Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Frikso »

Zaujimava diskusia. Myslim si, ze problematika je uplne jasna, napriek tomu mate rozne uhly pohladu a teda aj mierne odlisne nazory na rozne situacie.
A prave z tohto dovodu su tu pravidla, ktore su kazdemu jasne a ktore urcuju status quo v momentoch, kedy treba okamzite reagovat.
K tomu GTRku, s tym vozidlom ma krasne zrychlenie, rovnako aj brzdenie. Pokial je obozretny a jazdi predvidatelne, nemam s tym problem.
Avsak tu si nevsimol, ze sa za nim nejaku dobu vesa cierna superbka s dvoma pajacmi, proste evidentne sa nezaujimal o to, co sa deje za nim. Tak mu treba, nech caluje, keby bol obozretny, vsimne si ich a nenecha sa nacapat pri takej rychlosti.
Osobne to berem trocha filozoficky. Radar beren ako sucast premavky, ktora sa horsie predvida a treba s nim ratat. Rovnako, ako treba ratat s tym, ze vodic filcky iducej za tym kamionom ku ktorym sa blizim 200km/h to moze strhnut mne do cesty, lebo sa rozhodne predbiehat a zle vyhodnotil moju rychlost alebo je to proste debil co ma chce vychovat /ano aj taki su a paradoxne tym ohrozia najma seba/. Proste ked porusujem pravidla, tak ratam z tym, ze niekto je menej skuseny iny je debil, dalsi sa nevenuje riadeniu a dianiu okolo seba.. alebo ze za krickom moze stat radar a cvaknut ma.

Btw. Ano . Som spat :psssst:
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Pilifo napísal:
Neviem, či ešte nemáš veľa odjazdeného a všetky svoje názory berieš na základe svojich domnienok, ale na GTR-ku nemáš problém za pár sekúnd spomaliť z 230 na 130 km/h. A ak zoberieme bezpečnú vzdialenosť 50+ metrov, tak máš minimálne 2 sekundy na to (rozdiel medzi 230 a 130 km/h je cca. 25 m/s), aby si zareagoval a spomalil, čo je u takéhoto auta úplne v pohode.

No a ak by sa ti niekto hodil do pruhu 5 metrov pred tebou, tak s tým nespravíš nič ani v 160-ke. No a úprimne, radšej by som takto na diaľnici havaroval v 230-ke v GTR-ku ako v 130-ke vo Favorite :D

Vsak ale hovorim o momente ked nemas sancu zabrzdit, niekto sa ti vopcha do pruhu lebo nieco, nekukol sa, nevidel, atd. Hovorime uz o momente, ked to nejde ubrzdit. Ja by som zas radsej v GTR havaroval v 130 ako v 230.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

A ja by som radsej havaroval v Panzerkampfwagen Tiger II pri 230 ako v GTR pri 130 :roll: To nie je hra "co by bolo, keby..." ale ide o to spravat sa tak, aby k nehode nedoslo. Ci uz ide o typka v GTR co ide 230 v lavom, alebo o typka vo Fave co sa chysta v 90tich obehnut kamion.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Pascalwb napísal:Hovorime uz o momente, ked to nejde ubrzdit. Ja by som zas radsej v GTR havaroval v 130 ako v 230.
Ked pojdes vlakom alebo lietadlom tak nenaburas, resp riziko niekolko desiatok nasobne znizis :wink: Ako uz melon napisal - "co by bolo, keby..."
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Dve strany o hovne.

