Arogantni vodici na cestach
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Arogantni vodici na cestach
ale no
ten v tom aute jednoznacne chcel obiehat passat tak sa radil nalavo, nemal sancu v tej dialke zhliadnut a odhadnut rychlost motorkara (ktory siel odhadom 150-160 ak nie viac)
ked ho zbadal isiel sa radit spat, ale zase, neodhadol rychlost kedze motorkar si to rubal jak zmyslov zbaveny, brzdit by neubrzdil tak ho obehol z prava co je zakazane
porusil predpisy v prvom rade motorkar ze siel mimo povolenej rychlosti a ze obiehal z prava, na aute ze nevyhodil smerovku
ano jednanie policajta trosku detinske a prehnane ale mal ho normalne pokutovat/namerat a zasluzil by si
ten v tom aute jednoznacne chcel obiehat passat tak sa radil nalavo, nemal sancu v tej dialke zhliadnut a odhadnut rychlost motorkara (ktory siel odhadom 150-160 ak nie viac)
ked ho zbadal isiel sa radit spat, ale zase, neodhadol rychlost kedze motorkar si to rubal jak zmyslov zbaveny, brzdit by neubrzdil tak ho obehol z prava co je zakazane
porusil predpisy v prvom rade motorkar ze siel mimo povolenej rychlosti a ze obiehal z prava, na aute ze nevyhodil smerovku
ano jednanie policajta trosku detinske a prehnane ale mal ho normalne pokutovat/namerat a zasluzil by si
Tak tak, s vendom plne suhlasim. Motorkar isiel velmi rychlo a ten v aute pravdepodobne videl len rychlo sa priblizujuce svetlo pri stredovej ciare a tak sa rozhodol prerusit predbiehanie a uhnut.
Druha moznost je, ze pri predbiehani Passata si vsimol, ze ide o policajtov, rozmyslel si to a o motorkarovi ani nevedel. Akurat ze v tom pripade by asi pouzil smerovku. A jednanie policajta ani nema cenu komentovat, tam je kazdemu jasne, ze je magor
Je to typicky priklad toho, ze niektori motorkari sa vzdy skalopevne drzia toho, ze prekracovanie rychlosti z ich strany nema vplyv na rozhodovanie ostatnych. Akurat, ze to vplyv ma, pretoze ostatni potom nemusia mat dost casu na spravne rozhodnutie.
Druha moznost je, ze pri predbiehani Passata si vsimol, ze ide o policajtov, rozmyslel si to a o motorkarovi ani nevedel. Akurat ze v tom pripade by asi pouzil smerovku. A jednanie policajta ani nema cenu komentovat, tam je kazdemu jasne, ze je magor
Je to typicky priklad toho, ze niektori motorkari sa vzdy skalopevne drzia toho, ze prekracovanie rychlosti z ich strany nema vplyv na rozhodovanie ostatnych. Akurat, ze to vplyv ma, pretoze ostatni potom nemusia mat dost casu na spravne rozhodnutie.
V tomto videu sa podla mna stretli hned 3 kreteni... Keby som ich mal ohodnotit na stupnici debilizmu ako v skole, tak policajti ako v malo com excelovali na 1* svojim pristupom, motorkar s autom by si podelili troječku za neohladuplnosť...
Strasni drsnaci ti policajti, uz sa mi to 2x stalo ze so mnou podobne jednali, spachal som priestupok to ano a bol som si toho vedomy ze si to mastne odcvakam ale chovanie pokladnika bolo na urovni stamgasta po piatom pive...
Inac, staci si vytiahnut telefon, namierit s nim na policajta a zrazu sa z neho stava poslusny ochranca zakona, len taky tip, ak by vas nahodou namerali a zastavili so slovami "Si j*bnuty??!"
Strasni drsnaci ti policajti, uz sa mi to 2x stalo ze so mnou podobne jednali, spachal som priestupok to ano a bol som si toho vedomy ze si to mastne odcvakam ale chovanie pokladnika bolo na urovni stamgasta po piatom pive...
Inac, staci si vytiahnut telefon, namierit s nim na policajta a zrazu sa z neho stava poslusny ochranca zakona, len taky tip, ak by vas nahodou namerali a zastavili so slovami "Si j*bnuty??!"
