Účet v banke zadarmo - Ficov zakon

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Účet v banke zadarmo - Ficov zakon

Príspevok od používateľa Dreamer »

Fabo - Absolutne nesuhlasim! Naopak, ty si ani riadne neprecitas prve riadky uvodneho prispevku a radis mimo temy.
Moji stari rodicia maju nizky prijem, ani ja nie som vynimka
Z tohto je jasne, ze sa NEBAVIME o dochodcoch, vylucene to nie je, ale nikto to nepotvrdil, rovnako ako to ci je on sam studen alebo nie.
Nechcem otvarat temu na vernostne programy banky, ze ak splnim to, alebo to, tak mam ucet zadarmo.
Opat, kedze si to asi nepochopil, on to nechce a ty si mu to ponukal, tak neviem kto si presadzuje svoje a nedrzi sa temy.

Ja som odporucil prave najvhodnejsi produkt, ktory splna co pozaduje, teda zadarmo bez podmienok, bez ombedzeni veku, vhodny pre ludi s nizkym prijmom.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

absolutely OT - ale nedá mi to...
Dreamer napísal:Fabo - Absolutne nesuhlasim! Naopak, ty si ani riadne neprecitas prve riadky uvodneho prispevku a radis mimo temy.
Dreamer pamätáš na tému o jednotnej nákupnej karte? Vtedy user v prvom príspevku jasne na písal, že Lyoness pozná a pýtal sa či neexituje niečo podobné. A ty si aj napriek tomu 10 strán hučal o Lyoness, upzorňovali ťa tam na to viacerí a ty si si aj tak išiel svoje.

Preto mi pride maxinálne smiešne, ak práve ty ides niekoho poučovať o tom, že si neprečíta prvý post a radí mimo témy. Čiže sa stotožňujem s Fabom, že si ideš svoj brand a ten sa snažíš ukázať ako najlepší.

koniec OT
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks - dokedy budes pripominat tu temu? Po prve je to OT a po druhe, v tom pripade uzivatel nenapisal, ze lyoness NECHCE, len ze ju pozna, dokaz:
Ahojte viete niekto o nejakej karte ktorá sa dá využiť skoro všade na zlavy , alebo nejaké body.

viem že je lyoness https://www.lyoness.net/internal/sk/Pub ... tnerSearch

neviete niekto o niečom podobnom ?
Ja som mu v prvej reakcii napisal nejake informacie ohladom spomenutej aplikacii s ciarovymi kodmi a tiez rozne info k lyoness, kedze to malo najblizsie k tomu co pozadoval.

V tejto teme uz v nazve je "ucet v banke zadarmo" a uzivatelovi boli ponukane spoplatnene ucty a dokonca bol zdrbany, aj ked vobec nepozna podrobnisti, ci nie je zakladatel temy student, ci jeho stari rodicia nie su dochodci a pod., citat:
"Noobsz DJ píše:
Toto je typická Slováč. Nespraví nič preto, aby sa mala lepšie, ale len bude naťahovať ruku, že chce všetko zadarmo a bez limitov."
//autoeditácia príspevku (04 Sep 2015, 20:51)
mLuks napísal:Čiže sa stotožňujem s Fabom, že si ideš svoj brand a ten sa snažíš ukázať ako najlepší.
Stotoznujes sa s Fabom, ktory opakovane radil uplne v rozpore s nazvom temy a textom prveho prispevku autora temy.

