zdravím, nakoľko aktuálne kupujem domček, rozhodol som sa spraviť si v obývačke akési "domáce kino", na začiatok prikladám fotku ako bude miestnosť vypadať, chcel by som sa poradiť, čo všetko budem k tomuto potrebovať, ak chcem "domáce kino" s projektorom a priestorovým zvukom? plátno a projektor, je mi jasný, ďalej zjavne nejaký receiver (alebo sú aj iné možnosti?) primárny zdroj videa a hudby bude z PC, ktorý bude umiestnený oproti TV steny, ďalej bude pripojený xbox, magio box (dá sa tento box nahradiť niečim univerzálnejším?) časom gramofón, zrejme nejaký BR prehrávač (neviem či cez toto budem prehrávať aj originál CD, alebo má nejaké funkcie navyše samostatný CD prehrávač ?) a potreboval by som aby sa dal výstup z toho "receiveru" dal prepínať medzi TV a projektorom, taktiež by ma potešilo ak by to malo nejaké vymoženosti ako prehrávanie hudby cez BT zo smartfónu a automatické nakalibrovanie pomocou mikrofónu a podobne

reproduktory, nakoľko chcem priestorový zvuk tak zjavne 5.1, ale asi nie setové, nakoľko by som chcel dosiahnuť čo najlepší stereo zvuk pre posluch hudby (predné repro by som najradšej stlpové, ale ak za rovnakú cenu dostanem lepší zvuk z regáloviek, tak radšej tie) zadné repro budú zjavne zavesené zo stropu ( asi to nebude najlepšie na priestorový efekt, ale nakoľko sedenie nebude pri stene, neviem ako by som dostal zadné repro do "stredu izby" bez toho aby som mal niekde viditeľne potiahnuté káble
som v tom dosť stratený, tak sorry ak som to spísal nezrozumiteľne

viete mi prosím poradiť čo všetko teda k tomu budem potrebovať ? rozpočtovo by som sa chcel zmestiť tak do 3 000€ s tým že TV už máme, takže to momentálne nebudeme riešiť, len ostatok, hlavne by som potreboval vedieť, kde všade mám natiahnuť aké káble ešte predtým, ako budem klásť podlahy, zatiaľ mi je jasný len HDMI a audio optiku od PC
PS.:vzhľadom nato, že to bude súčasťou otvoreného priestoru s kuchyňou a obývačkou, viem že tam nedosiahnem dokonalú akustiku a teda nebude to dokonalá posluchová miestnosť, taktiež nemôžem všetky steny natrieť na čierno a všetko zariadiť tmavo, aby som dosiahol najlepší obraz z projektoru, snáď sa nám ale podarí niečo vyskladať tak aby som bol s výsledkom spokojný
Ďakujem veľmi pekne za rady