Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Meken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Meken »

No skor sa tu riesilo technicky stav auta alebo "lepsie - kvalitnejsie" auta a tie "vraky", teda to ked clovek so schopnostami dobreho vodica sedi v dakom crepe a ide 130 alebo sedi v sportiaku a ide 230... Teda to porovnanie toho ohrozenia. Ze sa to da proste porovnat s tym, ze riziko je podobne.

Teda nie som toho nazoru, ked mi niekto povie, ze som siel 200 a mohlo sa nieco stat, ked som siel v novej bmweckovej sedme za 100k ako ked pojdem v starej rozsypanej e38cke z 95teho a idem 200. Proste tam to riziko je ine.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

S tym suhlasim, preto je jeden vodic A soferujuci 130 so strachom v ociach imho daleko nebezpecnejsi ako sofer B ktory je proste prirodzeny petrolhead a rychlost 200 kmh s prisposobenym hardwarom pre neho (a okolie) nie je problem.
Ako som pisal, mozeme polemizovat co je nebezpecnejsie (rizikovejsie?) donekonecna az prideme na to ze vsetko je vlastne rizikove.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ale vy furt porovnavate 2 zle veci... to je ako riesit ci je lepsie byt bez pravej ruky alebo bez lavej ruky, ked najlepsie je byt s oboma rukami.
rovnako je najlepsie normalny vodic co ide normalne 130 ako trtko co ide 200 alebo trtko co nevie soferovat.

rozdiel je akurat v tom ze aby ten co nevie soferovat znizil riziko pre ostatnych ludi, musel by proste nesoferovat alebo ist znova do autoskoly, ale aby znizil riziko ten trtko co ide 200, uplne by stacilo aby isiel 130.
Meken
King
King

To si skor Ty nepochopil... Je proste rozdiel ci idem na felde 130, ktora sa ide rozpadnut, huci, klepe , cmudi, smrdi ako ked idem na sedme 170 a niekto o mne bude hovorit, ze ohrozujem premavku a ze som sialenec... Kde napriklad moja brzdna draha bude 2x mensia ako na tej posratej felde ... Ja tuknem do brzdy a som na 90tke a na felde pojdes smykom tak do hrobu

Riziko proste zvysuje a znizuje okrem ineho hlavne aj to auto, to je to co som ja konkretne chcel povedat

edit/ stale sme sa nepochopili..

Pre mna je vacsi idiot ten co ide na tej felde 130 zo 130 ako ten co ide 170 a moze ist 270 , lebo tie auta su na to stavane. (ak nebereme do uvahy schopnosti vodica a stav premavky + vozovky )
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ak ty budes dookola opakovat to iste, budem aj ja:

je rozdiel ci ides na svojej sedme 170 a nieco sa stane ako ked pojdes na svojej sedme 130 a nieco sa stane.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

aacid napísal:ale vy furt porovnavate 2 zle veci... to je ako riesit ci je lepsie byt bez pravej ruky alebo bez lavej ruky, ked najlepsie je byt s oboma rukami.
rovnako je najlepsie normalny vodic co ide normalne 130 ako trtko co ide 200 alebo trtko co nevie soferovat.

rozdiel je akurat v tom ze aby ten co nevie soferovat znizil riziko pre ostatnych ludi, musel by proste nesoferovat alebo ist znova do autoskoly, ale aby znizil riziko ten trtko co ide 200, uplne by stacilo aby isiel 130.
no presne ako som hovoril, a keby sa ta rychlost ESTE znizila, tak by boli rizika zase nizsie ev. spickovy sofer siel iba 100kmh na 130, tak to riziko by bolo povedzme minimalizovane... Teraz otazka znie, kedy je ta hranica "rizika" unosna a kedy nie? Nikto neviem, preto su dane pravidla, ktore asi snad z niecoho vychadzaju a samozrejme nezohladnuju DOBRYCH vodicov v DOBRYCH autach, ktori povedzme tuto pomyselnu hodnotu R(iziko) maju rovnaku ako (POD)PRIEMERNY vodic v (POD)PRIEMERNOM aute.
Co tym chcem povedat? Ze taky vodic oznacovany za sialenca a pobodne je vlastne rovnako riskantny ako mnohi ini ktori MPR dodrzuju...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to je pravda, to mas tak, pokial mas velke mnozstvo ludi (napriklad taky stat), nemozes upravovat pravidla pre kazdeho samostatne, preto su vseobecne a mal by ich dodrzovat kazdy.

z mojej strany je skor otazka ako vies o sebe povedat ze si dobry vodic a ze si teda mozes dovolit ist rychlo? ako som pisal vyssie, vela nehod vznika prave kvoli tomu ze clovek nadhodnoti svoje schopnosti, ako vies ze zrovna ty si ten co ozaj vie soferovat a nie ten co si iba mysli ze vie soferovat?

tiez nemozes mysliet iba na seba, mozno si dobry vodic, co mozno bez problemov moze chodit po dialnici 180 a nic sa mu nestane. ale to neznamena ze tym neohrozis ostatnych vodicov, pretoze vodic ked sa napriklad rozhoduje predbiehat, tak v hlave predpoklada ze v tom lavom pruhu moze ist auto rychlostou 130, pretoze to je predsa maximalna, nepocita (a ani by nemal pocitat) s tym ze sa tam zrazu vyrutis ty o rychlosti 180.

pravidla by mali platit pre vsetkych rovnako a aj napriek tomu ze ty si o sebe myslis ze si lepsi nez ostatni mal by si ich dodrzovat uplne rovnako ako vsetci.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

aacid: a to je presne o tom, ze ked idem 170 v aute, ktore ma brzdy dimenzovane na 250, tak proste toho cloveka co sa vystrci uvidim, sliapnem na pedal, a do par sekund idem tych istych 110 na ktore stihol medzitym zrychlit on z 90ky ktoru mal za kamionom ktory predbieha...