Ja som radil FIO, kedze ako jedina banka ma vyber z bankomatu zdarma bez akychkolvek podmienok, taktiez ako jedina ma vklady na ucet na pobockach a kedze dany ficov zakon momentalne este neexistuje, tak ani ziadna ina moznost (bez podmienok) nie je.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Dreamer a si ty vôbec kompletný? Autor témy spomenul, že ak je nejaký účet zadarmo, tak je limitovaný. A že on chce mať ZADARMO účet, v ktorom nebude mať žiadne obmedzenia. A na toto konkrétne som reagoval, že je to typická Slovač, ktorá chce všetko bez akýchkoľvek obmedzení a ZADARMO! Ani sa nečudujem, že banky zvyšujú poplatky za produkty/služby pre ostatných klientov, keď im chce niekto prikázať dať určitej skupine ľudí základný bankový produkt ZADARMO. Však čo, ostatní klienti stratu zaplatia na zvýšených poplatkoch.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Noobsz DJ - nehnevaj sa, ale ty si napisal domnienky, nepodlozene obvinenia, ze nic nespravili aby sa mali lepsie, ale co ty vies ci ten clovek prave neskoncil skolu, nema uz status studenta, ma mizerny nastupny plat, ak nejaky, ako mozes vediet ze sa nebude snazit - a ako mozes sudit starsich ludi ktorych nepoznas, mozno cely zivot tazko pracovali, bol tu iny rezim a stacilo aby surodenec emigroval a mohol si na vysku zabudnut, niekedy aj na strednu, mozno su chori, alebo mohli mat milion inych dovodov preco sa nemohli presadit, teraz su mozno radi ze maju vobec nejaky prijem a mozno pracu a len trpnu aby ich neprepustili, lebo v tom veku si novu urcite nenajdu. To mi vadilo na tvojom prispevku a trvam na tom, nenavidim, ak cudzi ludia sudia uplne neznamych ludi.

K ficovmu zakonu, ja s nim tiez nesuhlasim, tusim som to aj vyssie pisal. Ja som odporucal FIO, kde ma ucet zadarmo kazdy, bez obmedzeni veku a pod. a tam teda nikto na nikoho nedoplaca, stary za mladeho, bohaty na chudobneho a pod.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Noobsz DJ napísal:Dreamer a si ty vôbec kompletný? Autor témy spomenul, že ak je nejaký účet zadarmo, tak je limitovaný. A že on chce mať ZADARMO účet, v ktorom nebude mať žiadne obmedzenia. A na toto konkrétne som reagoval, že je to typická Slovač, ktorá chce všetko bez akýchkoľvek obmedzení a ZADARMO! Ani sa nečudujem, že banky zvyšujú poplatky za produkty/služby pre ostatných klientov, keď im chce niekto prikázať dať určitej skupine ľudí základný bankový produkt ZADARMO. Však čo, ostatní klienti stratu zaplatia na zvýšených poplatkoch.
Zadarmo? Ja davam banke k dispozicii svoje peniaze, s ktorymi oni manipujulu a vytvaraju zisk. Preco by som mal za to banke JA nieco platit?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Povacsine ked das banke k dispozicii dost penazi, tak ti poplatky znizuje az odpusta.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Mne to vysvetlovat nemusis, ja mam 3 ucty v 3 roznych bankach a vsade mam 0 poplatky. Co sa tyka zakonu, tak mi to nepride ako vhodne riesenie nieco bankam prikazovat, nech si to "vyriesi" trh. Kto chce, hlada sposob ako mat nulove poplatky, kto nechce, nech plati a hlada vyhovorky preco nezmenit banku. Sice na to vo vysledku doplacaju vsetci, pretoze pokial sa najde dost ludi co tie poplatky zaplati, banky nemaju dovod nieco menit.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Potom OK, len mi to prislo asko ked sa ozyva niekto kto ma priemerny mesacny zostatok 13 centov ze to chce mat zadarmo a vymysla dovody, tak som ta doplnil.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak uz to schvalili, ten bezplatny ucet pre ludi s prijmom do 400€ a standardny ucet za 3€ pre vsetkych, som zvedavy co na to banky ktore slubovali iste poplatky za ucet navzdy alebo na 10 rokov a pod., tiez taka Raifeisen ktora ma ucet za 4€ sa nepotesi, ked vsade inde mozu mat teraz aj za 3€.

Inak este k predoslej diskusii, tie rozne ucty zadarmo s podmienkami v kamennych bankach, pri mnohych je nutne mat na ucte az 10 000€ a pod., neviem teraz presne cisla a ktore banky to su, neviem ci tu mate niekto ucet v podobnej kamennej banke, ale tie podmienky su teda sila.

Zatial som nenasiel presne podmienky tych Ficovych uctov, neviete ci tam su limity pre vybery z bankomatov a pod.

