Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe
Bol som vcera na Inside Out. Za mna osobne pre CSFD 5*, IMDB 9.0, napriek tomu, ze som ocakaval trosku viac. Ked som videl trailer, myslel som si, ze to bude o dospelych mysliach, ale je to skor o tej detskej. Co sa tyka mna Pixar je naspat, ako keby nebol nikdy prec. Definitivne odporucam.
Napriek tomu si myslim, ze na konci, ked im upgradnu command center a je tam puberty predpokladam, ze bude to mat minimalne este jedno pokracovanie, a mozno aj 2, kedy sa pozrieme na pubertu a neskor na dospelost. Vedel by som si to celkom predstavit.
The Martian - pre mna celkom sklamanie. Chybalo tomu nieco Navyse, niektore casti su celkom nudne, takze ta dlzka filmu je uplne zbytocna.
Za mna 6/10
//hojko: Upravene.
Spoiler
necakane, nejaky vyrazny zvrat alebo neocakavany zaver. Nic z toho sa ale nekonalo a od zaciatku tusite, ako sa to skonci, a ano presne tak sa to skonci.
Za mna 6/10
//hojko: Upravene.
skus si vyguglovat slovo SPOILER ALERT a nalep si ho nacelo!!!
Len na margo tohto - skús si niekedy pozrieť živé štarty rakiet, testov, a podobne. Takto sa v NASA tlieska skutočne pre každý menší úspech, a nie len v NASA z jú-es-ej, ale napríklad aj v tej našej, Európskej.twardykamen napísal:The Martia...Kopec klisovych scen (tesiace sa Nasa cca 10x),....
The Martian - ja mam rad tieto filmy o vesmire, od Apollo 13, cez Armageddon, Gravity, Interstellar. Takze za mna 7/10. Celkom casto sa na tom dalo aj zasmiat, cize fajn odreagovanie.
no a dnes som bol v IMAXe na EVEREST (3D) a musim povedat, ze pozerat v IMAXe na tom obrovskom platne bolo nieco skvele. Vychutnal som si zvukove efekty a taktiez super zazitok z 3D. Par dni predtym som bol na The Martian (tiez 3D) ale to sa nedalo ani porovnat - obrovsky rozdiel. Za film davam 9/10, nadherne sceny hor, az som mal niekedy zimomriavky, pribeh bol tiez zaujimavy a napinavy. Prvu polovicku filmu som bol nadseny a chcel som vyliezt na Everest a druhu polovicku som bol presvedceny o opaku (drsne podmienky, atd.) Tento film odporucam vidiet v IMAXe, ak mate tu moznost, podla mna to stoji za to.
no a dnes som bol v IMAXe na EVEREST (3D) a musim povedat, ze pozerat v IMAXe na tom obrovskom platne bolo nieco skvele. Vychutnal som si zvukove efekty a taktiez super zazitok z 3D. Par dni predtym som bol na The Martian (tiez 3D) ale to sa nedalo ani porovnat - obrovsky rozdiel. Za film davam 9/10, nadherne sceny hor, az som mal niekedy zimomriavky, pribeh bol tiez zaujimavy a napinavy. Prvu polovicku filmu som bol nadseny a chcel som vyliezt na Everest a druhu polovicku som bol presvedceny o opaku (drsne podmienky, atd.) Tento film odporucam vidiet v IMAXe, ak mate tu moznost, podla mna to stoji za to.
-
twardykamen
Medium Professional
Me & Earl & the Dying Girl - komedy drama o dievcati s leukemiou a chlapcovi, ktory sa s nou snazi spriatelit.Nejde sice o originalny pribeh ale spracovanie je perfektne.Zoberte si film 50/50 dajte ho o triedu vyssie, pridajte humor,uveritelnost pribehu a vyjde Vam toto 9/10
http://www.csfd.cz/film/404844-me-earl- ... l/prehled/
http://www.csfd.cz/film/404844-me-earl- ... l/prehled/
-
aviceN
Guru
Southpaw - mam rad tento zaner filmov, hrdina sa ocitne na dne a snazi sa dostat zo sraciek... film sa mi pacil, drzal ma, bol viac zamerany na vztahy a rodinu nez na box, ale kazdopadne bolo ho tam primerane, herci to zahrali super, suhlasim so 7/10
-
p4ra
Redeemer
Tiez som si pozrel Southpaw vcera. Take typicke klise. Nie nevyhnute zle, len proste nieco, co tu uz bolo. Pozrel som si to bez toho, ze by som mal nutkanie vypnut, ale som rad, ze som na to nesiel do kina, bola by to skoda penazi. Za mna IMDB 7.0 a CSFD 3*.
