Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa aacid »

mozno ta geologia este.
kamarat vystudoval hydrogeologiu a teraz si nasiel relativne slusnu robotu v nejakej firme co robi kontrolu vody na zakazku.
predtym robil par rokov v shmu, plat biedny ale moc sa nenadrel :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

kde si tam nasiel geologiu v jeho prispevku?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Zaujala ma konkrétne geológia, história, politické a medzinárodné vzťahy (uvedomujem si tam ten rozdiel).
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

aha sorry, zrejme sa ale pomylil a napisal geologia a nie geografia, ktoru spominal skor
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

popytaj sa jackb-a, ten ti porozprava o uplatneni sa s geo zameranim
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

zalezi na tom aka geografia. ked vystudujes "geo v regionalnom rozvoji" a nemas niekoho na VUC, ministerstve ci na Statnej ochrane prirody, tak si neskrtnes.

co sa potrebujes naucit su GIS. nic ine ti so znalostami z geo nepomoze sa uzivit. v strednej Europe ale narazis na problem. GIS firmy beru radsej ITakov, ktori vedia zaklady geografie, ako by mali kompletnemu geografovi vtlacit do hlavy kodenie. preto ak ti matika nerobi problem, chod rovno do kartografie a na magistra GIS. tam je sanca sa dostat ku databazam, skriptovaniu. na inych geo okolo toho ani nepojdes a nebudes mat cas okrem leta.

najlepsie asi za hranice. tu v Aberdeene si z GIS zacinam buduci pondelok robit dalsieho magistra cisto z GIS. a zamestnat by sa malo dat o planovania dopravy a miest, cez zelenu energiu az po oil&gas (ked sa dake tazia) a archeologiu.

na Slovensku zalezi od toho kde tu geo studujes: v KE chodili na zahranicne exkurzie snad cely 5 rokov, z NR boli len pedagogicki zamerani. v RK nemali ani zaklady GIS a vacsinu co prestupila som ucil. v BA je geo delena na 3. tam by malo zmysel sa udrzat na katedre a zaujat odbornikov ako su prof. Lauko a prof. Korec, ktori by si ta chceli nechat
Blur
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Blur »

niekto skúsenosti so štúdiom psychologie/filozofie v brne?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mas nejaku konkretnejsiu predstavu o tej filozofii? lebo na MUNI je to veeeeelmi siroky pojem
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

jackb napísal:zalezi na tom aka geografia. ked vystudujes "geo v regionalnom rozvoji" a nemas niekoho na VUC, ministerstve ci na Statnej ochrane prirody, tak si neskrtnes.

co sa potrebujes naucit su GIS. nic ine ti so znalostami z geo nepomoze sa uzivit. v strednej Europe ale narazis na problem. GIS firmy beru radsej ITakov, ktori vedia zaklady geografie, ako by mali kompletnemu geografovi vtlacit do hlavy kodenie. preto ak ti matika nerobi problem, chod rovno do kartografie a na magistra GIS. tam je sanca sa dostat ku databazam, skriptovaniu. na inych geo okolo toho ani nepojdes a nebudes mat cas okrem leta.

najlepsie asi za hranice. tu v Aberdeene si z GIS zacinam buduci pondelok robit dalsieho magistra cisto z GIS. a zamestnat by sa malo dat o planovania dopravy a miest, cez zelenu energiu az po oil&gas (ked sa dake tazia) a archeologiu.

na Slovensku zalezi od toho kde tu geo studujes: v KE chodili na zahranicne exkurzie snad cely 5 rokov, z NR boli len pedagogicki zamerani. v RK nemali ani zaklady GIS a vacsinu co prestupila som ucil. v BA je geo delena na 3. tam by malo zmysel sa udrzat na katedre a zaujat odbornikov ako su prof. Lauko a prof. Korec, ktori by si ta chceli nechat
ty si v aberdeene a nestudujes nieco co mozes aplikovat v O&G sektore? :|
jackb
Redeemer
Redeemer

ale ano. len nie priamo. chalan co promoval teraz na jar geologiu v o&g povedal, ze len zlmok rocnika sa zamestnal v odbore. ine roky byvalo 90%+

ked bude cena ropy klesat nadalej, tak chcem byt pripraveny
Retne
Darca
Darca

jackb napísal:ale ano. len nie priamo. chalan co promoval teraz na jar geologiu v o&g povedal, ze len zlmok rocnika sa zamestnal v odbore. ine roky byvalo 90%+

ked bude cena ropy klesat nadalej, tak chcem byt pripraveny
No neviem ci ti pomoze dalsi MSc z GISu... ty mas vlastne co za prvy magister?
90% je velmi slusne cislo... z nasej triedy si v geologii naslo pokracovanie asi len polovica a to ceny boli okolo 100$... tohto rocnu triedu, necaka nic dobre... a podla analytikov ceny nad 70/80$ nebudu skor nez za 2 roky...

phd si robit si neuvazoval?
jackb
Redeemer
Redeemer

ako som pisal vyssie, prve magistra mam slovenskeho z geografie v regionalnom rozvoji, ktory je aj doma tazko vyuzitelny.
PHSR obciam robia stranicke firmy, na VUC nemam rodinneho prislusnika pred. dvoma mesiacmi mi ponukali job na ministerstve. ale to by som nemal ani na suchy rozok ku vifonke.