Inak je ten zakon samozrejme populisticky nezmysel v dobre zvolenom case, nasledky musia niest banky, ktore ich logicky posunu klientom na inych poplatkoch, konkurencia kamennych bank sa prakticky rusi, bude to skor o tom, komu sa to podari co najlepsie zneuzit, pribalit nejaku sluzbu ktora bude najskor bezplatna, ale za istych podmienok to bude spoplatnene, myslim ze aj na RTVS spominali kreditku...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

hmmm. :lol:
Prílohy
Clipboard02.jpg
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Lenže tých 405€ je v hrubom príjme :) Či azda aj ten príjem ľudí (400€) sa tak berie ?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Myslí sa čistý príjem.
A samozrejme ten účet má isté obmedzenia ale je prezentovaný úplne inak...a hlavne to výchadza celé z Eu smernice, takže fico na tom nemá ani za mak snahy, človeku sa chce bliť aký je to populista.
A doteraz tu boli účty za 0 a konkurenciu to nezrušilo, takže by som sa nebál ani tohto účtu za 3.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ano, je to v cistom, ale vdaka nezdanitelnej casti prijmu je tam relativne maly rozdiel.
Pri minimalke s 2mi detmi je to podla kalkulacky 395 € v cistom, pri cloveku bez deti 355 €. A podla tohto prieskumu u nas pracuje za minimalnu mzdu 30 000 ludi: http://www.iness.sk/stranka/9948-Kolko- ... -mzdu.html
Takze banky to urcite neohrozi, ako pise ColdRain, ucty zadarmo su tu uz dlho a kto chcel, tak si ho uz davno zalozil.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

trosku sa sem pichnem - ktora banka poskytuje ucet zadara (okrem mbank a zuno) pri nizkom prijme - cca 120e mesacne, alebo aspon za nizsi poplatok ako ma tatra (3,50). malo platieb cez net, ziadne inkasa a trvale prikazy. len prijem a vybery/platby v obchodoch
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

zabudol som dodat, ze 26+
z tych co si mi poslal vyhovuje len Fio banka. diky
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Napr. mnoho mojich znamych preslo do FIO aj kvoli pobockam a moznostiam manipulovat s hotovostou (vklad/vyber na pobocke), pripadne vyber z ATM (1 v mesiaci) alebo cez CashBack u podporovanych obchodnikov.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Niekde pisali ze ucet zadarmo moze mat az milion ludi, len som to tak zachytil, okrem tych 30 000 pracujucich za min. mzdu treba pripocitat aj studentov a dochodcov.

K FIO, myslim ze je to momentalne najlepsia banka pre ludi, ktori nechcu riesit nejake podmienky a potrebuju obcas vybrat hotovost a tiez hotovost vkladat na ucet, tiez ako alternativa k tomu uctu zadarmo, kde su nutne vybavovacky a pod. Na hojku je aj tema pre FIO banku, tu:

fio-banka-t191407.html

Inak stale neviem ako to je s tymi obmedzeniami Ficovho zakona, pocet vyberov z bankomatu a pod., nie je niekde presnejsie info? Nasiel som zatial len clanky kde nie su detaily.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Dreamer napísal:Inak este k predoslej diskusii, tie rozne ucty zadarmo s podmienkami v kamennych bankach, pri mnohych je nutne mat na ucte az 10 000€ a pod., neviem teraz presne cisla a ktore banky to su, neviem ci tu mate niekto ucet v podobnej kamennej banke, ale tie podmienky su teda sila.
v TB musis mat dokonca 20tisic, ak chces mat ucet zadarmo :) a ako bonus som par dni dozadu zistil, ze vybery z tvojho osobneho uctu priamo na pobokach TB su spoplatnene, to uz je moc.. stale vyberam kartou, ale akurat mali pokazeny bankovat, tak mi to dala kvoli tomuto zadarmo.

taktiez tu niekto par prispevkov nadomnou pisal, ze TB ucet stoji 3,50€, co nie je pravda. stoji 7€, musite spravit urcite nalezitosti, aby ste dostali 50% zlavu a kazdy nema tu moznost.
Napísať odpoveď