-
lekoklatik
VIP
Vcera som pozeral Pixels http://www.csfd.cz/film/308313-pixely/prehled/
Napad to je podla mna skvely, plny potencialu.
Zial toto prevedenie je pre mna sracka, i ked som sa par krat aj dobre pobavil.
Davam tak 5/10.
Velka skoda. Keby to natocil niekto nezainteresovany hollywoodom, urcite by z toho vytazil to, co tato tema ponuka. Skoda tej klasickej formulky kde proste laska nemoze chybat. Fakt sklamanie...
Napad to je podla mna skvely, plny potencialu.
Zial toto prevedenie je pre mna sracka, i ked som sa par krat aj dobre pobavil.
Davam tak 5/10.
Velka skoda. Keby to natocil niekto nezainteresovany hollywoodom, urcite by z toho vytazil to, co tato tema ponuka. Skoda tej klasickej formulky kde proste laska nemoze chybat. Fakt sklamanie...
-
p4ra
Redeemer
Prave som sa pripojil remote domov a klikol na Magnet z YIFY. Zajtra som na Slovensku, tak si to vecer pozriem. Ale nieco podobne som tusil, ze bude, ako pises, a som rad, ze som sa rozhodol aj na to neist do kina, ako v pripade Southpaw.
Sicario: http://www.csfd.cz/film/371352-sicario- ... rah/videa/
Pre mna prekvapenie a film roka 2015. Vyborna rezia, kamera, herci, soundtrack, scenar...to vsetko dalo dokopy dokonalu atmosferu. Je to paradny thriller plny napatia, z kina som odchadzal skoro az fyzicky unaveny, napatie sa dalo krajat. Miestami ho hudba krasne dokreslovala, inokedy stacilo uplne ticho.
Denis Villeneuve ukazal svoj talent uz pri Prisoners, ale tu to doviedol takmer k dokonalosti.
90 %
Pre mna prekvapenie a film roka 2015. Vyborna rezia, kamera, herci, soundtrack, scenar...to vsetko dalo dokopy dokonalu atmosferu. Je to paradny thriller plny napatia, z kina som odchadzal skoro az fyzicky unaveny, napatie sa dalo krajat. Miestami ho hudba krasne dokreslovala, inokedy stacilo uplne ticho.
Denis Villeneuve ukazal svoj talent uz pri Prisoners, ale tu to doviedol takmer k dokonalosti.
90 %
Sice som Pixels nevidel, ale tak je to klasicka Sandlar tuctovka, cize moc sa od toho cakat nedalo.
K teme.
Naposledy som pozeral Inside Out. Prijemny animak, moc neni co komentovat, hodnotim ho kladne, dalo sa aj zasmiat.
K teme.
Naposledy som pozeral Inside Out. Prijemny animak, moc neni co komentovat, hodnotim ho kladne, dalo sa aj zasmiat.