Áno, GTR je parádne auto a má vynikajúce zrýchlenie a rýchlo zabrzdí.
Áno, 140 vo Felicii je hazard.
Áno, 230 v GTR je hazard.
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

Amen.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

V piatok ked som siel z roboty, tak mi jedna zenska davala prednost aby som vysiel z vedlajsej cesty na hlavnu a ako zabrzdila, tak 3 auta do nej vleteli :D .. a to sli 40 tkou.. niektory nedavaju pozor ani v takejto rychlosti, teda ich reakcie su naozaj velmi zle

btw v notebooku som mal davnejsie stiahnute jedno video z facebooku, takychto videi je vela ale pri tomto zamrazi. Vacsinou je to hlupost samotneho vodica, ale neraz doplati na to aj ten "druhy".

melonSVK
King
King

Tak za toto by som tiez bral rovno vodicak. To je demencia na stvrtu, pokial je doprava plynula tak nevidim jediny dovod pustat niekoho z vedlajsej. Ja ludi pustam, ale ked sa tackam v kolone 5-10km/h. V 40tke to moj rozum nepoberie.
Meken
King
King

Tak takych ako Ty by som tiez kopal do riti :D ... Je daka hlavna cesta, hlavny tah, ludia idu z roboty kolony cez cele mesto a ty si na vedlajsej ceste kde nie je semafor, proste daky vyjazd z dakej jednosmerky... Ako sa chces dostat asi tak na hlavnu cestu?! ... Hadam , ze Ta niekto raz za cas pustie nie...
melonSVK
King
King

Ja pustam auta z vedlajsej, ale v situacii, ked je to bezpecne. Znova si precitaj moj prispevok.

Nie ze z nicoho nic si zenska zastavi na hlavnej ceste z 50 na 0. Nabuduce spravi co? Dupne na dialnici na brzdy lebo bude pustat auto z pripajacieho pruhu a zozadu ju pomasiruje 30-tonovy kamion?

// dik za K- bez komentara, vidim ze forum je plne gentlemanov co pustaju auta za kazdu cenu :wink:
Meken
King
King

Je to usek kde sa bezne zastavuje aby z tej strany vodici mohli vyjst ... To ci zenska zastavila prudsie alebo nie to neviem, ale aj tak vodic za nou nedaval pozor a lepil sa na nu. Proste k zabrzdenie v 40km rychlosti netreba vela
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Je úplne jedo ako prudko žena zabrzdila aby pustila niekoho z vedľajšej cesty, ak by jej do cesty vbehol človek, či zviera brzdila by taktiež prudko.

V poslednej dobe som si všimol, že sa častejšie stávajú "reťazové" nehody teda 3-4 autá v sebe, dokonca aj viac. Problém je, že buď sa ľudia nevenujú riadeniu, alebo sa ako blázni jeden na druhého lepia. Keby, že dodržujú bezpečný odstup a venuje sa tomu čomu má, tak ten prvý môže zabrzdiť akokoľvek prudko, ten za ním dobrzdiť stíha.

teraz v piatok, keď som sa vracal zo služobky, som v branisku mal blbca za sebou čo asi počítal koľko čiarok má moje vyhrievanie zadného skla a tak si podišiel pekne blízko...a to bolo v tuneli...aká je značka pred tunelom o bezpečnom odstupe? ešte aj tie šípky či trojuholníky sú na ceste, aby tí ktorým to menej myslí si to mohli vypočítať ako ďaleko majú byť...čo on robil za mojím kufrom?

A ešte keď sa takto lepí niekto so starou herkou bez abs, tak to už inak ako nehodou skončiť nemôže.
wladas
Redeemer
Redeemer

Tak ano, je to nezodpovedne a nebezpecne. Ale ak si zoberiem mierne plynulu zacpu na BA obchvate tak ak by mal niekto dodrzovat bezpecnu vzdialenost, hned by sa mu tam niekto natrepal z vedlajsieho pruhu. Ja priznam ze sa tiez lepim ale to mam v dodavke vyhlad na 5 aut predomnou.
Ale v tunely hej, to by som odoberal za to vodicak aj s obcianskym.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ked sa tu prebera lepenie, nedavno sa na mna lepil idiot so starym passatom, fakt ze som mal pocit ze ma chce tlacit
po par sto metroch bola krizovatka a on sa prekvapivo zdrzal, lebo pustal niekoho na prechode, medzi nas sa zaradilo dalsie auto, no a asi dalsi kilometer dalej bol kruhac, ked som pri nom dobrzdil pocul som rachot. pozrem spatak a ten idiot to napalil do toho chudaka co sa zaradil za mna (nastastie pre mna). potlacil ho tak, ze chybalo asi 10cm a bol by ho pretlacil az do mojho kufra....
nepochopim takychto idiotov, uplne top je ked ma nahovno svetla vytocene do neba a ziari vam do zrkadiel :?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

No taki su najhorsi, v piatok nejaky peugeot isiel, svetla na modro a oci mi to vypalilo este ani tma nebola.

