma dejepis a geografia, čo-to som si pozeral na internete a teda by som plánoval študovať niekde v tom odbore. Zaujala ma konkrétne geológia, história, politické a medzinárodné vzťahy (uvedomujem si tam ten rozdiel). Rád by som sa informoval či tu má niekto skúsenosť s týmito odbormi, kam sa oplatí najviac ísť študovať, prípadne ako je to s uplatnením. Ďakujem
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

nechcem byť zlý, ale uvedom si že s takýmto odborom skončíš nie v Bruseli ale tak v TV Naša
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aliquis28 »

Ako je to so studiom prava v Cesku? V com sa lisi od toho slovenskeho?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

kamarat co si nedavno dorobil komplet pravo vratane titulov hovoril, ze keby siel na pravo do CR tak by to nebolo platne na SR, resp. by musel robit nejake skusky lebo ceske pravo je ine
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no zase záleží aj aké právo študoval. Či trestné, medzinárodné, občianske (alebo ako sa to volá, proste rozvody a dedičstvá a podobné veci) a pod.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

mm nemyslim. keby spravil pravo v CR tak by musel ostat robit v CR
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak som to trošku googlil, a našiel som, že "Podľa štandardov EP je možno dane povolanie vykonávať kdekoľvek v rámci eu, výnimka sú statnozamestnanecke funkcie napr. Sudca a pod."

V podstate to aj dáva logiku, veď aj tak je právo len o listovaní v zákonoch. Ten základ je rovnaký v ČR aj SR, veď obe sú krajiny EU dokonca s dlhoročnou spoločnou historiou. A tie rozdielnosti si pozre v zákone.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

No, este je otazka ze ako je definovane povolanie. Osobne si myslim, ze moze nastat problem napr. v navaznosti na advokatsku komoru. Takze by mohol robit napriklad pravne poradenstvo alebo firemneho pravnika, ale nemohol by robit advokata...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ono byt pravnikom neznamena listovat v zakonoch, ale tie zakony ovladat... pokial vystudujes v cechach, tak budes ovladat ceske zakony, to ti bude teda trt platne na slovensku...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

presne tak. keby si si mal dohladavat kazdy zakon k spisu asi by ta porazilo. navyse vela ludi, ktori zacnu studovat pravo sa chcu stat prave sudcami, advokatmi alebo exekutormi, takze studium v CR je zbytocnost
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aliquis28 »

Takze akakolvek kombinacia cz+sk je vylucena?
Kedze na Karlovke nie je Bc. studium, tak som rozmyslal, ze Bc. by som spravil na Slovensku a Mgr. v Cesku, ale to zrejme nebude mozne.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

najjednoduchsie bude napisat na studijne oddelenie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

bavil som sa s jednym pravnikom, spominal, ze s ceskymi skolami nie je na Slovensku problem, naopak ano
advokat byt moze, sudca takisto, statna sprava problemy nerobi
skor sukromnici nevedia, ci sa ceske pravo lisi od slovenskeho a preto preferuju ludi so slovenskou skolou

ked uz raz budes studovat v CR, zostan tam, slovenske sudnictvo je sama spina, este par rokov potrva, kym sa to vycisti
Blur
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Blur »

Blur napísal:Zdravím,
pozeral som si posledné príspevky v tejto téme a vidím tú hlavne informatiku s matematikou, mňa však nič také neláka.
Baví ma dejepis a geografia, čo-to som si pozeral na internete a teda by som plánoval študovať niekde v tom odbore. Zaujala ma konkrétne geológia, história, politické a medzinárodné vzťahy (uvedomujem si tam ten rozdiel). Rád by som sa informoval či tu má niekto skúsenosť s týmito odbormi, kam sa oplatí najviac ísť študovať, prípadne ako je to s uplatnením. Ďakujem
nikto nič?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

dejepis, geografia - uplatnenie len ako ucitel. tam nemas sancu pracovat v odbore a ani to velmi zamestnavatela nezaujme ak sa nebudes uchadzat o pracu kuratora v muzeu a pod.
politologia - rocne na svk dostuduje viac ako 300 politologov..co myslis, ake uplatnenie ich caka?
medzinarodne vztahy - mozno tam by som videl najvacsiu perspektivu, aj ked realne o tom odbore nic neviem :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ak máš len tieto odbory na výber, tak si vyber ten, ktorý je tvojmu srdcu najbližší aby si 5 rokov zbytočne netrpel. Myslím že s uplatnením to bude rovnako zlé pri každom. Ale súhlasím, že ak už niečo z toho, tak to prvé (dejepis - geografia) ale učiteľstvo.
Napísať odpoveď