Oproti tomu ked niekto ide na favorite plny plyn a 120-130 a ked nabehne na vyjazdenu kolaj tak sa dobre neroztoci, ten je podla teba v poriadku, lebo predsa ide MPR.

A co mi potom povies napr. na to, ze som dostal pokutu, ze som siel 77 na 50. Pravdepodobne to, ze som nebezpecny sialenec ktoremu mali naparit pokutu aspon 1000 eur, ved to je o viac ako 50% prekrocenie.

No ale ake nebezpecne to mohlo byt ked necely mesiac neskor bola na tom useku osadena 80...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

aacid napísal:pretoze to je predsa maximalna, nepocita (a ani by nemal pocitat) s tym ze sa tam zrazu vyrutis ty o rychlosti 180.
Nie nie. Musi s tym ratat. Kazdy vodic je povinny predvidat :) Co ked niekto berie tazko zraneneho?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tazko raneny ma byt v sanitke, ktora ma mat zapnute svetelne vystrazne znamenie (a pripadne aj zvukove)

;)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Aj ked viem ze mozem mojim odvozom usetrit aj 12minut co moze byt rozdiel medzi smrtou/zitim ?
Meken
King
King

Neviem co by si robil, ak by si siel po dialnici a tvoj oco by dostal infarkt.. Ci by si cakal na dake svetielka kym pridu... On by isto co chvilka svetlo mozno uvidel
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

-nevies diagnostikovat co sa komu stalo
-nevies kde je najblizsia jednotka RZS
-nevies kde je najblizsie zdravotnicke zariadenie vhodne pre daneho pacienta (a ako sa tam najrychlejsie dostat)
-nevies podavat prvu pomoc
-nevies pripravit zdravotnicke zariadenie na prijem pacienta
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Len nie kazdy predvida, a ked sa ti niekto vopcha pred auto a ty to ubrzdit nedokazes, tak to v 130 dopadne asi lepsie ako v 230. Ano na niektorych miestach by mala byt povolena rychlost vyzsie, ale to ze ma niekto drahe auto, mu nedava pravo jazdit ako sa mu chce.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

jake predvidanie ? normalne sledovanie premavky okolo seba, hadam ked sa radim do ineho pruhu, tak sa kuknem do zrkadla, ci sa tam za mnou nieco neruti kludne aj nadzvukovou rychlostou...a v neposlednej rade je to tiez porusenie vyhlasky
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pascalwb, tak znova.

Ide v lavom pruhu auto. Z praveho sa naraz vystrci dakto v 90ke spoza kamiona.

-Auto v lavom ide 170, je to moderne nove auto, zabrzdi bez problemu.
-Auto v lavom ide 125, je to favorit na pokraji rozpadu. Stlacis brzdy a nic sa dokopy nedeje.

prvy je pyrat. Druhy je zodpovedny vodic.
he?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Pascalwb napísal:Len nie kazdy predvida, a ked sa ti niekto vopcha pred auto a ty to ubrzdit nedokazes, tak to v 130 dopadne asi lepsie ako v 230. Ano na niektorych miestach by mala byt povolena rychlost vyzsie, ale to ze ma niekto drahe auto, mu nedava pravo jazdit ako sa mu chce.
Neviem, či ešte nemáš veľa odjazdeného a všetky svoje názory berieš na základe svojich domnienok, ale na GTR-ku nemáš problém za pár sekúnd spomaliť z 230 na 130 km/h. A ak zoberieme bezpečnú vzdialenosť 50+ metrov, tak máš minimálne 2 sekundy na to (rozdiel medzi 230 a 130 km/h je cca. 25 m/s), aby si zareagoval a spomalil, čo je u takéhoto auta úplne v pohode.

No a ak by sa ti niekto hodil do pruhu 5 metrov pred tebou, tak s tým nespravíš nič ani v 160-ke. No a úprimne, radšej by som takto na diaľnici havaroval v 230-ke v GTR-ku ako v 130-ke vo Favorite :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no nic chlapci, vy si to asi nenechate vysvetlit... len dufam ze dospejete skor nez niekoho zabijete.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hlavne ze ty si das.
smajlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa smajlik »

aacid napísal: pravidla by mali platit pre vsetkych rovnako a aj napriek tomu ze ty si o sebe myslis ze si lepsi nez ostatni mal by si ich dodrzovat uplne rovnako ako vsetci.
Kto urcil, ze prave tie pravidla, ktore platia, su spravne?

Niektore pravidla, resp. zakony boli v minulosti zle a aj napriek tomu boli casto podporovane vacsinou (holokaust, inkvizicia,...). To, ze je nieco zle sa da potvrdit az dodatocne.

Vzdy su ludia, ktori si myslia, ze dana vec je zla, ale pred vacsinou to nedokazu obhajit. (A velakrat mali pravdu)

Ak si niekto mysli, ze dane pravidlo (v tomto pripade MPR) je blbost, mozno casom zistime, ze mal pravdu (uz teraz existuju studie a experimenty, kde zistili, ze pri neobmedzenej, resp. vyssej MPR na dialniciach je nehodovost nizsia nez pri 130km/h - napr. z dovodu, ze najrychlejsi "pirati" idu stale rovnako rychlo ale zrychlia aj pomalsi vodici, ktori sa bali len kvoli pokutam, v konecnom dosledku je mensi rozdiel medzi rychlostami aut a tym je menej predbiehani a rizikovych manevrov). V sucasnosti, ak nechce dodrziavat pravidla ale musi pocitat s nasledkami (pokuta, odobranie VP, vazenie...).
Napísať odpoveď