Nj Vsetci su tam mimo. Vodic nepouzil smerovku, motorkar leti jak blazon a obieha z prava, a policajti jak keby hnoj hadzali tak sa spravaju.
Stala sa mi dnes taka vec, ze skoro do mna nabural nejaky fagan na starej skodovke. Nastastie sa nic nestalo, stihol som sa mu uhnut, ale zaujimalo by ma kto by bol na vine z pohladu policie, keby ...
Situacia bola nasledovna. Ja (modry) som isiel po hlavnej ceste, oranzovy isiel v tom istom smere za mnou ale vo vedlajsom pruhu. Zeleny dement isiel z vedlajsej a mal mi dat prednost, lenze nedal. Isiel dost rychlo, ja ked som videl ze nebrzdi, hned som stiahol volant dolava aby som sa vyhol zrazke. A zaujimalo by ma, ze kedze som vosie ldo cesty oranzovemu do jeho pruhu, ze ak by sme sa zrazili, kto by bol na vine ? Ja ? Alebo ten zeleny, kedze kvoli nemu by som vosiel do cesty oranzovemu.
Situacia bola nasledovna. Ja (modry) som isiel po hlavnej ceste, oranzovy isiel v tom istom smere za mnou ale vo vedlajsom pruhu. Zeleny dement isiel z vedlajsej a mal mi dat prednost, lenze nedal. Isiel dost rychlo, ja ked som videl ze nebrzdi, hned som stiahol volant dolava aby som sa vyhol zrazke. A zaujimalo by ma, ze kedze som vosie ldo cesty oranzovemu do jeho pruhu, ze ak by sme sa zrazili, kto by bol na vine ? Ja ? Alebo ten zeleny, kedze kvoli nemu by som vosiel do cesty oranzovemu.
- Prílohy
-
- pic.png (4.75 KiB) 1847 zobrazení
Na vine by bol zeleny, pretoze ti nedal prednost. Predpokladam, ze v takomto pripade je v jeho smere tabula daj prednost v jazde, mozno aj pripajaci pruh. Takze vina by bola v prvom rade jeho. Kedze sa da predpokladat, ze pri zrazke tvojho a oranzoveho auta by ste ostali obaja stat a zeleny by usiel, tak by si musel najst vinnika a zapamatat si spz toho zeleneho auta co by sa ti asi nepodarilo. Takze v tomto pripade by vina z pohladu medzi tebou a oranzovym padla na teba, pretoze ty si presiel do jeho smeru a narazil do neho. Viem, ze logika je proti tomuto, ale keby si nemal vinnika zeleneho auta, tak smola. Oranzovy by si uplatnil skodu z tvojej poistky a ty by si ostal na ocot. Aspon tak to vidim ja. Ako by to vyriesil policajt: Neprisposobil si rychlost, mal si predvidat.
V takychto pripadoch moze este znalec posudzovat, ci si zareagoval spravne. Ak ma dostatocne vstupne udaje (kamerovy zaznam, svedkovia,...), tak moze podla tvojej rychlosti a vzdialenosti urcit, ci by pre teba nebolo lepsie brzdit ako sa uhnut do strany, atd. Ale samozrejme, ze povodcom vsetkeho by bol zeleny. Ak sa to stalo tak ako si to nakreslil, tak tebe by nemala pripadnut vina, pretoze si nemal kam inam uhnut.
A kto zaplati skodu modreho auta, ak zelene auto ujde?
-
Fabo
Hardcore addict
ak sa podari vypatrat zelene auto, tak on.
ak sa podari preukazat, ze vynnikom nehody je zelene auto, ale neda sa vypatrat konkretne... tak to netusim.
//autoeditácia príspevku (07 Okt 2015, 23:47)
edit: Genertel (poistovna) tvrdi, ze by to mal zatiahnut garancny fond, ale v pripade neznameho vozidla len ak doslo k zraneniu
ak sa podari preukazat, ze vynnikom nehody je zelene auto, ale neda sa vypatrat konkretne... tak to netusim.