K tej zapche a tlaceni, keby si kazdy nechal nejaky vacsi odstup tak by to mozno aj islo 5-10 km/h namiesto stop and go, ale tak to by museli vsetci spolupracovat.
wladas
Redeemer
Redeemer

Ked su kolony tak sa 40km nejde (mimo obchvaty samozrejme). Prave pri 40km nieje az take jednoduche pribrzdit a niekoho pustit. Resp je to tak na hrane bezpecnosti.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja ked napr malokedy ale idem fakt ekonomish jazdu, pianko 120 kmh tempomatik v pravom tak ma zeru mrle a mam tendenciu odputavat pozornost od diania na ceste a hladam vsemozne sposoby ako sa zamestnat, ked idem 140-170 (uberas, pridavas, do niektorych usekov sa dobre zapries, prehnane sledujes co robia auta okolo teba), tak som proste sofer na plny uväzok a sotva sa mi moze stat ze z dôvodu nepozornosti nastane problem ba dokonca pri tychto rychlostiach sa mi na dialnici nestalo ze by som musel riesit nejaky kriticky stav, prudsie brzdenia boli, to ano ale s prehladom a rezervami a to upozornujem ze patrim do skupiny stary krám nie gtr :-D
wladas
Redeemer
Redeemer

Toto je zaujimave ale logicke :) U mna to plati podobne.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Ono v kolonach je to relativne v pohode, jasné že každý si "stráži" svoje miesto a zároveň kolony sa hýbu okolo 20km/h, čo nie je až taký problem zareagovať a aj v prípade dupnutia na brzdu auto reaguje v podstate hneď. No ak sa niekto lepí na normálnej okreske v 70ke, či 90ke, či pírípadne v obci na 50ke, tak to už v pohode nie je. A potom máme 3-4 autá v sebe.

Ak sa v kolonach dá, tak sa to snažím praktizovať tak ako píše Pascalwb, čiže držať si odstup a pomaly ísť. Len sa mi už aj stalo, že ma takto jeden vyblikal dialkovými, asi sa ponáhľal k ďalšiemu státiu.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nechápem ako môžu ľudia takto parkovať:
IMG_20151105_064115.jpg
Inak, ako prvý chcel odísť strieborný golf, minimálne 15min tam stál a trúbil.. medzitým prišiel majiteľ aj striebornej Octavie a toho červeného "punťa" vzadu. Niečo po 7h konečne vyšiel majiteľ sivej Octavie a preparkoval, čiže Golf mohol odísť, ale ostatní boli stále blokovaní. 5min nato odchádzal majiteľ tmavého Mondea vzadu pri smetiakoch a tak mohla odísť strieborná Octavia, červené malé "punťo" a strieborné SUV vedľa.. až keď všetci odišli, okolo pol8 sa konečne odpratal aj s Feliciou.

Nechápal som tomu ako takto môžu parkovať? Ak by som ja bol v noci nútený takto zaparkovať, najneskôr o 6h tam už nie som. Keby aspoň nechali nejaký telefonický kontakt za okienkom, ale nič.. čo robiť v takomto prípade? Asi 2-3 týždne dozadu som už aj ja takmer riešil niečo podobné, ale našťastie práve v momente ako som prišiel k svojmu autu, už sa majiteľ takéhoto auta pratal het. Mestská polícia by pomohla? Vedela by zistiť majiteľa auta?
Napísať odpoveď