ten geolog hovoril, ze aj tam kde je robis s GISom, ktory vyhodnocuje seizmicku priskum. to by moholo byt jedno z vychodisk.

phd by som preferoval. podmienkou ale bolo mat anglinu na C2. a za posledny rok som bol rad, ze som ju dostal na C1
Retne
Darca
Darca

jackb: no ja som minuly rok chcel kandidovat do Aberdeenu, bol som aj v kontakte s profakom, nepotreboval odomna anglictinu, alebo si to nepamatam :)

ja robim 3D model geologie zo seizmiky a netreba tam ziadne specialne znalosti z GISu...

asi poznas : http://earthworks-jobs.com/ su tam aj nejake pozicie v rubrike kartografia, no do toho sa moc nevyznam

inac a ohladom tej vrtaskej skoly co je tam v aberdeene si nerozmyslal? teraz moznost sa zamestnat nie je moc, ale kym by si to skoncil, urcite by bolo...
jackb
Redeemer
Redeemer

no, na stranke skoly su podmienky pre prijmanie zahranicnych studentov, vychadzam z toho :)
na zaklade mojho diplomu a cover letteru ma prijali podmienecne, kym som nemal certifikat, lebo som dolozil, ze som skusku mal a len na neho cakam

to asi robis to iste co on. on vraj na praktikach z GISu sedel jediny raz

koncit budem o 12 mesiacov, takze aj nie je prognoza na vrtanie. a pravdu povediac, ani som nad tym neuvazoval, lebo som daleko od technickych vied

ale O&G firmy v Aberdeene sa venuju aj enviro a na to mam aj znalosti (tie nie su lokalne limitovane). okrem toho sa tu buduju veterne farmy...

a ako hlavne pozitivum vidim fakt, ze diplomovy projekt budem robit priamo vo firme. okrem toho hodnotenie predmetov, kde je zlozka "Poster" takze prezentacia nie len pred triedou ale aj pred externymi ludmi.
okrem toho mam 3 rozvrhove akcie na databazy :)
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

ludia ktori ste dokoncili Bc. na SVK a ptm ste sli robit Ing niekde prec. Kam ste isli? Ako prebiehala byrokracia? nejake vyhody ? nevyhody? Ked dostanem Master of Science v XYZ mozem pouzivat Ing na svk? kde ponukaju anglicky masters ? najlepsie Computer Science :))
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

master of science je magister, tak sa hadam nebudes degradovat na inziniera
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

joejoe napísal:ludia ktori ste dokoncili Bc. na SVK a ptm ste sli robit Ing niekde prec. Kam ste isli? Ako prebiehala byrokracia? nejake vyhody ? nevyhody? Ked dostanem Master of Science v XYZ mozem pouzivat Ing na svk? kde ponukaju anglicky masters ? najlepsie Computer Science :))
bc som spravil na slovensku, mgr v čechách. Nie je to master of Science ale klasický magister ktorému každý rozumie, ale aj tak si to vraj nemôžem zapísať bez nejakého potvrdenia do občianky. To mi je ale jedno, lebo titul si neuvádzam nikde inde ako v životopise. Ak som bol ako zahraničný študent, tak tie všetky formality ktoré treba pre zahraničie (v angličtine výpis známok, titul a pod.) som mal grátis. Inak si to treba zaplatiť (keby si spravíš titul vo svojej krajine a chceš s ním odísť do zahraničia).
A byrokracia ak myslíš pri prestupe žiadna. Podaná prihláška, pozvánka na pohovor, list o prijatí, nástup na zápis na intrák a do ročníka. Akurát sme my nový (čo nerobili bc na tej škole) mali pred začiatkom semestra asi dvojhodinové školenie kde nám dali prístup do ISu, vysvetlili kde čo ako v ich systéme, kde čo ako so stravou a všetky tie užitočné informácie.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

2016 v máji končim strednu ( SPŠ Strojnicka KE )
otazka znie po škole by som chcel skusiť ísť robiť do t-systems - proste riešiť pracu počas toho čo som doma tie 3mesiace po škole
zaujimalo by ma že čo ak by ma zobrali do roboty a teraz ísť na VŠ popritom alebo sa na VŠ vysrať a ostať robiť

teda:

prax v praci VS Ing,Bc
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

zalezi co chces robit potom a na co si myslis ze mas potom. (tzn. v horizonte nejakych 10-15-20 rokov).

Ked chces robit nejakeho senior level programatora, architekta, pripadne projekt manazera, na to ta prax v T velmi nepripravi, a teoreticke skusenosti minimalne na toho Bc. (samozrejme s nejakou tou praxou mimo skoly) ti pomozu.
Ak si myslis, ze radsej chces ist robit admina, sietarinu a podobne veci, tak tam sa ti moze oplatit ta prax v Tcku. Potom je este moznost ak buduci rok vypisu externe studium informatiky ist do Tcka a studovat popri zamestnani.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

no ja nemam hlavu na programovanie grafikov sa neuživim veľmi skôr tie vedľajšie dobry v IT niečo ako support ču su tie levely 1 2 3 a potom ďalej = proste nejaká práca v tečku pred ktorou ideš ajtak škoelním lebo na tuke ma nenaučia za 3 roky na bc povecme to čo mi dá robota + € alebo ?
Napísať odpoveď