Drobné opravy svojho auta / motorky
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
tie v rapidke nie su zas az take vzdialene od tych octaviovskych
-
hojko
Site Admin
Ale su stale vzdialene a stale maju daleko od toho co tu bolo spomenute.
-
vendo
Guru
ono, moc na vyber nieje, tie s-line som nestihol, je pravda, ale daju sa najst na nete
a hlavne je to o tom, ze oni idu do octavky skoro ako original, teda niesu potrebne ziadne vacsie upravy
btw
ono je tam naozaj obmedzeny vyber ak nechcem prevarat kolajnice....
a hlavne je to o tom, ze oni idu do octavky skoro ako original, teda niesu potrebne ziadne vacsie upravy
btw
ano boli to c6, preco urcite nie?tacosi napísal:Uz rano to bolo prec. Ale ak su z c6, tak tie urcite nie.
ono je tam naozaj obmedzeny vyber ak nechcem prevarat kolajnice....
-
tacosi
Moderátor
Lebo uz aj na 300km trasu su nepohodlne. Bolia v nich krize, po par stovkach km uz idem uhynut. Nastavujes si tam sice hocico, ale,,,,
A brat ako spolujazdec ma na 600km trase prosil, nech uz koncne niekde odstavim. To iste Ti tu spomina aj Hojko o par prispevkov dozadu.
Napriklad ked som na dvojkovej lagune robil 1200km trasu z dvoma zastavkami, tak som vystupoval z usmevom.
Proste ak chces z c6tky, tak ber klasicke, nie s-line.
A brat ako spolujazdec ma na 600km trase prosil, nech uz koncne niekde odstavim. To iste Ti tu spomina aj Hojko o par prispevkov dozadu.
Napriklad ked som na dvojkovej lagune robil 1200km trasu z dvoma zastavkami, tak som vystupoval z usmevom.
Proste ak chces z c6tky, tak ber klasicke, nie s-line.
-
vendo
Guru
budem si to musiet nejako obehat a skusit posediet
nahodou o nejakych fajnovych sedackach ktore by mal passat b6 alebo superb 2 neviete? aj tie tam budu pasovat
nahodou o nejakych fajnovych sedackach ktore by mal passat b6 alebo superb 2 neviete? aj tie tam budu pasovat
-
kukiak
Addict
jedna rychla otazka
je bezpecne docasne jazdit s poskodenou zadnou tyckou stabilizatora??
-
RATZINGER666
Darca
viac-menej ano, ja som kedysi jazdil niekolko mesiacov dokonca s utrhnutou 
da sa ked ti nevadi ten orchester
ak je utrhnuta, tak moc nelietaj v zakrutach
-
vendo
Guru
mno, tak nakoniec som vzal tie s-line a6 sedacky, neviem ale mne sa v nich sedelo fajnovo, nastavenia viac ako na ochcavke, netlacia chrbat, drzia lepsie boky, da sa predlzit spodok az pod stehna... no a nekup to za 140e
mam ale jednu otazocku, nema tu niekto nejake manualy/schemy ako je rieseny ohrev tych sedaciek? ci je tam ta karbonova vlozka (a teda staci zistit ktory drat ide na nu a dorobit nejake univerzal vyhrievanie, pripadne len spinac) alebo je tam nejaka ina ktora vyzaduje special jednotku? pripadne co ktory drat znamena?
za akukolvek pomoc by som bol vdacny, predsa len vyhrievanie naviac sa hodi, zima je za rohom
mam ale jednu otazocku, nema tu niekto nejake manualy/schemy ako je rieseny ohrev tych sedaciek? ci je tam ta karbonova vlozka (a teda staci zistit ktory drat ide na nu a dorobit nejake univerzal vyhrievanie, pripadne len spinac) alebo je tam nejaka ina ktora vyzaduje special jednotku? pripadne co ktory drat znamena?
za akukolvek pomoc by som bol vdacny, predsa len vyhrievanie naviac sa hodi, zima je za rohom
-
hojko
Site Admin
V sedackach su cidla obsadenia, teda zistuju, ze ci niekto sedi na sedacke alebo nie. Tie urcuju vyhrievanie, vypinanie vyhrievania (ak je sedadlo prazdne), je to navyse prepojene na airbag. Je tam riadiaca jednotka pod sedadlom. Sedadlo ma 6 urovni vyrievania, cize podla toho sa bude nastavovat prud do sedadla. Teoreticky, ak by si nasiel, ktory kabel je na vyhrievanie a dal do neho stavu, tak by to mohlo vyhrievat. Budes mat ale co robit, pretoze su tam 4 konektory a pocet kablov je 3+10+6+10, teda 29 kablov. Spocitaj si tie kombinacie
Z Etky som spravil obrazok, je to treti obrazok, mas tam oznaceny konektor, ktory je na vyhrievanie sedadiel, ten ma len 6 kablov, takze tam mas kombinacii menej a tak by si to mohol trafit. Idealne by bolo, ak by mal niekto Elsu, tam su komplet elektro schemy. Ja ju teraz nemam nainstalovanu a tak to neviem pozriet, ale tak zase si myslim, ze 6 kablov sa da otestovat a zistit, ze ktore su na vyhrievanie.