-
hojko
Site Admin
The Program: Pád legendy
http://www.csfd.cz/film/360222-the-program-pad-legendy/
Film o Armstrongovi a dopingu v cyklistike. Chcel som pridat aj komentar na CSFD, ale kedysi davno som nepresiel testom znalosti a tak mi to nie je umoznene. Napisem aspon sem ten komentar, ktory som mal pre CSFD pripraveny: Ako fanúšik cyklistiky, či už aktívny alebo pasívny, nemohol som si nechať ujsť tento film. Po pár rokoch som bol opäť v kine, aby som si to mohol vychutnať. Už od samého začiatku sa mi zdal film akýsi nedomyslený, zrýchlený, ani neviem ako to opísať... Začiatky Armstronga prebehli za pár minút, zrazu rakovina, vyliečenie z rakoviny a návrat. Myslím, že tomu úvodu by sa zišlo venovať viac času, pretože človek nesledujúci cyklistiku sa v tomto stratí. Počas filmu mi chýbala rozhodne zmienka o Janovi Ullrichovi alebo Tylerovi Hamiltonovi, Georgovi Hincapiemu či doktorovi Fuentesovi. Pred asi mesiacom som dočítal knihu, ktorú napísal Daniel Coyle v spolupráci s Tylerom Hamiltonom, ktorá má názov Tajný závod. V knihe Hamilton opísal a rozpitval pozadie dopingu, dopingové praktiky, schôdzky s doktorom Ferrarim a Fuentesom, alebo kopu ďalších vecí v ktorých vo filme nepadlo ani slovo. Film sa viac venoval tomu, ako sa reportér Walsh snaží chytiť Armstronga za každú cenu alebo ako Armstrong vystupoval pred novinármi. Len okrajovo som mal možnosť vidieť to, ako sa užívali krvné transfúzie na hotelovej izbe, ako sa skladovali zásoby krvi a EPO v chladničke, ako sa dopovalo v autobuse, ako sa robili dopingové kontroly. Myslím si, že pohľad na tieto veci by bol pre diváka zaujímavejší než to, že sa Armstrong rozprával doma pred zrkadlom sám so sebou a nacvičoval si prejav. Určite by som rád videl aj to, ako Ferrari počítal watty, ako do vody cyklistom pridával 1 gram soli alebo ako ich testoval na francúzskom kopci Col de la Madone. Žiaľ, musím konštatovať, že som veľmi sklamaný z toho, že film len tak zľahka ukázal pozadie dopingu a nevyužil potenciál, ktorý mu téma dopingu v športe dávala. Najlepšia postava pre mňa vo filme rozhodne doktor Ferrari, či už po vzhľadovej stránke alebo prízvukom. Dávam tri hviezdičky.
http://www.csfd.cz/film/360222-the-program-pad-legendy/
Film o Armstrongovi a dopingu v cyklistike. Chcel som pridat aj komentar na CSFD, ale kedysi davno som nepresiel testom znalosti a tak mi to nie je umoznene. Napisem aspon sem ten komentar, ktory som mal pre CSFD pripraveny: Ako fanúšik cyklistiky, či už aktívny alebo pasívny, nemohol som si nechať ujsť tento film. Po pár rokoch som bol opäť v kine, aby som si to mohol vychutnať. Už od samého začiatku sa mi zdal film akýsi nedomyslený, zrýchlený, ani neviem ako to opísať... Začiatky Armstronga prebehli za pár minút, zrazu rakovina, vyliečenie z rakoviny a návrat. Myslím, že tomu úvodu by sa zišlo venovať viac času, pretože človek nesledujúci cyklistiku sa v tomto stratí. Počas filmu mi chýbala rozhodne zmienka o Janovi Ullrichovi alebo Tylerovi Hamiltonovi, Georgovi Hincapiemu či doktorovi Fuentesovi. Pred asi mesiacom som dočítal knihu, ktorú napísal Daniel Coyle v spolupráci s Tylerom Hamiltonom, ktorá má názov Tajný závod. V knihe Hamilton opísal a rozpitval pozadie dopingu, dopingové praktiky, schôdzky s doktorom Ferrarim a Fuentesom, alebo kopu ďalších vecí v ktorých vo filme nepadlo ani slovo. Film sa viac venoval tomu, ako sa reportér Walsh snaží chytiť Armstronga za každú cenu alebo ako Armstrong vystupoval pred novinármi. Len okrajovo som mal možnosť vidieť to, ako sa užívali krvné transfúzie na hotelovej izbe, ako sa skladovali zásoby krvi a EPO v chladničke, ako sa dopovalo v autobuse, ako sa robili dopingové kontroly. Myslím si, že pohľad na tieto veci by bol pre diváka zaujímavejší než to, že sa Armstrong rozprával doma pred zrkadlom sám so sebou a nacvičoval si prejav. Určite by som rád videl aj to, ako Ferrari počítal watty, ako do vody cyklistom pridával 1 gram soli alebo ako ich testoval na francúzskom kopci Col de la Madone. Žiaľ, musím konštatovať, že som veľmi sklamaný z toho, že film len tak zľahka ukázal pozadie dopingu a nevyužil potenciál, ktorý mu téma dopingu v športe dávala. Najlepšia postava pre mňa vo filme rozhodne doktor Ferrari, či už po vzhľadovej stránke alebo prízvukom. Dávam tri hviezdičky.