//autoeditácia príspevku (07 Okt 2015, 23:47)
edit: Genertel (poistovna) tvrdi, ze by to mal zatiahnut garancny fond, ale v pripade neznameho vozidla len ak doslo k zraneniu
Taká teoretická otázka. Ak hovoríš, že si musel v podstate vybočiť zo svojho pruhu, usudzujem, že ste so zeleným išli cca rovnako rýchlo. Prečo potom vybáčať k oranžovému, poškodiť dve autá a riskovať, že zelený ujde, keď si mohol nič nerobiť, alebo iba brzdiť, ak by si aj trafil zeleného, bola by to jeho vina, a s trochou šťastia by oranžový vyviazol bez nárazu. Ale v podobnej situácií neviem ako by som sa v tom momente zachoval napríklad ja.
-
guess.whoo
Redeemer
nemas sancu takto rozmyslat. prvy reflex je, ze trhnes volantom od auta, ktore ta ohrozuje
-
RATZINGER666
Darca
hensym: Ty si v zivote nezazil krizovu situaciu? keby na mna vyletelo z vedlajsej cesty auto, kludne to vpalim do celeho pelotonu...
Veď to píšem, že neviem ako by som sa ja zachoval.
Len hovorím, že ak šli všetci traja cca rovnako rýchlo, je úplne jedno, kto vrazí do koho, a tak by stačilo len, aby ti cvaklo, čo je rozumnejšie. Viem, že drvivá väčšina ľudí na to nemá a volant strhne, ale sú aj takí, čo by si spočítali 2 a 2 radšej sa nechali buchnúť, rovnako, ale z druhej strany. Nehovorím, že ja by som to spravil.
Napríklad keď som šiel s bratom, tak nám skočila do cesty srnka, a on to našil do nej. Rozbil síce auto, ale údolie a stromy na pravej strane by boli asi horšie. Ja by som napríklad asi spanikáril.
Len hovorím, že ak šli všetci traja cca rovnako rýchlo, je úplne jedno, kto vrazí do koho, a tak by stačilo len, aby ti cvaklo, čo je rozumnejšie. Viem, že drvivá väčšina ľudí na to nemá a volant strhne, ale sú aj takí, čo by si spočítali 2 a 2 radšej sa nechali buchnúť, rovnako, ale z druhej strany. Nehovorím, že ja by som to spravil.
Napríklad keď som šiel s bratom, tak nám skočila do cesty srnka, a on to našil do nej. Rozbil síce auto, ale údolie a stromy na pravej strane by boli asi horšie. Ja by som napríklad asi spanikáril.
kua asi sa budem venovat viac fyzike a matike, nech si viem do 100 ms spocitat brzdnu drahu na zaklade klucovych faktorov 
To neni fyzika a matika, to sú tri autá idúce rovnako rýchlo, a ide o to či to na*ebeš doprava alebo doľava.
Akurát že v jednom prípade to cvakne poisťovňa, v druhom ty.
V takychto situaciach je posledne na co myslíš to, kto to cvakne 
Veď viete ako to myslím. Sú ľudia ktorí vedia takto vyhodnocovať krízové situácie. Dal som aj príklad. Nevravím že medzi nich patrím. 
dobra skola na toto je ist autoslalom, prvu treningovu jazdu bez prejdenia trate ist na plno a tam mas prekvapko za prekvapkom potom 
Hensym, ver tomu ze by si nemal cas vtedy rozmyslat nad tym, ze ci je lepsia moznost brzdit alebo sa uhnut. Bola to fakt sekunda, ja som ho zbadal az v poslednej chvili, pretoze na tej ceste odkial on isiel stalo dost vela aut, cize videl som ho az ked bol na tej kratkej casti, ktora ho pripaja na hlavnu cestu (ta cast ma mozno 10-15 metrov). Navyse, podla mna keby som tak prudko zabrzdil, tak by to urcite napalil do mna z boku a mozno este aj dalsi zo zadu, ktory isiel za mnou.
Cestný pirát sa pri Bratislave rútil rýchlosťou 236 km/h: Jeho unikátne vysvetlenie sa zapíše do histórie!
http://www.cas.sk/clanok/333596/cestny- ... torie.html
Pokuta a nic viac, vodicak mu ostava? Ten Nissan je asi GTR, ze?
http://www.cas.sk/clanok/333596/cestny- ... torie.html
Pokuta a nic viac, vodicak mu ostava? Ten Nissan je asi GTR, ze?