-
vendo
Guru
mno, ja viem ze zeleny konektor je na vyhrievanie
jednotku pod sedackou nemam, kedze su to manualne, nemaju pamat ani nic take
zeleny konektor este postudujem ci je zhodny s tymto obr. //obrazky vkladaj do priloh
ak ano, tak samotny vyhrev budu tie silne vodice (kvoli prudu) tie tenke budu nejake riadenie/cidla
mne ide skor o to, ako ich vyhrievat, ak su to tie karbonove decky, tie by mali ist obyc spinacom z aliexpresu, pripadne univerzal riad, jednotkou ako napr http://www.htcar.cz/ridici-jednotka-elv ... 3/d-70673/ + spinac
jednotku pod sedackou nemam, kedze su to manualne, nemaju pamat ani nic take
zeleny konektor este postudujem ci je zhodny s tymto obr. //obrazky vkladaj do priloh
ak ano, tak samotny vyhrev budu tie silne vodice (kvoli prudu) tie tenke budu nejake riadenie/cidla
mne ide skor o to, ako ich vyhrievat, ak su to tie karbonove decky, tie by mali ist obyc spinacom z aliexpresu, pripadne univerzal riad, jednotkou ako napr http://www.htcar.cz/ridici-jednotka-elv ... 3/d-70673/ + spinac
-
guess.whoo
Redeemer
no tak som zrejme vcera posledny krat nastartoval svojho fordika
chlapik siel v smyku dole kopcom cca 25 metrov a akurat ma trafil v zakrute. videl som ho asi pol sekundy pred narazom - bez sance
No hlavne, ze si v pohode. Taketo necakane nehody su velmi neprijemne, pretoze nemas sancu spomalit a zmiernit naraz. A mozno by sa to aj dalo opravit ak netrafil motor a nepokrivil karoseriu ako celok. Len problem je, ze toto bude treba opravit naozaj poriadne, aby potom deformacne zony fungovali tak ako maju.
No pekne, pekne.. akurát, tento príspevok už asi veľmi nepatrí do témy s drobnými opravami. Inak, možno si mal šťastie, že si nešiel o niečo rýchlejšie, mohol si to asi chytiť aj do dverí na mieste vodiča a to by možno už hrozili aj vážnejšie zranenie.. ak správne dedukujem. A neviem, či sa toto oplatí opravovať.... možno v Rusku.
Inak, cez víkend som si konečne trochu posvietil na svoje auto so známym, konečne vymenený termostat, bol totálne rozpadnutý, známy tvrdil, že akoby mi to niekto naschvál v nejakom servise poďzubal, že také niečo ešte nevidel. A taktiež diagnostika ukazovala nejaký problém s prvým valcom, vymenili sme sviečky, síce diagnostika stále ukazuje problém, ale zrazu auto prestalo smrdieť, čo tiež považujem za úspech.

Inak, cez víkend som si konečne trochu posvietil na svoje auto so známym, konečne vymenený termostat, bol totálne rozpadnutý, známy tvrdil, že akoby mi to niekto naschvál v nejakom servise poďzubal, že také niečo ešte nevidel. A taktiež diagnostika ukazovala nejaký problém s prvým valcom, vymenili sme sviečky, síce diagnostika stále ukazuje problém, ale zrazu auto prestalo smrdieť, čo tiež považujem za úspech.
-
guess.whoo
Redeemer
no ja som nestihol ani zabrzdit, nastastie som siel do kopca a este do dost ostrej zakruty tak som nesiel rychlo. dam vediet ci sa to bude opravovat alebo nie, zatial to vyzera 80:20 ze nie
inak je to dost na hlavu postavene u nas. niekto ti znici auto a poistovna mi da kolko? mozno 35% z aktualnej trhovej ceny?
V pripade zakonnej poistky je to chabe. Pre taketo veci sa oplati havarijna poistka, ale ked niekto jazdi bez nehody a skrabanca dlhe roky, tak su to velke peniaze v tej poistke.
-
guess.whoo
Redeemer
no vsak prave to, ze na moje auto sa havarijna aj tak neoplaca. keby som vsak vedel, ze hned po tristvrte roku mi ho niekto rozbije tak by som tych 200e zaplatil 
-
tacosi
Moderátor
Neda sa vymahat zvysok v obcianskopravnom konani ?
-
guess.whoo
Redeemer
toto praveze neviem. rozmyslal som ako to spravit, nesiel som na PN aby mu nezobrali vodicak lebo bez neho by ho prepustili. ak sa dnes/zajtra vyjadri likvidator, ze mi daju cojaviem 1800e tak ho budem urcite kontaktovat nech nieco prispeje kedze ja som sa zachoval ako normalny clovek.
mate niekto skusenosti s takym vymahanim?
mate niekto skusenosti s takym vymahanim?
Ano, obcianskopravne konanie to bude. Treba dat navrh na sud, zaplatit poplatok a potom sa 6 rokov domahat spravodlivosti. Ten co sposobil nehodu sa moze zachovat tak, ze jeho nebude tvoje auto zaujimat a ani to ako si sa zachoval, takze ti nic neprispeje. Ved uvidis sam ako sa k tomu postavi.