Martian: Sean Bean sa dozil konca filmu a vidiet opat Kate Mara bolo fajn. Potesilo, ze prvky zo Space Odyssey sa pouzivaju viac a viac. A Matt hra IMHO lepsie ako Ben Affleck 8.5/10
//aky spolier ked tam Bean ani hlavnu ulohu nehra? niektorym skutocne hrabe
//autoeditácia príspevku (18 Okt 2015, 18:21)
Experimenter: film o vyskume Stanleyho Milgrama znameho experimentom o podriadenosti voci autoritam ci spravaniu sa v dave. snimka prichadza v dobe, kedy sa nad tym treba opat raz zamysliet. na spracovani ma zaujalo zakomponovanie retro scen. 9.5/10
http://www.imdb.com/title/tt3726704/
//aky spolier ked tam Bean ani hlavnu ulohu nehra? niektorym skutocne hrabe
//autoeditácia príspevku (18 Okt 2015, 18:21)
Experimenter: film o vyskume Stanleyho Milgrama znameho experimentom o podriadenosti voci autoritam ci spravaniu sa v dave. snimka prichadza v dobe, kedy sa nad tym treba opat raz zamysliet. na spracovani ma zaujalo zakomponovanie retro scen. 9.5/10
http://www.imdb.com/title/tt3726704/
Čítal som samé chválospevy. Prvá polovica filmu 10/10, najmä dokonalá scéna zachádzky do Mexika - ozbrojený konvoj a prenos väzňa. Druhá polovica mi prišla taká "americkejšia" a v podstate málo reálna - akože nie, že by to bolo zlé, ale oproti tomu, čo sa nastolilo v prvej polovici, to bol pre mňa už degres.GothaR napísal:Sicario: http://www.csfd.cz/film/371352-sicario- ... rah/videa/
90 %
to hodnotenie nemozes mysliet vaznejackb napísal: Experimenter: 9.5/10
tak od filmu o psychologickych experimentoch mozno nie je na mieste cakat akcnak so Stevom Segalom.
vedel som o tom len malicko z prednasok zo psychologie. spracovanie toho, ako to bolo ma zaujalo. tie dalsie ma prekvapili. tak isto ako casovanie vydania, ked sa opat otvara otazka z experimentu.
vedel som o tom len malicko z prednasok zo psychologie. spracovanie toho, ako to bolo ma zaujalo. tie dalsie ma prekvapili. tak isto ako casovanie vydania, ked sa opat otvara otazka z experimentu.
-
skjerp-deg
Medium Star
Náhodou som natrafil na nie úplne nový film Borgman (2013).
Z môjho pohľadu robený dosť prvoplánovo, s minimálnymi prepojeniami (aj keď nejaké tam sú).
Absolútne neviem čo si mám o tom myslieť.
WTF/10
Z môjho pohľadu robený dosť prvoplánovo, s minimálnymi prepojeniami (aj keď nejaké tam sú).
Absolútne neviem čo si mám o tom myslieť.
WTF/10
The Martian - pre mna najlepsie marsovske sci-fi a Kate Mara tu velmi mozem vidiet
- 9/10
-
p4ra
Redeemer
Vcera som bol tiez pozriet The Martian. Musim povedat, ze sa mi to velmi paci. Samozrejme, ze je to uplne iny film, ako Interstellar, ale to je na tom skvele. Sposob, akym to bolo natocene bol vynikajuci. Ridley Scott sa zase raz ukazal, ze je to majster, a vie co robi, ked dostane dobry scenar. Pre Matta Damona asi najsympatickejsia postava jeho kariery. Film, ktory sa oplati jednoznacne vidiet najprv v kine. Za mna 4* pre CSFD, 8.5 pre IMDB.